|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste Jezero
11.2.2013 10:52:11   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ne znam, meni to niej palo na pamet
a u čemu da insan izadje, nag? mislim ako sve pobaca
il ste bacale kad ste kući došle
no kasno je tada, sjedišta od vozila poprimila user posted image

A nisam naga izasla..user posted image user posted image user posted image ...pred izlazak su mi donijeli haljinu i sandale i za bebu stvari..to nisam bacala...user posted image ..jesam istinu na volju, odmah "bacila" na pranje haljinu, a sandale baktericidom isprskala.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 651
11.2.2013 11:08:51   
Sedina 30
I ja sam tog mišljenja u mašinu na 90 i super, pa kući se vraćamo sa bebom,koja je ležala gore :)

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 652
11.2.2013 11:10:07   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Sedina 30

I ja sam tog mišljenja u mašinu na 90 i super, pa kući se vraćamo sa bebom,koja je ležala gore :)

ja sam nosila one jeftine papuce- imitacija crox pa mi nije bilo frka da ih bacim a gore sam lezala u njihovoj spavacici. tako da...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Sedina 30)
Neposredna veza do poruke: 653
11.2.2013 12:52:14   
veeseelaa
izadješ iz porodilišta i spališ svu garderobu pred ulazomuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 654
12.2.2013 8:51:36   
I love youu
Ja se malo vracam na sampon Plivasept, moze li mi neko reci gdje se kupuje, jel u apoteci ili? Koja mu je cijena? I jel se sa njim kupuju i mama i beba prvih 7 dana?A poslije 7 dana predpostavljam kad pupak odpadne, onda bebu sa nekim drugim bebi samponom.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 655
12.2.2013 9:00:01   
Miracle*3

IZVORNA PORUKA: canim

IZVORNA PORUKA: ihsan

Zamolila bih neku mamu koja se nedavno porodila na Jezeru, a pokrivena je... da mi kaze kakva je procedura za zene pod hidzabom, mogu li koristiti svoje spavacice, mogu li zadrzati mahramu pri porodjaju (prirodnom ili carskom?) ... hvala puno

Prije 2 godine je moglo, samo su trazili da je bijela po mogucnosti pamucna mahrama.

Draga moja, ako je CR u pitanju, udjes samo u njihovom mantilu i njihovim papucama u salu, to obuces u jednoj prostoriji do sale, i prije nego sto legnes na sto sve to polahko skines da nista ne dotaknes i legnes na sto, na intezivnoj lezis gola pod carsafom dok malo ne dodjes sebi pa ti navuku samo svoju spavacicu. O marami razmisljaj kad dodjes na odjeljenje, mora biti bijela :)

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 656
12.2.2013 9:34:34   
teacher75

IZVORNA PORUKA: I love youu

Ja se malo vracam na sampon Plivasept, moze li mi neko reci gdje se kupuje, jel u apoteci ili? Koja mu je cijena? I jel se sa njim kupuju i mama i beba prvih 7 dana?A poslije 7 dana predpostavljam kad pupak odpadne, onda bebu sa nekim drugim bebi samponom.

kupuje se u apoteci, zuti plivasept, nije skup kao onaj crveni. ne mogu se sad sjetit cijene, mislim da je bio oko 10 km. kupaju se oboje mjesec dana bez obzira na pupak

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 657
12.2.2013 9:57:20   
Sedina 30
Koliko za početak treba ponijeti uložaka, ako je prirodni porod, jel dovoljna jedna spavačica? I jel se svima radi klistir? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 658
12.2.2013 10:38:27   
Marija13
2-3 pakovanja ulozaka, i minimalno 2 spavacice, jer ce ti sigurno proci..a ne rade svima klistir, meni su radili i nije strasno, samo prije toga pitaj gdje je wc user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

Neposredna veza do poruke: 659
12.2.2013 10:43:10   
I love youu
Kad ste vec kod ulozaka, da vas pitam jel neko koristio lola roze uloske iz DM-a? Kazu da su meksi od vir-a 80, i da se ne osjete kad se stave.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 660
12.2.2013 10:53:39   
veeseelaa

Koliko za početak treba ponijeti uložaka, ako je prirodni porod, jel dovoljna jedna spavačica? I jel se svima radi klistir? user posted image user posted image user posted image

treba ti jedna u kojoj se poradjaš, jedna za poslije poroda
dosta ti je paket uložaka
a klistrir ne rade svima, ovisi od brzine poroda
meni nisu radili drugi put.....
a nisam ni imala spavaćicu, koristila sam njihovu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 661
12.2.2013 11:14:03   
Sedina 30
Hvala vam na odgovorima, koristila sam ja lola, i skoro su mi isti kao vir 80. A možda bi nam najbolje bile pelene :)

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 662
12.2.2013 11:25:35   
lala0606
a telefon ??... postoji li sansa da se unese u salu user posted image

Neposredna veza do poruke: 663
12.2.2013 11:29:19   
bebacha

IZVORNA PORUKA: lala0606

a sto ce ti telefon u saliuser posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu lala0606)
Neposredna veza do poruke: 664
12.2.2013 11:30:34   
lala0606
ih pa to je glavnouser posted image ... da se javi da je bebac stigouser posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 665
12.2.2013 11:34:55   
I love youu
Hehe ko da ce mi biti do mob u sali user posted image user posted image Gdje ces ga sakriti user posted image user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 666
12.2.2013 11:34:58   
zagy
U bolnici vam je najprakticnije staviti bebi pelenu umjesto ulozaka, ne moze procuriti, neke cure nose i pelene za odrasle, meni sestra stavila pelenu i super, da ne morate svako malo ustajati u wc.
U salu ulazis u spavavacici i papucama, nemas gdje sa mob, uostalom kad dodjes do sale, mob ti zadnji na pametiuser posted image

21.04.2009. - mamina princeza
21.01.2013.- mamin princ

(odgovor članu lala0606)
Neposredna veza do poruke: 667
12.2.2013 11:35:32   
Sedina 30
jel sigurno ostaviti telefon u sobi? Ili ga ostaviti mužu pa nek ga donese poslije?

(odgovor članu lala0606)
Neposredna veza do poruke: 668
12.2.2013 11:36:19   
bebaa
ja sam imala telefon u torbi koju sam dobil tek posle 3 dana jer sam posle carskog lezala na intenzivnoj...ponesi i punjac...ali tel. ces vidjeti tek kad te prebace u sobu...a ako je prirodni porod cim te vrate iz porodjajne sale,tako je moja kolegica...

(odgovor članu lala0606)
Neposredna veza do poruke: 669
12.2.2013 11:37:51   
bebacha

IZVORNA PORUKA: I love youu

Hehe ko da ce mi biti do mob u sali user posted image user posted image Gdje ces ga sakriti user posted image user posted image

u nasem porodilistu su zbog toga zabranili unosenje mob u porodiliste uopste
kaze zene samo sto se porode telefon u ruke i neznaju prestat

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 670
12.2.2013 12:13:40   
moja suncica

IZVORNA PORUKA: bebacha

IZVORNA PORUKA: lala0606

a sto ce ti telefon u saliuser posted image

Iz mog iskustva... smatram da vam nista ne treba u sali osim za poslije poroda(spavacica, ves,ulosci i carape-obavezno). Meni su samo to dozvolili da unesem jer su me odmah u salu i za sat vremena bebacuser posted image ... muz nazvao na njihov br.tako da smo razgovarali jos dok sam bila na por.stolu...mob.mi nije bio potreban

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 671
12.2.2013 17:50:45   
treće
ako je regularna procedura, znači ideš s prijemnog u salu, nosiš papuče i uloške,
u pripremnoj sobi imaju tel na koji tebe mogu zvati, a babica isto ima bežični i meni je dala da zovem još iz sale,
mob, spavaćicu, tvornički pakovanu hranu ti donose na odjel s porodiljama

ako te prime na ležanje imaš svoje stvari -spavaćicu, mob... i kad kreneš u salu opet uzimaš njihovu spavaćicu i svoje papuče i uloške, svoje stvari zapakuješ i donesu ih poslije poroda u tvoju sobu,
tako za sviju i za one s maramom

jel sigurno ostaviti telefon u sobi? Ili ga ostaviti mužu pa nek ga donese poslije?

Neposredna veza do poruke: 672
13.2.2013 19:10:31   
ihsan
vec sam lezala na staroj klinici kad su mi radili laparoskopiju tako da znam proceduru u slucaju carskog, mene je zanimalo kod prirodnog poroda jesu li nase ili njihove spavacice te da li mogu zadrzati mahramu.. u svakom slucaju hvala na odgovoru

Tvoj život u meni cvate u bezimeni izdanak, šireći u zemlji svoje korijenje i ljubeći nebo...

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 673
13.2.2013 19:15:21   
ihsan

IZVORNA PORUKA: treće

ako je regularna procedura, znači ideš s prijemnog u salu, nosiš papuče i uloške,
u pripremnoj sobi imaju tel na koji tebe mogu zvati, a babica isto ima bežični i meni je dala da zovem još iz sale,
mob, spavaćicu, tvornički pakovanu hranu ti donose na odjel s porodiljama

ako te prime na ležanje imaš svoje stvari -spavaćicu, mob... i kad kreneš u salu opet uzimaš njihovu spavaćicu i svoje papuče i uloške, svoje stvari zapakuješ i donesu ih poslije poroda u tvoju sobu,
tako za sviju i za one s maramom

Hvalauser posted image

Tvoj život u meni cvate u bezimeni izdanak, šireći u zemlji svoje korijenje i ljubeći nebo...

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 674
18.2.2013 14:12:14   
budućamama
Zna li iko ko je danas u ambulanti? Moram na kontrolu... Hvala unaprijed user posted image

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu ihsan)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *