Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 26.3.2009 16:13:14
kasper
cao drage moje evo da vam se pridruzim i kazem sta se meni desilo ja sam radila kod jednog privatnika na odrdjeno pod ugovorom 8mj,15 januara kad sam odnijela doznake da moram na bolovanje zbog rizicne trudnoce, dobijam otkaz u februaru a resenje o otkazu vazi od12.01,znaci nigdje veze-ja odem advokatu napravim zalbu posaljem njima,i sad cekam do 6aprila ako nerese to u moju korist idemo na sud,DRUGACIJE SE SA NEMOZES BORITI,a necu im ostati duzna samo zbog svega sto su mi rekli znaci ODVRATNO
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 26.3.2009 18:04:53
Anushka
Ana08, ja sam radila samo papa i standardan pregled, valjda je bris pokazao povecan broj bakterija koje su prirodno u rodnici a cija je svrha da luce kiseli enzim koji ubija spermatozoide. Uglavnom, meni je ljekar jasno rekao upravo da mi je povisena kiselost vaginalne sluzi i dao mi vaginalete ako hocu da ih koristim jer rekose"nije to nista, to se normalno desava". A valjda im ph vrijednost nije tesko izmjeriti. Nisam sigurna je li ima razlike gdje uzmu bris jer sam ga radila u bolnici u Ze a bolnicki patolog ga je pregledao.. pitaj svog ginekologa zna li nesto o tome i moze li to provjeriti. Sretno
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 27.3.2009 18:21:31
ena0002
Ja ti zelim da sto prije dobije i drugu , a kao sto vidis ima nas, na zalost, jako puno , ali zajedno smo jace , ako nista covjek se ima kome pozaliti a i dobije se jako dobrih savjeta
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 30.3.2009 12:09:32
Anoniman
Sedam godina...čekamo te mala dođi nam dođi, volimo te... Ako Bog da dočekat ćemo.Čovjek nikada nezna šta je dobro i kada za njega.Ne bi život bio interesantan kada bismo unaprijed znali šta će nam se desiti i kada.Vjerovatno ste čule: Bog daje nekom mušku, nekom žensku djecu,nekome i mušku i žensku, a nekoga koga On hoće ostavlja bez poroda! To je istina drage moje...
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 31.3.2009 13:56:09
Vedica
prijenos posta
IZVORNA PORUKA: snješko
Pošto imam veliki problem i počela sam da gubim volju za svim, odlučih da se pridružim svima na ovom forumu. Već dvije godine pokušavamo da dobijemo bebu, ali ništa... Išla sam doktorima pune dvije godine i kažu sve ok.. Nikakvog problema, niti neke smetnje. Menge mi uredne, folikuli dobri, hormoni odlični, a bebe nema. Međutim, kad je muž uradio nalaz, pronađena mu chlamidia, spermogram nije bio dobar itd.. Pili smo neke tablete i mislila sam da je sad sve ok. Međutim, juče kad sam bila kod doktora, kaže da je to oligozoospermija i da ponovo treba nalaz. Jel neko imao već iskustva s tim? POMOZITE, POSTAJEM OČAJNA. Kkao se to liječi i kože li se liječiti..
Koliko vec pokusavate zatrudniti? 31.3.2009 14:01:16
april09
Mozda ce zvucati cudno, ali imam potrebu da ispricam pomalo mozda cudnu pricu... Imamo sina kojemu je u dobar cas 12 punih godina. Zatrudnila sam bez problema, naravno imala sam 22 god.Poslije 3-4 god. htijeli smo drugo dijete, naravno nikada nam se ta zelja nije ostvarila....Pa smo odustajali, pa opet pokušavali...i tako su godine prolazile...Isla sam i na kontrole, sve je ok. Ali nema sansi....i evo opet kao i prethodni mjeseci...cekam taj datum kao ozeblo sunce 3.april, da vidim hoce li doci ili će biti ?? Ne znam da li se nekome desilo ovako nesto, pa bih zamolila da podijeli svoje iskustvo....Nadam se da ce 3.04.2009. test pokazati
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 31.3.2009 14:25:16
plava72
cure moje sve se može liječit,govorim iz iskustva.Imam jedno dijete koje smo bez problema dobili a kada smo htjeli drugo neće pa neće.Pretrage smo mm i ja vršili u privatnoj poliklinici za neplodnost Gradačac gdje smo dobili sledeće rezultate:ja imam blago povišen prl,a kod muža spermogram katastrofa, 97% nepokretnih i samo 3% (a,b,c) pokretnih.Odmah nam je predloženo da radimo vantjelesnu oplodnju jer nema šanse da se tako loš spermogram popravi tako je rekla doktorica. Međutim ja na svoju ruku kupim mužu profertil kapsule,bromelin i vitamin e.Za 2,5 mjeseca dolazi do prirodne trudnoće koja je na žalost završila spontanim pobačajem u osmoj nedjelji.spermogram se popravio na 70% pokretnih i 30 % nepokretnih za samo 2,5 mjeseca.Muž i dalje pije sve što sam navela a ja se nadam da će ubrzo doći do trudnoće,prirodnim putem naravno .
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 31.3.2009 16:04:50
ena0002
Jesam li te dobro shvatila Jedna kutija moze trajati 3 mj? A kako je pio, mislim koliko tableta dnevno. MM je pio padutin, i pio je 3 puta dnevno po 2 tablete i trebalo mu je mjesecno 2 kutije, a jedna je 150 KM, znaci 300 KM mjesecno, a sto je najgore nista nije pomoglo. Taj profertil je onda jeftiniji.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 31.3.2009 16:19:31
lejlas30
I ja bih rado kupila te iste kapsule za MM, ali ni ja nemam nikoga u Austriji, Zna li neko mogu li se one negdje naruciti ili bi nam neko narucio preko svojih prijatelja, rodbine u Austriji, a da mi tom nekom platimo?
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 31.3.2009 16:39:40
plava72
Profertil se pije 2x1, u pakovanju se nalazi 180 komada, znači dovoljno za tri mjeseca.To je kao neki mix svega onoga što treba dnevno našim muževima.Ja sam dodala još vitamin e, 2x1 i bromelin koji reguliše gustoću sperme 2x1.Svakih dvadeset dana radili smo spermogram čisto da vidimo ima li pomaka.Rezultati su svaki put bili na bolje.
RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? 31.3.2009 16:41:35
lejlas30
U Dini mi kazu da njihov dobavljac radi do 16 i da sam malo kasno nazvala. Znaci, nista prije sutra, dok oni ne vide sa tim dobavljacem. Broj Dine je 716-000, pa ako ja ne budem sutra mogla, ena mozes nazvati i pitati ih. Mada mislim da je clan sa nikom prevareni pisao da se te kapsule ne mogu nabaviti nigdje u BiH, vec se samo mogu naruciti privatnim vezama direktno iz Austrije.