|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
7.6.2010 23:37:44   
teacher75
necu 6 nego 2 mjeseca ranije a necu dobiti tu viska user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1926
7.6.2010 23:38:23   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: teacher75

necu '' nego 2 mjeseca ranije a necu dobiti tu viska user posted image

al ta dva puna plata...pa sračunaj...dobiće više od 260kMuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1927
7.6.2010 23:41:04   
teacher75
pa znam draga, al cu ih odraditi. najradije bih i ja cekala godinu dana da mi firma ista uplacuje, ovako sam prisiljena da se vratim ranije user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 1928
7.6.2010 23:41:12   
taurus
Ja sad ovdje ništa ne kontamuser posted image user posted image user posted image
Ja sam primala porodiljsku naknadu godinu dana a firma mi je davala ostatak do moje plateuser posted image user posted image user posted image
Tada nije bilo te 13. "plate", ali sa mi nije jasno kako neko ima pravo na to a neko nema. Šta ako si na bolovanju punih 12 mjeseci i onda počneš raditi imaš li onda tu 13. "platu" ili ne user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1929
7.6.2010 23:57:18   
gvendolina
škorpijice ako nesto saznas javni,nadam se da ce biti mustulukuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1930
19.6.2010 11:02:18   
škorpija
još uvijek nema 13. naknade, ali opet sam zvala grad i kažu da su čekali da se neki pravilnik usvoji i da ćemo vjerovatno do kraja juna dobiti naknadau za maj, ali manji iznos nego što je bilo do sad jer nema parauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 1931
19.6.2010 11:12:59   
gvendolina
Hej draga ja sam juce zvala opstinu i nesto im sa spiskovima nije bilo u redu,mi smo trebale dobiti naknadu odma u aprilu.ja uopste nisam ni bila na spisku tek me juce dopisaouser posted image
Meni sluzbenik rece da je 3''0 KM i da bi ,posto me tek sad upisao,trebala dobiti u julu.

kako ti je sladak novi avatar,ljubim gauser posted image ......a isti bodi ko kod imenjaka user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio gvendolina -- 19.6.2010 11:13:54 >

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1932
28.6.2010 11:52:42   
Enic
Mene interesuje je li iko zna dokle su stigle naknade za porodilje ovih dana sam cula da treba da pocnu isplaćivati naknade i izjednace sa ovima u RS ali nista jos nema. Interesuje me zna li neko od vas ista o tome i kad bi to moglo početi da se primjenjuje.

(odgovor članu Jackie31)
Neposredna veza do poruke: 1933
28.6.2010 12:11:02   
mia27
Bog te cuo Enic! ja sam u kontaktu sa zenom zaduzenom za place u svojoj instituciji, nema jos nikakvih izmjena vezanih za porodilje! a pratim i vijece ministara te ne vidim da su napravili ista po pitanju cl.35 zakona o plaćama, ako tko sta zna nek javlja! 

(odgovor članu Enic)
Neposredna veza do poruke: 1934
28.6.2010 12:21:36   
Enic
Ovo je vezano za odluku Ustavnog suda BiH koja je pozitivna i sad se ceka samo da Parlament odobr, a i izmjene zakona o radu treba također samo da odobri dom naroda PSBiH. Tako da bi se to uskoro trebalo poceti isplacivati kako sam cula komentare svi su optimisticni. I ja sam na porodiljskom šest i po mjeseci i cekam da vidim sta ce biti. Nadam se pozitivno ako sta neko zna neka javi jako me interesuje.

(odgovor članu mia27)
Neposredna veza do poruke: 1935
28.6.2010 14:14:37   
leona81
meni nije jasno sta ta naknada od grada predstavlja...na stranicama grada stoji Prema kriterijima, porodilje koje su ostvarile pravo na dječiji dodatak dobijat će tokom 12 mjeseci po 220 KM, porodilje koje su nezaposlene dobijat će 360 KM; porodilje koje su ostvarile pravo na pomoć u prehrani dobijat će 250 KM, porodilje koje su zaposlene, a ne primaju razliku u plaći ili im je nezaposlen bračni drug ili su samohrane majke, dobijat će pomoć u iznosu od 260 KM. Projekat će biti realiziran u saradnji sa općinskim službama za rad, retroaktivno od 1. aprila ove godine.

Zasto onda samo 13 naknada? Zasto u opcini Centar, mojoj opcini niko ne zna nista da mi kaze...Zasto u sluzbi za soc.pitanja ne znaju tacno da mi kazu ko spada u koju kategoriju?

Kako je moguce da su neke forumasice navele da primaju i od grada i od opstine vec nekoliko mjeseci?

Javljam se prvi put na forum. Inače vas pratim, ali se nisam javljala. Javljam se glede naknade. Moram vam reći da sam juče ostala iznenađena, ..., naime, poštar mi je donio naknadu, ustvari pomoć Grada Sarajeva za mjesec 01/10. Pomoć iznosi 260 KM. Inače sam porodilja i primam naknadu od Kantona Sarajevo koja iznosi 120 KM. Znači nisam dobila pomoć kao 13 naknadu, jer sam još na porodiljskoj naknadi kao nezaposlena do juna 2010. godine. Ne znam kako vi primate ovu pomoć, kojim intenzitetom, dali mjesečno ili jednokratno? Poštar mi reče da smo nas tri, u njegovom reonu Grbavice juče dobile pomoć. Eto javih se i ja na forum, mada sam korisnik RR, ...,  pa Bogami od konca 2008. godine. Veliki pozdrav mamama, u nadi da ćemo svi dobiti ovu pomoć, i to svaki mjesec redovno

Mene interesuju naknade od grada Sarajeva.Ja sam do sada dobila četiri po 220km i ovaj mjesec je nema .Ne znam koliko mjeseci daje grad Sarajevo?Znam da od opštine u riješenju piše da je 12 mj.tj godinu dana...ali ne znam jeli to isto vrijedi za ove od grada?

Srculence, to ti mislim niko ne moze odgovoriti,jer je u pitanju nesto skroz cudno.
Rodila sam u septembru prosle godine.Dobila u decembru 220,i u januaru.Onda dva mjeseca nista,onda u aprilu dobila 250 .
Cudno bas skroz.
Trebalo bi da dolazi godinu dana.Moja prijateljica je redovno dobijala godinu dana.Druga je dobila za sest mjeseci.
Vjeruj,znam puno zena koje su upoznate sa istim,a kod svake razlicito.
Fakat ne znam o cemu se radi i koga bi trebalo o tome pitati.

???

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Enic)
Neposredna veza do poruke: 1936
28.6.2010 15:16:56   
leona81
u uredu gradonacelnika kazu da je neistina to za 12 mj, kazem ja pise na stranici, pa ko je toliko nepismen? ja kazem pa to stoji na stranici grada sarajeva???

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1937
29.6.2010 12:25:26   
lillyy85
Pozz svima,ima li neka da mi odgovori kako da se prijavim za porodiljsku naknadu i kada,koji mi papiri trebaju i sl.  Trudnica sam,37.sedmica,na birou Strai Grad,da li trebam prije poroda da predam u opštinu ili poslije,šta mi treba od dokumenata -ma sve upute,jer ja nemam pojmauser posted image

Kakva im je procedura,help please user posted image

mama je glagol od glagola RADITI ;)

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1938
29.6.2010 12:29:09   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: lillyy85

Pozz svima,ima li neka da mi odgovori kako da se prijavim za porodiljsku naknadu i kada,koji mi papiri trebaju i sl.  Trudnica sam,37.sedmica,na birou Strai Grad,da li trebam prije poroda da predam u opštinu ili poslije,šta mi treba od dokumenata -ma sve upute,jer ja nemam pojmauser posted image

draga kao nezaposlena a i zapolslena tek kad rodiš skupljaš papire.

Znači sa danom poroda pa od toga dan rok je 60 dana za podnošenje zahtjeva.
Potrebni dokumenti su sljedeći...zahtjev za naknadu koji se uzima u opštini na šalter sali...pa kućna lista isto u opštini...pa rodni list djeteta i otpusno pismo iz bolnice i potvrda sa biroa da si nezaposlena...

sve ovo tebi će neko povaditi dok ti kući budeš sa bebom...predaš i čekaš rješenje...kada dođe ono stiže i naknada 12 mjeseci po 120Km čini mi se.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu lillyy85)
Neposredna veza do poruke: 1939
29.6.2010 12:31:36   
frenkoza
to je sve poslije poroda....
potvrda s biroa
kopija licne
cips prijavnica
rodni list djeteta

sve ovo mozes prikupiti sad i kad rodis insallah dodas rodni list djeteta i predas....
kod nas nista vise ne treba, a ako ima neko iz starog grada nek ti provjeri da ne treba gore jos nesto

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu lillyy85)
Neposredna veza do poruke: 1940
29.6.2010 12:32:51   
frenkoza
eto vidis svugdje je drugacije.... meni nisu trazili ni kucnu listu ni otpusni list.... znaci sve zavisi od opcine do opcine

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1941
29.6.2010 12:36:18   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: lillyy85

draga kao nezaposlena a i zapolslena tek kad rodiš skupljaš papire.

Znači sa danom poroda pa od toga dan rok je 60 dana za podnošenje zahtjeva.
Potrebni dokumenti su sljedeći...zahtjev za naknadu koji se uzima u opštini na šalter sali...pa kućna lista isto u opštini...pa rodni list djeteta i otpusno pismo iz bolnice i potvrda sa biroa da si nezaposlena...

sve ovo tebi će neko povaditi dok ti kući budeš sa bebom...predaš i čekaš rješenje...kada dođe ono stiže i naknada 12 mjeseci po 120Km čini mi se.user posted image

da treba i CIP prijavnica tebe ....to sam zaboravila...a ovo je u starom gradu varijanta ja znam to jer sam komšinici neki dan sve povadila uput pošto ne radi...a ja sam zapolena pa sam sve to vadila malo drugačije tačnije moj mm.
Uglavnom u starom gradu za sve živo treba kućna lista koju platiš 4KM:user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1942
29.6.2010 14:45:57   
lillyy85
Hanady RR i Frenkoza user posted image  ,hvala vam mnooogo-onaj smoto od mog muža ne bi ništa sam skontao...ovako spisak i put pod noge user posted image

Hvala na svemu user posted image

Neposredna veza do poruke: 1943
29.6.2010 15:18:23   
mama Nataša
IZVORNA PORUKA: leona81

meni nije jasno sta ta naknada od grada predstavlja...na stranicama grada stoji Prema kriterijima, porodilje koje su ostvarile pravo na dječiji dodatak dobijat će tokom 12 mjeseci po 220 KM, porodilje koje su nezaposlene dobijat će 360 KM; porodilje koje su ostvarile pravo na pomoć u prehrani dobijat će 250 KM, porodilje koje su zaposlene, a ne primaju razliku u plaći ili im je nezaposlen bračni drug ili su samohrane majke, dobijat će pomoć u iznosu od 260 KM. Projekat će biti realiziran u saradnji sa općinskim službama za rad, retroaktivno od 1. aprila ove godine.

Zasto onda samo 13 naknada? Zasto u opcini Centar, mojoj opcini niko ne zna nista da mi kaze...Zasto u sluzbi za soc.pitanja ne znaju tacno da mi kazu ko spada u koju kategoriju?

Kako je moguce da su neke forumasice navele da primaju i od grada i od opstine vec nekoliko mjeseci?

???

E ovo bih voljela i ja da znam al do sad nisam srela nikog ko bi mi išta konkretno znao reći
a tako bih voljela da i mene poštar jednog dana ovako obraduje user posted image

nisam uspjela skontati jel se za ovu pomoć, makar i  samo jednom stigla, treba dodatno negdje prijaviti, zna li iko???

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1944
29.6.2010 15:40:02   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mama Nataša

IZVORNA PORUKA: leona81

???

E ovo bih voljela i ja da znam al do sad nisam srela nikog ko bi mi išta konkretno znao reći
a tako bih voljela da i mene poštar jednog dana ovako obraduje user posted image

nisam uspjela skontati jel se za ovu pomoć, makar i  samo jednom stigla, treba dodatno negdje prijaviti, zna li iko???

jeli ti isteklo 12 mjeseci porodiljskog?
na kojoj si opštini primala i koliko dugo si na toj opštini prijevljena?
Ovo je pomoć od Grada zovu je 13 naknada...dobije se samo jednom za one koje su se poršle godine porodile...
kada ti isplate 12 naknadu iz opštine od 120 mjeseci opštinska služba to javi gradskoj upravi i u pravilu je bilo do kraja mjeseca dođe 13 od grada...
ako ispunjavaš uslove da si najmanje godinu dana prijavljena na opštini preko koje si primala naknadu, naravno 4 gradske opštine su samo u pitanju...nazovi opštinu i provjeri jesi na spisku...pošto u zadnje vrijeme nešto su se zadeverali...ali sljeduje te.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 1945
29.6.2010 15:59:32   
mama Nataša
baš ti hvala, obradovala si me!user posted image

ja sam na opštini centar, od rođenja user posted image

ajd zovnem  pa provjerim, baš bi nam super uletile te pare

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

Neposredna veza do poruke: 1946
29.6.2010 17:17:29   
leona81
ja kad sam zvala nisu me cak mogli naci na spisku...boze sacuvaj...a primam ovo 120 redovno

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 1947
29.6.2010 17:27:37   
bebana27
vi bar cekate
kod nas nemamo pravo one koje su na birou ja otisla da pitam oni se meni smiju boze sacuvaj
izgleda da je sarajevo izuzetak tamo svaka porodilja ima pravo bez obzira da li radila ili ne

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1948
29.6.2010 22:34:11   
lillyy85
beana27-strašno!!! ne mogu da vjerujem....pa  valjda se podrazumijeva da ako rodiš ne možeš raditi-kako odhraniti dijete?!A promoviraju podizanje nataliteta...ccccc... Sve bih ja njih bez posla ostavila pa da vide kako jeuser posted image Nadam se da će neko od ovih političara guzonja imati dovoljno obraza i savjesti da usvoje zakon o izjednačavanju svih kantona u federaciji.....a one u rs-primaju istu nadoknadu kao i one što rade...hmmmm
Tu im je bar Dodik valjaouser posted image

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 1949
30.6.2010 17:57:50   
drasan
Zdravo drage moje!
Ja sam skroz nova na ovom forumu pa evo čitam vaša razna iskustva. Moj dječak ima 5 godina i kada sam bila na porodiljskom sa njim radila sam u privatnoj firmi i od KS dobivala oko 150 KM (ne mogu se sada više sjetiti) i naravno plaćali su mi doprinose. Od firme ni feninga. Sada sam u 4 mj. i radim u državnoj firmi (škola u I.S.). Moje mjesto prebivališta je već 30 god. Opština Novi Grad, ali trenutno radim u RS gdje mi i uplaćuju PiO, al mi zdravstvo uplaćuju tamo gdje živim. Znam da u RS na porodiljskom dobijaš cijelu platu (nadam se da i ja imam na to pravo iako ne živim tamouser posted image ), al me interesuje da li ja mogu sve te papire prikupiti i predati u Opštinu N.G. i tamo tražiti isto nadoknadu, sobzirom da mi je tamo mjesto prebivališta (u firmi će mi dati te potvrde koji mi trebaju). Da se malo i ja okoristim od ove naše državeuser posted image . Da li je neko imao slična iskustva?
user posted image

(odgovor članu lillyy85)
Neposredna veza do poruke: 1950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *