RE: knjiga za citati-preporucite (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica >> Knjiga, film i muzika

Poruka

Skvo RR -> RE: knjiga za citati-preporucite (5.6.2013 22:22:59)

Kader abdolah...kuca imama...jako dobra knjiga...u biti mi baca na selimovicev stil pisanja...pa cak mogu naci elwmente dervisa i smrti....a od ovih safunjarica...tipa mir jam..to sam citala u srednjoj skoli i zamisljala sebe u glavnim zenskim likovima....meni najdraza ranjeni orao....[sm=jezicek.gif]

aazra -> RE: knjiga za citati-preporucite (5.6.2013 22:36:16)

Meni Prohujalo s vihorom ali sam subjektivna i po pitanju filma tako da...[sm=smiley36.gif]

I legendarna LOve story Erika Segala, s prepoznatljivom melodijom, akoja je također ekranizovana s Rajanom O'Nillom u glavnoj ulozi...[sm=bravo.gif]

Knjiga koju je pokojna Ana Rukavina citirala u svom dnevniku rijecima: "Prozela me misao da bolujem od iste bolesti od koje je umrla glavna junakinja Ljubavne price, knjige uz koju su plakale nase mame..." [sm=smiley27.gif][sm=rozica.gif]

Skvo RR -> RE: knjiga za citati-preporucite (5.6.2013 22:45:20)

Moja lista romanticnih ekranizovanih... 1.mostovi okruga madison, waler, 2. Ptice umiru pjevajuci,mekalou, 3. Ponos i predrasude, ostin, ..u sva tri slucaja knjige su bile bolje...od tv dojma[sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: knjiga za citati-preporucite (5.6.2013 22:58:59)

Ja sam slaba sa romantikom.
Uzivam u biografijama. Volim sve sto je stvarno.
Djecija psihologija mi se svidja isto.
U ratu sam citala one ljubavne romane, al dosadni su. Zato sam naucila da vezem goblene. [sm=jezicek.gif]

MicoTico -> RE: knjiga za citati-preporucite (5.6.2013 23:00:36)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Kader abdolah...kuca imama...jako dobra knjiga...u biti mi baca na selimovicev stil pisanja...pa cak mogu naci elwmente dervisa i smrti....a od ovih safunjarica...tipa mir jam..to sam citala u srednjoj skoli i zamisljala sebe u glavnim zenskim likovima....meni najdraza ranjeni orao....[sm=jezicek.gif]

Isto [sm=smiley36.gif] S tim da du meni najdraže Samac u braku i To je bilo jedne noći na Jadranu, a gl.likuše nježne plavuše[sm=jezicek.gif]

MicoTico -> RE: knjiga za citati-preporucite (5.6.2013 23:01:59)

Moja lista romanticnih ekranizovanih... 1.mostovi okruga madison, waler, 2. Ptice umiru pjevajuci,mekalou, 3. Ponos i predrasude, ostin, ..u sva tri slucaja knjige su bile bolje...od tv dojma[sm=smiley36.gif]

Dodala bih Anu Karenjinu. Nijedna ekranizacija te knjige (a bilo ih je) mi se nije svidjela.

aazra -> RE: knjiga za citati-preporucite (5.6.2013 23:03:28)

Tako je uvijek [sm=bravo.gif] Cak sam i Scarlet O'Harru zamisljala ljepsom nego sto ju je utjelovila Viviene Leigh [sm=jezicek.gif]

Sto se tice Mostova okruga Madioson, njih nisam citala ali ako je knjiga bolja od onoga sto su odglumili Maryl Streep i Clint Eastwood, a bar ja tome nisam nasla mane, onda je moram procitati nekad [sm=smiley20.gif]

Gali, ni ja vise ne citam te romanticne ali u jednom periodu zivota jesam, kada sam bila premlada za npr. međunarodne zavjere u stilu Dan Browna [sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: knjiga za citati-preporucite (5.6.2013 23:05:27)

Volim citati i o sexu. [sm=jezicek.gif]

Skvo RR -> RE: knjiga za citati-preporucite (5.6.2013 23:07:34)

IZVORNA PORUKA: Galicia

preporucujem onda..[sm=jezicek.gif][sm=smiley1.gif].strah od letenja...[sm=jezicek.gif],erica jong

aazra -> RE: knjiga za citati-preporucite (5.6.2013 23:08:25)

Ja ne bas...Ali iznenadila sam se kad sam nasla erotiku kod Orhana Pamuka, ali je on karakteristican po tome sto prekine "radnju" kad je najinteresantnije i prebaci se na neka druga manje bitna desavanja [sm=jezicek.gif]

MicoTico -> RE: knjiga za citati-preporucite (5.6.2013 23:08:52)

preporucujem onda..[sm=jezicek.gif][sm=smiley1.gif].strah od letenja...[sm=jezicek.gif]

ja sam i to u srednjoj čitala[sm=smiley9.gif]

Hanady RR -> RE: knjiga za citati-preporucite (5.6.2013 23:10:06)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Isto [sm=smiley36.gif] S tim da du meni najdraže Samac u braku i To je bilo jedne noći na Jadranu, a gl.likuše nježne plavuše[sm=jezicek.gif]

[sm=smiley20.gif]

Skvo RR -> RE: knjiga za citati-preporucite (5.6.2013 23:10:13)

[sm=sad.gif]I ja mico tico...lektira[sm=smiley36.gif]

amra_sa -> RE: knjiga za citati-preporucite (5.6.2013 23:12:11)

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

amra_sa - jesi li gledala serije-filmove snimljene po romanima Mirjam :Greh njene mame i Ranjeni orao?
Ako nisi traži da pregledaš - fenomenalne su. Nisu kao knjige, ali tako odmore.

Nešto jesam, nešto ne, moram obnoviti gradivo. [sm=smiley1.gif]

Galicia -> RE: knjiga za citati-preporucite (5.6.2013 23:13:09)

Strucnu literaturu o sexu i anatomiji.

Jeste pokvarene. [sm=jezicek.gif]

aazra -> RE: knjiga za citati-preporucite (5.6.2013 23:14:34)

Kad smo vec kod te vrste knjiga, je li neka citala Mahalusu...meni se nikad nije dalo, pratila sam povremeno kolumne od kojih je poslije urađena knjiga koliko znam..ali mi se nije dalo to citati...mada vjerujem da je predstava dobra [sm=smiley20.gif]

P.S. Sad ima i mahalac [sm=smiley36.gif]

Skvo RR -> RE: knjiga za citati-preporucite (5.6.2013 23:15:55)

Strucnu literaturu o sexu i anatomiji.

Jeste pokvarene. [sm=jezicek.gif]
uzmi atlas....njaki ruski[sm=jezicek.gif]

Hanady RR -> RE: knjiga za citati-preporucite (5.6.2013 23:17:02)

ja upravo čitam ''a planine su odjekivale''...
moram je završiti il ću da poludim...
svakakao prije igre...nesmije mi oduzimati vrijeme tada[sm=smiley36.gif]

teacher75 -> RE: knjiga za citati-preporucite (6.6.2013 9:21:22)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

preporucujem onda..[sm=jezicek.gif][sm=smiley1.gif].strah od letenja...[sm=jezicek.gif]

ja sam i to u srednjoj čitala[sm=smiley9.gif]

ja sam u tom periodu vise voljela bukovskog[sm=jezicek.gif]

leona81 -> RE: knjiga za citati-preporucite (6.6.2013 9:32:44)

ja sam nekidan citala badem i uopste mi se ne svidja...a mnogi su mi je preporucili, mora da nisam za takve knjige

zvončica -> RE: knjiga za citati-preporucite (6.6.2013 10:49:49)

IZVORNA PORUKA: aazra

Kad smo vec kod te vrste knjiga, je li neka citala Mahalusu...meni se nikad nije dalo, pratila sam povremeno kolumne od kojih je poslije urađena knjiga koliko znam..ali mi se nije dalo to citati...mada vjerujem da je predstava dobra [sm=smiley20.gif]

P.S. Sad ima i mahalac [sm=smiley36.gif]

Citala ja obe Mahaluse....simpaticne knjigice [sm=smiley1.gif]....brzo se procitaju, ma isti fol kao kolumne.....
I moram gledati Mahalca [sm=smiley20.gif]

emy24 -> RE: knjiga za citati-preporucite (6.6.2013 12:46:31)

nk za skidanje knjiga u pdf formatu...extra je ima za svakoga po nesto
https://www.facebook.com/groups/474404935966485/

megi -> RE: knjiga za citati-preporucite (7.6.2013 12:51:55)

Skvo hvala na ponudi ako je uskoro ne nadjem cucemo se
a razmisljam i da je kupim sebi na poklon [sm=smiley1.gif]

Americki dervis se mene nije previse dojmio mozda sto sam previse ocekivala

Gdje ima kupiti Prohujalo sa vihorom, ja trazila po sajmovima nikad nisam nasla, a prodavaci su me cudno gledali

Ana Karenjina i Ptice umiru pjevajuci su moje omiljene ekranizirane knjige, mogu ih uvijek i uvijek citati

bamblbi -> RE: knjiga za citati-preporucite (7.6.2013 12:59:46)

Svima koje niste čitale preporučujem Memoari jedne gejše predivna knjiga

16.03.2008 Mamina sreća
14.05.2013 [sm=rozacrtici.gif]

aazra -> RE: knjiga za citati-preporucite (7.6.2013 15:13:21)

IZVORNA PORUKA: megi

Americki dervis se mene nije previse dojmio mozda sto sam previse ocekivala

Gdje ima kupiti Prohujalo sa vihorom, ja trazila po sajmovima nikad nisam nasla, a prodavaci su me cudno gledali

Izgleda da ti prodavaci nisu puno educirani, za njih je to roba kao i svaka druga [sm=smiley36.gif] Moguce da nema novijih izdanja ja sam citala prije rata, to mi je bila jedna od prvih ozbiljnijih knjiga...[sm=smiley31.gif]

Koliko god da je film divan, mene se knjiga puno vise dojmila...posebno lik Scarlet O'Harre, nacin na koji je opisan...

Znaci Americki dervis se ipak ne moze porediti s Hosseinijevim knjigama, dobro da znam [sm=smiley20.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>