RE: Zene sa Hidzabom (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

Bebica11 -> RE: Zene sa Hidzabom (3.9.2012 11:04:26)

IZVORNA PORUKA: jasmin

http://www.youtube.com/watch?v=Mgm8JUYWcUg&feature=related
Bas sam pala u depru...previse mi nedostaje...

[sm=smiley31.gif]ima nas jos

KURAN -> RE: Zene sa Hidzabom (3.9.2012 13:38:30)

es-selamu alejkum drage sestre, koristim ovu priliku i ovaj forum da vas sve iskreno obavijestim da kulturni centar ambasade islamske Republike Iran u Sarajevu osniva centar za ucenje Kur'ana koji ce obuhvatati sve kategorije ucenja Kur'ana, od sufare, pravilnog čitanja Kur'ana i učenja Kur'ana na pamet(30 džuz, sura el-bekare ili cijelog Kur'ana)-zavisno koliko ko bude htio, a to ce sve biti podijeljeno po grupama i uzrastima-za djecu mlađu, za djecu stariju, za omladinu i za starije zene i muskarce. časovi za sve ce biti besplatni jer ga osniva kulturni centar pri ambasadi islam. Republike Iran. Sve vas mahsuz selam i ovo je izvrsna prilika da se prijavljujete i vi i vasa djeca i svi zainteresovani jer tu ce biti i domacih i internacionalnih takmicenja za one koji budu ustrajni i najbolji, i za one koji budu htjeli se takmiciti naravno. Reklama za sve ovo ce uskoro krenuti aBd na radiu Bir. Sve dalje sto vas zanima mozete pitati, a u privatnim porukama ko bude zainteresovan saljemo aplikacije i kontakte...

Mahsuz selam za sve.

Candy -> RE: Zene sa Hidzabom (6.9.2012 16:28:10)

Eselamu alejkum drage moje... Zanima me je li iko od vas narucivao marame, hidzabe, esarpe i ostalo sa ove stranice www.hijabstoreonline.com. Ima super stvari i nisu skupi, ali me zanima da li puno uzimaju na carini i sl....

hally -> RE: Zene sa Hidzabom (6.9.2012 18:30:01)

IZVORNA PORUKA: Candy

Eselamu alejkum drage moje... Zanima me je li iko od vas narucivao marame, hidzabe, esarpe i ostalo sa ove stranice www.hijabstoreonline.com. Ima super stvari i nisu skupi, ali me zanima da li puno uzimaju na carini i sl....

we alejkumu selam...ja nisam narucivala sa ove stranice, al evo sad gledam bas ima extra stvari. najbolje da im posaljes upit o postarini. ne bi trebalo biti puno. nekih 3-5 funta

Miracle*3 -> RE: Zene sa Hidzabom (6.9.2012 21:36:57)

Ja sam im jednom slala upit, mislim da imaju minimalnu narudzbu koju moras naruciti, cini mi se oko 60 dolara, znam da je mene to kad sam sve preracunala odbilo od narudzbe, ali posalji da vidimo je li se sta promijenilo

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (8.9.2012 1:05:21)

Zanimljivo!

Na slici uslikanoj 1916. god. u Beču - Vienn je prikazan tadašnji kralj Austrije sa svojom ženom - kraljicom koja je cijela pokrivena isključivo zbog činjenice da je kraljica koju ne smije svako gledati....

[img]http://img255.imageshack.us/img255/812/37768946945239680271514.jpg[/img]

Galicia -> RE: Zene sa Hidzabom (8.9.2012 1:10:50)

Cudno da i curica nije sakrivena.

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (8.9.2012 1:13:54)

Nije cudno,curica je :).

Galicia -> RE: Zene sa Hidzabom (8.9.2012 1:14:35)

Zivo bice je zar ne.

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (8.9.2012 1:18:03)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Zivo bice je zar ne.

???

Bihter -> RE: Zene sa Hidzabom (8.9.2012 1:28:57)

Djevojcica je pa zato izgleda..ja kad sam u Abu Dhabiu bila ni tamo djevojcice nisu zamotane..cak su i na bazenima smjele biti..Cini mi se da se poslje 12 godine pokrivaju ili poslje prvog ciklusa ako se ne varam..Ispravite me ako grijesim. Tako sam cula dok sam tamo bila.

reallove -> RE: Zene sa Hidzabom (10.9.2012 13:35:14)

Zenice,imam pitanje..Mozda sam malo i dosadna,ali oprostite,naumpadne mi ovako svasta[sm=smiley36.gif]..Je li se mora uzati abdest poslije kupanja...Znaci kupala sam se,naravno uvijek pocnem bismillom,isperem i usta i nos i sve,moram li poslije toga uzeti abdest da bi klanjala ili ne moram..

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (10.9.2012 14:42:01)

IZVORNA PORUKA: reallove

Zenice,imam pitanje..Mozda sam malo i dosadna,ali oprostite,naumpadne mi ovako svasta[sm=smiley36.gif]..Je li se mora uzati abdest poslije kupanja...Znaci kupala sam se,naravno uvijek pocnem bismillom,isperem i usta i nos i sve,moram li poslije toga uzeti abdest da bi klanjala ili ne moram..

Ako izvrsis kupanje na nacin kako si navela,jos nakon temeljitog ispiranja usta i nosa,umijes se,operes ruke do iza laktova po 3 puta,zatim potares glavu i kad se okupas,na kraju svega operes noge,ne moras uzeti abdest.Inace je gusul kao i abdest,s tim sto je gusul obavezan u nekim situacijama,kao sto i znamo.

reallove -> RE: Zene sa Hidzabom (10.9.2012 16:03:26)

IZVORNA PORUKA: reallove

Ako izvrsis kupanje na nacin kako si navela,jos nakon temeljitog ispiranja usta i nosa,umijes se,operes ruke do iza laktova po 3 puta,zatim potares glavu i kad se okupas,na kraju svega operes noge,ne moras uzeti abdest.Inace je gusul kao i abdest,s tim sto je gusul obavezan u nekim situacijama,kao sto i znamo.

uradim sve to i operem ruke i glavu,noge i sve,rekoh samo da pitam je li vazi,hvala puno[sm=smiley1.gif]

R&T@ -> RE: Zene sa Hidzabom (10.9.2012 21:16:46)

jasmin, sve sto znam o historiji je protiv tvrdnje koju si ti iznijela uz ovu fotografiju...

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (10.9.2012 21:23:18)

IZVORNA PORUKA: tajra

jasmin, sve sto znam o historiji je protiv tvrdnje koju si ti iznijela uz ovu fotografiju...

Sasvim moguce,nije moja tvrdnja,copy paste je.
Neka modovi obrisu ako je netocno.

Bihter -> RE: Zene sa Hidzabom (10.9.2012 21:46:48)

kraljicom koja je cijela pokrivena isključivo zbog činjenice da je kraljica koju ne smije svako gledati....
Malo sam potrazila po povjesti Beca..i kaisera Franz Josefa..ovdje se radi o pogrebu. Zato je carica pokrivena.

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (12.9.2012 18:45:48)

Za sve one koji pozele da `zavire` tamo...evo direktan prijenos bas ovog trenutka.
http://live.gph.gov.sa/

hally -> RE: Zene sa Hidzabom (12.9.2012 19:12:20)

Za sve one koji pozele da `zavire` tamo...evo direktan prijenos bas ovog trenutka.

Allah te nagradio mila. bas ssam to trazila :)

rerica -> RE: Zene sa Hidzabom (12.9.2012 20:54:02)

IZVORNA PORUKA: hally

Allah te nagradio mila. bas ssam to trazila :)

Allah razosun [sm=smiley2.gif]

shpagica -> RE: Zene sa Hidzabom (25.9.2012 15:19:20)

Molila bih vas za upute i savjet:

Trebala bih organizovati ikrar dovu u svom domu (bice pozvani rodbina i prijatelji), a nisam bas sigurna sta se sve praktikuje ako mozete da me uputite. Hvala vam unaprijed!

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (26.9.2012 10:22:54)

IZVORNA PORUKA: shpagica

Trebala bih organizovati ikrar dovu u svom domu (bice pozvani rodbina i prijatelji), a nisam bas sigurna sta se sve praktikuje ako mozete da me uputite. Hvala vam unaprijed!

Draga moja,mi ovo ne praktikujemo,zao mi je sto ti ne mogu pomoci.

damma -> RE: Zene sa Hidzabom (26.9.2012 10:25:51)

ja sam u subotu bila na jednoj ikrar dovi..u dzamiji je proucena a u kuci je rucak bio. tako se inace u mom kraju praktikuje.

shpagica -> RE: Zene sa Hidzabom (26.9.2012 10:32:50)

ko mi?

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (26.9.2012 10:33:49)

ko mi?

Ja,mm i nase porodice [sm=smiley36.gif].
Mislim,da ne bude `nigdje veze` sto spominjem,mm je obavio hadz 8 puta,ja 5,nasi roditelji po jednom.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  111 112 [113] 114 115   Sljedeća stranica >   >>