mamina princeza -> RE: Zene sa Hidzabom (20.9.2013 10:15:07)
|
IZVORNA PORUKA: Bebica11 IZVORNA PORUKA: dambolina bebice, koliko je meni poznato i djevojcicama se glava brije. Mi smo svojoj prvo skinuli masinicom, a onda fino obicnim brijacem. Doduse, kupili smo neki malo bolji, skuplji da je ne bi ne daj Boze posjekli. Malo pokvasili i nasapunjali i islo je bez problema. Ma to je bilo tako malo kosice, stavili u komad folije i onako izvagali na neku vagu. Mislim da nije bas ni bilo precizno, mozda smo 20 ili 30 gr izvagali. Ako hoces bas precizno, jedino da odneses negdje da ti se izvaga tipa zlatare ili onih sto otkupljuju zlato, jer oni imaju te precizne vage. Mi smo ovo radili kad joj je bilo 7 dana, tad je i ime dobila Ovo sam cula da u zlatarama raja to radi pa ako je neko isao u neku i da su mu izasli u susret voljela bih da napise da se pripremimo ins:) Mi curi nismo brijali glavu jer iscitavajuci literaturu nasli smo da se samo djecacima brije a da je curicama cak POKUDJENO brijati, a Allah najbolje zna, pa nismo[sm=zmeden.gif] Doduse ja sam bila 15 dana u bolnici sa malom zbog komplikacija pa smo i akiku tek 3. mjesec klali i sl. Sad insaAllah sve planiramo "u vakAT" pa na hajr[sm=smiley1.gif] Muz cak hoce da sunetimo dijete sedmi dan[sm=sad.gif] al ja ne znam dal ce ko od dr pristati da to rade po poliklinikama? A ne bih kucnu varijantu ipak bih da bude u sterilnim uvjetima[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] Ja isto koliko znam glava se brije samo djecacicma... mi nismo curici - istina tad nismo znali ni da je djecacima potrebno al mislim d ane bi sad isto curici jer sam i ja citala da je pokudjeno. al treba to dobro razmotriti... djecaku smo osisali obrijali glavu 14 dan nakon rodjenja , imao je dosta kosice u novinu stavili i odnijeli smo u zlataru na vagu. onako u neku prvu zlataru ne znam ni koja je bila. i prema tome sto je zlatar rekao udjelili sadaku. imam kuci zlatarsku vagu al ne znam je koristiti :) a sto se suneta tice mi smo se prosle godine isto sunetili kod skake , on nam je i komsija i tako smo odlucili. po meni je sve maksimalno sterilno i kod njega imam samo rjeci pohvale za to. mi smo se sunetili bas mali imao je 3 mjeseca i niko drugi nije htio tada tako malog da suneti a ja sam htjela da se to sto prije obavi dok je lakse s njim manjim. pa zato mozda nismo ni razmisljali o dugim opcijama.
|
|
|
|