Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ahahahahha tek sad vidjeh da je Mama 75 napisala istu stvar Eto, dokaz da ne lažem
_____________________________
Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :( Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3 Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.
Ja sam totalno ogranice po pitanju kuhanja rucka za sutra, upravo zbog krompira.... Znaci, ako sam dobro shvatila, mogu skuhati rucak sa krompirom i metnut u frizider za sutra ?
Znaci, ako sam dobro shvatila, mogu skuhati rucak sa krompirom i metnut u frizider za sutra
Možeš ako ti ono što Šešelj kaže ništa ne znači
_____________________________
Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :( Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3 Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.
@Lady ja ne bih ako ces Lani davati to, moja M ne jede krompir pa je meni svejedno
Pa ona mi je i problem , pretvorit ce se u supu
M u vrticu jede samo supu - kad je ima, a 2 dana je nema nego variva i tad ne jede nista, a ujutru jede samo hljeb kod njih za dorucak? kuci isto za rucak samo supu
_____________________________
29.04.2013-29.10.2013...184 days For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Hmmm mislim da bi u svedskoj pola djece bilo otrovano da je nesto lose sa podgrijevanjem krompira...
Jedina mana podgrijevanja povrca jeste da nestaju vitamini iz njega...
Ja nisam neki ljubitelj jucerasnje hrane tako da uvijek pravim onoliko koliko nam treba za obrok al i ako se potrefi neko varivo da ostane to zamrznem odma u poricjsku kolicinu da muz moze izvaditi kad mene nema kuci =)
vidim da odavno nema nikoga na ovo jtemi pa da pokusam malo da je podignem.I ja kuham skoro uvijek danas za sutra.Iskreno gledajuci na danasnji nacin zivota koje mnoge mame vode mislim je nemogu paziti na svaki sastojak i na to koliko je zdravo.Krenuvsi od sebe same ponekad mi je bitno samo jeli to jestivo sutra i nista drugo.Evo nekoliko prijedloga: - kuhani kupus sa teletinom, Buranija sa fasiranim mesom, grah, pohovani pileci file i prilog grasak sa paradajz sosom.Tjestenina sa piletinom i povrcem(obicno neko Ledo smrznuto) preljeveno vrhnjem,cufteta od mesa u paradajz sosu sa rizom, pileci bataci sa povrcem( takodje smrznuto) u sosu nekad bijeli nekad paradajz
Zaposlenim roditeljima je skoro neizvodljivo svaki dan praviti svjež ručak Večeru je lakše stići,ali za ručak je uvijek neka frka
Snalazim se na sve moguće načine. Kada pravim sirnicu ili burek, obavezno napravim tepsiju više Tako sutradan imam gotov obrok. Dodam supu i salatu Često gotovu pitu stavim u zamrzivač Odledim je u mikrovalnoj uz dodatak domaćeg kajmaka
Krem supa od karfiola,brokule i mrkve mi je dobra i za sutradan
Uvijek imam zaleđenog temeljca za supu ( od koljenice ili domaćeg pileta) Dodam samo tjesteninu i svjež peršun Gulaš pravim za dva dana Promijenim prilog
Gulaš takodje zaledim Kada dodjem s posla lakše mi je uz gulaš na brzinu napraviti prilog
Punjene paprike i grah takodje pravim za dva dana i zamrzavam
Moj post bi mogao biti jela za sutradan i par dana kasnije :)
Ne kuham samo za sutra, često kuham za cijelu sedmicu, pogotovo zimi. Ljeti već znam nešto na brzinu npr neku tjesteninu sa umakom i sl.
I sve zaledim skoro gotovo, pa uveče prebacim iz zamrzivača u frižider i kad dođem s posla podgrijem ili dovršim u smislu dodam krompir, rižu i sl.. Mi smo u kući navikli na kuhano, ne volimo suhu hranu, i to je jedini način da svaki dan imamo što moja M kaže "pravi ručak"
Napravim i tijesto za pizzu , pa ga zaledim i onda samo pobacam na tijesto sastojke,dok se rerna grije. Kiflice takođe nafilujem, smotam i u zamrzivač.
Sad sam na GO bila, buni mi zamrzivači posudica. Znam da ću sljedeće sedmice duže ostajati na poslu, a moja djeca i mm će svaki dan imati domaće i kuhano.
Kiflice idu nepečene u zamrzivač ? Jel` kiflice malo odledis ili odmah stavljas u rernu? Meni ovo sa kiflicama zvuči jako dobro za doručak prije posla
ja odmah u rernu... nepčene zamznem...izvadim ih , rernu ugrijem i za 5 minuta ubacim na papiru za pečenje...10-15 min i gotovo ja ovo kćerki spremam užinu skoro svako jutro
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
E,hvala ti To mi je super ideja za doručak Volim za doručak toplo "tijesto", a da to nije ono iz pekare Mogu ponijeti i na posao uz prvu jutarnju kafu Jesu li kiflice sa kvascem ?
moje sve vsrte tjesta ovoga tipa pečenja jutarnjeg su sa kvascem i brze kiflice i lisnate i kiflice od ludoga tjesta
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Oba tijesta sam pravila ali ga nisam zaledjavala iz straha da se neće "dići" u rerni prlikom pečenja Pretpostavaljam da kiflice sa kvascem prvo trebaju da odrade sve faze dizanja prije zamrzivača
Oba tijesta sam pravila ali ga nisam zaledjavala iz straha da se neće "dići" u rerni prlikom pečenja Pretpostavaljam da kiflice sa kvascem prvo trebaju da odrade sve faze dizanja prije zamrzivača
da sve faze odrade prije nego zamrzneš...nadođe, razviješ, namažeš, saviješ, ostavip da odstoje...staviš na ravnu plastičnu dasku il tanjir jednu do druge prekrije celovanom da se zalede...onda uzmeš vrećocu pa pakuješ zaleđene koliko komada želiš...ja recimo po 4 pakujem...obično toliko ili dva takva pakovanja jutrom pečem...ja radim i lsatke i slabe...pa sebi zabilježim vrećice da znam koje su mi unutra
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
da sve faze odrade prije nego zamrzneš...nadođe, razviješ, namažeš, saviješ, ostavip da odstoje...staviš na ravnu plastičnu dasku il tanjir jednu do druge prekrije celovanom da se zalede...onda uzmeš vrećocu pa pakuješ zaleđene koliko komada želiš...ja recimo po 4 pakujem...obično toliko ili dva takva pakovanja jutrom pečem...ja radim i lsatke i slabe...pa sebi zabilježim vrećice da znam koje su mi unutra
Evo sve lijepo naša Hanady objasni! Isto ovako ja radim , pa moja M. u školu vruće domaće kiflice ponese.
malo je stvari koje mogu jesti sutra ali najčešće raskuham meso da imam za sutra pa mi nekako brže ručak bude gotov....u principu kuham danas za danas....