M kao Mama -> RE: Ogtt, povišeni šećer u trudnoći (31.3.2014 15:32:22)
|
IZVORNA PORUKA: ame_tare Zdravo drage mamice,ovako u 34 sam radila OGTT (jer je beba krupna i nena mi je imala dijabetes) i imala sljedece rezultate na taste 4,2 nakon 60 min 7,8 120 min 5,3 zbog tog skoka od 7,8 moj ginekolog je rekao da imam intoleranciju na glukozu i da naravno pripazim na ishranu,sad sam 37 sedmica i dosad sam dobila 10kg,sada opet moram kontrolisati secer i kaze da ako bude bilo potrebe 7 dana prije termina trebala bih ici u bolnicu da planiraju porod,sto je mene jako zabrinulo,iako se ja dobro osjecam ginic kaze da je sve uredu ali mora se malo vise pratiti trudnoca zbog mogucih komplikacija.Drage mamice koje su bile u istoj situaciji sta ste radile,kako ste se porodile,jeste imale komplikacija...... ja sad onako čitam i laički razmišljam, 37 nedjelja 10 kg, to je idealno, po ovim nalazima ovo malo odstupanje 7,8,ali to nije ništa strašno, čak šta više i to se može reči da je u normali, jer si trudnica, žao mi što ti se niko nije javio da da odgovor, kod mene je bio problem niskog šećera, takoda ti ja ne mogu pomoći, ali opet po ovome mislim da je ovo ok
|
|
|
|