|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste Jezero
6.2.2011 12:17:05   
Medi_87
Svakako Vesela, mislim razumljivo je u takvim trenucima da je sad najbitnije da se tvoja snaha oporavi aBd ali nikako ne treba prepustati slucaju ovakve situacije i ophodjenje zaista nemarnog medicinskog osoblja u nasem gradu.Poucena iskustvom koje sam imala prije par dana kad je moj svekar rahmetli preminuo savjetujem svakoj osobi da nijedan propust medicinskog osoblja ne prepustaju slucaju, cim sam ja spomenula tuzbu odmah se stvorise ne jedna vec dvoja ambulantna kola pred kucom, mada nazalost vec je bilo kasno ali tu nemarnost porodica mog muza nece halaliti.
Zato naglasavam da je zaista gnusno i pricati o bilo kojem vidu podmicivanja, cascenja kako god ko to nazvao jer to odmah znaci nejednak tretman prema ljudima

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 351
6.2.2011 12:17:17   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: tukica

IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Ej draga, pitanje, buduci da i moju trudnocu vodi dr.Nikulin, jesi li ga "nagradjivala" prije poroda, tj. da li je bilo kakvih pokloncica i sl. prije poroda, zbog te ljubaznosti... Jer, ja sam usla u 8.mjesec i nemam pojma da li da dajem ikakve pare ili poklone prije poroda, malo mi glupo, ali opet????!!!!

Ej draga, pitanje, buduci da i moju trudnocu vodi dr.Nikulin, jesi li ga "nagradjivala" prije poroda, tj. da li je bilo kakvih pokloncica i sl. prije poroda, zbog te ljubaznosti... Jer, ja sam usla u 8.mjesec i nemam pojma da li da dajem ikakve pare ili poklone prije poroda, malo mi glupo, ali opet????!!!!

Mi smo ga uvijek castili..i tokom vodjenja trudnoce i na porodu...
I nije mi zao...Jeste da me malo sikirao pred sam porod,jer mi je zelio ciniti uslige koje ja nisam htjela,na kraju je bilo bas onako kako sam zeljela i kako je dragi Bog odredio.
Ne ponosim se ovim,ali nazalost ovo je nasa realnost...Ne zalim,jer mi je zaista puno pomogao i tokom trudnoce,jer mi je uvijek u svako doba dana i noci bio na raspolaganju,a da ne govorim koliko mi je pomogao na samom porodu.

Bol ti ne moze niko smanjiti,ali briga oko tebe,sigurnost,podrska i sve drugo puno znaci u tim momentima.
Bez obzira na sve dr. Nikulin je zaista prije svega dobar strucnjak,i meni je to bilo najbitnije...

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 352
6.2.2011 13:20:51   
gogano
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

IZVORNA PORUKA: gogano

zene, gdje se poroditi, na Jezeru ili Opcoj....dilema je nastala zbog mrse koja se ponovo pojavila na Jezeru

zar opet???

Jeste, vjerovala ili ne, znam vec nekoliko slucajeva koji su je dobili.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 353
6.2.2011 13:25:25   
Emica_sa
Ja imam jos 13 dana do termina i namjeravala sam se poroditi na jezeru,ali kaze muz jutros kad je cuo za mrsu da nema sanse da se porodim gore,pa sam sada svauser posted image user posted image user posted image user posted image Ne mogu da vjerujem da im se to opet desava

(odgovor članu gogano)
Neposredna veza do poruke: 354
6.2.2011 19:39:49   
vila.vilica
e ja danas otisla gore po prvi put otkako sam se rodila..nasla doktora i sad mi preostaje jos da molim Boga da nas ta mrsa zaobidje user posted image

Snježnog dana stigla mi je pahuljica mala...
02.03.2011.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 355
6.2.2011 20:05:36   
tukica
Ma, znam da je to svakodnevnica, ali eto cula sam od par ljudi da on voli da dobija pokloncice, pa sam zato pitala... prema meni je ok, ali nista vise od toga, svaki put me u zurbi pregleda, hvala Bogu, pa je sve ok, pa i ne moram da ga ganjam, ali nekako uvijek to uradi kao da mi cini uslugu i jedva cekam da mu i ja dam kovertu, pa da vidim hoce li se promijeniti... Nikada duze od 3 minute nisam kod njega na pregledu i to me sve uzasno nervira... Sad mi je zao sto sam ga izabrala, jer bih vrlo rado i dala nekome pare prije, kada bi taj neko bio ljubazan sam od sebe, ali ovako, da mu dam i da kazem hvala sto me pazite - nema smisla, kad me i ne pazi, nego me ubaci za pregled izmedju dvije kafe... da ne kazem da ga zovnem, da dodjem, on kaze dodji, i cekam onda 3 sata dok dodjem na red, vjerovatno sto nisam bila "darezljiva"... vidjecemo.. tebi u svakom slucaju hvala, drago mi je da ti je bio super na porodu i da ti je sve proslo kako treba

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 356
7.2.2011 0:12:33   
gogano
Emice, a od koja je tvoj muz cuo za Mrsu na Jezeru, i ja sam planirala gore da se porodim, sada se raspitujem kakvo je stanje, ovo sve mi je grozno.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 357
8.2.2011 9:13:04   
aida_r
Vidim razlicita iskustva u Jezeru... user posted image
Ali bas iz krajnosti u krajnost... Meni je termin pocetkom aprila, mislim ipak da cu u vojnu, nasla sam nekog ok doktora pa... Vidjet cemo.
By the way, doktor se zove Esad Bećirović. Da ne zatrpavam ovaj forum, feedback o njemu cu potraziti na nekom drugom mjestu. user posted image

Sretno svim mamama kojima se blizi termin!user posted image Samo hrabro naprijed! Ja se tjesim da sve to bolno i neugodno jako brzo prodje a da ono najdivnije ostaje jos duuuugo u vasem narucju! user posted image
Ma sva sam u zenu, think positive i to... :) Nadam se da ce me drzati do kraja!

I NOGOM U GUZICU JE KORAK PREMA NAPRIJED Mao Ce Tung

(odgovor članu gogano)
Neposredna veza do poruke: 358
8.2.2011 18:57:09   
sarah
aida_r, i meni je termin pocetkom aprila i jos sam uvijek neodlucna gdje se poroditi.
Sto se tice tog tvog doktora, ja nikad nisam cula za to ime i prezime u vojnoj bolnici.
Znam da ima dr. Beciragic, ali Becirovic - to nisam cula.
A misljenja su podijeljena sto se tice obe bolnice, sve je to individualno.

(odgovor članu aida_r)
Neposredna veza do poruke: 359
10.2.2011 7:41:33   
aida_r
E, da, moja greska.
Dr. Beciragic.

I NOGOM U GUZICU JE KORAK PREMA NAPRIJED Mao Ce Tung

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 360
11.2.2011 1:46:47   
BBubica

Mi smo ga uvijek castili..i tokom vodjenja trudnoce i na porodu...
I nije mi zao...Jeste da me malo sikirao pred sam porod,jer mi je zelio ciniti uslige koje ja nisam htjela,na kraju je bilo bas onako kako sam zeljela i kako je dragi Bog odredio.
Ne ponosim se ovim,ali nazalost ovo je nasa realnost...Ne zalim,jer mi je zaista puno pomogao i tokom trudnoce,jer mi je uvijek u svako doba dana i noci bio na raspolaganju,a da ne govorim koliko mi je pomogao na samom porodu.

Bol ti ne moze niko smanjiti,ali briga oko tebe,sigurnost,podrska i sve drugo puno znaci u tim momentima.
Bez obzira na sve dr. Nikulin je zaista prije svega dobar strucnjak,i meni je to bilo najbitnije...

vise od pola trudnoce mi je vodio dr Nikulin
niti prije poroda, ni u toku boravka u bolnici, a ni poslije, od mene nije trazio nit je dobio ista.
(to je njegov posao za koji je placen i ne vidim razlog zasto bi njemu ili bilo kom drugom nesto nosila ili placala)
uvijek je bio ljubazan, detaljan, dostupan i spasio me muka na kraju jer je vidio da ce porod ici  tesko i odmah predlozio carski rez

mislim da tim poklonima i kovertama samo sebi cinimo medvjedju uslugu, nikom drugom...

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 361
11.2.2011 7:17:14   
maja78 RR

Mene je vodio dr. Nikulin od 3-eg mjeseca, za svo to vrijeme sa mu samo jednom odnijela pice i to nebi da moji nisu navalili, ali on je i prije toga i poslije toga bio jako ljubazan, isitina brz radi guzve, ali ja sam pisala pitanja i postavljala i uvijek mi je sve odgovarao. Nikad ga nisam zvala da pitam mogu li doci, vec kad mi je rekao otprilike onda sam zvala kliniku da vidim kad je dezurni i dolazila u dezuru jer svakako bi cekala, pa nije on tamo privatnik da moze termine pregleda zakazivati. Nakon poroda je nagradjen ali nista specijalno.
Ja sam sretna da mi je on bio jer da je neko drugi pitanje je da li bi danas bila medju zivima i ovo pisala.

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 362
11.2.2011 11:37:43   
dubravka01
što se tiče iskustava s Jezera vidim svega ima.
Iz svog iskustva vam mogu reci da je sve individualno, ja sam rodila na Koševu, trnci su me prolazili u onom podrumu gdje rade UZV....ali opet nisam niti očekivala hotel sa 5 zvjezdica...
Tu dođeš da rodiš,mislim da samo o tome i treba misliti,bar ja jesam, da sve bude uredu sa bebom i sa mnom, hvala Bogu tako je i bilo.
Došla 19. izašla 20. samo prenoćila i u onakvim uslovima kakvo je Koševo bilo ništa mi nije falilo..
Dok je recimo zena koja je bila sa mnom u boxu pizdila sto je zaboravila češaljuser posted image
Neke druge su se išle šminkati u wc znam da su djelile neki puder i šta li već...
Za to vrijeme ja sam se trudila da moj user posted image bude na siki što više

Ja izasla iz bolnice u spavačici user posted image

Ljubaznost je bila u granicama nista extremo ni ljubazno ni ne ljubazno...onako

Trudnoću mi vodio Murtezić mislim da sam mu poklonila jednom neki parfem (bilo me pravo stid, tad mi je rekao nema potrebe za ovim) i to je bilo To!
Porodio me Nikulin (bio mi je ko otac rođeni na porodu,čak je babici rekao da mi leđa masira), nikad mu ništa nisam dala, jutro poslije me obojica fino obisli,cestitali i Bog nas sviju veselio tu se sve zavrsilo....

Eh da i kod preuzimanja bebija mm je dao 50 km babici koja mu je predala bebu.

Mislim da sve zavisi od osobe do osobe.

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 363
11.2.2011 12:51:11   
taurus
IZVORNA PORUKA: maja78 RR

Mene je vodio dr. Nikulin od 3-eg mjeseca, za svo to vrijeme sa mu samo jednom odnijela pice i to nebi da moji nisu navalili, ali on je i prije toga i poslije toga bio jako ljubazan, isitina brz radi guzve, ali ja sam pisala pitanja i postavljala i uvijek mi je sve odgovarao. Nikad ga nisam zvala da pitam mogu li doci, vec kad mi je rekao otprilike onda sam zvala kliniku da vidim kad je dezurni i dolazila u dezuru jer svakako bi cekala, pa nije on tamo privatnik da moze termine pregleda zakazivati. Nakon poroda je nagradjen ali nista specijalno.
Ja sam sretna da mi je on bio jer da je neko drugi pitanje je da li bi danas bila medju zivima i ovo pisala.

uh majo pa zar je tako rizično bilouser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 364
11.2.2011 22:17:19   
gogano
drago mi je da ste zadovoljne sa dr. Nikulinom ,jer on vodi i moju trudnocu, a Mrse ima i u Vojnoj, tako sam cula....

< Poruku je uredio gogano -- 11.2.2011 22:18:21 >

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 365
26.2.2011 12:03:24   
ammyv
vesela kako ti je snaha sad...jesteli ikad saznali ko je bio one kobne veceri kad su odbili da je prime?
prilikom poroda dr sluzi ne da porodi zenu (ako je fizioloski porod) vec da provjeri jel sve uredu nakon poroda. to podrazumjeva da pregleda posteljicu kad je zena izbaci i odmah moze znati jeli ista ostalo (ako je posteljica cijela i bez ostecenja sve je uredu).po tome je dr trebala ocistiti tvoju snahu odmah.sto se sivanja tice to uvijek rade stazisti i mladji doktori.
nadam se da cete ih tuziti sto prije...

(odgovor članu gogano)
Neposredna veza do poruke: 366
21.3.2011 16:56:32   
tukica
moze li mi iko pomoci user posted image termin mi je za 2 sedmice i sta mi treba od papirologije? gdje dobijam tu veliku uputnicu? jer ja sam davno dobila jednu veliku na kojoj nema datuma, pa ne znam da li je to ta?!

(odgovor članu ammyv)
Neposredna veza do poruke: 367
21.3.2011 17:50:25   
maja78 RR
Vjerovatno jeste, dakle format A4, uputnica se uzima kod ljekara opste prakse i traje mjesec dana, ako nije napisan datum jos bolje ti ga upises kad dodjes

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 368
21.3.2011 19:14:49   
tukica
hvala user posted image

Neposredna veza do poruke: 369
22.3.2011 13:18:07   
bonybaby
ustvari tu uputnicu za porod daje samo ginekolog u domu zdravlja, ja nemam nigdje otvoren karton, pa sam otisla u skerlicevu, gdje su mi dali uputnicu, na osnovu posljednjeg nalaza. 

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 370
22.3.2011 13:28:40   
tukica
e super, nisam znala da li mogu da odem u skerlicevu po tu uputnicu jer i ja tamo imam otvoren karton... znaci, kod njih to mogu obaviti... a porodiljsko?

(odgovor članu bonybaby)
Neposredna veza do poruke: 371
22.3.2011 13:30:25   
veeseelaa
isto kod njih

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 372
22.3.2011 13:33:47   
Anoniman
Meni je uputnicu za porod dala dr opste prakse. Sto kaze Maja format A4 na njoj pise uputnica za bolnicu, ispod pise ginekologija i onda podatci tvoji.

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 373
22.3.2011 13:50:09   
tukica
e ja sam danas isla na pregled i pitam ih da li je to ta uputnica, one mi kazu: sa ovom mozes dolaziti na preglede, a za porod novu izvadi... nista ih ne kontam... i ovo je velika uputnica i to bez datuma... ili sam ja ili su one glupe user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 374
22.3.2011 18:34:44   
lejla80
To bi trebala biti uputnica za porod. Da li ti na nju zakače one formulare koje ovjeriš na blagajni poslije svakog pregleda?? 

2011.
2016.

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *