|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
11.12.2009 11:59:32   
Mamica24
IZVORNA PORUKA: micica

Kod mene je opcina Ilidza, vidim da niko tu jos nije dobio. Spominjete neku 13 naknadu. Ja sam friska u ovome. Porodila sam se polovinom septembra i prosli mjesec sam dobila 260 KM i bila sam zbunjena jer sam dobila obavjestenje da je naknada 120 KM. Zna li iko o cemu se radi? Je li naknada zaista 120 KM  ili vise? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Smijesni su ali eto, bolje ista nego nista user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Na žalost to ti je samo za 4 gradske općine

(odgovor članu micica)
Neposredna veza do poruke: 1251
11.12.2009 12:42:21   
sweet BaBy
hoce li vise taj postar dociuser posted image user posted image user posted image

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu micica)
Neposredna veza do poruke: 1252
11.12.2009 13:21:32   
Đenifer
Drage mame i slatke bebice,
ja sam sad dobila informacije iz prve ruke, bar za Centar da por.naknade neće  biti do srijede iduće sedmice, pa da se ne nadate do tada, mislim da će ostale općine slično dijeliti.pusa svimauser posted image

(odgovor članu sweet BaBy)
Neposredna veza do poruke: 1253
11.12.2009 13:22:29   
sweet BaBy
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ma vjerovatno je tako u svim opcinama, ali hajd vazno je da dodju do N.G.

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu Đenifer)
Neposredna veza do poruke: 1254
11.12.2009 13:22:34   
Apotekarka
Ma meni porodiljno legne na racun ali kasni za 10 mj dobila 01.12.

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Đenifer)
Neposredna veza do poruke: 1255
11.12.2009 14:45:58   
Hanady RR
i mi smo dobili infomaciju da prije utorka srijede se nenadamo naknadama u Starom Gradu. kanton nije uplatuo i baš mi čovjek reče ''Šuti sine sreća pa će vam uplatit'' kao da je situacija tako teška da se možemo nadat i da nam prestanu plaćat. E to bi bio vrhuser posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 1256
11.12.2009 14:49:16   
Pretty mamma
IZVORNA PORUKA: Hanady

i mi smo dobili infomaciju da prije utorka srijede se nenadamo naknadama u Starom Gradu. kanton nije uplatuo i baš mi čovjek reče ''Šuti sine sreća pa će vam uplatit'' kao da je situacija tako teška da se možemo nadat i da nam prestanu plaćat. E to bi bio vrhuser posted image user posted image user posted image user posted image

Auuuu...pa Božić i Nova se bliže....

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1257
11.12.2009 19:04:41   
muby
IZVORNA PORUKA: micica

Pise da je za 10. mjesec ali posto sam nezaposlena iznos mi je bio ( i jos uvijek je) nejasan. U rjesenju koje sam dobila od Opcine pise 120KM, a isplata 260 KM.  Kako god da sam pokusala skontati nije mi islo, cak i za mjesec i pol. Javnem vam u svakom slucaju.
BDW- cika postara jos nema na Ilidziuser posted image

I ja sam na Ilidzi, posto sam zaposlena mjesecna naknada iznosi 435 KM a u ugovoru pise 360KM.
Prvi put sam dobila za dva mjeseca, juli i avgust (a na potvrdi pise samo za avgust), jer mi je porodiljsko otvoreno 01.07. a porodila se 09.08. pa je moguce obracunati za kompletan mjesec.
E sada ako je tebi u ugovoru 120KM to je trecina od 360 pa bi po toj logici mjesecno trebala dobivati 145KM. Preostalih 115 je vjerovatno dio za mjesec kad si se porodila, tj od kad se vodis na porodiljskom.

HARIS, 9.8.2009.

(odgovor članu micica)
Neposredna veza do poruke: 1258
11.12.2009 19:13:18   
Dzenana_G
Moze li mi neko pomoci....
Za zaposlene, jel traze da se donese platna lista za zadnjih 6 mjeseci ili samo potvrda o visini plate u zadnjih 6 mjeseci?
I koliko iznosi mjesecna naknada za zaposlene?
Unaprijed zahvalna...
Pozdrav

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 1259
11.12.2009 19:19:01   
Pretty mamma
IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Moze li mi neko pomoci....
Za zaposlene, jel traze da se donese platna lista za zadnjih 6 mjeseci ili samo potvrda o visini plate u zadnjih 6 mjeseci?
I koliko iznosi mjesecna naknada za zaposlene?
Unaprijed zahvalna...
Pozdrav

Izvoli link Općine N.Sarajevo, u svim općinama ista je procedura.

http://www.novosarajevo.ba/stream/servis/index.php?pid=167

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 1260
11.12.2009 19:23:54   
Pretty mamma
Dženana, iznos je cca 439 KM (varira u par maraka po općinama).

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 1261
12.12.2009 9:29:09   
micica
Muby hvala ti mnogouser posted image

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 1262
12.12.2009 22:36:05   
Dzenana_G
Pretty mama hvala puno na pomoci :)

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu micica)
Neposredna veza do poruke: 1263
14.12.2009 8:08:06   
Hurma
e da vas pitam, ginekolog me je zeznuo, danas idem njemu, tako mi rekose na poslu, trebao mi otvoriti porodiljsko mjesec prije poroda, a on nije, tako da ne dobih naknadu za mjesec prije, danas ce mi dati taj papir, da li se moze opcini naknadno odnijeti taj papir da bi oni mozda uplatili i za mjesec ranije... ??? ako me shvatate...

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 1264
14.12.2009 10:56:10   
shejla
ne mora ti otvoriti mjesec ranije, ja sam otvorila ranije i zeznula se, jer cu na posao prije rodjendana, aBd.
Kod mene na poslu svi otvore bolovanje od dana poroda.
A mislim da ne mozes odnijeti naknadno nikakve papire, mada ne vidim razloga - isto ti ga dodje, dobices 12 peMzija, pa kad god...

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 1265
14.12.2009 11:05:10   
new mama
Hurma slazem se da ne moras otvoriti ranije trudnicko,to oni kazu kao mora 28 dana prije termina,pa sam se ja zeznula,otvorila tako i onda jos rodila poslije termina,pa sam morala ranije na posao,a tebi naknada ide od onog dana kad je otvoreno trudnickouser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 1266
14.12.2009 11:42:22   
Hurma
mene ce svakako prijaviti prije na kao godisnji (u julu do sept, radim u skoli) pa pocinjem raditi malo prije bebinog rođendana, tako da imam lufta mjesec/dva... a mogla sam uzeti taj novac od općine....

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1267
14.12.2009 12:41:21   
DM
Ima li je igdje???

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 1268
14.12.2009 12:44:23   
IvanaTz
Da ne citam ovih hiljadu stranica prijeuser posted image - ove naknade nema u Tuzli? Je li to samo u nasem kantonu nema ili...?

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1269
14.12.2009 14:32:13   
Rina26
U masem nema od 7 mj

21.10.2006. 12.07.2008.

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 1270
14.12.2009 21:09:36   
anidla
ja sam danas dobila rjesenje o naknadi....zivim u Opcini Novo Sarajevo i zadovoljna sam poprilicno iznosom koji stoji u rjesenju...e sad...mene interesuje na koji nacin oni to isplacuju??? nisu mm nista rekli....druga stvar meni tece porodiljsko od 07.10....kad se isplacuju naknade?? odprilike kojeg u mjesecu?

hvala unaprijed

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Rina26)
Neposredna veza do poruke: 1271
14.12.2009 21:13:15   
mama2009
s dobila rjesenje o naknadi....zivim u Opcini Novo Sarajevo i zadovoljna sam poprilicno iznosom koji stoji u rjesenju...e sad...mene interesuje na koji nacin oni to isplacuju??? nisu mm nista rekli....druga

zar taj iznos nije za sve isti cca 400KM.....

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1272
14.12.2009 21:14:19   
istra09
Anidla,
naknadu će ti donositi poštar.

Ja sam u Centru - od dana kada sam dobila Rješenje je proteklo 3 mjeseca dok mi poštar nije prvi put došao, a kada je došao donio je 3 naknade (retroaktivno).

Mamina sreća Leonarda se rodila 07.07.2009. i učinila me najsretnijom ženom na svijetu.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1273
14.12.2009 21:16:20   
anidla
ne znam jelisti iznos kod sviju nisam ja bas upucena....meni pise 431 KM....

jedva cekam postara user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

thx na brzom odgovoruuser posted image user posted image user posted image user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu istra09)
Neposredna veza do poruke: 1274
14.12.2009 21:20:58   
mama2009
anidla to je taj iznos koji je svima da kazem isti, ja sam dugo mislila da se daje na osnovu plate koju si imao.....al no-no-no

nego kad to dobijes retroaktivno ima da se obradujete i ti i Noa

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *