RE: Zene sa Hidzabom (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

shpagica -> RE: Zene sa Hidzabom (26.9.2012 10:38:54)

A zasto? Je li bid'at?

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (26.9.2012 10:40:40)

IZVORNA PORUKA: shpagica

A zasto? Je li bid'at?

Nema utemeljenja u serijatskim dokazima [sm=smiley1.gif].

tajcika -> RE: Zene sa Hidzabom (26.9.2012 11:58:08)

ikrar dova je nacin da se sa porodicom i bliznjim podijeli obostrana sreca odlaska na hadz, koliko znam prouci se mevlud i ikrar dova za hajr hadzije, te se poslije pocastite serbetom i slatkom eventualno ruckom ako je ikrar u kuci, nadam se da je odgovor adekvatan pitanju

shpagica -> RE: Zene sa Hidzabom (26.9.2012 13:22:55)

Hvala!

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (3.10.2012 9:06:13)

Dobili smo novu sestru sa hidzabom [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].
Poznata francuska reperka DIAM`S prihvatila islam i ovo je njen prvi intervju...
http://www.viddler.com/v/67ae374a?secret=25608362

Medić* -> RE: Zene sa Hidzabom (3.10.2012 9:07:57)

IZVORNA PORUKA: jasmin

Dobili smo novu sestru sa hidzabom [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].
Poznata francuska reperka DIAM`S prihvatila islam i ovo je njen prvi intervju...
http://www.viddler.com/v/67ae374a?secret=25608362

Bas sam juce gledala, mashalah [sm=bravo.gif]

mirnah -> RE: Zene sa Hidzabom (12.10.2012 16:57:44)

Jeli mi neko moze reci sto je dobro prouciti kad se ruzno sanja? Hvala unaprijed!

rerica -> RE: Zene sa Hidzabom (12.10.2012 17:02:55)

IZVORNA PORUKA: mirnah

Jeli mi neko moze reci sto je dobro prouciti kad se ruzno sanja? Hvala unaprijed!

Ruzni snovi su od sejtana,a lijepi od Allaha dz.s.

prouci Euzu i Bismilu...

i niposto ruzne snove ne pricaj nikom...

heppy -> RE: Zene sa Hidzabom (13.10.2012 12:40:12)

[sm=bravo.gif]

rerica -> RE: Zene sa Hidzabom (13.10.2012 12:43:34)

IZVORNA PORUKA: heppy

[sm=bravo.gif]

Dobro dosla [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

heppy -> RE: Zene sa Hidzabom (13.10.2012 13:03:01)

Hvala i selam za sve seke [sm=rozica.gif]

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (13.10.2012 13:07:40)

IZVORNA PORUKA: heppy

Hvala i selam za sve seke [sm=rozica.gif]

I za tebe mahsuz selam i dobrodosla [sm=smiley1.gif].

MicoTico -> RE: Zene sa Hidzabom (13.10.2012 13:14:10)

Drage ženice,
postavila bih vam nekoliko ptanja (ako ne želite , ne morate mi odgovoriti), jer u svojoj okolini zaista nemam koga da pitam, a uvijek me je interesovalo.
- Da li ste same odlučile da nosite hidžab, da li je to tradicija u vašoj porodici ili..?
- Da li vaša vjera "preporučuje" potpunu prekrivenost i šta smije biti "otkriveno u javnosti"?
- Pred kim ste otkrivene?

Nadam se da vas nisam uvrijedila svojim pitanjima.

[sm=rozica.gif]

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (13.10.2012 13:18:44)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Drage ženice,
postavila bih vam nekoliko ptanja (ako ne želite , ne morate mi odgovoriti), jer u svojoj okolini zaista nemam koga da pitam, a uvijek me je interesovalo.
- Da li ste same odlučile da nosite hidžab, da li je to tradicija u vašoj porodici ili..?
- Da li vaša vjera "preporučuje" potpunu prekrivenost i šta smije biti "otkriveno u javnosti"?

[sm=rozica.gif]

Valjda smijem ja [sm=smiley36.gif].
Samo pitaj draga,mi smo tu jedni za druge.
1.Jesam sama,nije tradicija,ni blizu...dijete sam iz mijesanog braka.
2.Po ovom pitanju se razilazi ulema,tako da bi doslo do velike diskusije da se sad protabiri sta smije biti otkriveno. Sve ovisi od toga koje misljenje ja,kao pojedinac, odaberem da slijedim.
3.Pred mahremima [sm=smiley1.gif].
http://www.rijaset_.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=4629:ko-je-mahrem&catid=149:bra-pravo&Itemid=139

MicoTico -> RE: Zene sa Hidzabom (13.10.2012 13:22:09)

Jasmin, ne mogu otvoriti link

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (13.10.2012 13:23:17)

http://www.rijaset.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=4629:ko-je-mahrem&catid=149:bra-pravo&Itemid=139

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (13.10.2012 13:23:40)

Sada?

MicoTico -> RE: Zene sa Hidzabom (13.10.2012 13:29:14)

Pročitala , hvala na info!

Jasmin, da li si ti sva pokrivena ( čini mi se da je neko rekao da se to zove nikab[sm=zmeden.gif]) ili ...

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (13.10.2012 13:39:12)

Pročitala , hvala na info!

Jasmin, da li si ti sva pokrivena ( čini mi se da je neko rekao da se to zove nikab[sm=zmeden.gif]) ili ...

Jesam,sva.
Da,to je nikab.

Hannan -> RE: Zene sa Hidzabom (13.10.2012 13:40:53)

Drage ženice,

[sm=rozica.gif]

2.Po ovom pitanju se razilazi ulema,tako da bi doslo do velike diskusije da se sad protabiri sta smije biti otkriveno. Sve ovisi od toga koje misljenje ja,kao pojedinac, odaberem da slijedim.
http://www.rijaset___.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=4629:ko-je-mahrem&catid=149:bra-pravo&Itemid=139

Ja cu odgovoriti samo na ovo prvo jer je Jasmin dala odgovor na ostala. Ja nosim hidzab znaci maramu, otkriveno lice, sake...I u svojoj porodici sam sama, mama, seka, nene, strine tetke nijedna zena nije pokrivena, sto znaci da nije tradicija. Od neke 14-15 g sam imala volju da stavim hidzab, ali sam to uradila tek 2005g. Kad sam se udala moja zaova je vec nosila hidzab, a nedugo iza moje udaje i svekrva je odlucila.

Medić* -> RE: Zene sa Hidzabom (13.10.2012 14:15:19)

IZVORNA PORUKA: Hannan

Drage ženice,

[sm=rozica.gif]

http://www.rijaset____.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=4629:ko-je-mahrem&catid=149:bra-pravo&Itemid=139

Ja cu odgovoriti samo na ovo prvo jer je Jasmin dala odgovor na ostala. Ja nosim hidzab znaci maramu, otkriveno lice, sake...I u svojoj porodici sam sama, mama, seka, nene, strine tetke nijedna zena nije pokrivena, sto znaci da nije tradicija. Od neke 14-15 g sam imala volju da stavim hidzab, ali sam to uradila tek 2005g. Kad sam se udala moja zaova je vec nosila hidzab, a nedugo iza moje udaje i svekrva je odlucila.

Jasmin dade lijep odg, pa cu se samo nadovezati.

Nosim hidzab, lice i sake otkrivene. U porodici su nam ( uzoj ) jedino 3 djevojke otkrivene. Sa muzeve strane sve su zene iz uze porodice ( tetke, didze, amidze ) pokrivene.

Jedino sam otkrivena pred muzem, cak ni pred zenama ne skidam ( rijetko ) jer mi marama ako je skinem jako nedostaje [sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (13.10.2012 16:58:57)

[Sadržaj poruke je obrisan]

rerica -> RE: Zene sa Hidzabom (13.10.2012 17:10:27)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Pitanje za Hanan, medić: a stopala...tokom ljeta. Ili se držite onog mesheba u kojem su i stopala avret?

Pokrivena vec dugoooooo.... da ne nabrajam koliko otkrit cu godine [sm=smiley36.gif]

ja se drzim mesheba i pokrivene su mi i noge [sm=smiley1.gif]

Mnogo se ponosim sobom zbog hidzaba[sm=smiley1.gif]

Medić* -> RE: Zene sa Hidzabom (13.10.2012 18:02:49)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Pitanje za Hanan, medić: a stopala...tokom ljeta. Ili se držite onog mesheba u kojem su i stopala avret?

Drzim se hanefijskog mesheba ali su mi stopala pokrivena, dakle sve osim lica i saka [sm=smiley1.gif]

Lady26 -> RE: Zene sa Hidzabom (13.10.2012 18:44:36)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Jedino sam otkrivena pred muzem, cak ni pred zenama ne skidam ( rijetko ) jer mi marama ako je skinem jako nedostaje [sm=smiley36.gif]

A ja bih te tako voljela vidjeti bez marame [sm=smiley1.gif][sm=rozica.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  112 113 [114] 115 116   Sljedeća stranica >   >>