Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: knjiga za citati-preporucite 31.5.2013 16:04:25
Mirkica
IZVORNA PORUKA: aazra
IZVORNA PORUKA: Mirkica
da ne bude kao erotske farbe djaba dadoh 36 eura za tri djela nista pametno nit naucila niti procitala
Evo da malo citiram jednog od omiljenih pisaca, Wildea...
Ne postoji moralna ili nemoralna knjiga, knjige mogu biti samo dobro ili loše napisane
Nego, ja se stidim sto sam godinama citala samo Coelha i mislila da je on vrh knjizevnosti...ne kazem da je los, samo knjige su mu slicne jedna drugoj i sad mi je ostalo puno toga da nadoknadim
ja ne kazem da je knjiga ne morlalna to uopste nisam htjela reci , s obzirom da sam vrlo dobro znala o cemu je rjec u knjigama prije neg sam ih kupila , ocekivaal sam da je to puno bolje napisano , radnja ona klasicna (samo ubacili seks) njemu 25 godina on bogat do besvjesti , ona mlada lijepa studentica pored toga NEvina lele knjiga je stvarnooo 0 , samo da ti smanji mozak , da me je zainteresovaal jeste uüpocetku al kad procitas skontas boze gdje provedoh vrjeme :) , i nikome je ja ne bih preporucila postoje toliko ljubavnih knjiga od kvalitetnih pisaca koje sam procitala da je su ove knjige jedna 0.
RE: knjiga za citati-preporucite 31.5.2013 16:20:51
Super Beba
Ko voli Markeza, toplo preporučujem: 1. Ljubav u doba kolere 2. Živjeti da bi se pripovijedalo 3. Pukovniku nema ko da piše 4. 12 hodočasnika 5. Nevjerovatna historija nevine Eréndire i njene bezdušne babe (genijalne priče) 6. Sjećanje na moje tužne kurve
RE: knjiga za citati-preporucite 31.5.2013 16:28:22
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Super Beba
Ko voli Markeza, toplo preporučujem: 1. Ljubav u doba kolere 2. Živjeti da bi se pripovijedalo 3. Pukovniku nema ko da piše 4. 12 hodočasnika 5. Nevjerovatna historija nevine Eréndire i njene bezdušne babe (genijalne priče) 6. Sjećanje na moje tužne kurve
Ove tri su me dojmile, Pukovniku nema ko da pise , ne dopada mi se...a ove ostale dvije nisam citala.
RE: knjiga za citati-preporucite 31.5.2013 16:32:10
Super Beba
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Super Beba
Ove tri su me dojmile, Pukovniku nema ko da pise , ne dopada mi se...a ove ostale dvije nisam citala.
Meni je ova 2. posebno dobra, jer daje uvid u nastanak njegovih romana..Dođe kao baš jedna poveznica i tumač :) 5. je prejaka...Kolekcija kratkih priča, ali u njegovom stilu..Znači - ili ti se sviđa ili ne sviđa :) Meni su se svidjele hehe
RE: knjiga za citati-preporucite 31.5.2013 16:39:16
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Galicia
Azraa, nema ovdje neke ljubavi. Malo se prica o ljubavi a slabo je uopste ima. Interesantne knjige o statusu zena u KSA, iako imaju sve pare svijeta, nemaju slobode kretanja, govora, itd itd.
Ne znam..ja nisam stekla dojam o ovim knjigama takav...jesu za preporuku, ali kao mekse stivo...
Ja bi preporucila ove, zaista su dobre
AZAR NAFISI Lolita u teheranu; Stvari o kojima sam sutjela;
RE: knjiga za citati-preporucite 31.5.2013 19:52:47
Storm
IZVORNA PORUKA: Amani12
IZVORNA PORUKA: Storm
cekajte, jel ova knjiga hiljadu sjajnih sunaca sama za sebe ili ima nastavke, jer vidim da govorite o prvoj, drugoj, trecoj knjizi?
Svaka ima svoju tematiku i likove,nije radnja povezana,ali je on izdao samo tri knjige pa zato spominjemo tri,prve dvije su bili bas hitovi,a i treca ce.
ok hvala. Mami sam kupila tu hiljadu sjajnih sunaca kada je izasla i svidjela joj se, pa reko ako ima nastavaka....ali nema veze kupit cu joj onda ove, sigurno ce joj se onda i te svidjeti
RE: knjiga za citati-preporucite 31.5.2013 19:57:33
Storm
I da od srca bi preporučila
Ajše Kulin
Posljednji voz za Istanbul
Jedna od mojih najdrazih knjiga...doslovno
hej ovu posaljem skoro kao poklon za usa, onako sam samo izabrala iskreno premma koricama i nazivu, ne znam zasto, ali eto ako kazete da je dobra, bas mi je drago, nadam se da ce se i primatelju svidjeti
RE: knjiga za citati-preporucite 31.5.2013 20:09:23
m.i.n.a.
ima li neko da skida knjige sa neta...na bosanskom jeziku...moze li koji link da proslijedite za neku koju smatrate dobrom... ako nastavim ovako besjedit,prijeti mi da zaglupim posteno...
RE: knjiga za citati-preporucite 31.5.2013 20:35:36
Galicia
IZVORNA PORUKA: Galicia
Azraa, nema ovdje neke ljubavi. Malo se prica o ljubavi a slabo je uopste ima. Interesantne knjige o statusu zena u KSA, iako imaju sve pare svijeta, nemaju slobode kretanja, govora, itd itd.
Ne znam..ja nisam stekla dojam o ovim knjigama takav...jesu za preporuku, ali kao mekse stivo...
Ja bi preporucila ove, zaista su dobre
AZAR NAFISI Lolita u teheranu; Stvari o kojima sam sutjela;
Procitala sam Lolitu. A ovu drugu danas gledam i neckam se dal da uzmem ili ne, i nisam. Ako kazes da je dobra, onda uzimam.
RE: knjiga za citati-preporucite 31.5.2013 21:44:28
Daj daj
Na FB ima grupa, zatvorenog tipa (knjige u pdf formatu) , gdje se moze naci jako puno trenutno popularnih knjiga za download. Pitajte za učlanjenje https://www.facebook.com/groups/474404935966485/
< Poruku je uredio Daj daj -- 31.5.2013 21:46:19 >
Ko voli Markeza, toplo preporučujem: 1. Ljubav u doba kolere 2. Živjeti da bi se pripovijedalo 3. Pukovniku nema ko da piše 4. 12 hodočasnika 5. Nevjerovatna historija nevine Eréndire i njene bezdušne babe (genijalne priče) 6. Sjećanje na moje tužne kurve 7. Sto godina samoće
Nisam citala ni jednu s ovog popisa, ali jesam Sto godina samoće, pa cu uzeti sebi s pravom da je dodam ovdje jer to zaista zasluzuje
Preporucujem od Oscara Wildea Portret Dorijana Greja
RE: knjiga za citati-preporucite 1.6.2013 13:25:38
Storm
IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.
ima li neko da skida knjige sa neta...na bosanskom jeziku...moze li koji link da proslijedite za neku koju smatrate dobrom... ako nastavim ovako besjedit,prijeti mi da zaglupim posteno...
prelistaj par stranica gore vec smo pisale a evo ti dole i link za FB, a ako hoces preporuku za knjigu zavisi sta volis citati, evo zene predlazu razne knjige
RE: knjiga za citati-preporucite 1.6.2013 13:26:07
Storm
IZVORNA PORUKA: Daj daj
Na FB ima grupa, zatvorenog tipa (knjige u pdf formatu) , gdje se moze naci jako puno trenutno popularnih knjiga za download. Pitajte za učlanjenje https://www.facebook.com/groups/474404935966485/
RE: knjiga za citati-preporucite 2.6.2013 18:16:55
Lalali
Doba nevinosti Nura Bazdulj - Hubijar Smrt je dosla prekasno, isto njena. Iako sam bila malo skepticna, tacnije mislila sam da su djecije, nakon prve kupila cijelu kolekciju, odlicne su