|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: knjiga za citati-preporucite
18.9.2012 13:03:12   
ena23
procitala sven larson "the girl with the dragon tattoo"i 'the girl who played with fire" sad citam treci dio, ne ispustam je iz ruke. ne znam kako su na nas preveli ove knjige, ali krimi, akcija, mozganje, intrige- predobro.

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 826
25.9.2012 10:14:12   
minja_
Procitala sam super kritiku za 50 nijansi siveuser posted image

Once upon a time... I'm Ana. I'm clumsy and naive. I like books. I dig this guy. He couldn't possibly like me. He's rich. I wonder if he's gay? His eyes are gray. Super gray. Intensely gray. Intense AND gray. Serious and gray. Super gray. Dark and gray. [insert 100+ other ways to say 'gray eyes' here] I blush. I gasp. He touches me 'down there.' I gasp again. He gasps. We both gasp. I blush some more. I gasp some more. I refer to my genitals as 'down there' a few more times. I blush some more. Sorry, I mean I 'flush' some more. I bite my lip. He gasps a lot more. More gasping. More blushing/flushing. More lip biting. Still more gasping. The end

Ja nisam mogla preci preko inner goddess i odustah od knjige. Koliko je puta spomenula inner goddes?

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 827
25.9.2012 15:32:27   
palachinken
_minja, da ti odgovrim:

And oh, the repetition...and the repetition...and the repetition. I'm convinced the author has a computer macro that she hits to insert one of her limited repertoire of facial expressions whenever she needs one. According to my Kindle search function, characters roll their eyes 41 times, Ana bites her lip 35 times, Christian's lips "quirk up" 16 times, Christian "cocks his head to one side" 17 times, characters "purse" their lips 15 times, and characters raise their eyebrows a whopping 50 times. Add to that 80 references to Ana's anthropomorphic "subconscious" (which also rolls its eyes and purses its lips, by the way), 58 references to Ana's "inner goddess," and 92 repetitions of Ana saying some form of "oh crap" (which, depending on the severity of the circumstances, can be intensified to "holy crap," "double crap," or the ultimate "triple crap"). And this is only part one of a trilogy...

user posted image user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 828
25.9.2012 15:42:14   
Hanady RR
jaoooooooooo...al joj izbrojauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 829
25.9.2012 15:50:37   
felix

IZVORNA PORUKA: palachinken

_minja, da ti odgovrim:

And oh, the repetition...and the repetition...and the repetition. I'm convinced the author has a computer macro that she hits to insert one of her limited repertoire of facial expressions whenever she needs one. According to my Kindle search function, characters roll their eyes 41 times, Ana bites her lip 35 times, Christian's lips "quirk up" 16 times, Christian "cocks his head to one side" 17 times, characters "purse" their lips 15 times, and characters raise their eyebrows a whopping 50 times. Add to that 80 references to Ana's anthropomorphic "subconscious" (which also rolls its eyes and purses its lips, by the way), 58 references to Ana's "inner goddess," and 92 repetitions of Ana saying some form of "oh crap" (which, depending on the severity of the circumstances, can be intensified to "holy crap," "double crap," or the ultimate "triple crap"). And this is only part one of a trilogy...

user posted image user posted image

I oh, ponavljanje ... i ponavljanje ... i ponavljanje. Uvjeren sam da autor ima računalo makronaredbu da ona dosegne umetnuti jedan od njezina ograničenog repertoara izraza lica kad joj treba jedan. Prema mojoj funkciji zapaliti pretraživanje, likovi roll oči 41 puta, Ana ugrize usnicu 35 puta, Christian usne "hira do" 16 puta, Christian "cocks njegova glava na jednoj strani" 17 puta, likovi "torbicu" njihove usne 15 puta , i likovi podižu obrve nevjerojatnih 50 puta. Dodaj u da je 80 reference na Anin antropomorfnog "podsvijesti" (koji je također role svoje oči i torbice njezine usne, usput), 58 pozivanje na Anin "unutarnje boginje" i 92 ponavljanja Ana govore neki oblik "Oh sranje" (koji, ovisno o težini okolnostima, može biti intenzivirana na "sveto govno", "dvostruka sranje" ili "triple ultimate sranje"). A to je samo jedan dio od trilogije ...

user posted image

Zlonamjernog prijatelja treba se bojati više nego divlje zvijeri; zvijer će vam možda raniti tijelo, ali zao prijatelj će vam raniti duh.

Neposredna veza do poruke: 830
25.9.2012 21:38:35   
palachinken
felix, da se prosto izrazim,whatdafu?
user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 831
26.9.2012 7:52:28   
emy24

IZVORNA PORUKA: zvončica

IZVORNA PORUKA: Galicia

zvoncice ja sam pocela citati knjigu i stala. nije mi islo. i nadjem film i odgledam. user posted image

Psssssst....ne govori nista....ja jos malo i gotova knjiga user posted image

A skinula sam sebi prvi i drugi dio 50 nijansi... i Žarko Laušević - ''Godina prodje, a dan nikad''

daj nam link da i ja sebi skinem tu knjigu 50nijansi sive,da vidim kakva je ,ovih dana je bas hvale

Emin & Ejna
23.04.2007.
26.07.2012

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 832
26.9.2012 9:12:47   
Lady26

user posted image

Radio google translate user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 833
26.9.2012 9:16:56   
felix

IZVORNA PORUKA: Lady26

user posted image

vidiš da bolje znam english neg bosanskiuser posted image

Zlonamjernog prijatelja treba se bojati više nego divlje zvijeri; zvijer će vam možda raniti tijelo, ali zao prijatelj će vam raniti duh.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 834
26.9.2012 9:27:23   
palachinken

IZVORNA PORUKA: felix

user posted image

Ma skontala sam ja šta je radilo user posted image ali malo se prođe, srede padeži, ubaci smisao user posted image

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 835
26.9.2012 9:29:50   
animagical
a sto nam je trebao prevod?

Neposredna veza do poruke: 836
26.9.2012 11:34:09   
zvončica

user posted image

Ma skontala sam ja šta je radilo user posted image ali malo se prođe, srede padeži, ubaci smisao user posted image

Ahaaa user posted image

Volim sve sto vole mladi :D

Neposredna veza do poruke: 837
26.9.2012 11:37:01   
zvončica

IZVORNA PORUKA: emy24

IZVORNA PORUKA: Galicia

zvoncice ja sam pocela citati knjigu i stala. nije mi islo. i nadjem film i odgledam. user posted image

Psssssst....ne govori nista....ja jos malo i gotova knjiga user posted image

A skinula sam sebi prvi i drugi dio 50 nijansi... i Žarko Laušević - ''Godina prodje, a dan nikad''

daj nam link da i ja sebi skinem tu knjigu 50nijansi sive,da vidim kakva je ,ovih dana je bas hvale

http://www.scribd.com/doc/101789832/PRDESET-NIJANSI-SIVA-E-L-Dzejms
http://www.scribd.com/doc/105334734/Pedeset-nijansi-Mra%C4%8Dnije-E-L-James-pdf

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu emy24)
Neposredna veza do poruke: 838
26.9.2012 11:52:40   
Lady26

user posted image

Moras znati jezik za to user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 839
26.9.2012 11:53:32   
Lady26
IZVORNA PORUKA: animagical

a sto nam je trebao prevod?

Valjda za one koji ne znaju engleski?

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 840
28.9.2012 12:38:56   
koka i po
trenutno citam Crna dusa od Ahmeta Rahmanovica.
odlicna knjiga.
sada kada je citam shvatam koliko ljudi u odredjenim situacijama nisu bili svjesni svoje nesvjesti i vidjeli su samo jedan cilj pred sobom. lucidni u isto vrijeme.
prica o hrabrosti,pozrtvovanosti i ludosti u isti tren.
prica o ljudima koji su zaboravljeni a koji su ostavili neizbrisivi pecat u jednom dobu.
splet sudbine i zivotnih okolnosti.
tematika je takva da je mnogi nebi ni procitali samo iz jednog razloga...sto hoce da zaborave a u stvari treba da se pamti.
knjiga koja iz covjeka izvlaci emocije koje je nesvesno zaturio negdje na kraj svoje svijesti.
ovo je komentar do pola knjige ...od pola kazu jos je potresnije.
ne preporucuje se onima koji ne mogu mnogo da podnesu.
Bambi09 i moja malenkost smo je ocijenili cistom desetkom.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 841
28.9.2012 16:52:29   
hanabanana
" Čovjek mora biti kako kafa.....Jak i topao...."
Odlična knjiga....

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 842
28.9.2012 18:05:29   
koka i po
" Čovjek mora biti kako kafa.....Jak i topao...."
Odlična knjiga....

user posted image

i odlicna recenica iz nje ...

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 843
4.10.2012 0:15:55   
bananica
http://www.index.hr/black/clanak/shtty-mom-kompletni-antivodic-za-lose-mame-/639965.aspx

cini mi se da vrijedi procitatiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 844
4.10.2012 0:21:18   
neki x

IZVORNA PORUKA: koka i po

trenutno citam Crna dusa od Ahmeta Rahmanovica.
odlicna knjiga.
sada kada je citam shvatam koliko ljudi u odredjenim situacijama nisu bili svjesni svoje nesvjesti i vidjeli su samo jedan cilj pred sobom. lucidni u isto vrijeme.
prica o hrabrosti,pozrtvovanosti i ludosti u isti tren.
prica o ljudima koji su zaboravljeni a koji su ostavili neizbrisivi pecat u jednom dobu.
splet sudbine i zivotnih okolnosti.
tematika je takva da je mnogi nebi ni procitali samo iz jednog razloga...sto hoce da zaborave a u stvari treba da se pamti.
knjiga koja iz covjeka izvlaci emocije koje je nesvesno zaturio negdje na kraj svoje svijesti.
ovo je komentar do pola knjige ...od pola kazu jos je potresnije.
ne preporucuje se onima koji ne mogu mnogo da podnesu.
Bambi09 i moja malenkost smo je ocijenili cistom desetkom.

Imam je u kuci vec 7godina,a nikad se nisam nakanila da je procitam...Posle ovog komentara cu sigurno...user posted image

Neposredna veza do poruke: 845
4.10.2012 0:33:37   
klemzi
Crna duša jedna je od najpotresnijih knjiga koje sam pročitala. Malo je isuviše "surova i sirova" bez vremenskog odmaka koji je potreban za svako ozbiljno pisanje, ali je definitivno knjiga koja se ne ispušta iz ruku.

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu neki x)
Neposredna veza do poruke: 846
13.10.2012 12:22:37   
Amyla
Na vasu preporuku i ja procita knjigu "Crna dusa", svidja mi se, procitala sam je za dvije veceri user posted image , ali mi ima nekih nerealnih scena (ili bar to moj mozak ne moze da prihvati), tipa ubistvo "Malecke" i bas je surova ali nisam odustala dok je nisam procitala user posted image i definitivno preoruka, svi bi je trebali procitati user posted image

< Poruku je uredio Amyla -- 13.10.2012 12:23:56 >

29.07.2011. Harun
30.10.2013. Rijad

“Život je plamen koji uvijek gori, ali se opet ponovo zapali svaki put kad se dijete rodi.”

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 847
14.10.2012 0:03:13   
franc_i_sa
Dobih na posudbu Crnu dusu, mislim 1999., kad sam je procitala kupila sam svoj primjerak i svako malo joj se vracam. Treba je procitati, posebno oni koji brzo zaboravljaju.
Knjiga slicne tematike, al ne tako sirova i surova je Cuvaj se od Edina Krehica, a pokusala sam doci do knjiga Dnevnik bosanskog vojnika Saudina Becirovica, al nisam nasla pa ponekad citam njegov blog.

Sometimes, the person who tries to keep
everyone happy is always the most lonely person,
so never leave them alone
because they will never say that they need you!

(odgovor članu Amyla)
Neposredna veza do poruke: 848
14.10.2012 0:17:10   
DM
Sad se sjetih jedne "trešnje su vječne", Refik Osmanović; davno sam je pročitala, trebala bih opet

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu franc_i_sa)
Neposredna veza do poruke: 849
14.10.2012 0:44:42   
Bihter

Trenutno citam Kabulska skola ljepote

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *