|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste Jezero
27.3.2011 15:45:48   
tukica
to nije izgleda ta uputnica, iako sam bila 99% uvjerena da jeste... meni su rekli da dodjem u utorak u skerlicevu (jer se tu vodim) da mi doktor otvori porodiljsko i da mi da tu veliku uputnicu, pa cu je bas uporediti i javnem ako skontam da su iste... a ne znam na koje formulare mislis?! ja im samo dam od tog pregleda nalaz i one mi ga vrate... 

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 376
27.3.2011 17:52:46   
lejla80
Meni su sredinom devetog mjeseca poslije svakog pregleda davale neka dva lista veličine velike uputnice..To odnesem gore na blagajnu,oni ovjere i heftarico mi jedan primjerak zakače za uputnicu a drugi ostave sebi. s obzirom da sam prenijela trudnoću i poslije termina išla svaki drugi dan,nagomilalo se tih papira..

Draga Tukice ti ne brini puno za te papire jer oni su bitniji njima nego tebi...a porodit se možeš i bez upunice...pošalješ muža nakon poroda da ti je donesei nema frke...

2011.
2016.

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 377
29.3.2011 22:11:02   
me lady
Pozdrav tek sam saznala da sam trudna pa me zanima da li ja mogu voditi trudnocu na Jezeru inace zivim u Vogosci i jel mi treba uputnica od mog doktora jel  je mogu sama traziti ili mi je on propisuje ako zeli? Mozete li me malo vise uputit molim vasuser posted image Znam da je gore najnovije i najbolje i nekako kao da imam najvise povjerenja u njih a gore sam se i ja rodila user posted image user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 378
29.3.2011 22:33:25   
sarah

IZVORNA PORUKA: me lady

Pozdrav tek sam saznala da sam trudna pa me zanima da li ja mogu voditi trudnocu na Jezeru inace zivim u Vogosci i jel mi treba uputnica od mog doktora jel  je mogu sama traziti ili mi je on propisuje ako zeli? Mozete li me malo vise uputit molim vasuser posted image Znam da je gore najnovije i najbolje i nekako kao da imam najvise povjerenja u njih a gore sam se i ja rodila user posted image user posted image

Dobro dosla me lady i zelim ti ugodnu trudnocu user posted image .
Mislim da ne postoji razlog zasto ne bi mogla voditi trudnocu na Jezeru ali ti treba uputnica od tvog doktora za prvi pregled, kao i za svaki naredni.
Samo mu kazes da zelis gore da vodis trudnocu. Izaberes doktora kojem ces ici i to je to. Bar ja tako mislim. Sretno!

07.04.2011. ocekujemo aBd jednog bebacha

(odgovor članu me lady)
Neposredna veza do poruke: 379
29.3.2011 22:39:32   
me lady
Hvala, nisam znala kako ide mislila sam da se gore samo poradjauser posted image user posted image   nisma bas upucena nova sam u vom lijepom svijetuuser posted image
hvala jos jednom user posted image

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 380
14.4.2011 16:28:58   
bonybaby
eh da i ja izvijestim o uslovima na porodilistu Jezero.
Moje iskustvo je totalno pozitivno ( a i krenula sam sa pozitivnim stavom).
U bolnicu sam otisla posto mi je vodenjak napukao, i sa bolovima u intervalima oda svakih 5 minuta.
Ali nikako nisam bila otvorenauser posted image tako da sam se sa bolovima borila punih 12 satiuser posted image ali eto sve prodje. Na patologiji su ok, mada su se neke mame zalile, iskreno mislim da se one na sve zale. Prema meni je osoblje bilo  profesionalno i ljubazno. uslovi su super. u svakoj sobi leze po tri zene, svaka soba ima svoj toalet. Pregledi su isto tekli uredu, doktori ljubazni, sobe se stalno ciste, tako da je higjenicno.
Kasnije sam odvedena u pripremnu prostoriju, koja se nalazi uz porodjanu salu. sve je cisto,  tako da nemate bojazni. kasnije poslje poroda (drip, epiziotomija, ojjjjjjjjjuser posted image ) sam odvedena na postporodajni odjel, koji isto mogu samo da pohvalim. Posto sam kolabirala, sestrice su me stalno obilazile, vodile na kupanje, i isto su bile uz mene svaki put kad sam morala u wc. Nikome nista nisam davala, svakako me nije ni porodila doktorica koja mi je vodila trudnocu.
Ovo cisto pisem svim buducim lijepim mamicama, iz razloga jer sam i sama bila uplasena negativnim pricama o uslovima na porodilistu. Samo imajte pozitivan stav prema tom lijepom (ali bolnom ) dogadjaju. Jer je bilo trudnica, koje su kukale na hranu (npr. na dorucak koji je sasvim normalan kao i kod kuce, mazalice i hljeb, rucak je isto bio ok), ili na sestrice (mislim treba i njih razumjeti, pun odjel , radite nocnu smjenu, a puno je neljubaznih trudnica, koje svasta traze).

Tako drage moje, samo pozitivno, idite na vjezbe, i sve ce proci kako trebauser posted image

(odgovor članu me lady)
Neposredna veza do poruke: 381
15.4.2011 13:22:45   
mamaS89
zdravo djevojke,

nova sam ovdje, trudnica (26 nedjelja) druga trudnoca (sin 11 mjeseci) i interesuje me sve o porodilistu na jezeru.
mozeli mi neko objasniti kako to ide sve gore? prijateljica mi rece da nesmijes nista nositi sa sobom kad te prime? znaci nemas nikavog kontakta ni skim? druga mi opet rekla da nema svaka soba svoje kupatilo? kada donose bebe poslije poroda? imam jos dosta takvih pitanja pa me informisite malo ako vam nije mrsko :) nemate pojma koliko me je strah kako ce to sve biti :( rece mi prijateljica da cak muzeve ne pustaju u salu??? :( ja bih volila da mi muz prisustvuje..
imali ko slika kakvih interesuje me kako izgledaju sobe sala itd?
hvala vam unaprijed!

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 382
15.4.2011 13:58:15   
lejla80
Gore možeš unijeti šta ti duša želi samo je problem što nekad ne možeš unijeti torbu a nekad možeš..ti se u svakom slučaju naoružaj kesama. Doduše ne znam kakav je slučaj kad ideš u porođajnu salu direktno sa prijema a meni su lično ostavili stvari gore na patologiji kad sam krenula u salu.
Svaka soba ima svoj WC ali ne i kupatilo. Mislim da su po dvije sobe na jedno kupatilo..To ti je sve ok.
Muž može prisustvovati porodu,mome su čak oni predložili na prijemu,,samo se raspitaj treba li uzimati kakve briseve on..
Bebicu dobiješ odmah ako se porodiš prirodno a ako je CR u pitanju onda poslije 24 sata s timda možeš zamoliti da ti je pokažu ranije..imaš dostao ovome u postovima ranije

2011.
2016.

(odgovor članu mamaS89)
Neposredna veza do poruke: 383
15.4.2011 14:36:15   
taurus
ja sam neke detalje opisala na temi porođajne priče na strani 55, pa eto pročitaj da se ne ponavljamuser posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 384
16.4.2011 10:31:54   
mamaS89
hvala vam za informacije! samo te porodzajne price nemogu nigdje da nadzem..
valjda se nesnalazim ovdje jos kako treba, moze li mi neko pomoci?

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 385
16.4.2011 10:37:13   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mamaS89

hvala vam za informacije! samo te porodzajne price nemogu nigdje da nadzem..
valjda se nesnalazim ovdje jos kako treba, moze li mi neko pomoci?

http://www.ringeraja.ba/forum/m_1951/mpage_57/key_/tm.htm

a inace s desne strane gore pri vrhu imas pretrazivac

(odgovor članu mamaS89)
  Neposredna veza do poruke: 386
12.6.2011 15:31:12   
N_N
Meni bliska osoba je čitavo vrijeme trudnoću vodila kod dr. Mehmedbašića. Termin joj je trebao biti krajem mjeseca, međutim dr. je pregledao u petak i ustanovio da je otvorena 2 cm te joj je rekao da bi porod mogao uslijediti tokom vikenda. Ona je dobro, dobro se osjeća.
Interesuje nas da li bi ona večeras mogla otići na Jezero na pregled, bez najave, uputnice isl.? Inače, planirala je gore porod. 

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 387
12.6.2011 15:38:59   
Emica_sa
Moze ali ne znam sto nije ranije isla na jezero,i ja sam isla kod Mehmedbasic,pa sam na kraju par puta otisla na jezero,ali moze sigurno bez problema

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 388
12.6.2011 15:48:41   
N_N
Pa planirala je imala je do termina još 3 sedmice ali eto user posted image  sprema iznenađenje user posted image  Hvala ti.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 389
12.6.2011 16:52:39   
nedzi
bas mi je drago da sam nesto saznala o jezeru,,, i puno hvala BONYBABY..na ovi informacijama jako su mi bitne,,uskoro treba da se porodim usla sam u 38 nedelju trudnoce,,i jako se brinem kako je gore na jezeru,,,
uvjek se pitam mozel muz uci jedni kazu nemoze drugi opet da moze neznam koga da slusam,,Puno se brinem,,,ako neka ima novih informacija neka podijeli sa nama svima user posted image ohrabri teme ....

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 390
12.6.2011 20:31:12   
lejla80
Muž može prisustvovati porodu bez problema..samo trebaš provjeriti treba li izvaditi kakve nalaze prije toga..čini mi se da znaju tražiti bris grla i nosa..

2011.
2016.

(odgovor članu nedzi)
Neposredna veza do poruke: 391
12.6.2011 21:07:29   
nedzi
puno hvala,lejla

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 392
12.6.2011 22:13:56   
N_N

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Moze ali ne znam sto nije ranije isla na jezero,i ja sam isla kod Mehmedbasic,pa sam na kraju par puta otisla na jezero,ali moze sigurno bez problema

Samo da javim da ne može! Vratili su je sa obrazloženjem da joj treba uputnica user posted image ccccc

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 393
12.6.2011 22:29:53   
animagical
IZVORNA PORUKA: N_N

Samo da javim da ne može! Vratili su je sa obrazloženjem da joj treba uputnica user posted image ccccc

pa je li otisla u onu ordinaciju/ambulantu odmah kod portirnice? ja licno isla i to u nekoj maloj sedmici, samo zamolili da uputnicu sutradan donese mm...

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 394
12.6.2011 22:42:51   
lejla80
U pravilu treba uputnica da bi se došlo gore regularnim putem...eh sad druga je stvar ako se unaprijed dogovoriš sa nekim doktorom... Jedino uputnicu za porod možeš donijeti naknadno nakod poroda..Ti si animagical očito imala pravu sreću kad su te tako primili

2011.
2016.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 395
12.6.2011 22:47:22   
N_N

IZVORNA PORUKA: animagical

pa je li otisla u onu ordinaciju/ambulantu odmah kod portirnice? ja licno isla i to u nekoj maloj sedmici, samo zamolili da uputnicu sutradan donese mm...

Da tu je bila, bili samo portir i sestra, mirno, nigdje nikoga. Rekla im da je otvorena 2 cm ali ništa!

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 396
12.6.2011 23:40:24   
BBubica

Da tu je bila, bili samo portir i sestra, mirno, nigdje nikoga. Rekla im da je otvorena 2 cm ali ništa!

trebala je insistirati, traziti da vidi doktora..jer je doktor mora primiti u takvom stanju ...
kod nas za sve sto te sljeduje moras biti dosadan, uporan i bezobrazan da bi to dobio...
sretno

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 397
12.6.2011 23:44:47   
BBubica

IZVORNA PORUKA: nedzi

bas mi je drago da sam nesto saznala o jezeru,,, i puno hvala BONYBABY..na ovi informacijama jako su mi bitne,,uskoro treba da se porodim usla sam u 38 nedelju trudnoce,,i jako se brinem kako je gore na jezeru,,,
uvjek se pitam mozel muz uci jedni kazu nemoze drugi opet da moze neznam koga da slusam,,Puno se brinem,,,ako neka ima novih informacija neka podijeli sa nama svima user posted image ohrabri teme ....

muz moze prisustvovati porodu, najbolje da se oko toga dogovoris sa doktorom kod kojeg ides inace. neki doktori bas i ne vole muzeve na porodu, pa tako i kazu da ne moze biti s tobom, ne daj se prevariti..moj dr je rekao da muz moze biti i da je cak sta vise pozeljno :)

(odgovor članu nedzi)
Neposredna veza do poruke: 398
13.6.2011 0:28:47   
animagical

realno nema je niko pravo vratiti...a narocito ne sestra... ako hoce moze otici opet i samo reci trebam do dr na pregled...sa sestrama se kod nas ne prica, to je sve bezobrazno, znam iz prve ruke...ja sestri nisam htjela nista objasnjavati, sta nju briga sto sam ja dosla, ali je zato izasao dr po mene u hodnik i sam me uveo...

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 399
15.6.2011 9:24:10   
nedzi
a ukoliko nebude uredu nalaz,,znaci nebi mogao uci,          da li je snekom od vas muz bio na porodu?

(odgovor članu nedzi)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *