Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
2. POTVRDA OD POSLODAVCA DA JE U RADNOM ODNOSU I DA ĆE KORISTITI PORODILJSKO ODSUSTVO NA KOJOJ ĆE BITI UPISAN REGISTARSKI BROJ FIRME I MATIČNI BROJ OSIGURANIKA U PIO, SA NAZNAKOM DA LI JE RADNI ODNOS NA ODREĐENO ILI NANEODREĐENO RADNO VRIJEME I OD KADA JE U RADNOM ODNOSU
3. IZVOD IZ MATIČNE KNJIGE ROĐENIH ZA DIJETE
4. OTPUSNA LISTA IZ BOLNICE
5. UVJERENJE O KRETANJU IZ POLICISKE UPRAVE (ZA PODNOSIOCA ZAHTJEVA ČIJA LIČNA KARTA NIJE STARIJA OD GODINU DANA
6. RJEŠENJE O PRIZNAVANJU STATUSA RASELJENOG LICA ( ZA ONE PODNOSIOCE ZAHTJEVA KOJI IMAJU PRIJAVLJEN BORAVAK )
7. DOZNAKA OD LJEKARA OD PORODA ILI 28 DANA PRIJE PORODA ( ZAVOD ZA ZAŠTITU ŽENA I MATERINSTVA KANTONA SARAJEVO ) KAO DOKAZ DA JE OTVORENO BOLOVANJU U VEZI SA POROĐAJEM
8. UVJERENJE PIO O UPLAĆENIM DOPRINOSIMA
NAPOMENA:
ŽENA-MAJKA KOJA JE U RADNOM ODNOSU, A KOJA SE PRIJE ISTEKA PORODILJSKOG BOLOVANJA VRAČA NA POSAO DUŽNA JE PRIJAVITI OVOM ORGANU, KAO I DOSTAVITI DOZNAKU OD LJEKARA O TOME DA JE BOLOVANJE U VEZI SA POROĐAJEM ZAKLJUČENO.
Zahtjev se može dobiti u Službi za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica Općine na kojoj stanuješ
SRETNO
evo naša vrijedna kolegica davno napisala
sve ti zavisi jesi zaposlena ili nisi . A vodi računa da imaš rok od 60 dana od dana stupanja na porodiljsko bolovanje ZA PREDAJU ZAHTJEVA ZA NAKNADU ZA VRIJEME PORODILJSKOG.
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.