|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti?
31.3.2009 23:51:13   
Lilipop
...........uh sto sam se razbjesnila.......user posted image

i ja !!

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 601
1.4.2009 0:02:09   
napolitanka
u našoj se državi na žalost moraš raskućiti da bi se liječio, došlo je do toga da smo postale potencijalne hodajuće vreće para, a doktorski moral je odavno izgubio svoje značenje...žalosno...

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 602
1.4.2009 9:28:32   
plava72
Ledy blue,profertil djeluje kod svih dijagnoza osim ako nema niti jednog spermatozoida,tako piše na njihovoj stranici.Mislim da nije štetno za jetru ipak evo šta se nalazi u tableti:L-Carnitin,L-Arginin,Coenzym Q10,vitamin e, cink,folsaure,glutathion i selen.Smo pitaj šta te zanima.

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 603
1.4.2009 12:53:12   
jorgovan
Evo, da se i ja javim, MM i ja pokusavamo 4 mjeseca...
Znam da nije dugo u odnosu na neke od vas, ali mi toliko bude tesko poslije svake user posted image user posted image

Cekat cu jos mjesec-dva, pa onda, ako ne bude jos uvijek nista, idem na detaljnije pretrage... Citala sam o macinoj travi, pa sam je počela piti. Mozda, ako Bog da, ovaj mjesec i bude user posted image user posted image user posted image

Sve je u Božijim rukama...

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 604
1.4.2009 13:46:51   
ena0002
Samo da vam javim da apoteka Dina ne moze naruciti 'profertil', kazu da je to lijek u sklopu homeopatske terapije, sve na biljnoj bazi, u Austriji se kupuje u biljnim apotekama, pa ga valjda zato ne mogu nabaviti user posted image
Da li ga ima smisla piti kod normospermije-leukospermije, a kvalitet pokretljivosti osednji user posted image

(odgovor članu jorgovan)
Neposredna veza do poruke: 605
1.4.2009 14:09:18   
lavita
nas bas kao sto neko rece gledaju kao vrecu para ali valjda ce i nama svanuti veseliji dan pozdrav

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 606
1.4.2009 14:16:35   
lavita
enida otidi i odnesi nalax hormona i ja sam radila isti i prolaktin mi nije bio dobar i dala mi dabroston pa za 20 dana moram na kon moja radna kolegica je isto to pila i poslije 6 terapija ostala user posted image zato nemoj cekati nego idi bolje danas nego sutra jer ces prije doci do zeljenog ciljauser posted image

(odgovor članu Enida 1510)
Neposredna veza do poruke: 607
1.4.2009 14:21:47   
emy
Lavita pozdrav, citam da si dobila Dabroston
Zasto ga pijes, da li su u pitanju bile ciste, regulacija ciklusa ili...

(odgovor članu lavita)
Neposredna veza do poruke: 608
1.4.2009 14:51:11   
plava72
Ena evo ja sam malo istraživala za tebe, profertil su isprobali na 40 kandidata različitih dijagnoza (sve osim kada nema niti jednog spermatozoida) u roku tri mjeseca koliko traje terapija 14 žena je ostalo prirodno trudno.Sad se ja baš nerazumijem toliko šta je to leukospermija ali na nalazu mog muža leukociti su se pomijerali svaki put na niže sa 1,5 na 1 pa 0,9.Neznam jeli ti ovo šta pomoglo.Još sam našla apoteku iz Novog Sada koja naručuje i šalje na kućnu adresu profertil.Apoteka Iris Rumenačka 15,2100 NS, BR.TEL.012-544-515.To sam našla na jednom forumu,valjda je tačno

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 609
1.4.2009 15:24:19   
budućamama
IZVORNA PORUKA: ena0002

Samo da vam javim da apoteka Dina ne moze naruciti 'profertil', kazu da je to lijek u sklopu homeopatske terapije, sve na biljnoj bazi, u Austriji se kupuje u biljnim apotekama, pa ga valjda zato ne mogu nabaviti user posted image
Da li ga ima smisla piti kod normospermije-leukospermije, a kvalitet pokretljivosti osednji user posted image

Kod MM je nalaz bio normo a kvalitet pokretljivosti slab, pa smo ipak prirodno zatrudnili nakon laparo, bez stimulanasa ovulacije.
Ipak, odluka je na vama.
Sretno!

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 610
1.4.2009 17:06:06   
ledy blue
plava hvala ti puno za informacije user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 611
1.4.2009 19:21:24   
ena0002
Plava hvala na informacijama user posted image

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 612
1.4.2009 21:54:04   
lavita
cao emy dabroston sam dobila zbog ciste i polipa a doktorica mi je rekla da koristeci dabroston prije dolazi douser posted image

(odgovor članu emy)
Neposredna veza do poruke: 613
3.4.2009 15:56:30   
lavita
cao mozes li mi reci kod kojeg si doktora isla

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 614
3.4.2009 16:23:05   
riba78
pozzz Lavita dobro nam došla user posted image

ako je pitanje za budućumamu ,ona je kod prof.Godinjaka .

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu lavita)
Neposredna veza do poruke: 615
3.4.2009 17:18:48   
snoopy
Prije svega, pokusajte se opustiti! Ne bih volio zamisliti to iskusenje da u tako lijepim trenutcima razmisljam hoce li sta biti.

Pokusajte nesto na prirodnoj bazi, bez hemije sto poboljsava mogucnost kod oba partnera.

pogledajte na www.mmm.ba, skupo jeste, ali vrijedi pokusati.

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 616
3.4.2009 21:47:35   
Anoniman
Nadam se da ce vam moje iskustvo uliti bar malo optimizma. Moji pokusaji da ostanem trudna su trajali tacno 3 godine. Kod muza je konstatovano samo 6% progresivno pokretljinih spermatozoida, sa mnom je sve bilo OK. Agonija je trajala, kao sto rekoh, 3 GODINE! I kada smo vec izgubili svaku nadu, i intimni odnos prestali da svodimo na sracunavanje plodnih dana ja sam ostala TRUDNA!!!!
user posted image

Dakle, ako ste slucaj kao i ja, moja topla preporuka je da se opustite. Znam da zvuci kao fraza, i da vam je muka od takvih saveta, ali izgleda da to i ima neke logike.

Hm ... e da ... promene koje smo uneli su da sam ja pocela, umesto grickalica i sl gluposti, da konzumiram razno povrce, cak sam i smrsala 5 kg, a muz je umesto preskupog Proksida poceo da pije cink.

Dakle, ne gubite nadu ... pocnite da uzivate u seksu, i za promenu, jedam mesec se malo opustite u pogledu statistickih i matematickih metoda u proracunavanju plodnih dana user posted image

(odgovor članu tikica_69)
  Neposredna veza do poruke: 617
5.4.2009 0:02:26   
lavita
hvala na odgovoru kod nas kako kazu doktori sad sve u redu malo cemo sacekati pa ako nista ne bude nastavljamo tamo gdje smo stali

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 618
12.4.2009 17:29:31   
Lilly
Anoniman, cestitam na trudnociuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sad uzivaj i samo jedi zdravouser posted image

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....
Neposredna veza do poruke: 619
14.4.2009 17:33:11   
mina minka
anomiman, zeljela bih te malo pitati jer imamo slican problem.sa mnom je sve u redu i muz je pio proksed 3mj i juce smo uradili nalz i ina 8.5 pokretnih,a prije je bilo 21 na istu koncentraciju 22miliona.jel moguce da je jos vise pokvario..i gdje nabavis taj cink jel u apoteci.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 620
14.4.2009 22:11:44   
ramiza_
saljem vam puno pozdrava i zelim vam sve najbolje user posted image

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 621
15.4.2009 0:24:22   
Miau
.aida. ja pijem folnu vec neka 3 tjedna jer su mi rekli da se moze piti oko 3 mjeseca prije nego zatrudnis. Ona ti nema utjecaja na mogucnost zaceca, samo tijelu daje neke sastojke koji su potrebni za pravilan razvoj bebe.

(odgovor članu .aida.)
Neposredna veza do poruke: 622
15.4.2009 10:01:19   
dipa
evo da se i ja priključim ovim razgovorima .Ja folacin pijem oko 5-6 mjeseci razgovaral sam s dr o tom i on je rekao da nema nikakvih problema mada sam se malo udebljala .a na bebi radimo oko 7 mjeseci i nerviram se do bola iako svaki put kažem da se bez razloga nerviram al eto.Imam jedno pitanje da li je neko od vas čuo za tablete ili ne znam ni ja šta bi to bilo već zovu se GESTANOL jedna kolegica s posla mi je rekla da je to ona pila kad je bila ili htjela da bude u drugom stanju ali to je bilo prije dvadesetak god.

(odgovor članu Miau)
Neposredna veza do poruke: 623
15.4.2009 12:56:34   
Miau
Nisam cula za gestanol, ja pijem Folic plus. Meni su rekli da se piju neka 3 mjeseca prije zaceca ili odmah cim se otkrije trudnoca, ali mislim da ne moze skoditi ni duze s obzirom da su to samo vitamin D, kalcij i folna kiselina. 

(odgovor članu dipa)
Neposredna veza do poruke: 624
16.4.2009 15:09:51   
hanumica
dRAGE MOJE , nije me bilo vec ja mislim 3 mjeseca skoro..jer sam nakon neuspjele inseminacije odlucila da cu malo popustiti i Godinjaka i cajeve i forume...odlucila sam ako bog da da cu nekad u maju otici kod dragog nam Zulfe (a godina je nakon moje laparoskopije i endometrioze) da opet uradim one sve razmaze, hormone i papa. a ja sam se u ova 2 mjeseca udebljala 3 i po kile, grudi su mi perfect, al stomak kao trudnica jedno 4 mj..sva sam nikakva, bubuljice kao u pubertetu tako da mislim da su mi se hormoni malo skrhali..al vidjecemo..eto nadam se da ima novih trudnica starih cekalica

MM 37, Ja 33-ća.Pokušavamo 4,5 god. Endometrioza, laparoskopija,1. inseminacija 04.02.09.,2-da 16.02.2010.
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *