Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: knjiga za citati-preporucite 27.5.2013 9:21:39
Latinka
IZVORNA PORUKA: Storm
ja opet bas izbjegavam te potresne price a narocito te neke ispovijesti gdje zena ugnjetavana i to, nemogu nikako tih tema, samo onda danima razmisljam o tome , samo onako lagano stivo. Sto kace mico tico "pitko" mi bas odgovara
I ja sam ista. I da još napišem, prije 2 mjeseca sam se počastila Kindle PW, i ne mogu naći riječi hvale za isti . Još uvijek me drži euforija što ga imam
Pročitala sam "Atlas oblaka" David Mitchell. Dobra je, ali sam očekivala više s obzirom na komentare i kritike i milion otvorenih rasprava na temu o toj knjizi. Mislim, preporučujem je svakako za čitanje, ali nije mi sad promijenila pogleda na život. Sad čitam pravi pravcati chick-lit: Moj prijatelj samac. Odlična za relaksaciju
RE: knjiga za citati-preporucite 27.5.2013 10:52:26
Skvo RR
Da ovo sam htjela podijeliti sa vama (one koje ne znaju)..dakle ja sam se u onoj knjizari u Mercatoru (socijalno) ima godinu i po, učlanila u lagunin klub citalaca, i imam kostantno popust 20-25 %...a ponekad ispadne i vise.
< Poruku je uredio Skvo RR -- 27.5.2013 10:55:10 >
RE: knjiga za citati-preporucite 27.5.2013 17:15:07
Storm
IZVORNA PORUKA: Latinka
ja opet bas izbjegavam te potresne price a narocito te neke ispovijesti gdje zena ugnjetavana i to, nemogu nikako tih tema, samo onda danima razmisljam o tome , samo onako lagano stivo. Sto kace mico tico "pitko" mi bas odgovara
I ja sam ista. I da još napišem, prije 2 mjeseca sam se počastila Kindle PW, i ne mogu naći riječi hvale za isti . Još uvijek me drži euforija što ga imam
Pročitala sam "Atlas oblaka" David Mitchell. Dobra je, ali sam očekivala više s obzirom na komentare i kritike i milion otvorenih rasprava na temu o toj knjizi. Mislim, preporučujem je svakako za čitanje, ali nije mi sad promijenila pogleda na život. Sad čitam pravi pravcati chick-lit: Moj prijatelj samac. Odlična za relaksaciju
i ja imam reader vec nekih godinu i sto ti kazes jos uvijek me drzi euforija, pravo super stvar narocito sa nasim cijenama knjiga a i dostupnosti
RE: knjiga za citati-preporucite 29.5.2013 0:13:19
aazra
Ja moram reci da sam odusevljena Dan Brownom, Anđeli i demoni su prva knjiga ovog autora koju citam i tako se razlikuje od svega sto sam citala do sada...
A planine odjeknuse ce malo sacekati, isto kao Storm ne bih da se sekiram trenutno , ali vjerujem da je odlicna knjiga...
Takodjer uzivala sam u Zovem se crvena od Orhana Pamuka...recimo da se osjeti dah orijenta, ali bez suza
RE: knjiga za citati-preporucite 31.5.2013 13:31:45
Galicia
Azraa, nema ovdje neke ljubavi. Malo se prica o ljubavi a slabo je uopste ima. Interesantne knjige o statusu zena u KSA, iako imaju sve pare svijeta, nemaju slobode kretanja, govora, itd itd.
RE: knjiga za citati-preporucite 31.5.2013 14:23:34
aazra
IZVORNA PORUKA: Galicia
Azraa, nema ovdje neke ljubavi. Malo se prica o ljubavi a slabo je uopste ima. Interesantne knjige o statusu zena u KSA, iako imaju sve pare svijeta, nemaju slobode kretanja, govora, itd itd.
Gali, onda uzmi ove Hosseinijeve prve dvije...Hiljadu sjajnih sunaca...mene ta tematika zamara, s obzirom da sam osjetljiva, vise volim nesto opustajuce, sto me ne dira toliko emotivno...
RE: knjiga za citati-preporucite 31.5.2013 14:40:01
Amani12
cekajte, jel ova knjiga hiljadu sjajnih sunaca sama za sebe ili ima nastavke, jer vidim da govorite o prvoj, drugoj, trecoj knjizi?
Svaka ima svoju tematiku i likove,nije radnja povezana,ali je on izdao samo tri knjige pa zato spominjemo tri,prve dvije su bili bas hitovi,a i treca ce.
RE: knjiga za citati-preporucite 31.5.2013 14:44:35
Mirkica
IZVORNA PORUKA: aazra
Ali u principu nije bitno ko sta cita, vec da se cita
Evo jedan citat o citanju:
Tri dana nemoj citati i tvoje ce rijeci izgubiti ljepotu...
salzem se sa ocim.
Nego posto mi pisac nije poznat niti knjige neka neko kaze koje su teme o cemu pise , da ne bude kao erotske farbe djaba dadoh 36 eura za tri djela nista pametno nit naucila niti procitala
RE: knjiga za citati-preporucite 31.5.2013 14:50:01
aazra
Mirkice, nisam ni ja citala Hosseinija , ali znam da pise o polozaju zene u islamskom svijetu, a ova zadnja knjiga "A planine odjeknuse" tice se izbjeglica u Avganistanu. Dok se ne javi neka koja zna vise, evo ti link na kojem su sve njegove knjige linkovane pa mozes vidjeti o cemu se radi u svakoj pojedinacno...
RE: knjiga za citati-preporucite 31.5.2013 14:55:43
aazra
IZVORNA PORUKA: Mirkica
da ne bude kao erotske farbe djaba dadoh 36 eura za tri djela nista pametno nit naucila niti procitala
Evo da malo citiram jednog od omiljenih pisaca, Wildea...
Ne postoji moralna ili nemoralna knjiga, knjige mogu biti samo dobro ili loše napisane
Nego, ja se stidim sto sam godinama citala samo Coelha i mislila da je on vrh knjizevnosti...ne kazem da je los, samo knjige su mu slicne jedna drugoj i sad mi je ostalo puno toga da nadoknadim