Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 16.4.2009 23:57:43
lamama
Draga Hnumice neka si nam malo navratila želim ti puno sreće u daljem liječenju i da ubrzo dođemo sve do našeg cilja za šta se borimo i ja oidem u maju kod našeg profa za dogovor oko histeroskopije, meni će sada 7 mjeseci od laparoskopije.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 20.4.2009 8:10:42
april09
drage trudilice...imam jedno pitanje, da li je neka od vas imala gardnerella vaginalis...to mi je rezultat papa testa...a bojim se da sam mozda trudna jer smo intenzivno radili na tome, a ne mogu jos provjeriti jer tek treba da mi ne daj boze dodje 01.05...tako da mi je rano za test...mozda je jos na putu iz kanala prema maternici....
please help...ako iko zna prirodni nacin lijecenja...meni je gin. dao naravno antibiotike, bez obzira na mogucu trudnocu....a mene je strah da ih pijem...pomoc...
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 20.4.2009 9:29:03
palcica33
Sacekaj malo april jos koji dan...Ako se potvrdi da si trudna, doktor ce prilagoditi terapiju, ako ne uzeces onu koju ti prepisao. Mislim da nista nece biti ako ih ne uzmes odmah
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 20.4.2009 14:17:05
april09
hvala ti palcice.....lakse je kada podijelis svoju muku s nekim...i muz mi je predlozio isto...da sacekamo, provjerimo da li sam trudna(kada dodje vrijeme), ako jesam na konsultacije, ako nisam onda da ih pocnemo piti i ja i MM.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 20.4.2009 15:56:57
Lilipop
Slazem se sa curama, sacekaj jos koji dan, nemoj odmah piti antibiotike.Citala sam da ova bakterija nije povezana sa nastajanjem ranog pobacaja do 13 tjedna , ali moze kasnije. Znaci, za sad se ne brini. Ako si u drugom stanju doc. ce ti prepisati odgovarajuci antibiotik za tvoje stanje. Ja sam je imala vise od godinu dana, a da nisam ni znala. Nakon jedne kure klindomicinom otisla je. da si
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 22.4.2009 7:43:55
april09
vidis razlicito....ja cekam do 01.05. pa ako aBd bude i ja budem , onda idem gonu i obrazlozicu mu situaciju, a ako ne, mislim ako dodje , onda ćemo ja i moj mm popiti što nam je i propisano.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 22.4.2009 8:14:12
Ninica1709
haj , curke , mada sam Vam i ja to prolazila , teškom mukom , da sada ne duljim , 2 godine smo se mučili , pa nikako , pasvaki puta kad svrši u mene sad si mislim sad bum , več mi je glava bila puna svega.pa su me prijateljice pokušavale smirit pa bude , treba se samo opustit a ne na to mislit, a stvar je ut ome bila da si nisam ni mogla plodne dane izračunat jel sam mengu dobivala sa 24 dana , pa sa 23 , kratki period za ovulaciju i to je bio jedan od problema.Pa sam išla i ginekologu na propuhivanje jajnika 5 puta,nisam nikakve tablete koristila za začeće,čista sam bila.Onda me je ginekolog molio da donesem njegovu spermu na pregled ( spermogram ) da vidimo možda su njegovo spori, al nije naravno napravio , al je i njemu bila muka osd svega pa smo se znali malo i zbog toga posvađati itd.makar je on osoba koja dosta radi pa je trebalo i vremena naći za sve... No i da završim i evo valjda je Bog malo uslišio moje želje i 31.12.2008 sam skužila da mi menga kasni , kasni , kasni , al opet me je bolilo kao da bum dobila i kasnila tjedan dana i ja si kupila test i .....+ , e cure moje tako sma bila sretna ....to je moja priča...
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 28.4.2009 7:41:42
Anoniman
Hej curke ja sam nova na forumu,svaki dan čitam pa poželjeh da vam se pridružim. Ja sam 3,5 god.u braku i borim se da ostanem trudna ali ne uspijeva. Imam puno bijelig pranja neznam više šta da radim,znate li neki lijek za to
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 28.4.2009 9:09:04
Starka
Neutješna, a šta kaže tvoj ginekolog , zar ti on nije dao neke vaginalete??
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 28.4.2009 9:11:39
Starka
Ninica 1709, hvala puno na tvojoj utješnoj priči, sretno i uživaj
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 28.4.2009 9:45:37
brzamala
IZVORNA PORUKA: NEUTJEŠNA
Hej curke ja sam nova na forumu,svaki dan čitam pa poželjeh da vam se pridružim. Ja sam 3,5 god.u braku i borim se da ostanem trudna ali ne uspijeva. Imam puno bijelig pranja neznam više šta da radim,znate li neki lijek za to
dobro dosla i sto prije nam otisla sa ovog foruma Nadam se da si rzumjela. Sta ti je rekao ginekolog,sta je u pitanju.Bijelo pranje moze biti zbog infekcije,zbog kandide.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 28.4.2009 22:40:48
Vedica
prijenos postova
IZVORNA PORUKA: alex_mo Zdravo,izvinite ako lose pisem na vasem jeziku ali kada ima ljudi koje zele da pomognu male greske mislim da nisu problem.10meseci od obida za zatrudnjivanj i nista.sve je ok.spermogram je ok,kod mene isto,jos sam radila i HSG i on je bio ok.Poslednj ciklus mi je bio 7.04,pila sam klomifen,12 dana primila sam Pregnyl5000,od 15 dan pijem UTROGESTAN 10 kom.rezutate ocekujem oko 10.04,a u medzuvremenu imala sam kratke i ostre ubode u donji deo stomaka.Dali je to normalno i ako neko je prosao kroz sve ovo a sada ima klinca neka mi pise da se ohrabrim. <Da napomenem jos da imam sina od skoro 11 godina.Trudnoca za njega je bila bez problema ,a sada kad silno zelimo jos jedno dete - tesko.> Pisite mi da me ohrabrite i dajete nadu.Pozzzzzzzzzzzzz
IZVORNA PORUKA: Starka Alex_mo, dobro nam došla draga . Dao bog da to pikanje bude
IZVORNA PORUKA: alex_mo
C ao.Hvala ti Starka za dobrodoslicu i lepe reci.Znas malo sam razocarana zato sto nisam mislila da bi mi druga trudnoca bila problem.Citala sam ovaj forum i bilo mi je bolje kada vidim kako jedna dugom daje podrsku. Zato sam odlucila da i ja pisem(mozda malo lose). Nakon poslednog ciklusa bila sam jako tuzna ,ali evo sada samopouzdanje polako mi se vraca.Nadam se da ce biti ok ovaj put i da se pohvalim na ovaj forum,a do tada ima jos 12 dana.Svima zelim sve najbolje i samo lepe trenutke..Pozzzzz
IZVORNA PORUKA: micara
Draga aleks i ja sam imala isti problem u braku sam 6 godina i nikako da ostanem trudna.Suprug i ja smo radili sve nalaze i svi se nalazi pokazali odlicnim ali jednostavno nije islo.Kada sam razgovarala sa doktorom on mi je rekao da postoji mogucnost da je to zbog prevelike zelje.Kada smo se suprug i ja pomirili sa time da nemozemo imati djece ja sam osjetila da me probada po stomaku i otisla doktoru gdije mi je doktor rekao da je to normalno jer sam trudna to je za mene bio tako velik sok ali pozitivan da jos ne mogu da vjerujem zato samo naprijed i ti ces abd ponovo biti a to ti od sveg srca zelim
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 29.4.2009 1:56:17
alex_mo
Cao.Moj sin je skoro 11 godina,a na drugo dete radimo vec 10 meseci.Malo mi je tesko da poverujem da mi se ovo desava ali nadu ne gubimo.Svako ce jednog dana ogrejati sunce.Svima na forumu zelim da im se desi ono sto si i sama pozelim.Ovaj put se veliko nadam,primila sam Pregnyl i cekamo rezultate 10.04,a do tada lepo se provodim na forumi i lakse mi je kada pisem sa onima sa kojim imamo isti problem.Pozz
<Za uporene ljudi nema problrm na kojeg nema resenje>
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 29.4.2009 7:41:52
Anoniman
Nadam se da će nam dragi Bog pomoći svima,sve je u njegovim rukama ali i mi se moramo malo potruditi,svim ringerajicama želim sve najbolje,a posebno ,koje imaju taj problem kao i ja sama. Ljubim Vas sve Pusica i veliki pozdrav od
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 29.4.2009 8:20:09
ksenija81
Cao svima! Htela sam pitati Neutesnu da li si radila test na antitela? To moze da predstavi problem, doduse ne tako cesto, ali mozda treba proveriti. Ako nemas nikakve tegobe vezane za belo pranje, moze biti da imas samo vaginozu koja se vrlo uspesno resava vaginaletama i probiticima za nasu malu (lactogyn). On sadrzi sojeve dorih bakterija koje ne dozvoljavaju da se druge bakterije umnozavaju. Meni je to pomoglo u belom pranju. Probaj sa cajevima imas temu macina trava ako vec nisi citala. Pozdrav!
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 29.4.2009 9:21:21
Anoniman
Ćao Ksenija nisam radila nikakav test,ali prije sam spomenula da sam krenula ići doktoru,nalazi za hormone i svi ostali brisovi su u toku,pa-pa test će biti gotov tek 12 maja pa ću onda na kliniku.Što se tiče macine trave more sam je popila.2 godine sam pila svaki dan po 1l čaja od macine trave.Nadam se da će biti sve OK. Hvala ti za savjet Ćao
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 29.4.2009 11:29:39
ksenija81
Pa srecno onda i da sve bude ok! Pitaj docu i za ta antitela na spermu ako ostalo bude ok. Macina trava je trebala da malo sredi te hormone, ali i virak u kombinaciji dosta pomaze, bar tako kazu. Mi se trudimo tek par meseci ali jos nije alarmantno. Pijem te travcice, idem na folikulometriju za desetak dana, pa cemo videti rade li sta moji jajnici ili su na godisnjem Nedaj se i radi najlepsi posao na svetu i cekaj .