|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: knjiga za citati-preporucite
23.5.2013 16:43:48   
Storm
ma ko zna aazra mozda i dodje nekad na red, koliko ih imam sad u planu sto cekaju imam cijelo ljeta da citam user posted image

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 976
25.5.2013 9:03:08   
teacher75
strasno sam se obradovala kad sam vidjela da je izasla nova knjiga khaleda hosseina, cekam je godinamauser posted image :
http://www.goodreads.com/book/show/16115612-and-the-mountains-echoed?auto_login_attempted=true
samo sada ganjam da kupim orginal na engleskom jeziku, jer sam i ove dvije procitala na engleskom, ne bih da sebi pokvarim dozivljaj citajuci prevoduser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Storm)
Neposredna veza do poruke: 977
27.5.2013 9:21:39   
Latinka

IZVORNA PORUKA: Storm

ja opet bas izbjegavam te potresne price a narocito te neke ispovijesti gdje zena ugnjetavana i to, nemogu nikako tih tema, samo onda danima razmisljam o tome user posted image , samo onako lagano stivo. Sto kace mico tico "pitko" mi bas odgovara user posted image

I ja sam ista.
I da još napišem, prije 2 mjeseca sam se počastila Kindle PW, i ne mogu naći riječi hvale za isti user posted image . Još uvijek me drži euforija što ga imam user posted image

Pročitala sam "Atlas oblaka" David Mitchell. Dobra je, ali sam očekivala više s obzirom na komentare i kritike i milion otvorenih rasprava na temu o toj knjizi. Mislim, preporučujem je svakako za čitanje, ali nije mi sad promijenila pogleda na život.
Sad čitam pravi pravcati chick-lit: Moj prijatelj samac. Odlična za relaksaciju user posted image

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu Storm)
Neposredna veza do poruke: 978
27.5.2013 10:40:22   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: teacher75

strasno sam se obradovala kad sam vidjela da je izasla nova knjiga khaleda hosseina, cekam je godinamauser posted image :
http://www.goodreads.com/book/show/16115612-and-the-mountains-echoed?auto_login_attempted=true
samo sada ganjam da kupim orginal na engleskom jeziku, jer sam i ove dvije procitala na engleskom, ne bih da sebi pokvarim dozivljaj citajuci prevoduser posted image

citam je..user posted image ..vidis da sam dole cak stavila (u potpisu dio iz nje)....i ja sam je dugo cekalaaaa..user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 979
27.5.2013 10:52:26   
Skvo RR
Da ovo sam htjela podijeliti sa vama (one koje ne znaju)..dakle ja sam se u onoj knjizari u Mercatoru (socijalno) ima godinu i po, učlanila u lagunin klub citalaca, i imam kostantno popust 20-25 %...a ponekad ispadne i vise.user posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 27.5.2013 10:55:10 >

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 980
27.5.2013 12:29:34   
aazra
Skvo, hvala na info, mada ja vec neko vrijeme skidam knjige s neta, dobro je ovo znati user posted image

Je li to ona knjizara do parfimerije, gdje ima svakakvih dzidza user posted image ?

Potpis je user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 981
27.5.2013 12:38:04   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: aazra

Skvo, hvala na info, mada ja vec neko vrijeme skidam knjige s neta, dobro je ovo znati user posted image

Je li to ona knjizara do parfimerije, gdje ima svakakvih dzidza user posted image ?

Potpis je user posted image

jeste...i imaju super izbor knjiga generalnouser posted image ..ja otkad njih otkrih...ne lunjam po drugim knjizarama...user posted image

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 982
27.5.2013 17:15:07   
Storm

IZVORNA PORUKA: Latinka

ja opet bas izbjegavam te potresne price a narocito te neke ispovijesti gdje zena ugnjetavana i to, nemogu nikako tih tema, samo onda danima razmisljam o tome user posted image , samo onako lagano stivo. Sto kace mico tico "pitko" mi bas odgovara user posted image

I ja sam ista.
I da još napišem, prije 2 mjeseca sam se počastila Kindle PW, i ne mogu naći riječi hvale za isti user posted image . Još uvijek me drži euforija što ga imam user posted image

Pročitala sam "Atlas oblaka" David Mitchell. Dobra je, ali sam očekivala više s obzirom na komentare i kritike i milion otvorenih rasprava na temu o toj knjizi. Mislim, preporučujem je svakako za čitanje, ali nije mi sad promijenila pogleda na život.
Sad čitam pravi pravcati chick-lit: Moj prijatelj samac. Odlična za relaksaciju user posted image

user posted image i ja imam reader vec nekih godinu i sto ti kazes jos uvijek me drzi euforija, pravo super stvar narocito sa nasim cijenama knjiga a i dostupnosti user posted image

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 983
28.5.2013 18:45:14   
Amani12
Procitah i ja Hosseinija u jednom dahu,odusevila me jednako kao i njegove dvije prethodne knjige.

Dakle,toplo preporucujem A planine su odjekivale,Khaled Hosseini.

Prije citanja pripremih maramice,znala sam da ce mi trebati i ne pogrijesih.

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu Storm)
Neposredna veza do poruke: 984
28.5.2013 18:55:11   
leona81
tajna dzema od malina...prejaka knjiga...jedva cekam da odgledam predstavu

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 985
29.5.2013 0:13:19   
aazra
Ja moram reci da sam odusevljena Dan Brownom, Anđeli i demoni su prva knjiga ovog autora koju citam i tako se razlikuje od svega sto sam citala do sada...user posted image

A planine odjeknuse ce malo sacekati, isto kao Storm ne bih da se sekiram trenutno user posted image , ali vjerujem da je odlicna knjiga...

Takodjer uzivala sam u Zovem se crvena od Orhana Pamuka...recimo da se osjeti dah orijenta, ali bez suza user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 29.5.2013 0:14:31 >

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 986
31.5.2013 8:46:31   
Latinka
Po treći put sam uzela da završim izvikanih 50 nijansi sive. Nadam se da ću ovaj put uspjeti user posted image

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 987
31.5.2013 13:02:10   
Galicia
Princeza Sultana, trilogija od Jean Sasson. Na drugoj sam trenutno. Preporucujem.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 988
31.5.2013 13:08:22   
aazra

IZVORNA PORUKA: Galicia

Princeza Sultana, trilogija od Jean Sasson. Na drugoj sam trenutno. Preporucujem.

Ne znam sta je sa mnom nesto mi u zadnje vrijeme ne leze toliko knjige ljubavne tematike, ali to je do mene user posted image

Vise biram ove malo filozofske, gdje su likovi uvijek u nekom sukobu sami sa sobom ili sa okolinom valjda se tu lako pronađem user posted image

Dobro osvjezenje mi je Dan Brown definitivno sa tim svojim svjetskim zavjerama i naukom..da sam ga citala u srednjoj imala bih bolju ocjenu iz fizike user posted image

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 989
31.5.2013 13:11:43   
aazra
Ali u principu nije bitno ko sta cita, vec da se cita user posted image

Evo jedan citat o citanju:

Tri dana nemoj citati i tvoje ce rijeci izgubiti ljepotu...user posted image

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 990
31.5.2013 13:31:45   
Galicia
Azraa, nema ovdje neke ljubavi. Malo se prica o ljubavi a slabo je uopste ima. Interesantne knjige o statusu zena u KSA, iako imaju sve pare svijeta, nemaju slobode kretanja, govora, itd itd.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 991
31.5.2013 14:18:19   
niki83

IZVORNA PORUKA: Amani12

Procitah i ja Hosseinija u jednom dahu,odusevila me jednako kao i njegove dvije prethodne knjige.

A gdje si nasla knjigu Amani, online ili? Rado bih da je procitam..i pretjodne dvije njegove sam citala.user posted image

N&N

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 992
31.5.2013 14:23:34   
aazra

IZVORNA PORUKA: Galicia

Azraa, nema ovdje neke ljubavi. Malo se prica o ljubavi a slabo je uopste ima. Interesantne knjige o statusu zena u KSA, iako imaju sve pare svijeta, nemaju slobode kretanja, govora, itd itd.

Gali, onda uzmi ove Hosseinijeve prve dvije...Hiljadu sjajnih sunaca...mene ta tematika zamara, s obzirom da sam osjetljiva, vise volim nesto opustajuce, sto me ne dira toliko emotivno...user posted image

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 993
31.5.2013 14:34:37   
Galicia
Hosseiniove knjige sam pocela citati i skontam da imaju filmovi, pa se baChim na gledanje filmova.
Moja tematika skroz, isplakala sam se.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 994
31.5.2013 14:37:15   
Storm
cekajte, jel ova knjiga hiljadu sjajnih sunaca sama za sebe ili ima nastavke, jer vidim da govorite o prvoj, drugoj, trecoj knjizi?

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 995
31.5.2013 14:38:23   
Amani12

IZVORNA PORUKA: niki83

IZVORNA PORUKA: Amani12

A gdje si nasla knjigu Amani, online ili? Rado bih da je procitam..i pretjodne dvije njegove sam citala.user posted image

Kupila u Buybook-u,da si blize da ti je proslijedim,da procitas...

Kupila u Ponedjeljak,U Utorak navecer zavrsila s citanjem,u jednom dahu se cita.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 996
31.5.2013 14:40:01   
Amani12

cekajte, jel ova knjiga hiljadu sjajnih sunaca sama za sebe ili ima nastavke, jer vidim da govorite o prvoj, drugoj, trecoj knjizi?

Svaka ima svoju tematiku i likove,nije radnja povezana,ali je on izdao samo
tri knjige pa zato spominjemo tri,prve dvije su bili bas hitovi,a i treca ce. user posted image

(odgovor članu Storm)
Neposredna veza do poruke: 997
31.5.2013 14:44:35   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: aazra

Ali u principu nije bitno ko sta cita, vec da se cita user posted image

Evo jedan citat o citanju:

Tri dana nemoj citati i tvoje ce rijeci izgubiti ljepotu...user posted image

salzem se sa ocim.

Nego posto mi pisac nije poznat niti knjige neka neko kaze koje su teme o cemu pise , da ne bude kao erotske farbe djaba dadoh 36 eura za tri djela user posted image nista pametno nit naucila niti procitala

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 998
31.5.2013 14:50:01   
aazra
Mirkice, nisam ni ja citala Hosseinija user posted image , ali znam da pise o polozaju zene u islamskom svijetu, a ova zadnja knjiga "A planine odjeknuse" tice se izbjeglica u Avganistanu. Dok se ne javi neka koja zna vise, evo ti link na kojem su sve njegove knjige linkovane pa mozes vidjeti o cemu se radi u svakoj pojedinacno...user posted image

http://www.knjiga.ba/catalogsearch/advanced/result/?pisac=Haled&gclid=CInrzpKwwLcCFUTA3godXBcAww

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 999
31.5.2013 14:55:43   
aazra

IZVORNA PORUKA: Mirkica

da ne bude kao erotske farbe djaba dadoh 36 eura za tri djela user posted image nista pametno nit naucila niti procitala

Evo da malo citiram jednog od omiljenih pisaca, Wildea...

Ne postoji moralna ili nemoralna knjiga, knjige mogu biti samo dobro ili loše napisane user posted image

Nego, ja se stidim sto sam godinama citala samo Coelha i mislila da je on vrh knjizevnosti...ne kazem da je los, samo knjige su mu slicne jedna drugoj i sad mi je ostalo puno toga da nadoknadim user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *