Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Zove se zena Amela i na bolovanju je u Opcini Novo Sarajevo! Nezna niko kada ce doci, i sta sad idem do nacelnika nema druge mada me nece ni tu primiti , izgubljena sam jer ovo je za mene uzas !!!!!!
ne traži da ideš kod načelnika nego kod pomoćnika načelnika Službe za rad i socijalnu politiku Općine N.Sarajevo
UZASSSSSSSSS, SAMO DA ZNATE STA RADE U OPCINI NOVO SARAJEVO !!!!! Malo sam , ma nisam dobro sam se uznemirila , nije sta ali ipak iznos od 120 KM za mene itekako znaci. Ja sam se porodila 4 10 2008 a naknadu sam pocela dobijati znaci prvu oktobarsku od novembra 2008 a zadnju sam dobila za rujan 2009 u mjesecu oktobru!!!! sad me razuvjerite jesma li ja puklaaaaaaa ili su mi ukrali jednu zadnju dvanestu oni meni kazu u rjesenju vam stoji od 04.10 2008 do 04 10 2009 a vidite od kada primam i do kad ,ja cekam tu dvanestu ali izgleda necu je nikada dobiti ,jer kazu da nisam upravu!!!!1 Sta je ovo ljudi dragi pa poceli su da kradu i po 120 maraka od nas majki ! Dajte pomozite mi gdje cu i kako da nadzem tu dvanaestu naknadu .
izvini mila, ali mislim da su oni upravu...
ja sam se porodila 8.10.2008,prve 3 sam dobila u januaru (za oktobar,novembar i decembar)i onda svaki mjesec redovno. zadnju sam dobila 8.10.2009 za septembar i to je to. znaci 12 mjeseci: okt 08,nov.08,dec08.,jan 09,feb 09,mart 09,apri 09l,maj 09,juni 09,juli 09,avg 09,sept 09, prebroj i vidjeces da je to 12
ako si u nov dob za oktobar,onda treba zadnja da ti bude u oktobru za septembar,ne mozes nikako u jednoj godini dobiti dva puta za oktobar, mislim na go od tvog poroda
Drage moje forumasice evo da vas malo obradujem, meni danas postar donio ovu naknadu od grada. Prosli mjesec sam dobila zadnju redovnu naknadu, a sada ovu od grada. Buduci da sam nezaposlena primala sam po 120 KM, a sada od grada dobila sam 360KM. Nadam se da ce i ostale forumasice biti obradovane ovih dana.
ja sam se porodila 04.10.2008 , prva naknada mi je dosla, 12 novembra pise na listicu novembar 2008 120.km , sljedeca ,decem. 2008120 KM , januar 2009 120KM, FEBRUAR 2009 120 , MART 2009. APRIL 2009 MAJ2009, JUNI 2009, JULI 2009, AVGUST,2009,SEPTEMBAR 2009 U mjesecu oktobru, ja imam ukupno 11 listica, mene zanima da li aj trebam imati 12 listica ili 11! Molim Vas pogledajte , pa mi odgovorite! Jer vidim vi imate 12 listica!
Ja njima u Opcini cijelo vrijeme govorim da imam 11 listica i da su mi svi dosli sa jednom uplatom . Blijedo me gledaju i nevjeruju onome sto vide , rjesenje sam dobila na kucna vrata u mjesecu novembru , i od tada mi daju ali po jednu, da bi rekli nemam pravo vise , ukrali su mi jednu eto to je nista drugo ! Malo je stvarno falilo da kazem upravu su ali kako cu pa imam 11 priznanica ne 12 !
nov.08, dece.08,januar09,feb.09,mart09,april09,maj09,juni09,juli09,avg.09,semp09, NEMA VISE NIJE MI POSTAR DONIO!!!
draga Emil oni u Općini imaju Službu za finansije i privredu koja se bavi isplatama, tako da imaju evidenciju šta si primila a šta je još ostalo. Obrati se ti njima (službi za socijalnu politiku općine na kojoj si nastanjena) s dopisom u kojem tražiš isplatu 12 nadoknade a u prilogu im stavi 11 čekova (da ih tako nazovem) Mislim da će neko imati dobru volju i izvršiti uvid u tvoj predmet kako bi konstatirali da ti nije isplaćena 12 nadoknada
mamin Emil javi mi se putem privatne poruke da probamo završiti to odnosno pošalji mi broj svog tel da te nazovem Sad sam zvala prijateljicu koja radi pri Općini N.Sarajevo, ista služba ali drugi poslovi, ona će ti pomoći da to završiš Al javi mi se prethodno da se čujemo jer sam joj rekla da si mi prijateljica, bezveze mi bilo da objašnjavam
< Poruku je uredio veeseelaa -- 20.11.2009 10:56:20 >
hej mila javim ti se večeras, došla sam do firme da nešto obavim... Nadam se da ćemo uspjeti riješiti tvoj problem. Ova moja jaranica reče da dodješ kod nje u Službu za socijalni rad u ponedjeljak u 10,00 i poneseš rješenje o naknadi i čekove isplate al svakako te ja nazovem da ti dam moje podatke i njene Pozz
Ne znam dali je neko vec napisao...ali i da jeste- nema veze- neka se ponovi. Primjetila sam da mnoge porodilje ne znaju na sta sve imaju pravo...a i jedne prilike mi je sluzbenica na salteru rekla da i nije pozeljno da tone daju informacije same...nego ako pitas onda odgovore...ccc... Ugl. sto se Sa kantona tice- tu porodilje imaju pravo na sve naknade a to su: - jednokratna pomoc za opremu novorodjenceta u iznosu od 190 KM - mjesecna nadoknada od 120 KM (isplacuje se godinu dana) - djeciji doplatak koji je sada oko 35 KM po djetetu (godinu dana) - pomoc za majke u vidu sokova ili mlijeka (u zavisnosti jeli dojilja ili ne)
(nadam se da nisam nista zaboravila...)
Ovo vazi za nezaposlene majke koje priloze potrebnu dokumentaciju i vrlo bitno- niko u domacinstvu ne smije imati auto na svoje ime- jer se onda gubi pravo na pomoc.
Ugl. najbolje je zapucati u opstinu i traziti sve potrebne obrasce...i zahtjevajte da vam na svakom obrascu strihiraju koji papiri su obavezni. MM je bio na rubu zivaca i htio je da odustane ali ja nisam dala...kontam- hocu sta me sljeduje pa makar da je 1 KM. Bas mi super dodje onih 150- tak KM mjesecno...
Papiri se moraju ponovo predati nakon 6 mjeseci u protivnom se gubi pravo...
ja sam nezaposlena ali mm nije i nemamo auto na svoje ime?
drage moje, mozete li me uputiti gdje pise sta sve trea od dokumentacije za porodiljsku naknadu??? Da mogu da pripremim papite na vrijeme... Ja sam iz Sarajeva, opcina Novi grad... U radnom sam odnosu, ali sam na trudnickom skoro citavu zbog komplikacija....... Hvala..
2. POTVRDA OD POSLODAVCA DA JE U RADNOM ODNOSU I DA ĆE KORISTITI PORODILJSKO ODSUSTVO NA KOJOJ ĆE BITI UPISAN REGISTARSKI BROJ FIRME I MATIČNI BROJ OSIGURANIKA U PIO, SA NAZNAKOM DA LI JE RADNI ODNOS NA ODREĐENO ILI NANEODREĐENO RADNO VRIJEME I OD KADA JE U RADNOM ODNOSU
3. IZVOD IZ MATIČNE KNJIGE ROĐENIH ZA DIJETE
4. OTPUSNA LISTA IZ BOLNICE
5. UVJERENJE O KRETANJU IZ POLICISKE UPRAVE (ZA PODNOSIOCA ZAHTJEVA ČIJA LIČNA KARTA NIJE STARIJA OD GODINU DANA
6. RJEŠENJE O PRIZNAVANJU STATUSA RASELJENOG LICA ( ZA ONE PODNOSIOCE ZAHTJEVA KOJI IMAJU PRIJAVLJEN BORAVAK )
7. DOZNAKA OD LJEKARA OD PORODA ILI 28 DANA PRIJE PORODA ( ZAVOD ZA ZAŠTITU ŽENA I MATERINSTVA KANTONA SARAJEVO ) KAO DOKAZ DA JE OTVORENO BOLOVANJU U VEZI SA POROĐAJEM
8. UVJERENJE PIO O UPLAĆENIM DOPRINOSIMA
NAPOMENA:
ŽENA-MAJKA KOJA JE U RADNOM ODNOSU, A KOJA SE PRIJE ISTEKA PORODILJSKOG BOLOVANJA VRAČA NA POSAO DUŽNA JE PRIJAVITI OVOM ORGANU, KAO I DOSTAVITI DOZNAKU OD LJEKARA O TOME DA JE BOLOVANJE U VEZI SA POROĐAJEM ZAKLJUČENO.
Zahtjev se može dobiti u Službi za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica Općine na kojoj stanuješ
Znate li kad ide za Centar por.naknade. Ja sam zaposlena, 13.10. 09. sam se porodila, dobila rješenje od Općine pa me zanima kad počinje. Sad bi trebala dobiti retroaktivno u dec. pa onda ide svaki mjesec. Meni u rješenju piše 360 KM, jel toliko svaki mjesec ili 400 i nešto kako pišete?!!!!! pozz svima
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.