|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
3.3.2012 20:17:33   
SdZ
Jasmin, da te Allah nagradi za ovaj tekst. Nisam ni ja ovo znala.

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 2201
4.3.2012 14:15:56   
ajnur

IZVORNA PORUKA: Ella_H

Eselamu alejkum drage moje.
Ajnur razumijem te ali moram ti reci to su sve sejtanove
vesvese ili dosaptavanja. Allaha dz.s moramo spominjati i klanjati
mu se ako nemoze normalno onda sjedeci, ako ne sjedeci onda lezeci.
Vjeruj mi ja sam sad veca i puna vode vise nego i u trudnocama
i sejtan mi prilazi ako propustim recimo namaz ma nemoras ni klanjati
kad nemozes ko insan, ili ako grijeh ucini insan odvodi od namaza itd itd
moze se desiti da tako covjek skroz i izgubi namaz.
Porucujem svim zenicama da sebi olaksaju koliko mogu
a i samoj sebi isto tako. I to ponavljanje abdesta previse i to su sejtanova
dospatavanja imala sam i ja tu fazu tacno da dovede insana do ludila.
Sto se tice bjelog pranja i ja sam citala davno ovaj text i mnooooogo mi
je pomogao. Kod nas sam primjetila kod starijih zena one se haman
skoro pa okupaju prije nego sto ce klanjatiuser posted image i tako u nedogled covjek
sam sebi otezava.
Meni sto najvise fali i sto mi slabi iman primjetila sam je usamljenost
bez sestara muslimanki i njihova podrskauser posted image , ali sve je od Allaha dz.s.
Molim Allaha dz.s da nasa srca osvjetli Islamom i da budemo ustrajne
u Islamu sve do svoje smrti i sacuva sve vjernike i vjernice od prokletog
sejtana Amin!

Amin!

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 2202
8.3.2012 14:47:22   
bejbibi
selam alejkum svima:))
odlicnaa tema..samo da se pretefterim ovdje i da kazem da nosim hidzam vec 3,5godine....nemam sad vremena da puno pisem pa cu se kasnnije ukljucit...user posted image

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 2203
9.3.2012 0:34:38   
Amam
Mamina princezo,i kod nas je isti slucaj bio,ja sam s malim bila i u bolnici radi s.dermie,mi nismo obrijali glavu malom,onako smo otprilike procijenili i dali sadaku na ime toga.

Bejbibi dobro dosla user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2204
9.3.2012 13:36:56   
Leena
Imam jedno pitanje, ako neko zna da mi odgovori. Da li je zenama dozvoljeno zijaretiti mezare bliznjih? Naime, ja sam prije odlazila na harem dedama i nanama, ali mi je nedavno jedan hodža rekao:" Da žene znaju koliko štete svojim bližnjima, nikada im ne bi dolazile na mezar", on kaže da im samo od kuce proucim... I dalje, ako se stvarno ne treba ici, da li se to odnosi i na sehidsko mezarje?

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 2205
9.3.2012 15:19:46   
jasmin
Ženino posjećivanje mezarja

U pogledu ženinog posjećivanja mezarluka, islamski učenjaci su zauzeli različite stavove. Jedni su to zabranili, a drugi opet dozvolili, treći su pokušali zauzeti središnji stav i kazali da je ženama dozvoljeno da posjećuju mezarluke, ali da to ne čine često.
Razlog njihovog razilaženja je prividna kolizija među argumentima tog poglavlja.
Veliki učenjak, muhaddis ovog vremena Muhammed Nasruddin Albani, u knjizi ''Ahkamul-dženaiz ve bid'uhu'', spominje da je i ženama propisano – sunnet da posjećuju mezarluke, ali pod uvjetom da to ne bude često, i na ovaj način pomiruje prividnu kolizija između hadisa ovog poglavlja.

Što se tiče hadisa koji ukazuju na to da je i muškarcima i ženama pohvalno posjećivati mezarluke, s ciljem razmišljanja i prisjećanja na ahiret, možemo spomenuti neke:

Hadis Burejde, r.a., da je Allahov Poslanik kazao: ''Ja sam vam bio zabranio posjetu mezarlucima, ali posjećujte ih. Zaista je u posjeti mezarlucima prisjećanje na ahiret, posjeta njima će vas podstaknuti na činjenje dobra.'' (Osnova hadisa je u Muslimovoj zbirci hadisa)

Hadis Enesa, r.a., u kojem se prenosi da je Allahov Poslanik kazao: ''Ja sam vam bio zabranio posjetu mezarlucima, a sada ih posjećujte, zaista posjeta mezarlucima omekšava srce, čini oči suznim, podsjeća na budući svijet, i ne govorite ništa loše.'' (Hakim, Ahmed)

Što se tiče argumenata koji ukazuju na to da je i ženama pohvalno da posjećuju mezarluke, možemo spomenuti samo neke:

a- Općenitost spomenutih hadisa ukazuje na propisanost i pohvalnost posjete mezarlucima, bez obzira da li to bili muškarci ili žene.

b- Žene imaju istu potrebu da posjećuju mezarluke kao i muškarci, jer i njih to podsjeća na budući svijet, omekšava njihova srca, čini oči suznim.

c- Da i žene potpadaju pod pojam dozvole – nakon što je posjeta mezarlucima bila zabranjena, ukazuje predaja Abdullaha ibn Ebi Mulejke u kojoj se navodi da je Aiša, r.a., jednog dan došla iz posjete mezarlucima, pa sam joj kazao: ''Majko pravovjernih, odakle dolaziš?'' Kazala je: ''Od mezara Abdur-Rahmana ibn Ebi Bekra.'' Kazao sam: ''Zar nije Allahov Poslanik zabranio posjetu mezarlucima?'' Odgovorila je: ''Jeste, ali je to dozvolio nakon toga.'' (Hakim, Bejheki, vjerodostojnim ga je ocijenio Zehebi)

d- Događaj Aiše, r.a., i Poslanika, koji je zabilježio imam Muslim, u kojem na kraju stoji da je Aiša, r.a., kazala Poslaniku: ''Šta da kažem njima (prilikom posjete mezarlucima)?'', pa je rekao: ''Reci...'' (pa je podučio Aišu, r.a., dovi koju će govoriti prilikom posjete mezarlucima).
Da je ženama bilo zabranjeno da posjećuju mezarluke, ne bi Poslanik podučio Aišu dovi koju će učiti prilikom posjete mezarlucima.

e- Imam Buharija je zabilježio predaju od Enesa, r.a., u kojoj stoji da je Allahov Poslanik jedne prilike naišao pored žene koja je bila u mezarju i plakala, pa joj je rekao: ''Boj se Allaha i strpi se...''
Da je ženama bilo zabranjeno da posjećuju mezarluke, Allahov Poslanik bi to pojasnio ovoj ženi i ne bi prešutio činjenje harama.

Ženama nije dozvoljeno da često posjećuju mezarluke zbog šerijatskih prijestupa koji bi mogli proizaći iz toga, i na to se odnose riječi Ebu Hurejre, r.a.: ''Allahov Poslanik je prokleo (u rivajetu: Uzvišeni Allah je prokleo) žene koje mnogo posjećuju (zuvvarat) mezarluke.'' (Tirmizi, vjerodostojnim ga je ocijenio šejh Albani)

Na kraju ove studije, šejh Albani pojašnjava da nije vjerodostojna predaja u kojoj se navodi da je Poslanik prokleo ''žene koje posjećuju mezarluke'' bez dodatka „mnogo“.

(Pogledati: Ahkamul-dženaiz ve bid'uhu, šejha Albanija, str. 178-186)

Pezić Elvedin

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 2206
9.3.2012 15:27:55   
jasmin

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

selam alejkum
mogu li i ja da se nadovezem na ovo sisanje kose kod bebe sa svojim pitanjem. nama je danas 7 dan i danas je bilo klanje kurbana (akika) a msmo planirali i to sisanje glavice al moj se rodio s osipo stafilodermiom i iako je skoro nestala ima par sitnih gnojnih buuljica koje su ostale na podrucju tjemena. ima dosta kosice i bas ih je i tesko vidjeti pa mene je strah....
muz je gocvorio da zavrsimo da je mozda bas u tome hair al ja nisam dala jerme strah da se ne zakace i onda nastane belaj.
i tako ako to nismo obavili 7 dan jel ok mislim jel sunet i ako uradimo za nekih 7-10 dana ili onda nema veze ni da radimo.

ako neko zna voljela bih odgovor

Mila moja,neka je i na tebe mir i spas.
Mozes to uraditi 7,14 ili 21 dan.
Da vam bude hairli.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 2207
9.3.2012 17:40:00   
Ella_H
bejbibi dobro nam dosla.
Kako ste mi hanume ima li proljeca?
Ja evo cekam i cekam a mozda i docekam
malko toplije vrijemeuser posted image .

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2208
9.3.2012 18:59:23   
Leena
Jasmin, hvala mnogo

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 2209
10.3.2012 17:07:39   
Hannica

IZVORNA PORUKA: hatepsut

Selam zenice,
I meni se svidja ime Uma,aBd zelja mi je ako bude curica da se tako zove.Bad je lijepo,kratko i neobicno.A meni takodje bitno nema niti jedna Uma u mahali niti u porodici.

Hate cure ce nam imati isto ime i prezime.user posted image Jos ako budu isle u isti razred.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 2210
10.3.2012 18:18:03   
mamina princeza

IZVORNA PORUKA: jasmin

selam alejkum
mogu li i ja da se nadovezem na ovo sisanje kose kod bebe sa svojim pitanjem. nama je danas 7 dan i danas je bilo klanje kurbana (akika) a msmo planirali i to sisanje glavice al moj se rodio s osipo stafilodermiom i iako je skoro nestala ima par sitnih gnojnih buuljica koje su ostale na podrucju tjemena. ima dosta kosice i bas ih je i tesko vidjeti pa mene je strah....
muz je gocvorio da zavrsimo da je mozda bas u tome hair al ja nisam dala jerme strah da se ne zakace i onda nastane belaj.
i tako ako to nismo obavili 7 dan jel ok mislim jel sunet i ako uradimo za nekih 7-10 dana ili onda nema veze ni da radimo.

Da vam bude hairli.

zavrsismo ovo 14ti dan :) Hvala jasmin :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2211
10.3.2012 18:55:58   
Ella_H
Hannice blago se njihovoj uciteljici
ako budu isle u isti razreduser posted image .

Neposredna veza do poruke: 2212
10.3.2012 22:34:08   
Hannica

selam alejkum

Da vam bude hairli.

zavrsismo ovo 14ti dan :) Hvala jasmin :)

Vezano za akiku....jel ima odredjen period kad se to kolje ili mozes kad hoces. Mi smo Hani klali tek prosle godine,imala je 2g. Nesto je bilo krenulo naopako,stalno bila bolesna,udarala se,padala...ja umislila da je to zbog toga sto nismo klali kurban a bili smo u mogucnosti.user posted image Planirali smo i za ove bebe klati kad bude ljepse vrijeme. I da li je tacno da se za musku djecu kolju dva,a za zensku jedan kurban?

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 2213
10.3.2012 22:39:50   
Honey3
Hannice,kurban se kolje po mogucnosti,ako mozes najbolje je na sedam dana,ako ne,kad mognesuser posted image
i da za musko se kolju dva kurbana,i opet je po mogucnosti,moze i jedan....Mi smo starijoj kcerki klali na godinu dana,a malcu smo klali jedan kurban uz akiku,uz Boziju pomoc imam nijet zaklati jos jedan akoBogdauser posted image Esmi smo isto klali na akikuuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2214
10.3.2012 22:50:16   
Hannica
Znaci ove godine 4 kurbana,aBd,jedan redovni i tri vanredna.user posted image Moram se malo detaljnije informisati vezano za akiku,ako neko imam neki tekst sa svim propisima i sl.nek zaljepi ovdje bila bih zahvalna.user posted image

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 2215
10.3.2012 22:56:59   
Honey3
mashallah Hanniceuser posted image
A tekst ce vjerovatno nasa Jasmin naciuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2216
10.3.2012 23:04:15   
jasmin
Evo,drage moje,copy/paste nesto o akiki...

. ‘Akika (klanje kurbana) i propisi vezani za nju
Definicija: ‘Akika je klanje kurbana za novorodjence.
Islamski stav o ‘akiki: Ona je pritvrdjeni sunnet i iz toga se ne izuzima ni ocevo siromastvo. To je radio Resulullah, sallallahu ‘al??jhi we sellem, kao i njegovi ashabi i oni koji su dosli nakon njih.
Dokaz za to je hadis koji se prenosi od Selmana b. ’Amira ed-Dabijja, kaze: "Rekao je Resulullah, sallallahu ‘al??jhi we sellem: "Za dijete je (duznost) ‘akike, pa za njega pustite krv (akike) i otklonite od njega ono sto ga uznemirava." (Buhari)
Prenosi se od Semre, kaze: "Rekao je Resulullah, sallallahu ‘al??jhi we sellem: "Svako dijete je zalog svoje ‘akike. Ona se kolje za njega sedmog dana, na taj dan mu se daje ime i brije mu se glava." (Buhari, Muslim i drugi)
Prenosi se od ‘Aise, radijallahu ‘anha, od njenog oca Ebu-Bekra, kaze: "Rekao je Resulullah, sallallahu ‘al??jhi we sellem: "Za musko dijete se kolju dvije jednake ovce, a za zensko se kolje jedna ovca." (Ahmed i et-Tirmizi), a u drugoj predaji stoji: "Naredio nam je Resulullah, sallallahu ‘al??jhi we sellem, da zakoljemo ‘akiku, za zensko dijete ovcu, a za musko dijete dvije ovce. (Ahmed)
"Svako dijete je zalog svoje ‘akike." - tumaceci ovaj hadis kaze ‘Ata’ u svome komentaru: "Uskracuje se roditelju sefa’at (zagovornistvo) njegova djeteta." Kaze Ahmed: "Uskracuje se sefa’at njegovim roditeljima." - tj. dijete nece ciniti sefa’at za svoje roditelje, jer za njega nisu zaklali ‘akiku.
Ulema smatra pozeljnim da se ‘akika kolje sedmog dana, a ako se nije u mogucnosti, onda cetrnaestog dana ili dvadeset i prvog, pa ako se ni tada ne bude u mogucnosti, zaklace se bilo koji dan, kao sto je dozvoljeno da se za musko dijete zakolje jedan kurban.
Na osnovu prethodnog hadisa: "Naredio nam je Resulullah, sallallahu ‘al??jhi we sellem, da zakoljemo ‘akiku..." - odredjeni broj uleme stoji na stanovistu da je klanje ‘akike vadzib. El-Hasan el-Basri smatra da je covjek za koga roditelji nisu zaklali ‘akiku duzan da sam za sebe zakolje. Malik, Safija, Ahmed b. Hanbel i drugi smatraju da je ‘akika sunnet koji se ne smije izostaviti. Odredjeni broj uleme smatra da je ‘akiku lijepo obaviti, a to na osnovu sahih hadisa: "Kome se rodi dijete, pa zeli da za njega obavi obred (‘akike), nek ga obavi." (en-Nesai i Ebu-Davud)
U slucaju da neko umjesto klanja ‘akike zeli da udijeli sadaku siromasima u vrijednosti jedne ili dviju ovaca, pa i vise, ulema smatra da je klanje ‘akike bolje od udjeljivanja njene protuvrijednosti, jer je ‘akika sunnet i propisani ‘ibadet koji u sebi nosi mudrost iskupljivanja ‘Ismaila, ‘al??jhissellam, kao sto spominje Kur’an: "i kurbanom velikim ga iskupismo." (Kur’an, XXXVII/107)
Pustanje krvi kurbana je cilj ‘akike koja je kao ibadet povezana sa namazom, kao sto kaze Allah, dzelle sanuhu: "zato se Gospodaru svome moli i kurban kolji" (Kur’an, CVII/2)
Po misljenju uleme, za dijete koje nije zivjelo vise od sedam dana ne kolje se ‘akika.

Znacaj klanja ‘akike za dijete je veliki, jer ona donosi koristi djetetu, kao i cinjenje dove za njega. Kurban koji se zakolje za dijete u sebi nosi znacenje zrtvovanja, iskupljenja, sadake i zahvale na blagodati novorodjenceta koje je cilj zenidbe. Na taj nacin se djetetu pruza zastita od sejtana i njegova djelovanja na njega, tako da kurban biva njegovim iskupom, a ukoliko se ne zakolje za dijete ‘akika, ono postaje pod sejtanskim djelovanjem i zato kaze Resulullah, sallallahu ‘al??jhi we sellem: "Za dijete je (duznost) ‘akike, pa za njega pustite krv i otklonite od njega ono sto ga uznemirava." (Buhari) . Time nam hadis potvrdjuje da se ‘akikom od djeteta otklanja sve ono sto ga uznemirava.

Meso od ‘akike je pozeljno skuhati, a moze da se i sirovo podijeli.
Sunnet je da se skuha meso od ‘akike, a ukoliko se prilozi uz drugu hranu to biva jos vece dobrocinstvo prema siromasima, komsijama i prijateljima.
Kada se uzima ovca za ‘akiku, ona ne smije biti slijepa, hroma, niti bolesna. Od nje se ne smije nista prodati, pa ni koza. Roditelji djeteta ce jesti od ‘akike, a dozvoljeno im je da je podijele kao sadaku, ili kao hediju.
Onaj za koga roditelji nisu zaklali ‘akiku dok je bio mlad, uradice to kasnije, jer je Resulullah, sallallahu ‘al??jhi we sellem, zaklao za sebe ‘akiku nakon sto mu je objavljeno vjerovjesnistvo sto biljezi el-Bejheki.
Prenosi se od ‘Aise, radijallahu ‘anha, kaze: "Zakoljite na ime njegovo (ime djeteta) i recite: "Bismillah, Boze ovo je Tebi i od Tebe. Ovo je ‘akika toga i toga." Ukoliko bi covjek zanijetio klanje ‘akike, a ne bi nista rekao, Allah ce ga, ako Bog da, nagraditi.

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 2217
10.3.2012 23:27:46   
hatepsut
IZVORNA PORUKA: Hannica

Selam zenice,
I meni se svidja ime Uma,aBd zelja mi je ako bude curica da se tako zove.Bad je lijepo,kratko i neobicno.A meni takodje bitno nema niti jedna Uma u mahali niti u porodici.

Hate cure ce nam imati isto ime i prezime.user posted image Jos ako budu isle u isti razred.user posted image

Draga Hanice,nije mi ni palo na pamet da ce imati i isto prezime,ako bude cura.Ma neka su zive i zdrave,a sjecas li se da sam ti ja predlozila ime Uma kad si pitala za zensko ime ?
Usput moja bivsa sefica je imala isto ime i prezime ko i ja,i gdje god smo putovale nastajao je haus na granici user posted image

Ja ne znam dali je ispravno u to vrijeme nismo bili dovoljno ni upuceni,no muz je nesto sanjao i zaklali smo kurban prije K. rodjenja.bilo je vrijeme klanja kurbana i nismo o tome razmisljali, nego eto nanijetili smo na djete.Jel' to ispravno ?
Ja sam negdje citala kao moze  i tako.Kosu nismo brijali jer je nije ni imao,nego smo otprilike dali sadaku.7. dan mu je proucen ezan i dova i najdeveno ime.

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2218
10.3.2012 23:37:30   
jasmin
Hate moja,sto se tice akike,ona se kolje nakon rodjenja djeteta.

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 2219
10.3.2012 23:44:45   
Hannica

Selam zenice,

Draga Hanice,nije mi ni palo na pamet da ce imati i isto prezime,ako bude cura.Ma neka su zive i zdrave,a sjecas li se da sam ti ja predlozila ime Uma kad si pitala za zensko ime ?
Usput moja bivsa sefica je imala isto ime i prezime ko i ja,i gdje god smo putovale nastajao je haus na granici user posted image

Ja ne znam dali je ispravno u to vrijeme nismo bili dovoljno ni upuceni,no muz je nesto sanjao i zaklali smo kurban prije K. rodjenja.bilo je vrijeme klanja kurbana i nismo o tome razmisljali, nego eto nanijetili smo na djete.Jel' to ispravno ?
Ja sam negdje citala kao moze  i tako.Kosu nismo brijali jer je nije ni imao,nego smo otprilike dali sadaku.7. dan mu je proucen ezan i dova i najdeveno ime.

Jos su im mame iz istog kraja.user posted image
Bas ce imati mnogo zajednickog,aBd. Nego znaa li se vec spol bebice?

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 2220
10.3.2012 23:46:31   
Hannica
Jasmin hvala.user posted image
Znaci da nisam bezze umislila da se Hani te neke lose stvari desavaju zbog ne klanja akike.user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2221
10.3.2012 23:48:46   
jasmin

Jasmin hvala.user posted image
Znaci da nisam bezze umislila da se Hani te neke lose stvari desavaju zbog ne klanja akike.user posted image

...da,moze biti da si otklonila `ono sto je uznemiravalo`.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2222
11.3.2012 0:23:38   
hatepsut

Hate moja,sto se tice akike,ona se kolje nakon rodjenja djeteta.

Allah te nagradio.ali sam zaista negdje procitala da moze i prije rodjenja,istina nisam trazila vise misljenja nego sam se vodila tim.Na nekoj stranici sam procitala,gdje tacno zaboravila sam.a planirali smo zaklati akiku i ispeci na raznju pa sazvati rodbinu i prijatelje sto ostane podjeliti po komsiliku.onda cemo za oboje insha'Allah zajedno.
Hanice ne znamo spol,beba je bila okrenuta na predhodnom UZ pa se nije vidjelo,ma neka je zivo i zdravo,ali ja imamo onaj neko "osjecaj" da je curica.

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2223
11.3.2012 0:35:36   
animagical
ima li obicaj klanja kurbana kad se suneti? mi smo planirali ako Bog da, u iducih par dana, sunetiti sina i zaklati i ispeci kurban, pa zovnuti blizu rodbinu

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 2224
11.3.2012 11:14:11   
anđelo

IZVORNA PORUKA: animagical

ima li obicaj klanja kurbana kad se suneti? mi smo planirali ako Bog da, u iducih par dana, sunetiti sina i zaklati i ispeci kurban, pa zovnuti blizu rodbinu

To se onda neće uvažiti kao kurban,Nemo mi se naljutiti ,ali to će biti meza user posted image
Ako niste klali akiku,onda bolje to uradite,s tim da se meso od akike djeli u potpunosti,sebi se ništa ne ostavlja.Za muško djete se kolju 2 kurbana (akika) ali ako nisi u mogućnosti može 1,pa opet nekad kasnije još jedan.

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *