M kao Mama -> RE: Ogtt, povišeni šećer u trudnoći (23.4.2014 12:08:57)
|
IZVORNA PORUKA: TiruTiru Uzela sam juce od doktora opste prakse uputnicu za endokrinologa i jutros me vratise, prvo me salju internisti Iskreno, iznenadjenje mi je ovaj nalaz...pa sam malo u soku, vidim na mi je inzulin ogroman JEl trebam nesto vezano za ishranu prilagodit? I hvala ti najljepsa:* da ti kažem, ovo ti je bolest modernog doba, ja sam kad sam radila prvi put imala nalaz od 2000 inzulin, znači dr. nije mogla da vjeruje, još ako si malo punija, jednostavno to inzulin voli i on se time hrani (salom), kad počnu kile da idu prema dole, tada će i iznulin spadati, e ima vbeze i sa policističnim jajnicima, ne znam tačno šta je kod tebe problem, uglavnom ja ti se sa ovim borim od prve trudnoće, a zadnjih četri, pet godina sam pod stalnom terapijom, i drugu trudnoću sam iznijela sa sioforom, tako da nije strašno kod tebe vjeruj mi, samo polako, ishrana svakako treba da se reguliše, ali ja ti i nisam neki karakter, na žalost, mada kod mene je i šećer dosta nizak, što kod tebe nije slučaj, jedino ovaj zadnji 3,9 a donja granica je 3,6, ne znam, gdje si išla, kod kojeg dr. mislim ko te vodi, mene vodi dr. stevanović iz Vojne on je internista, al uža spec. su mu je dijabetes, kažu da na Koševu ima dr Zelija, mada neko do nje glatko dođe, a neko nema šanse,
|
|
|
|