jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (31.3.2013 15:20:58)
|
IZVORNA PORUKA: Daliyah92 IZVORNA PORUKA: rerica IZVORNA PORUKA: Daliyah92 IZVORNA PORUKA: Alma_27 zene, sta mislite o ovom tekstu? jel ovo stvarno ovako? http://www.ha-mim.net/Duhovnost-detail/glavne-metode-vehabistickog-pokreta/ Ja mislim da je ovo neki šija pisao. Ja nisam nikad cula da je neko od "vehabija" pricao ruzno o Aliji r.a. a ovaj covjek to navodi bez dokaza. "Novotarija je imati fotografije i veličati Ehlullaha, ali normalno je to da svugdje u zemljama u kojim su vehabije na vlasti da na svakom koraku i u svakom ćosku vidiš sliku njihovog kralja ili princa …" Glupo je ovo sto ovaj covjek nema znanja, pogotovo vezano za Islamskie zemlje. Ja cu samo reci ono sto znam, da ovdje jest serijat na vlasti ali da to godinama polahko slabi. Sto se tice Saudijskog muftije mislim da on to ne bi dozvolio, ali problem je sto ima puno onih koji donose odluke o zakonu, nije on sam da moze odlucivati. Ovo je politika i ne treba raspravljati puno o tome, ja sam samo rekla sto znam. "- Korištenje hadisa Bozijeg Poslanika a.s. shodno situaciji u kojoj se nalaze npr.isti hadis u situaciji koja ne ide u njihov prilog nazivaju laznim i neprihvatljivim, a kada se nađu u situaciji koja odgovara njima isti taj hadis smatraju autentičnim i prihvatljivim." [sm=smiley11.gif] Gdje je dokaz? Ne volim kad se nadje jedan neuk covjek i dodje pametovati a ni za sta sto prica nema konkretan ili bilo kakav dokaz. Bas bezveze tekst. ima ih ovdje puno tih.... Da ne mislis na mene? [sm=smiley1.gif] Znam da sam napisala jednom nesto bez dokaza i bilo je netacno, ali nije bile preknupna stvar i svakako bih se ispravila kasnije i da me nije niko opomenuo. Ako mislis na ono sto sam pisala na temi seriatsko vjencanje, a ako ne onda nista [sm=smiley1.gif] Mislim da nije mislila na tebe. Ti si i onda navela mišljenje koje svakako postoji,ali nije od 4 poznate pravne škole.
|
|
|
|