Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: knjiga za citati-preporucite 5.6.2013 22:22:59
Skvo RR
Kader abdolah...kuca imama...jako dobra knjiga...u biti mi baca na selimovicev stil pisanja...pa cak mogu naci elwmente dervisa i smrti....a od ovih safunjarica...tipa mir jam..to sam citala u srednjoj skoli i zamisljala sebe u glavnim zenskim likovima....meni najdraza ranjeni orao....
RE: knjiga za citati-preporucite 5.6.2013 22:36:16
aazra
Meni Prohujalo s vihorom ali sam subjektivna i po pitanju filma tako da...
I legendarna LOve story Erika Segala, s prepoznatljivom melodijom, akoja je također ekranizovana s Rajanom O'Nillom u glavnoj ulozi...
Knjiga koju je pokojna Ana Rukavina citirala u svom dnevniku rijecima: "Prozela me misao da bolujem od iste bolesti od koje je umrla glavna junakinja Ljubavne price, knjige uz koju su plakale nase mame..."
RE: knjiga za citati-preporucite 5.6.2013 22:45:20
Skvo RR
Moja lista romanticnih ekranizovanih... 1.mostovi okruga madison, waler, 2. Ptice umiru pjevajuci,mekalou, 3. Ponos i predrasude, ostin, ..u sva tri slucaja knjige su bile bolje...od tv dojma
RE: knjiga za citati-preporucite 5.6.2013 22:58:59
Galicia
Ja sam slaba sa romantikom. Uzivam u biografijama. Volim sve sto je stvarno. Djecija psihologija mi se svidja isto. U ratu sam citala one ljubavne romane, al dosadni su. Zato sam naucila da vezem goblene.
RE: knjiga za citati-preporucite 5.6.2013 23:00:36
MicoTico
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Kader abdolah...kuca imama...jako dobra knjiga...u biti mi baca na selimovicev stil pisanja...pa cak mogu naci elwmente dervisa i smrti....a od ovih safunjarica...tipa mir jam..to sam citala u srednjoj skoli i zamisljala sebe u glavnim zenskim likovima....meni najdraza ranjeni orao....
Isto S tim da du meni najdraže Samac u braku i To je bilo jedne noći na Jadranu, a gl.likuše nježne plavuše
RE: knjiga za citati-preporucite 5.6.2013 23:01:59
MicoTico
Moja lista romanticnih ekranizovanih... 1.mostovi okruga madison, waler, 2. Ptice umiru pjevajuci,mekalou, 3. Ponos i predrasude, ostin, ..u sva tri slucaja knjige su bile bolje...od tv dojma
Dodala bih Anu Karenjinu. Nijedna ekranizacija te knjige (a bilo ih je) mi se nije svidjela.
< Poruku je uredio MicoTico -- 5.6.2013 23:02:21 >
RE: knjiga za citati-preporucite 5.6.2013 23:03:28
aazra
Tako je uvijek Cak sam i Scarlet O'Harru zamisljala ljepsom nego sto ju je utjelovila Viviene Leigh
Sto se tice Mostova okruga Madioson, njih nisam citala ali ako je knjiga bolja od onoga sto su odglumili Maryl Streep i Clint Eastwood, a bar ja tome nisam nasla mane, onda je moram procitati nekad
Gali, ni ja vise ne citam te romanticne ali u jednom periodu zivota jesam, kada sam bila premlada za npr. međunarodne zavjere u stilu Dan Browna
RE: knjiga za citati-preporucite 5.6.2013 23:08:25
aazra
Ja ne bas...Ali iznenadila sam se kad sam nasla erotiku kod Orhana Pamuka, ali je on karakteristican po tome sto prekine "radnju" kad je najinteresantnije i prebaci se na neka druga manje bitna desavanja
RE: knjiga za citati-preporucite 5.6.2013 23:10:06
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: MicoTico
Isto S tim da du meni najdraže Samac u braku i To je bilo jedne noći na Jadranu, a gl.likuše nježne plavuše
RE: knjiga za citati-preporucite 5.6.2013 23:12:11
amra_sa
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR
amra_sa - jesi li gledala serije-filmove snimljene po romanima Mirjam :Greh njene mame i Ranjeni orao? Ako nisi traži da pregledaš - fenomenalne su. Nisu kao knjige, ali tako odmore.
Nešto jesam, nešto ne, moram obnoviti gradivo.
RE: knjiga za citati-preporucite 5.6.2013 23:14:34
aazra
Kad smo vec kod te vrste knjiga, je li neka citala Mahalusu...meni se nikad nije dalo, pratila sam povremeno kolumne od kojih je poslije urađena knjiga koliko znam..ali mi se nije dalo to citati...mada vjerujem da je predstava dobra
RE: knjiga za citati-preporucite 5.6.2013 23:17:02
Hanady RR
ja upravo čitam ''a planine su odjekivale''... moram je završiti il ću da poludim... svakakao prije igre...nesmije mi oduzimati vrijeme tada
RE: knjiga za citati-preporucite 6.6.2013 10:49:49
zvončica
IZVORNA PORUKA: aazra
Kad smo vec kod te vrste knjiga, je li neka citala Mahalusu...meni se nikad nije dalo, pratila sam povremeno kolumne od kojih je poslije urađena knjiga koliko znam..ali mi se nije dalo to citati...mada vjerujem da je predstava dobra
P.S. Sad ima i mahalac
Citala ja obe Mahaluse....simpaticne knjigice ....brzo se procitaju, ma isti fol kao kolumne..... I moram gledati Mahalca
RE: knjiga za citati-preporucite 7.6.2013 15:13:21
aazra
IZVORNA PORUKA: megi
Americki dervis se mene nije previse dojmio mozda sto sam previse ocekivala
Gdje ima kupiti Prohujalo sa vihorom, ja trazila po sajmovima nikad nisam nasla, a prodavaci su me cudno gledali
Izgleda da ti prodavaci nisu puno educirani, za njih je to roba kao i svaka druga Moguce da nema novijih izdanja ja sam citala prije rata, to mi je bila jedna od prvih ozbiljnijih knjiga...
Koliko god da je film divan, mene se knjiga puno vise dojmila...posebno lik Scarlet O'Harre, nacin na koji je opisan...
Znaci Americki dervis se ipak ne moze porediti s Hosseinijevim knjigama, dobro da znam