leona81
|
meni nije jasno sta ta naknada od grada predstavlja...na stranicama grada stoji Prema kriterijima, porodilje koje su ostvarile pravo na dječiji dodatak dobijat će tokom 12 mjeseci po 220 KM, porodilje koje su nezaposlene dobijat će 360 KM; porodilje koje su ostvarile pravo na pomoć u prehrani dobijat će 250 KM, porodilje koje su zaposlene, a ne primaju razliku u plaći ili im je nezaposlen bračni drug ili su samohrane majke, dobijat će pomoć u iznosu od 260 KM. Projekat će biti realiziran u saradnji sa općinskim službama za rad, retroaktivno od 1. aprila ove godine. Zasto onda samo 13 naknada? Zasto u opcini Centar, mojoj opcini niko ne zna nista da mi kaze...Zasto u sluzbi za soc.pitanja ne znaju tacno da mi kazu ko spada u koju kategoriju? Kako je moguce da su neke forumasice navele da primaju i od grada i od opstine vec nekoliko mjeseci? Javljam se prvi put na forum. Inače vas pratim, ali se nisam javljala. Javljam se glede naknade. Moram vam reći da sam juče ostala iznenađena, ..., naime, poštar mi je donio naknadu, ustvari pomoć Grada Sarajeva za mjesec 01/10. Pomoć iznosi 260 KM. Inače sam porodilja i primam naknadu od Kantona Sarajevo koja iznosi 120 KM. Znači nisam dobila pomoć kao 13 naknadu, jer sam još na porodiljskoj naknadi kao nezaposlena do juna 2010. godine. Ne znam kako vi primate ovu pomoć, kojim intenzitetom, dali mjesečno ili jednokratno? Poštar mi reče da smo nas tri, u njegovom reonu Grbavice juče dobile pomoć. Eto javih se i ja na forum, mada sam korisnik RR, ..., pa Bogami od konca 2008. godine. Veliki pozdrav mamama, u nadi da ćemo svi dobiti ovu pomoć, i to svaki mjesec redovno Mene interesuju naknade od grada Sarajeva.Ja sam do sada dobila četiri po 220km i ovaj mjesec je nema .Ne znam koliko mjeseci daje grad Sarajevo?Znam da od opštine u riješenju piše da je 12 mj.tj godinu dana...ali ne znam jeli to isto vrijedi za ove od grada? Srculence, to ti mislim niko ne moze odgovoriti,jer je u pitanju nesto skroz cudno. Rodila sam u septembru prosle godine.Dobila u decembru 220,i u januaru.Onda dva mjeseca nista,onda u aprilu dobila 250 . Cudno bas skroz. Trebalo bi da dolazi godinu dana.Moja prijateljica je redovno dobijala godinu dana.Druga je dobila za sest mjeseci. Vjeruj,znam puno zena koje su upoznate sa istim,a kod svake razlicito. Fakat ne znam o cemu se radi i koga bi trebalo o tome pitati. ???