|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
23.2.2012 23:07:25   
hatepsut
Amin,ananas/sugradjanko ! :) ja sam zadovoljna do sad,hvala Allahu dz.s.,nadam se uz Njegovu pomoc da ce hairli proci i trudnoca i porod.

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 2151
23.2.2012 23:07:44   
rerica

IZVORNA PORUKA: Amam

IZVORNA PORUKA: rerica

E ovako,imam i ja jedno pitanje....muz mi je kupio PROPOLIS SPREJ SA LJEKOVITIM BILJEM al nije gledao koji jje sastavuser posted image :Sastav mjesavina aalkoholnih ekstrakata,propolisa,ehinacea,izop,kaduljai bokvica...
Jel dozvoljeno ili nije???

Bez obzira sto je i to medicinski alkohol,mislim da nije dozvoljeno,a alternativu imas,mozes uzeti propolis kapi za bebe,konkretno "apipol" medex radi bezalkoholne,manja je koncentracija propolisa,ali uzmi duplu dozu

Mahsuz selam za hanume user posted image

Pa i mislila sam tako al volim da cujemo druga misljenja,a A llah najbolje zna.... user posted image user posted image

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 2152
23.2.2012 23:27:11   
Amam

E ovako,imam i ja jedno pitanje....muz mi je kupio PROPOLIS SPREJ SA LJEKOVITIM BILJEM al nije gledao koji jje sastavuser posted image :Sastav mjesavina aalkoholnih ekstrakata,propolisa,ehinacea,izop,kaduljai bokvica...
Jel dozvoljeno ili nije???

Bez obzira sto je i to medicinski alkohol,mislim da nije dozvoljeno,a alternativu imas,mozes uzeti propolis kapi za bebe,konkretno "apipol" medex radi bezalkoholne,manja je koncentracija propolisa,ali uzmi duplu dozu

Mahsuz selam za hanume user posted image

Pa i mislila sam tako al volim da cujemo druga misljenja,a A llah najbolje zna.... user posted image user posted image

Svakako user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 2153
23.2.2012 23:28:06   
Amam
IZVORNA PORUKA: hatepsut

Amin,ananas/sugradjanko ! :) ja sam zadovoljna do sad,hvala Allahu dz.s.,nadam se uz Njegovu pomoc da ce hairli proci i trudnoca i porod.

Drago mi je da si tu i da napredujes user posted image ,masallah!user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 2154
24.2.2012 12:24:24   
hatepsut

Drago mi je da si tu i da napredujes user posted image ,masallah!user posted image

Svakog dana u svakom pogledu sve vise i vise napredujem/o user posted image  
user posted image u rikverc za tebe i tvoje pilice user posted image hvala sto mislis na mene user posted image

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 2155
24.2.2012 12:39:30   
Rabi

IZVORNA PORUKA: Rabi

Ma ne, daleko od pomisli da sam nesto ja vidjela, predvidjela....
Nego sam to tako sanjala, davno...i tek mozda nedavno citam kako ce izgledati na sudnem danu...
kako i sta ce biti....pa su mi se neke stvari poklopile!

A strasno mi je bilo kad sam procitala kako ce nas pred sudni dan zadesiti strasan zemljotres da ce majke koje su trudne svoju djecu pobaciti, a majke svoju dojencad u strahu zaboravitiuser posted image
Procitah u nekoj knjizici ovdje na poslu(kolegica donijela iz neke svoje zbirke) i kad procitah, bas me nekako strah uhvatiuser posted image
Sjetim se jedne noci kad nas zadesi strasan i jak zemljotres, kad sam u tom svom bunilu, iz spavanja skocila da bjezim i u tome svemu zgrabila Adnana...pa sam pomislila, kako ce to tek biti strasno da cu zaboraviti svoje potomce....
'' Nema vece strase od Allaha'', tako je moja nana govorila...

Da i mene obuzima strah pri pomenu sudnjeg dana,ma koliko se trudili da zivimo u skladu s vjerom,bar meni ,promakne tu i tamo sto sta.Ali ja stalno molim za oprost pa moj amidza ima obicaj reci "jel' se to vodis onim da se losa djela ne upisuju 6h,pa ako se iskreno rob pokaje Gospodar mu oprosti" naravno,vodim se tim,ne mislim "prevariti" Gospodara sve i kad bi htjela ne mogu,ali stalno molim za oprost,uz sebe uvijek pomenem moje najmilije i sestre i bracu.
Odoh s teme...sudnji dan ,opis zastrasujuci...ali ja se uzdam u Gospodara Milostivog,Samilosnom...pa se kaze da ce Gospodar pustiti blagi povjetarc,koji ce uzeti dusu vjernika tako da nece osjetit strahote (Jasmin ispravi me ako gresim).Da nas ,nase najmilije i sve sestre i bracu Allah dz.s. sacuva strahota sudnjeg dana,kaburske patnje i dzehenemske patnje !AMIN !

Mislim da sam i ovo negdje citalauser posted image
Znaci vjernici ce preseliti, a nevjernici ce ostati do nekog slijedeceg Allahovog odredzenja...
Jasmin nek nam doda, ona stvarno puno zna i puno nam pomaze i upucuje..Hvala ti Jasminuser posted image user posted image
P.S. sve sto pogrijesimo ispravi nas, a sto ne znamo upotpuni nas!!!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 2156
24.2.2012 19:20:14   
hatepsut
Ne,nego ce nejvjernici osjetit sve strahote sudnjeg dana,a mi cemo insha'Allah bit postedjeni ! Amin !

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 2157
24.2.2012 20:14:58   
SdZ
Ne,nego ce nejvjernici osjetit sve strahote sudnjeg dana,a mi cemo insha'Allah bit postedjeni ! Amin !

Amin! Amin! Amin!

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 2158
26.2.2012 14:48:27   
SdZ
A sta je s proizvodima koji sadrze etanol??

Samo da ponovim svoje pitanje. Ako neko moze da mi odgovori bila bih jako zahvalna.

<3 28.6. <3

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 2159
26.2.2012 14:51:15   
veeseelaa
Da i mene obuzima strah pri pomenu sudnjeg dana,ma koliko se trudili da zivimo u skladu s vjerom,bar meni ,promakne tu i tamo sto sta.Ali ja stalno molim za oprost pa moj amidza ima obicaj reci "jel' se to vodis onim da se losa djela ne upisuju 6h,pa ako se iskreno rob pokaje Gospodar mu oprosti" naravno,vodim se tim,ne mislim "prevariti" Gospodara sve i kad bi htjela ne mogu,ali stalno molim za oprost,uz sebe uvijek pomenem moje najmilije i sestre i bracu.

meni ovo nije baš najjasnije
raditi grijehove i onda moliti za oprost? i oprošteno bude

Ne kontam user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 2160
26.2.2012 15:41:38   
ananas_ze
vesela i sam Poslanik, a.s. je molio za oprost a Dzennet mu je bio zagarntovan, covjek grijesi i u neznanju,evo ovako ukratko da ne duzim post a ostale ce vec dopunit sve sto nisam reklauser posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 2161
26.2.2012 21:38:57   
Ella_H
Veesela to su ne-namjerno uradjeni grijesi
tj. nadam se tako sam ja shvatila.
Covjek se mora truditi da svakim
danom sve vise i vise napredujeuser posted image .
Inace svima nam je preporuceno sto vise istigfar ciniti,
tj moliti Allaha dz.s da nam oprosti. Poslanik s.a.w.s je to mnogo
cinio i na nama je da se ugledamo na najbolje InshAllah.
Pusa za sve zeniceuser posted image .

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 2162
26.2.2012 21:45:08   
SdZ
Nemoguce je biti bezgrijesan, ali zato je Allah Najmilostiviji i prima dove, naravno iskrene.

<3 28.6. <3

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 2163
26.2.2012 21:47:54   
Ella_H
Selmy tako je.
Kad sam napisala ne-namjerni grijesi mislila
sam da sad covjek ne ufati rafalno grijesit gdje stigne
i kaze Allah dz.s je milostiv i prasta, to je naravno istina
ali ipak se moramo truditi kontrolisati.

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 2164
26.2.2012 21:50:17   
SdZ
Ma, naravno. Zapravo bi i ti grijesi koje ucinimo trebali biti nesvjesni jer ako nesto radimo svjesni da grijesimo nije bas dobro... Iako opet Allah zna najbolje.

Jesi ti dobro, Ella?

<3 28.6. <3

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 2165
26.2.2012 21:56:52   
Ella_H
Elhamdulilah bolje sam trudim se biti.

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 2166
26.2.2012 22:05:47   
jasmin
Covjek grijesi i namjerno i nenamjerno...ali za svakog je obavezna tevba (pokajanje).
Rekao je Uzvišeni Allah u prijevodu značenja:
''Reci: "O robovi moji koji ste se prema sebi ogriješili, ne gubite nadu u Allahovu milost! Allah će, sigurno, sve grijehe oprostiti; On, doista, mnogo prašta i On je milostiv'' (Ez-Zumer, 53)

Rekao je Allahov Poslanik sallallahu alejhi we sellem:
"Svaki sin Ademov griješi, a najbolji griješnici su oni koji se najviše kaju''.(Ahmed i Tirmizi. Sahihul-Džami'a br.4515)

Također, prenosi Ibn Abbas r.a. da je Poslanik sallallahu alejhi ve sellem rekao:
''Ne postoji ni jedan (Allahov) rob, vjernik, a da nema grijeh kojeg čini s vremena na vrijeme, ili grijeh u kojeg će upasti i kojeg se neće otarasiti sve dok ne napusti dunjaluk. Uistinu je vjernik po svojoj prirodi sklon da upadne u iskušenje, sklon da zaboravi ali sklon i da se kaje, pa kada bude opomenut, on se posjeti i pouku primi…'' (Taberani. Sahihul Džami'a br. 5735)

Dva hadisi kudsija koja me posebno dojme svaki put:
Covjek ucini grijeh pa zamoli: Gospodaru moj, oprosti mi grijeh! Uzviseni Allah odgovori: Moj rob ucini grijeh, a zna da ima Gospodara koji grijeh oprasta ili za grijeh kaznjava. Covjek ponovo ucini grijeh i zamoli: Gospodaru moj, oprosti mi grijeh! Uzviseni Allah odgovori: Moj rob ucini grijeh, a zna da ima Gospodara koji grijeh oprasta ili za grijeh kaznjava. Covjek ponovo ucini grijeh i zamoli: Gospodaru moj, oprosti mi grijeh! Uzviseni Allah odgovori: Moj rob ucini grijeh, a zna da ima Gospodara koji grijeh oprasta ili za grijeh kaznjava. Cini sta hoces, vec sam ti oprostio!

Uzviseni Allah kaze: "Covjece, oprastacu ti grijehe ne obaziruci se na njih sve dok me budes dozivao i molio. Covjece, kada bi imao grijeha koliko do neba pa Me zamolio za oprost, oprostio bih ti. Covjece, kada bi Mi dosao sa grijesima velikim kao Zemlja i susreo Me bez truna sirka, obasuo bih te sa isto toliko oprosta!"

Ali ne smijemo gubiti nadu u Allahovu neizmjernu milost,jer...
Jedan covjek se ogrijesio prema sebi., jer je oporucio kada mu je dosao smrtni cas sinovima svojim:
- Kada umrem, spalite me, smrvite me i bacite u more, jer, tako mi Allaha, ako me Allah ozivi, kaznice me kaznom kakvom nikoga nije kaznio! I oni ucinise onako kako je oporucio. Potom Allah naredi zemlji: Vrati ono sto si uzela! - i on odjednom stajase (ziv).
- sta te je navelo da cinis ono sto si ucinio? - upita ga Allah.
- Strah od Tebe, Gospodaru moj - odgovori.
I Allah mu zato oprosti."

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 2167
27.2.2012 14:03:42   
rerica
http://www.dnevniavaz.ba/globus/svijet/82109-turska-posjeduje-bibliju-staru-1-500-godina-u-kojoj-isus-najavljuje-dolazak-poslanika-muhameda-foto.html user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2168
27.2.2012 14:33:12   
Rabi
JA zanijemih.........

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 2169
27.2.2012 14:44:44   
rerica
Slijedi 7. ajet sure Ali Imran koji glasi:

هُوَ الَّذِي أَنْزَلَ عَلَيْكَ الْكِتَابَ مِنْهُ آيَاتٌ مُحْكَمَاتٌ هُنَّ أُمُّ الْكِتَابِ وَأُخَرُ مُتَشَابِهَاتٌ ۖ فَأَمَّا الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ زَيْغٌ فَيَتَّبِعُونَ مَا تَشَابَهَ مِنْهُ ابْتِغَاءَ الْفِتْنَةِ وَابْتِغَاءَ تَأْوِيلِهِ ۗ وَمَا يَعْلَمُ تَأْوِيلَهُ إِلَّا اللَّهُ ۗ وَالرَّاسِخُونَ فِي الْعِلْمِ يَقُولُونَ آمَنَّا بِهِ كُلٌّ مِنْ عِنْدِ رَبِّنَا ۗ وَمَا يَذَّكَّرُ إِلَّا أُولُو الْأَلْبَابِ

On tebi objavljuje Knjigu, u njoj su ajeti jasni, oni su glavnina Knjige, a drugi su manje jasni. Oni čija su srca pokvarena-željni smutnje i svog tumačenja-slijede one što su manje jasni. A tumačenje njihovo zna samo Allah. Oni koji su dobro u nauku upućeni govore:''Mi vjerujemo u njih, sve je od Gospodara našeg!'' A samo razumom obdareni shvaćaju. (3:7)

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 2170
28.2.2012 8:12:14   
rerica

A kada Isa, sin Merjemin, reče: "O sinovi Israilovi, ja sam vam Allahov poslanik da vam potvrdim prije mene objavljeni Tevrat i da vam donesem radosnu vijest o poslaniku čije je ime Ahmed, koji će poslije mene doći" (Kur'an)

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 2171
28.2.2012 23:17:32   
hatepsut
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

meni ovo nije baš najjasnije
raditi grijehove i onda moliti za oprost? i oprošteno bude

Ne kontam user posted image

Nekih grijehova nismo ni svjesni da smo ih napravili,neke smo napravili u proslosti..sve su to sitni grijesi,ali oprost nam svakako treba..nisam napisala "bude oprosteno" samo se nadam oprostu !I svakodnevno molimo za oprost,to je razlika izmedju nas i "njih" !

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 2172
2.3.2012 11:57:22   
jasmin
Petak je drage moje.Ne zaboravimo na ono najvrijednije u ovom danu :)
http://www.youtube.com/watch?v=tMGFdcEFfas&feature=related

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 2173
2.3.2012 12:25:28   
ajnur
Ušla su dva čovjeka u džamiju. Jedan je bio pobožnjak, a drugi grešnik. Kada su izašli iz džamije, grešnik je izašao kao istinski vjernik, a pobožnjak kao grešnik, zato što se pobožnjak hvalisao svojim ibadetom i u mislima se uzoholio na račun toga, a grešnik je bio uznemiravan zbog svojih grijeha i od Gospodara tražio je oprost. Gospodar objavi Davudu a.s.: ‘Obraduj grešnike, a upozori istinoljubive ispravnog djela.’ Davud a.s. reče: ‘Kako da obradujem grešnike, a kako da upozorim one istinoljubive s ispravnim djelima?’ Gospodar reče: ‘Grešnike obraduj time da Ja primam pokajanje i opraštam grijehe. A istinoljubive upozori da se ne uznose svojim djelima, jer nema roba kojeg dovedem na obračun, a da neće propasti.’” Ibid., hadis 6. i 8., sv. 2., str. 314.

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2174
2.3.2012 12:26:25   
ajnur
“Bio pobožnjak u Beni Israilu koji je četrdeset godina činio ibadet i nakon toga prinio je žrtvu, ali kurban mu nije bio primljen. Sam sebe kori i reče: ‘Kurban ti nije primljen zbog grijeha koje si počinio, osim tebe niko drugi nema grijeha.’ Gospodar mu objavi: ‘Tvoje korenje samog sebe vrednije je od četrdeset godina ibadeta kojeg si činio.’” Ibid., Bâbu el-'itirâfu bit-taksiri, sv. 2., str. 3., hadis 3.

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 2175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *