RE: knjiga za citati-preporucite (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica >> Knjiga, film i muzika

Poruka

Storm -> RE: knjiga za citati-preporucite (23.5.2013 16:43:48)

ma ko zna aazra mozda i dodje nekad na red, koliko ih imam sad u planu sto cekaju imam cijelo ljeta da citam [sm=smiley1.gif]

teacher75 -> RE: knjiga za citati-preporucite (25.5.2013 9:03:08)

strasno sam se obradovala kad sam vidjela da je izasla nova knjiga khaleda hosseina, cekam je godinama[sm=smiley1.gif]:
http://www.goodreads.com/book/show/16115612-and-the-mountains-echoed?auto_login_attempted=true
samo sada ganjam da kupim orginal na engleskom jeziku, jer sam i ove dvije procitala na engleskom, ne bih da sebi pokvarim dozivljaj citajuci prevod[sm=smiley1.gif]

Latinka -> RE: knjiga za citati-preporucite (27.5.2013 9:21:39)

IZVORNA PORUKA: Storm

ja opet bas izbjegavam te potresne price a narocito te neke ispovijesti gdje zena ugnjetavana i to, nemogu nikako tih tema, samo onda danima razmisljam o tome [sm=smiley13.gif], samo onako lagano stivo. Sto kace mico tico "pitko" mi bas odgovara [sm=smiley1.gif]

I ja sam ista.
I da još napišem, prije 2 mjeseca sam se počastila Kindle PW, i ne mogu naći riječi hvale za isti [sm=smiley1.gif]. Još uvijek me drži euforija što ga imam [sm=smiley20.gif]

Pročitala sam "Atlas oblaka" David Mitchell. Dobra je, ali sam očekivala više s obzirom na komentare i kritike i milion otvorenih rasprava na temu o toj knjizi. Mislim, preporučujem je svakako za čitanje, ali nije mi sad promijenila pogleda na život.
Sad čitam pravi pravcati chick-lit: Moj prijatelj samac. Odlična za relaksaciju [sm=smiley36.gif]

Skvo RR -> RE: knjiga za citati-preporucite (27.5.2013 10:40:22)

IZVORNA PORUKA: teacher75

strasno sam se obradovala kad sam vidjela da je izasla nova knjiga khaleda hosseina, cekam je godinama[sm=smiley1.gif] :
http://www.goodreads.com/book/show/16115612-and-the-mountains-echoed?auto_login_attempted=true
samo sada ganjam da kupim orginal na engleskom jeziku, jer sam i ove dvije procitala na engleskom, ne bih da sebi pokvarim dozivljaj citajuci prevod[sm=smiley1.gif]

citam je..[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]..vidis da sam dole cak stavila (u potpisu dio iz nje)....i ja sam je dugo cekalaaaa..[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Skvo RR -> RE: knjiga za citati-preporucite (27.5.2013 10:52:26)

Da ovo sam htjela podijeliti sa vama (one koje ne znaju)..dakle ja sam se u onoj knjizari u Mercatoru (socijalno) ima godinu i po, učlanila u lagunin klub citalaca, i imam kostantno popust 20-25 %...a ponekad ispadne i vise.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

aazra -> RE: knjiga za citati-preporucite (27.5.2013 12:29:34)

Skvo, hvala na info, mada ja vec neko vrijeme skidam knjige s neta, dobro je ovo znati [sm=bravo.gif]

Je li to ona knjizara do parfimerije, gdje ima svakakvih dzidza [sm=smiley36.gif]?

Potpis je [sm=smiley20.gif]

Skvo RR -> RE: knjiga za citati-preporucite (27.5.2013 12:38:04)

IZVORNA PORUKA: aazra

Skvo, hvala na info, mada ja vec neko vrijeme skidam knjige s neta, dobro je ovo znati [sm=bravo.gif]

Je li to ona knjizara do parfimerije, gdje ima svakakvih dzidza [sm=smiley36.gif] ?

Potpis je [sm=smiley20.gif]

jeste...i imaju super izbor knjiga generalno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]..ja otkad njih otkrih...ne lunjam po drugim knjizarama...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Storm -> RE: knjiga za citati-preporucite (27.5.2013 17:15:07)

IZVORNA PORUKA: Latinka

ja opet bas izbjegavam te potresne price a narocito te neke ispovijesti gdje zena ugnjetavana i to, nemogu nikako tih tema, samo onda danima razmisljam o tome [sm=smiley13.gif], samo onako lagano stivo. Sto kace mico tico "pitko" mi bas odgovara [sm=smiley1.gif]

I ja sam ista.
I da još napišem, prije 2 mjeseca sam se počastila Kindle PW, i ne mogu naći riječi hvale za isti [sm=smiley1.gif]. Još uvijek me drži euforija što ga imam [sm=smiley20.gif]

Pročitala sam "Atlas oblaka" David Mitchell. Dobra je, ali sam očekivala više s obzirom na komentare i kritike i milion otvorenih rasprava na temu o toj knjizi. Mislim, preporučujem je svakako za čitanje, ali nije mi sad promijenila pogleda na život.
Sad čitam pravi pravcati chick-lit: Moj prijatelj samac. Odlična za relaksaciju [sm=smiley36.gif]

[sm=bravo.gif] i ja imam reader vec nekih godinu i sto ti kazes jos uvijek me drzi euforija, pravo super stvar narocito sa nasim cijenama knjiga a i dostupnosti [sm=smiley20.gif]

Amani12 -> RE: knjiga za citati-preporucite (28.5.2013 18:45:14)

Procitah i ja Hosseinija u jednom dahu,odusevila me jednako kao i njegove dvije prethodne knjige.

Dakle,toplo preporucujem A planine su odjekivale,Khaled Hosseini.

Prije citanja pripremih maramice,znala sam da ce mi trebati i ne pogrijesih.

leona81 -> RE: knjiga za citati-preporucite (28.5.2013 18:55:11)

tajna dzema od malina...prejaka knjiga...jedva cekam da odgledam predstavu

aazra -> RE: knjiga za citati-preporucite (29.5.2013 0:13:19)

Ja moram reci da sam odusevljena Dan Brownom, Anđeli i demoni su prva knjiga ovog autora koju citam i tako se razlikuje od svega sto sam citala do sada...[sm=smiley20.gif]

A planine odjeknuse ce malo sacekati, isto kao Storm ne bih da se sekiram trenutno [sm=smiley1.gif], ali vjerujem da je odlicna knjiga...

Takodjer uzivala sam u Zovem se crvena od Orhana Pamuka...recimo da se osjeti dah orijenta, ali bez suza [sm=smiley36.gif]

Latinka -> RE: knjiga za citati-preporucite (31.5.2013 8:46:31)

Po treći put sam uzela da završim izvikanih 50 nijansi sive. Nadam se da ću ovaj put uspjeti [sm=zaspan.gif]

Galicia -> RE: knjiga za citati-preporucite (31.5.2013 13:02:10)

Princeza Sultana, trilogija od Jean Sasson. Na drugoj sam trenutno. Preporucujem.

aazra -> RE: knjiga za citati-preporucite (31.5.2013 13:08:22)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Princeza Sultana, trilogija od Jean Sasson. Na drugoj sam trenutno. Preporucujem.

Ne znam sta je sa mnom nesto mi u zadnje vrijeme ne leze toliko knjige ljubavne tematike, ali to je do mene [sm=smiley36.gif]

Vise biram ove malo filozofske, gdje su likovi uvijek u nekom sukobu sami sa sobom ili sa okolinom valjda se tu lako pronađem [sm=smiley2.gif]

Dobro osvjezenje mi je Dan Brown definitivno sa tim svojim svjetskim zavjerama i naukom..da sam ga citala u srednjoj imala bih bolju ocjenu iz fizike [sm=jezicek.gif]

aazra -> RE: knjiga za citati-preporucite (31.5.2013 13:11:43)

Ali u principu nije bitno ko sta cita, vec da se cita [sm=smiley1.gif]

Evo jedan citat o citanju:

Tri dana nemoj citati i tvoje ce rijeci izgubiti ljepotu...[sm=smiley31.gif]

Galicia -> RE: knjiga za citati-preporucite (31.5.2013 13:31:45)

Azraa, nema ovdje neke ljubavi. Malo se prica o ljubavi a slabo je uopste ima. Interesantne knjige o statusu zena u KSA, iako imaju sve pare svijeta, nemaju slobode kretanja, govora, itd itd.

niki83 -> RE: knjiga za citati-preporucite (31.5.2013 14:18:19)

IZVORNA PORUKA: Amani12

Procitah i ja Hosseinija u jednom dahu,odusevila me jednako kao i njegove dvije prethodne knjige.

A gdje si nasla knjigu Amani, online ili? Rado bih da je procitam..i pretjodne dvije njegove sam citala.[sm=smiley1.gif]

aazra -> RE: knjiga za citati-preporucite (31.5.2013 14:23:34)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Azraa, nema ovdje neke ljubavi. Malo se prica o ljubavi a slabo je uopste ima. Interesantne knjige o statusu zena u KSA, iako imaju sve pare svijeta, nemaju slobode kretanja, govora, itd itd.

Gali, onda uzmi ove Hosseinijeve prve dvije...Hiljadu sjajnih sunaca...mene ta tematika zamara, s obzirom da sam osjetljiva, vise volim nesto opustajuce, sto me ne dira toliko emotivno...[sm=smiley31.gif]

Galicia -> RE: knjiga za citati-preporucite (31.5.2013 14:34:37)

Hosseiniove knjige sam pocela citati i skontam da imaju filmovi, pa se baChim na gledanje filmova.
Moja tematika skroz, isplakala sam se.

Storm -> RE: knjiga za citati-preporucite (31.5.2013 14:37:15)

cekajte, jel ova knjiga hiljadu sjajnih sunaca sama za sebe ili ima nastavke, jer vidim da govorite o prvoj, drugoj, trecoj knjizi?

Amani12 -> RE: knjiga za citati-preporucite (31.5.2013 14:38:23)

IZVORNA PORUKA: niki83

IZVORNA PORUKA: Amani12

A gdje si nasla knjigu Amani, online ili? Rado bih da je procitam..i pretjodne dvije njegove sam citala.[sm=smiley1.gif]

Kupila u Buybook-u,da si blize da ti je proslijedim,da procitas...

Kupila u Ponedjeljak,U Utorak navecer zavrsila s citanjem,u jednom dahu se cita.

Amani12 -> RE: knjiga za citati-preporucite (31.5.2013 14:40:01)

cekajte, jel ova knjiga hiljadu sjajnih sunaca sama za sebe ili ima nastavke, jer vidim da govorite o prvoj, drugoj, trecoj knjizi?

Svaka ima svoju tematiku i likove,nije radnja povezana,ali je on izdao samo
tri knjige pa zato spominjemo tri,prve dvije su bili bas hitovi,a i treca ce. [sm=smiley20.gif]

Mirkica -> RE: knjiga za citati-preporucite (31.5.2013 14:44:35)

IZVORNA PORUKA: aazra

Ali u principu nije bitno ko sta cita, vec da se cita [sm=smiley1.gif]

Evo jedan citat o citanju:

Tri dana nemoj citati i tvoje ce rijeci izgubiti ljepotu...[sm=smiley31.gif]

salzem se sa ocim.

Nego posto mi pisac nije poznat niti knjige neka neko kaze koje su teme o cemu pise , da ne bude kao erotske farbe djaba dadoh 36 eura za tri djela [sm=smiley36.gif] nista pametno nit naucila niti procitala

aazra -> RE: knjiga za citati-preporucite (31.5.2013 14:50:01)

Mirkice, nisam ni ja citala Hosseinija [sm=smiley9.gif], ali znam da pise o polozaju zene u islamskom svijetu, a ova zadnja knjiga "A planine odjeknuse" tice se izbjeglica u Avganistanu. Dok se ne javi neka koja zna vise, evo ti link na kojem su sve njegove knjige linkovane pa mozes vidjeti o cemu se radi u svakoj pojedinacno...[sm=smiley31.gif]

http://www.knjiga.ba/catalogsearch/advanced/result/?pisac=Haled&gclid=CInrzpKwwLcCFUTA3godXBcAww

aazra -> RE: knjiga za citati-preporucite (31.5.2013 14:55:43)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

da ne bude kao erotske farbe djaba dadoh 36 eura za tri djela [sm=smiley36.gif] nista pametno nit naucila niti procitala

Evo da malo citiram jednog od omiljenih pisaca, Wildea...

Ne postoji moralna ili nemoralna knjiga, knjige mogu biti samo dobro ili loše napisane [sm=smiley36.gif]

Nego, ja se stidim sto sam godinama citala samo Coelha i mislila da je on vrh knjizevnosti...ne kazem da je los, samo knjige su mu slicne jedna drugoj i sad mi je ostalo puno toga da nadoknadim [sm=smiley4.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>