|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste Jezero
18.2.2013 15:36:16   
lala0606
nazoves i pitas koje dezurni, to ti je najsigurnije i nema fuleuser posted image

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 676
18.2.2013 21:04:39   
Sedina 30
Kada se krene na ctg, jel se ide jednom sedmično, i može li se ići poslije 17 sati? Kad krenu kontrole na Jezeru, jel se prvo ide na komisiju, ili to ide tek nekada kasnije?

(odgovor članu lala0606)
Neposredna veza do poruke: 677
19.2.2013 1:11:52   
Sittah
na ctg se ide koliko ja znam onda kad to doktor koji te vodi od tebe trazi, bilo da je to jednom sedmicno, cesce ili rjedje od toga

i koliko ja znam na odjelu ultrazvuka ctg rade samo do 3 popodne

a u prijemnoj akuserskoj ambulanti rade i kasnije ali mislim da tu rade samo u izuzetnim slucajevima (npr. pred sami porod, u slucaju komplikacija i hitnim slucajevima), a ne onaj redovni ctg

ali najbolje da nazoves i pitas ili se raspitas direktno kad odes na jezero

< Poruku je uredio Sittah -- 19.2.2013 1:12:56 >

(odgovor članu Sedina 30)
Neposredna veza do poruke: 678
19.2.2013 9:29:41   
I love youu
Moze li jedno pitanje, koje papuce su dovoljno da se ponese na jezero? Ja sam kontala one kao sto se dobiju u hotelu, pa ih kasnije baciti, Ili moram jos neke malo tvrdje, da ih tako nazovem jer ipak moram ici I do wc? Pored 2 spavacice, treba li jos I 1 pidjama da se ponese?

(odgovor članu Sittah)
Neposredna veza do poruke: 679
19.2.2013 11:21:22   
Sittah
za papuce - ja nikad ne bih nosila nikakve "platnene", sta ako se skvase, onda ih ne mozes vise koristiti

po meni bilo kakve plasticne su za bolnicu ok

a za spavacice/pidzame - stvarno ne znam, zavisi valjda koliko dugo se ostane, da li je prirodan porod ili CR

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 680
19.2.2013 11:28:57   
I love youu
Nista onda cu ponijeti plasticne, one sto svi imaju, na rupice gore sto imaju, sto se lafo mogu zakaciti za petu, ali ja sam te skinula zakacke. Ah jesam objasnila user posted image user posted image
Ne znam jos koji je porod u pitanju, mislim prirodni, jer je beba okrenuta, tj glava joj je dole. Ma reko da ne vucem bezveze, uvjek moze mm donijeti ako mi zatreba. A cini mi se da u njihovim spavacicama poradja, a poslije da se obuce svoja.

(odgovor članu Sittah)
Neposredna veza do poruke: 681
19.2.2013 11:39:39   
moja suncica
Meni su i za vrijeme poroda dali njihovu spavacicu, a i nako donijeli drugu jer su mi sve stvari vratili. Mogla sam unijeti samo papuce, ves, maramice, sok,keks, carape sam sreca imala i bas su mi bile potrebne dok mi nije mm donio ostale stvari...u svakom slucaju zavisi sve od toga da li lezis u sobi prije poroda...ja nisam pa se tako desilo

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 682
19.2.2013 11:51:08   
treće
CTG ako imaš veliku uputnicu ideš kad ti kažu da je sljedeći, znači danas uradiš kažu ti kad opet, sa istom uputnicom
u biti kad uđeš u 9. ti si njihov pacijent i možeš tražiti da te vodi u 9. neki dr. i onda ti taj radi kontrole uz, potpisuje ctg, ali trebaš doći u njegovoj smjeni
s malom uputnicom svaki put ti treba nova i kažu ti kad ćeš opet, ili tvoj dr koji te vodi
ide se do 15- 16 radila je sestra Indira, jako fina možeš je sve ispitati kako i šta
IZVORNA PORUKA: Sedina 30

Kada se krene na ctg, jel se ide jednom sedmično, i može li se ići poslije 17 sati? Kad krenu kontrole na Jezeru, jel se prvo ide na komisiju, ili to ide tek nekada kasnije?

Neposredna veza do poruke: 683
19.2.2013 16:15:28   
M kao Mama
neka od cura je pitala za Plivasept, uzeti isključivo žuti koji je oko 10 KM, a ne rozi jer one je prejak za prevenciju, bebi bi oljustip kožu, a baška što je 40 KM, znači tražiti žuti plivasept i što duže se njim kupati.

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 684
19.2.2013 20:09:33   
zagy
Trebam na kontrolu poslije poroda kod koga da idem kod doktora koji me je vodio ili kod onoga sto me je porodio? I gdje se narucujem, tamo gdje je ultazvuk li negdje drugo?

21.04.2009. - mamina princeza
21.01.2013.- mamin princ

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 685
20.2.2013 8:21:24   
veeseelaa
ne naručuješ se
ideš u ambulantu s otpisnim pismom i zdrav.knjižicom

pitaj na recepciji gdje je ambulanta (pored toaleta ravno, prema liftu)

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu zagy)
Neposredna veza do poruke: 686
20.2.2013 8:38:34   
novi kolacic

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

neka od cura je pitala za Plivasept, uzeti isključivo žuti koji je oko 10 KM, a ne rozi jer one je prejak za prevenciju, bebi bi oljustip kožu, a baška što je 40 KM, znači tražiti žuti plivasept i što duže se njim kupati.

ne bi oljustio kozu, samo isusio. Moja je beba pokupila "baju" u porodilistu i prala sam je rozim plivaseptom i hipermanganom i brisala alkoholom - sve to svako vece i nije joj nista bilo. A inace ima onu njeznu roskastu kozu koja je na sve osjetljiva.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 687
21.2.2013 11:35:24   
Sedina 30
Od slijedeće sedmice trebam na GAK da radim ctg, jel se može naručiti kod nekog doktora, ili se samo dođe gore, pa ko me zapadne?

(odgovor članu novi kolacic)
Neposredna veza do poruke: 688
21.2.2013 11:41:07   
veeseelaa
ctg ti svakako rade med.sestre
dr samo nakon završetka pregleda nalaz i potpiše da je isti ok

ne treba najava, uputnica i kod njih

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 689
21.2.2013 11:57:29   
Sedina 30
Aha, hvala puno, a imal neka komisija, trebal se izabrati neki doktor koji će voditi taj 9 mjesec?

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 690
21.2.2013 14:11:03   
ada_
jel ima neka zena koja je vodila trudnocu na jezeru a nije imala svog doktora tj.nikog odredjenog vec je pregledao doktor koji se potrefio na UZ,i ako ima kako je to sve funkcionisalo i da li se to uopste moze tako ili se moram ganjat s jednim te istim doktorom?

Neposredna veza do poruke: 691
21.2.2013 14:20:09   
veeseelaa
ti dodjes sa uputnicom i primi te doktor koji je u smjeni, ako ti se isti dojmi il bi htjela kod nekog odredjenog dolaziti samo pvojeri kad je istu u smjeni i pojavi se, naravno s uputnicom

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 692
21.2.2013 14:24:48   
veeseelaa
a imal neka komisija

kakva komisija? ne znam na šta misliš
s uputnicom odeš gore i sve pet
do duše gužva je
zato porani
ja sam imala "svog" dr-a, kucnem i javim mu se, on me primi u roku od 15 min
al sam pratila kad je u smjeni

obično bi išla poslije 16 sati, zbog posla

a na ctg sam išla skroz pred porod, uputnica i prava Jezero, dam sestri, ona me "skopča", odradi ctg i dr koji je u smjeni istipregleda (tada nisam tražila sog dr-a)
Svaki dr zna jel u redu ctg il nije i svaki će reagirati ako treba

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 693
21.2.2013 14:32:54   
treće
pa kad se naručuješ na uz kažeš kod koga ćeš , ako ti je svejedno i to kažeš, ne moraš istom, osim ako otvaraš karton gore
znači uputnica i naruči se
IZVORNA PORUKA: ada_

jel ima neka zena koja je vodila trudnocu na jezeru a nije imala svog doktora tj.nikog odredjenog vec je pregledao doktor koji se potrefio na UZ,i ako ima kako je to sve funkcionisalo i da li se to uopste moze tako ili se moram ganjat s jednim te istim doktorom?

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 694
21.2.2013 15:04:10   
ada_
kakav karton?od pocetka trudnoce sam na jezeru i do sada sam isla dr:katici ali evo vec dva mjeseca ne dobijaju raspored kad je koji doktor i zovem po 15 dana da bi dosla do informacije kad je taj doktor i na kraju sam primorana otici doktoru koji se potrefi na UZ taj dan jer inace preskocim pregled...umjesto da uzivam u trudnoci i bez stresa odlazim na preglede ja sam uvijek u grcu i panici jer ne ih moram zivkati svaki dan da bi potrefila "svog"doktora user posted image

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 695
21.2.2013 15:05:58   
veeseelaa
ne sekiraj se bezveze, svi su oni manje više dobri doktori

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 696
22.2.2013 9:36:40   
lala0606
ima li iko da se vodi kod dr Gorana Stojkanovica? ne znam kad je na ultrazvuku dole , a kada nazovem kao nemaju ni oni raspored.... treba mi dole onaj 4D UZ... HVALA U SVAKOM SLUCAJU I POZZZ SVIMAAuser posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 697
22.2.2013 11:13:07   
sabinos

IZVORNA PORUKA: ada_

kakav karton?od pocetka trudnoce sam na jezeru i do sada sam isla dr:katici ali evo vec dva mjeseca ne dobijaju raspored kad je koji doktor i zovem po 15 dana da bi dosla do informacije kad je taj doktor i na kraju sam primorana otici doktoru koji se potrefi na UZ taj dan jer inace preskocim pregled...umjesto da uzivam u trudnoci i bez stresa odlazim na preglede ja sam uvijek u grcu i panici jer ne ih moram zivkati svaki dan da bi potrefila "svog"doktora user posted image

ne znam kako to
user posted image ja sam juce zvala da pitam za odredjenog dr i rekla mi sestra da je u subotu dezurni tako da cu otici u subotu i super.taman mi tako odgovara

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 698
22.2.2013 12:17:45   
srećicaa
Molila bih ako neko ima br. mobitela od dr. Nikulina da mi pošalje u pp. Znam da je večeras dežurni i trebala bi otići, ali je rekao da mu se prije toga javim, a meni onog papirića sa njegovim brojem nema nigdje user posted image

¨*..*°•. ¸.•°*°•. ¸.•°*°•..•°¨*
Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno.
16.03.2013.

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 699
22.2.2013 13:00:49   
ada_
ma vec od nove godine ne dobijaju raspored kad je koji doktor na UZ vec moras gatat da ga utrefis a mene to bas zamara,znaju oni ko je dezurni za vikend jer im to moraju reci ali ne znaju ko je kad radnim danima na UZ,meni rece sestra da sazna tek taj dan oko 9h ujutru koga ce im poslati i da tad nazovem i ako je taj doktor koji mi treba dodjem,ma svejedno mi je to ionako se ceka bio narucen ili ne,a u krajnjem slucaju idem pa ko bude dezurni taj dan nek me pregleda...

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *