|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste Jezero
3.9.2012 9:06:24   
canim
Samo da kazem da nije bilo mm u sali na porodu ja bih se porodila sama, jer kad sam osjecala da tiskam prvi put, rekla sam dr. koja je u to vrijeme bila u prolazu i pisala nesto, ona mi samo odgovorila, poradjaj se sama user posted image i otisla iz sale, da nije bilo mm da zovne onog momka sto je na specijalizaciji tu ko zna sta bi bilo user posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 576
3.9.2012 9:07:06   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: leona81

ja sam bas debil bila s prvom trudnocom, isla uvijek ujutru, a najvece guzve su tad...doduse na onu staru ocnu, sad je gore sve puno bolje?

i ja sam sa AJšom trudnoću vodila na očnoj isto kod Nikolinam, takodje sam dolazila poslije 17 časova.....
javnem s esestri na prijemnom a ona mi kaže gdje je dr, nekad je na UZ a nekad se sretnemo baš na prijemnom.....
ja sam do duše neke sitnice uvijek znala dr pokloniti i sestri na prijemnom, ne znam dal je to razlog mog nečekanja.... i skoro nikad nisam imala uputnicu user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 577
3.9.2012 9:16:28   
leona81
nisam ja nikome nista nosila, a jednom sam samo imala uputnicu i on mi rekao da mi ne treba uopste...a cekala sam jer sam vidis blesava dolazila kad je najveca guzva

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 578
3.9.2012 16:44:30   
simba00

IZVORNA PORUKA: leona81

nisam ja nikome nista nosila, a jednom sam samo imala uputnicu i on mi rekao da mi ne treba uopste...a cekala sam jer sam vidis blesava dolazila kad je najveca guzva

Do dva je najveća gužva, poslije manje. Skontala sam da je i ponedjeljak i utorak najnatrpaniji, a ostali dani su ok.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 579
9.9.2012 7:23:34   
simba00
Žene, porodila sam se prije 2 sedmice i beba mi je dobila MRSA bakteriju, da znate - pamet u glavu kad budete gore, sve je očito zaraženo.

(odgovor članu simba00)
Neposredna veza do poruke: 580
9.9.2012 7:50:13   
Marija13
A joooj user posted image kako je bebica? Sta se radi u tom slucaju? Je li se dr pobrinu za nju ili se sama boris?

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu simba00)
Neposredna veza do poruke: 581
9.9.2012 15:17:45   
AminaZana

IZVORNA PORUKA: simba00

Žene, porodila sam se prije 2 sedmice i beba mi je dobila MRSA bakteriju, da znate - pamet u glavu kad budete gore, sve je očito zaraženo.

i sta sada radis? moram i ja odvesti onda svoju dvojicu na pregled... kako su joj to ustanovili?

No1. Zana - 30. 05. 2007
No2. Daanin - 03. 09. 2012
No3. Daris - 03. 09. 2012

(odgovor članu simba00)
Neposredna veza do poruke: 582
9.9.2012 16:33:53   
amrych
Aaa bas mi je zao :( pa kako ti je sad beba, jel se moze to uopste izlijeciti? zna li neko kakva je situacija u Vojnoj?

(odgovor članu AminaZana)
Neposredna veza do poruke: 583
9.9.2012 17:09:50   
simba00
Beba leži na pedijatriji gore. Otpuštena je iz bolnice bez bakterije, nakon 15 dana joj se upalila bradavica i bris je pokazao MRSA. Može biti plik ili osip. Daju joj antibiotik da unište bakteriju, a rana koja se zagnojila je očišćena. Beba će biti OK; ali pitanje je hoće li se beštija opet vratiti.
Niko od njih neće priznati da je bakteriju pokupila u bolnici, iako nalaz pokazuje baš tu bolničku. Pazite šta dirate gore, ja sam ležala 24 sata, beba je okupana 2 puta i nahranjena par puta. Pregledana je i vakcinisana. To je sav njen kontakt s osobljem-. Ja sam dirala krevet, stoliće, slavine, wc šolje. Da sam znala, ponijela bih rukavice.

Da, u Vojnoj je ista stvar samo što su oni hinje i samo slučaj proslijede na Jezero pa ispade Jezero najgore. Gore svaki dan dođe beba s MRSOM iz Vojne. Te žene možda nemaju net, ali ne znači da ne postoje.

(odgovor članu amrych)
Neposredna veza do poruke: 584
9.9.2012 19:22:46   
ajla86
simba bas mi je zap sto ti se desilo to sa bebicom...
nadam se da ce sve biti ok..pisala sam vec o tome da skoro svaka klinika ima svoju bakteriju samo sto je najosjetljivije svima nama kad cujemo nesto lose da se desi djeci zar ne.mom djeveru haman amputirase nogu jer su mu prilikom stavljanja fiksatora u butku kost unijeli neku bakteriju koja hara ortopedijom...nakon toga 3 operacije imo da bi odstrranili bakteriju iz kosti bukvalno strugali kost ali dzaba dobijo je osteomijelitis non stop mu curi ta rana kost se gnoji...
tako da to nije nista novo
a sima jesil smjeala koristiti neko dezifekciono sredstvo.....

(odgovor članu simba00)
Neposredna veza do poruke: 585
9.9.2012 21:19:01   
simba00
Ajlice, možeš ponijeti, ali problem je što ti ne možeš utjecati na zarazu. Bakterija je na svim površinama i kupiš je žena na svojoj koži pa prenosi bebi ili babice i sestrice s bebe na bebu. Ne možemo kriviti ni sestrice ni doktore samo jer ima žena koje je donesu gore pa je dovoljno da mijenjaju uloške u istom wc-u s tobom i da je pokupiš sa slavine ili nekog stola. Sestrice i babice ne peru ruke između diranja svake bebe i najčešći način zaraze je s bebe na bebu. Mi ne znamo šta one rade kad nam odvedu bebe na presvlačenje ili hranjenje.
Ja sam svaki dan gore sad jer dojim malenu i sestre mi govore kakvih sve ima slučajeva. Bitno je otkriti MRSA-u na vrijeme i reagirati. Vjeruj da toga ima MASA i da im svakodnevno dolaze slučajevi iz Vojne, Jezera, domova zdravlja... Ne znam šTA BIH ti rekla. Živimo u takvoj državi, za sve je kriv ovaj sistem i nedovoljna briga za stanovništvo.

Ti kad budeš išla gore na porod, dobro otvori oči, ponesi rukavice ako treba, one jednokratne i puno antiseptičkih maramica. Ma imala sam i ja sve, pa eto opet fasovala beba. user posted image

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 586
9.9.2012 21:25:07   
simba00

IZVORNA PORUKA: ajla86

simba bas mi je zap sto ti se desilo to sa bebicom...
nadam se da ce sve biti ok..pisala sam vec o tome da skoro svaka klinika ima svoju bakteriju samo sto je najosjetljivije svima nama kad cujemo nesto lose da se desi djeci zar ne.mom djeveru haman amputirase nogu jer su mu prilikom stavljanja fiksatora u butku kost unijeli neku bakteriju koja hara ortopedijom...nakon toga 3 operacije imo da bi odstrranili bakteriju iz kosti bukvalno strugali kost ali dzaba dobijo je osteomijelitis non stop mu curi ta rana kost se gnoji...
tako da to nije nista novo
a sima jesil smjeala koristiti neko dezifekciono sredstvo.....

I to što opisuješ sa ortopedije ti je isto MRSA- Znam doktoricu koja gore radi i gore ima te bakterije isto. Najviše je na ortopediji i porodilištu jer "napada" bebe i ljude s otvorenim ranama.
i još nešto, mila. Prati svaku promjenu na bebici od prvog dana, čim bilo kakav osip ili bubuljice, zovi patronažnu.

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 587
9.9.2012 21:25:12   
ajla86
Boze dragi...bas mi je zao....
znam da nemozes sterilisati sve redom a sto kazes ide to sa bebe na bebu.....nadam se da cete se sto brze izboriti sa mrsom dzavo je nosio....
ljubim te i ljubi bebicu u nosic mali od ajle

(odgovor članu simba00)
Neposredna veza do poruke: 588
9.9.2012 21:25:17   
Arminaa

IZVORNA PORUKA: amrych

Aaa bas mi je zao :( pa kako ti je sad beba, jel se moze to uopste izlijeciti? zna li neko kakva je situacija u Vojnoj?

Isti ti je slucaj i u Vojnoj, samo sto Vojna nije ''izvikana'' kao Jezero. Moja prijateljica radi u Vojnoj i to mi je rekla, jednostavno to je bolnicka bakterija koje ima svugdje i najveci prenosioci su u stvari pacijenti i posjetioci.

(odgovor članu amrych)
Neposredna veza do poruke: 589
10.9.2012 13:14:02   
abh
E zao mi je bebice koja je dobila mrsu, ali ako Bog da bice sve ok.
Ja treba da se porodim svaki dan, ali sam odlucila da ne razmisljam o toj mrsi uopste, jer ne znam kako bi se zastitila.

Imam pitanje, je li ti u bolnici na prijemu uzmu bris grla i nosa, ili nalaz moras donijeti od ranije?

< Poruku je uredio abh -- 10.9.2012 13:25:10 >

(odgovor članu Arminaa)
Neposredna veza do poruke: 590
10.9.2012 13:59:41   
veeseelaa
šta mislite o onom bejbi šopu unutar klinike?
i o prostoru koji koristi ona firma za matične ćelije?
da nije malo punooo?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 591
12.9.2012 14:04:13   
abh
E ima li neko info o ovom brisu grla i nosa na porodu? Je li ga gore vade kad dodjes na porod?

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 592
12.9.2012 14:06:25   
veeseelaa
ma ne, to radiš u domu zdravlja, odnosno kod njih dobiješ uputnicu i na rezultat čekaš par dana, nakon što dobiješ rezultat dr ti da papir da si ok...
ne znam samo koliko dana pred porod isti treba uraditi? valjda čim udješ u deveti mjesecuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 593
12.9.2012 14:10:29   
ajla86
hvala simba....
kad ce bebica izaci iz bolnice.....

(odgovor članu simba00)
Neposredna veza do poruke: 594
14.9.2012 11:30:09   
simba00
Evo nas, kući smo već. Bila je 3 dana gore, doktorica kaže da nema potrebe više od toga. Sad je dobro, koža je čista, nadamo se samo da se mrska baja neće više vraćati. Ma svega se čovjek nagleda gore na neonatalogiji,svakakvih sudbina i priča - bitno je samo da se rodi živo i zdravo, sve ostalo se može liječiti.

Abh, ne rade oni nikakve briseve niti šta kontrolišu. Mi smo radili briseve samovoljno (muž i ja) pa makar mogu reći da nije od nas potekla bakterija. Ali koga briga, svi samo ponavljaju kroz smijeh - "Ma hajde, ne sekiraj se, MRSA je ovdje domaća životinja". Naša posla.

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 595
14.9.2012 19:34:34   
Arminaa

IZVORNA PORUKA: simba00

Evo nas, kući smo već. Bila je 3 dana gore, doktorica kaže da nema potrebe više od toga. Sad je dobro, koža je čista, nadamo se samo da se mrska baja neće više vraćati. Ma svega se čovjek nagleda gore na neonatalogiji,svakakvih sudbina i priča - bitno je samo da se rodi živo i zdravo, sve ostalo se može liječiti.

Abh, ne rade oni nikakve briseve niti šta kontrolišu. Mi smo radili briseve samovoljno (muž i ja) pa makar mogu reći da nije od nas potekla bakterija. Ali koga briga, svi samo ponavljaju kroz smijeh - "Ma hajde, ne sekiraj se, MRSA je ovdje domaća životinja". Naša posla.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Drago mi je da su mama i beba kuci u porodicnom okruzenju!

(odgovor članu simba00)
Neposredna veza do poruke: 596
19.9.2012 18:29:03   
bebaa
molim vas hitno informaciju od skorijih porodilja s jezera sta je dozvoljeno ponijeti sa sobom kad krene porod...ja se spakovala jer svakog casa ocekujem ali mnogi govore da se smije ponijeti samo spavacica i ulozci...a higijena ,donji ves,telefon...sta je s tim...

(odgovor članu Arminaa)
Neposredna veza do poruke: 597
19.9.2012 18:42:21   
pralinaa
ja sam se porodila u cetvrtak i smijes ponijeti sve sto si navela gore,ponesi i soka ,trazit ce ti se vjeruj mi

"Samo vjera u Allaha dz.s. zaista pomaze"

13.09.2012.u 21:12h---na svijet je doslo moje malo sunce-najveca radost u mom zivotu-

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 598
19.9.2012 19:01:27   
bebaa
pralina puno ti hvala sad mi je lakse...ja spakovala spavacice,donji ves 5 kom.,peskir,2 toalet papira,ubrus,papuce,vlazne maramice...jos da kupim sokova i kakvih cokoladica...ah da i pribor za licnu higijenu je u torbi...pozz...

(odgovor članu pralinaa)
Neposredna veza do poruke: 599
23.10.2012 15:53:47   
edina30
ja mislim da prvo pojedine osobe trebaju da se informisu sta je mrsa.... pa onda da komentarisu bilo sta...
dali uopste znate sta je to ili je to samo famozna marsa oko koje su digli toliku hamu svi...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *