RE: Zene sa Hidzabom (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

rerica -> RE: Zene sa Hidzabom (29.10.2012 11:09:02)

IZVORNA PORUKA: Leena

Hvala vam[sm=smiley1.gif]

Rerice, Allah razi Olsun i tebi i svima ostalim Bajram Serif Mubarek Olsun!

Nije stid pitati,stid je sutiti [sm=smiley1.gif]

to god znamo mi cemo odgovoriti,a Allah najbolje zna...[sm=rozica.gif]

gerberka -> RE: Zene sa Hidzabom (1.11.2012 21:03:24)

ako neka zena zna molim da odgovori
kako sam saznala .. po Islamu će umrla maloljetna djeca na Sudnjem danu imati pravo šefaata, i da će djeca držati za odjeću svoje roditelje i neće ih puštati dok zajedno s njima ne uđu u džennet.
Da li znate da li vrijedi i za sponatni..u smislu dal Islam spontani pobacaj tretira kao gubitak djeteta...

Allah Vas nagradio[sm=pikapoka2.gif]
ako neka zna, bas ne mogu pronaci odgovor [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Zene sa Hidzabom (2.11.2012 1:11:04)

IZVORNA PORUKA: gerberka

kako sam saznala .. po Islamu će umrla maloljetna djeca na Sudnjem danu imati pravo šefaata, i da će djeca držati za odjeću svoje roditelje i neće ih puštati dok zajedno s njima ne uđu u džennet.
Da li znate da li vrijedi i za sponatni..u smislu dal Islam spontani pobacaj tretira kao gubitak djeteta...

da ce se zauzimati za svoje roditelje na Sudnjem danu da ali da " ce ih drzat za odecu i nece pustati dok..." stvarno nisam nikad cula [sm=smiley13.gif]
valjda se javne neko ko vise zna o oovme [sm=smiley1.gif]

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (2.11.2012 9:31:37)

Ne znam da li se odnosi na rani pobacaj [sm=smiley13.gif]. Raspitacu se.

gerberka -> RE: Zene sa Hidzabom (2.11.2012 10:02:15)

meni je bitno dal cemo se sresti ako je bio spontani...[sm=smiley13.gif]

ananas_ze -> RE: Zene sa Hidzabom (2.11.2012 13:12:53)

meni mm rece da se spontani ne pikaju, samo zivo rodjena djeca koja su proplakala, kojima se klanjala dzenaza itd, gerberko i ja sam imala spontani,znam kako se osjecas, necemo sresti svoje izgubljene plodove, ima nesto sto Allah zna,a mi ne znamo, na nama je samo da dovimo dan Uzviseni podari najbolje za nas! [sm=smiley1.gif]

gerberka -> RE: Zene sa Hidzabom (2.11.2012 13:40:31)

pa ne razumijem, ako je plod zamro..dakle nesto je zivjelo u nama..e bas mi je krivo..da se i ne sretnemo [sm=smiley19.gif]

hvala za objasnjenje draga ananas

hatepsut -> RE: Zene sa Hidzabom (3.11.2012 8:28:35)

roditelji cija su djecica preselila do 12e godine imaju dzennet,tako negdje procitah [sm=zmeden.gif]Neka me neko ispravi ako pogresno procitah.s tim da ne moze taj roditelj radi svasta na ovom svijetu (opijanje,laganje,kradja,zinaluk) pa ocekivati dzennet.

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (3.11.2012 8:50:13)

pa ne razumijem, ako je plod zamro..dakle nesto je zivjelo u nama..e bas mi je krivo..da se i ne sretnemo [sm=smiley19.gif]

hvala za objasnjenje draga ananas

gerbo,ne budi tuzna,ako udjes u dzennet,imaces onoliko djece koliko zelis.
Slazem se s hatom,uslov je da ne cinis sirk i kufr i da su prisutni osnovni stubovi islama...namaz,post,zekat,hadz...

gerberka -> RE: Zene sa Hidzabom (3.11.2012 19:28:13)

dobro, hvala vam

Bebica11 -> RE: Zene sa Hidzabom (3.11.2012 20:12:41)

Omer r.a. je klanjao dzenazu djeci koja su umrla u trbuhu, i mnogi ashabi

ja LICNO vjerujem da cete se sresti ins.

imam i ja dva svoja pileta i imala sam san kad sam prvo izgubila da govorim nekome (uzimajuci ga za rukav) "ovako ce te tvoje dijete uzeti na S danu dok te ne uvede u Dzennet"[sm=smiley27.gif]

Bebica11 -> RE: Zene sa Hidzabom (3.11.2012 20:46:07)

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Omer r.a. je klanjao dzenazu djeci koja su umrla u trbuhu, i mnogi ashabi

ja LICNO vjerujem da cete se sresti ins.

imam i ja dva svoja pileta i imala sam san kad sam prvo izgubila da govorim nekome (uzimajuci ga za rukav) "ovako ce te tvoje dijete uzeti na S danu dok te ne uvede u Dzennet"[sm=smiley27.gif]

evo i dokaz[sm=smiley1.gif]

slusajte od 7-me minute

http://minber.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=2402:da-li-se-denaza-klnja-dijelovima-tijela-dijetetu-i-plodu&catid=176:komentar-sahih-fikhi-sunne-1-tom-mr-safet-k&Itemid=69

anđelo -> RE: Zene sa Hidzabom (3.11.2012 20:50:43)

ja sam istog mišljenja kao bebica.....nekad negdje sam nešto čitala,ali ne znam gdje

zato nisam htjela ni da pišem

ali ako plod u majčinoj utrobi dobija dušu sa 40 dana..jel tako?

onda bi trebalo i da se majke sretnu s tom dječicom

Bebica11 -> RE: Zene sa Hidzabom (3.11.2012 20:54:46)

IZVORNA PORUKA: anđelo

ja sam istog mišljenja kao bebica.....nekad negdje sam nešto čitala,ali ne znam gdje

zato nisam htjela ni da pišem

ali ako plod u majčinoj utrobi dobija dušu sa 40 dana..jel tako?

onda bi trebalo i da se majke sretnu s tom dječicom

da postoje dva stava nakon 40 i 120 dana

[sm=smiley31.gif]

a na kraju krajeva covjeka nece ni trn ubosti a da nema nagradu za to ins

meni se urezala duboko u sjecanje slika moje prve bebe, sva je bila formirana i malena, kako bezivotno lezi u pupi, dugo me znala rasplakati i sama pomisao na to[sm=smiley13.gif]

mislim da mi je to najgori dan u zivotu bio

a imamo prijetelje koji su izgubili sina od 13g, ja samo kad pomislim na to mogu plakati, jako sam osjetljiva na tu temu

to su rane koje nikad ne zarastu[sm=smiley13.gif]

gerberka -> RE: Zene sa Hidzabom (3.11.2012 21:04:29)

bebice, ja sam slusala video, mogu ga samo slusati ne mogu ga otvoriti da gledam ili je to samo snimak?
a i kad pojacam na racunaru opet slabo cujem [sm=zmeden.gif]
ja sam samo oko pobacaja cula na sniku da se klanja i trazi oprost i rahmet ..poslije mi koci video..mozes li mi pojasniti, pokusavam od onog dijela gdje je zašteko ali nikako ne ide...

Bebica11 -> RE: Zene sa Hidzabom (3.11.2012 21:10:59)

bebice, ja sam slusala video, mogu ga samo slusati ne mogu ga otvoriti da gledam ili je to samo snimak?
a i kad pojacam na racunaru opet slabo cujem [sm=zmeden.gif]
ja sam samo oko pobacaja cula na sniku da se klanja i trazi oprost i rahmet ..poslije mi koci video..mozes li mi pojasniti, pokusavam od onog dijela gdje je zašteko ali nikako ne ide...

fol je u tome da se klanja dzenaza nekome KO IMA DUSU i koga ces ins sresti sto je tvoje pitanje, ovo sam jedino nasla nabrzaka na netu a nailazila sam na vise mjesta citajuci jer je I MENE ISTO MUCILO I ZANIMALO

tako da ins. imaces nagradu i sresti ces svoje nerodjeno dijete aBd, to je ono na cemu se moje srce na osnovu istrazenog smirilo[sm=smiley31.gif]

gerberka -> RE: Zene sa Hidzabom (3.11.2012 21:13:37)

dobro ali sta je sa 40 dana

Allah te nagradio, bas si mi olaksala..pa to mi je jedina utjeha

a i ja sam sanjala malog djecaka, noc prije odlaska ljekaru ...u kariranoj kosulji, mase mami i ide unatrag [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] u daljini se gubi [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

anđelo -> RE: Zene sa Hidzabom (3.11.2012 21:24:38)

sa 40 dana ALLAH DŽ.Š. daje dušu plodu a postoje mišljenja da se to dešava sa 120 dana

gerbo [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

gerberka -> RE: Zene sa Hidzabom (3.11.2012 21:29:11)

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] neda ga mama nikom, a Allah najbolje zna patnju svake mame i znam damisli na nasi da nam susret nece uskratiti. Pa On je Svemoguc

samo da ga mama jednom zagrli i jednom pomirise
[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

hvala na objasnjenju ...

anđelo -> RE: Zene sa Hidzabom (3.11.2012 22:07:34)

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] neda ga mama nikom, a Allah najbolje zna patnju svake mame i znam damisli na nasi da nam susret nece uskratiti. Pa On je Svemoguc

samo da ga mama jednom zagrli i jednom pomirise
[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

hvala na objasnjenju ...

rasplaka me [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

ako Bog da prijateljice moja [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

ja takvo nešto nisam nikad doživjela i ne znam kako je to...ali znam kako mi je bilo kad sam rađala svog I ,pa pitam dr. :
-Hoćel moja beba zaplakat kad se rodi...a doktori meni
-Ne znam ,ako bude sve u redu ,hoće.....a ja paf... i znam da sam osluškivala i iščekivala preplašena ,znajući da je sve u Njegovim rukama......znam kako mi je tad bilo,sve dok nije zaplakao,

gerberka -> RE: Zene sa Hidzabom (3.11.2012 22:11:00)

anđelo [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] vala drugo moja, znam te preko slika, al bas si mi odpocetka sjela...

prebrojte se..nemoj daneka uzme dvije

[img]http://www4.slikomat.com/11/1103/8we-mandar.jpg[/img]

animagical -> RE: Zene sa Hidzabom (3.11.2012 22:11:07)

andjelo, aBd i ne saznala nikada...[sm=smiley13.gif] ja cesto srcunam kolika bi moja druga beba sada bila...a onda pomislim, pa u tom slucaju ne bih imala Ajnura...Allah zna najbolje zasto je to tako bilo...

gerberka -> RE: Zene sa Hidzabom (3.11.2012 22:13:06)

IZVORNA PORUKA: animagical

andjelo, aBd i ne saznala nikada...[sm=smiley13.gif] ja cesto srcunam kolika bi moja druga beba sada bila...a onda pomislim, pa u tom slucaju ne bih imala Ajnura...Allah zna najbolje zasto je to tako bilo...

i ja cesto racunam [sm=smiley13.gif]

a ovo dolje..opet bi bilo moguce da imam obojicu, da je Allah tako htio..ali sto bi moja nena rekla..sto je od Boga - slađe od meda..On zna zasto je to tako..i ja kazem ako si Ti Uzviseni time zadovoljan i ja sam [sm=smiley13.gif]

anđelo -> RE: Zene sa Hidzabom (3.11.2012 22:25:18)

IZVORNA PORUKA: animagical

i ja cesto racunam [sm=smiley13.gif]

a ovo dolje..opet bi bilo moguce da imam obojicu, da je Allah tako htio..ali sto bi moja nena rekla..sto je od Boga - slađe od meda..On zna zasto je to tako..i ja kazem ako si Ti Uzviseni time zadovoljan i ja sam [sm=smiley13.gif]

Eh Gerbo moja i ti si meni sjela od početka iako te znam samo preko slika i vako pričamo,
Allah mi je svjedok da si mi jaaaaako draga [sm=rozica.gif]

Hvala Bogu ,draga moja Animagical da ne znam,i amin da ni jedna majka nikad ne sazna

a ovo dolje gerbo što sam boldirala tvoje ,je samo odlika Allahu pokornih robova.Ovako razmišlaju pokorni robovi

gerberka -> RE: Zene sa Hidzabom (3.11.2012 22:37:45)

hvala ti na lijepim rijecima anđelo moja [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  117 118 [119] 120 121   Sljedeća stranica >   >>