|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Knjiga za čitati-preporučite
29.10.2010 18:57:37   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: calahoe

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

ja sve zaboravim reci da jako volim pisca Ephraim Kishon, ima odlicne knjige

Ja obozavam Kishona,urnebesno zabavan pisac.

slazem se user posted image

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu calahoe)
Neposredna veza do poruke: 351
31.10.2010 21:36:20   
dafri
IZVORNA PORUKA: sheri

Molitva moje majke- Nafisa Haji
lijepa, malo tuzna knjiga.user posted image

Uživala sam,svidio mi se i roman Služavke-Kathryn Stockett

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 352
31.10.2010 21:44:29   
reallove

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: reallove

bas bih voljela procitati nastavak,dugo nisam procitala ovako dobru knjigu...kada sam bila u Bosni kupila dosta knjiga,strasno volim citatiuser posted image potrudit cu se da nadjem i tu..

Imam je ja Badalpurski vrt...blijeda kopija prve knjige...ali evo kada budes dolazila..ja cu ti je posuditi...mozda ti budes imala druge impresije.user posted image
ok skvo,dogovorenouser posted image ja evo sada zavrsila citanje knjige Djevojka sa zelenim ocima-Mirjam,nije mi nestouser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 353
6.11.2010 9:16:00   
reallove
Djevojka iz Bagdada-Misel Nuri

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 354
6.11.2010 9:18:41   
Anoniman
Upravo pocela citati "Tragom mrtve princeze" od Kenize Murad. Kupila sam i nastavak "Budalpurski vrt"...pa vam javim dojmove.

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 355
6.11.2010 9:19:53   
reallove

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Upravo pocela citati "Tragom mrtve princeze" od Kenize Murad. Kupila sam i nastavak "Budalpurski vrt"...pa vam javim dojmove.
user posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 356
6.11.2010 10:09:56   
reallove
upravo sam nasla Badalpurski vrt,sveki mi dala,sada cu citatiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 357
15.11.2010 22:04:41   
reallove
Badalpurski vrt mi i i nije nestouser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 358
23.11.2010 18:38:42   
Adana
"Otac moje kćeri" - Nenad Veličković

"Gusar" - Harold Robbins

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 359
23.11.2010 18:56:44   
palachinken
Ko voli lagano, nek uzme i Vedranu Seksan, zbirku njenih kolumni. Nije loša, nako knjiga-razbibriga, kratke pričice pa se može usput čitati. I naravno Adrijana Čulina. Ja sam nedavno uzela Ajlin, biografski roman o životu jedne žene, tuska spisateljica, zaboravila ime, mrsko mi se dizat do police. Elem kontala sam da ce biti priča o jakoj ženi, što i jest, ali je sve toliko kitnjasto, tako sladunjavo napisano, baš nako turski :) da sam morala ostavit. Ali možda nekom sjeda.
Ko voli istočnjake, od srca preporučujem Amina Maloufa i Taniosovu stijenu i Samarkad.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 360
23.11.2010 20:58:52   
reallove
Nepobedivo srce-Milica Jakovljevic MIR-JAM

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 361
23.11.2010 22:05:33   
klemzi
IZVORNA PORUKA: Adana

"Otac moje kćeri" - Nenad Veličković

Odlična knjiga, i Konačari istog autora je super, Veličković je baš duhovit i super pisac.

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 362
23.11.2010 22:09:02   
klemzi
Moji omiljeni pisci su Miljenko Jergović, Dario Džamonja, Aleksandar Hemon, Marko Vešović (moj profesor), tako da mi je sve što oni pišu, iako sam jako kritična kad su knjige upitanju, odlično.

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 363
23.11.2010 22:14:26   
emma.L
Upravo završila Domaćin od autorice Sumraka saga i jako mi je bilo zanimljivo. Ali kao što bebe reče, osim zanimljive ideje za priču, ništa novo - standardni dijalozi, opisi, tipična Amerika i razočarana sam završetkom. Ali za mozak na pašu, zaista može proći.
I sada pređoh po drugi put uživati u Jergovićevoj Gloriji in Excelsis. user posted image

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 364
23.11.2010 22:43:27   
new mama

Ja pocela citati,dobila da procitam,od moje drugariceuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 365
30.11.2010 0:20:36   
neki
IZVORNA PORUKA: new mama

Ja pocela citati,dobila da procitam,od moje drugariceuser posted image

Ja sam bila odusevljena kad sam kupila ove knjige,medjutim,bas sam ih ono jedva citala,uopste mi se ne svidjaju,niti aman posebne radnje,ni zapleta,ni raspleta user posted image A jesam i ja aman neki kriticaruser posted image user posted image user posted image
Ali sam zato uspjela procitati Lovca na zmajeve,potresna knjiga,bas sam se isplakala,ali mi je 10 puta bolja Hiljadu sjajnih sunacauser posted image user posted image user posted image
Neko napisa da voli Miljenka Jergovica,ja sam luda za njim,fantastican jeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 366
30.11.2010 0:32:18   
neki
IZVORNA PORUKA: Srculence

Evo da ovdje postavim link za knjige Katarina 1 2 3 4 i 5  Juliette Benzoni u pdf formatu...čitala sam da se neko interesovaouser posted image

http://serbianforum.org/domace-knjige/13842-juliette-benzoni-katerina.html

Potrebno je samo da se registrujete na forum...besplatno

Uživajteuser posted image !

Aaaaaaaaaaaaaaaaaj ne mogu da vjerujem,jooooooj kako si me obradovala,nemas pojma(mada mi je sladje vidjeti u ruci omot od knjige),ma reci gdje stanujes,da dodjem da te izljubim
Hvala ti do nebaaaaaaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 367
30.11.2010 0:34:48   
neki
IZVORNA PORUKA: Mirkica

Sto god da procitam od Paulo Coelho odlicno mi je posebno knjiga Alchimist.
Trenutno citam "nicht ohne meine Tochter" "Ne bez moje kcerke" od Betty Mahmoody lijepa knjiga po istinitom dogadjju jeste da sam do sada cesto zivce izgubla citajuci al moram reci da mi je knjiga dobra i vrijedi vremena.

Film sa istim nazivom sam gledala,odlican je!!!user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 368
30.11.2010 8:43:42   
dzeny_2103
Ja sam počela čitati  VODORIGU -Andrew Davidson( iz Konzuma), i iskreno nije mi nešto, ali vidjet ću kakva je kako knjiga bude odmicala.I meni je Jergović odličanuser posted image

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 369
30.11.2010 13:59:31   
emy24
sinoc sam dobila njigu pod nazivom ispovijest iz harema Branko Milenković-knijga je pisana na istinitom događaju toliko sam odusevljena knjigom,da ce mi danas muz ostati bez rucka.........predobra je

Emin & Ejna
23.04.2007.
26.07.2012

(odgovor članu dzeny_2103)
Neposredna veza do poruke: 370
1.12.2010 21:25:52   
jaca76
Hiljadu sjajnih sunacauser posted image odlicna knjiga.Danas nabavila Badalpurski vrt.Citala sam Tragom mrtve princeze ima godina pa mi je malo toga ostalo u sjecanju.

(odgovor članu emy24)
Neposredna veza do poruke: 371
2.12.2010 9:03:12   
dzeny_2103
IZVORNA PORUKA: emy24

sinoc sam dobila njigu pod nazivom ispovijest iz harema Branko Milenković-knijga je pisana na istinitom događaju toliko sam odusevljena knjigom,da ce mi danas muz ostati bez rucka.........predobra je

Slažem se i ja sam je procitala u dahu :)

(odgovor članu emy24)
Neposredna veza do poruke: 372
2.12.2010 9:04:43   
dzeny_2103
A takodje sam vidjela u onoj knjižari do BBI i komore, da ima neka takođe ispovijest iz harema- ne znam ko je pisac ali se radio više priča tj.više ispovijesti

Neposredna veza do poruke: 373
2.12.2010 9:30:02   
slatkitri
Pozdrav svim forumasicama

u zadnje vrijeme imam jako malo vremena za citanje knjiga (troje djece user posted image ) ali jako volim citati. A zadnje cega se sjecam da sam procitala su knjige od Dzin Sason (Princeza Sultana, Kcerke princeze Sultane i Krug princeze Sultane). Mada imam dosta knjiga na kompjuteru mada to nije isto kao kad knjigu uzmete u ruke pa osjetite miris listova al sta je tu je. Mada sam raspolozena da podijelim sa vama knjige (elektronski user posted image ), pa bujrum.

Neposredna veza do poruke: 374
3.12.2010 11:48:28   
Nadi
Muzej nevinosti - Orhan Pamuk: malo sam je duže čitala ali predivna knjiga, sanjarska.

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *