Medić* -> RE: Zene sa Hidzabom (13.10.2012 14:15:19)
|
IZVORNA PORUKA: Hannan IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: MicoTico Drage ženice, postavila bih vam nekoliko ptanja (ako ne želite , ne morate mi odgovoriti), jer u svojoj okolini zaista nemam koga da pitam, a uvijek me je interesovalo. - Da li ste same odlučile da nosite hidžab, da li je to tradicija u vašoj porodici ili..? - Da li vaša vjera "preporučuje" potpunu prekrivenost i šta smije biti "otkriveno u javnosti"? - Pred kim ste otkrivene? Nadam se da vas nisam uvrijedila svojim pitanjima. [sm=rozica.gif] Valjda smijem ja [sm=smiley36.gif]. Samo pitaj draga,mi smo tu jedni za druge. 1.Jesam sama,nije tradicija,ni blizu...dijete sam iz mijesanog braka. 2.Po ovom pitanju se razilazi ulema,tako da bi doslo do velike diskusije da se sad protabiri sta smije biti otkriveno. Sve ovisi od toga koje misljenje ja,kao pojedinac, odaberem da slijedim. 3.Pred mahremima [sm=smiley1.gif]. http://www.rijaset____.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=4629:ko-je-mahrem&catid=149:bra-pravo&Itemid=139 Ja cu odgovoriti samo na ovo prvo jer je Jasmin dala odgovor na ostala. Ja nosim hidzab znaci maramu, otkriveno lice, sake...I u svojoj porodici sam sama, mama, seka, nene, strine tetke nijedna zena nije pokrivena, sto znaci da nije tradicija. Od neke 14-15 g sam imala volju da stavim hidzab, ali sam to uradila tek 2005g. Kad sam se udala moja zaova je vec nosila hidzab, a nedugo iza moje udaje i svekrva je odlucila. Jasmin dade lijep odg, pa cu se samo nadovezati. Nosim hidzab, lice i sake otkrivene. U porodici su nam ( uzoj ) jedino 3 djevojke otkrivene. Sa muzeve strane sve su zene iz uze porodice ( tetke, didze, amidze ) pokrivene. Jedino sam otkrivena pred muzem, cak ni pred zenama ne skidam ( rijetko ) jer mi marama ako je skinem jako nedostaje [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|