Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Kod mene je opcina Ilidza, vidim da niko tu jos nije dobio. Spominjete neku 13 naknadu. Ja sam friska u ovome. Porodila sam se polovinom septembra i prosli mjesec sam dobila 260 KM i bila sam zbunjena jer sam dobila obavjestenje da je naknada 120 KM. Zna li iko o cemu se radi? Je li naknada zaista 120 KM ili vise? Smijesni su ali eto, bolje ista nego nista
Drage mame i slatke bebice, ja sam sad dobila informacije iz prve ruke, bar za Centar da por.naknade neće biti do srijede iduće sedmice, pa da se ne nadate do tada, mislim da će ostale općine slično dijeliti.pusa svima
i mi smo dobili infomaciju da prije utorka srijede se nenadamo naknadama u Starom Gradu. kanton nije uplatuo i baš mi čovjek reče ''Šuti sine sreća pa će vam uplatit'' kao da je situacija tako teška da se možemo nadat i da nam prestanu plaćat. E to bi bio vrh
i mi smo dobili infomaciju da prije utorka srijede se nenadamo naknadama u Starom Gradu. kanton nije uplatuo i baš mi čovjek reče ''Šuti sine sreća pa će vam uplatit'' kao da je situacija tako teška da se možemo nadat i da nam prestanu plaćat. E to bi bio vrh
Pise da je za 10. mjesec ali posto sam nezaposlena iznos mi je bio ( i jos uvijek je) nejasan. U rjesenju koje sam dobila od Opcine pise 120KM, a isplata 260 KM. Kako god da sam pokusala skontati nije mi islo, cak i za mjesec i pol. Javnem vam u svakom slucaju. BDW- cika postara jos nema na Ilidzi
I ja sam na Ilidzi, posto sam zaposlena mjesecna naknada iznosi 435 KM a u ugovoru pise 360KM. Prvi put sam dobila za dva mjeseca, juli i avgust (a na potvrdi pise samo za avgust), jer mi je porodiljsko otvoreno 01.07. a porodila se 09.08. pa je moguce obracunati za kompletan mjesec. E sada ako je tebi u ugovoru 120KM to je trecina od 360 pa bi po toj logici mjesecno trebala dobivati 145KM. Preostalih 115 je vjerovatno dio za mjesec kad si se porodila, tj od kad se vodis na porodiljskom.
Moze li mi neko pomoci.... Za zaposlene, jel traze da se donese platna lista za zadnjih 6 mjeseci ili samo potvrda o visini plate u zadnjih 6 mjeseci? I koliko iznosi mjesecna naknada za zaposlene? Unaprijed zahvalna... Pozdrav
Moze li mi neko pomoci.... Za zaposlene, jel traze da se donese platna lista za zadnjih 6 mjeseci ili samo potvrda o visini plate u zadnjih 6 mjeseci? I koliko iznosi mjesecna naknada za zaposlene? Unaprijed zahvalna... Pozdrav
Izvoli link Općine N.Sarajevo, u svim općinama ista je procedura.
e da vas pitam, ginekolog me je zeznuo, danas idem njemu, tako mi rekose na poslu, trebao mi otvoriti porodiljsko mjesec prije poroda, a on nije, tako da ne dobih naknadu za mjesec prije, danas ce mi dati taj papir, da li se moze opcini naknadno odnijeti taj papir da bi oni mozda uplatili i za mjesec ranije... ??? ako me shvatate...
ne mora ti otvoriti mjesec ranije, ja sam otvorila ranije i zeznula se, jer cu na posao prije rodjendana, aBd. Kod mene na poslu svi otvore bolovanje od dana poroda. A mislim da ne mozes odnijeti naknadno nikakve papire, mada ne vidim razloga - isto ti ga dodje, dobices 12 peMzija, pa kad god...
Hurma slazem se da ne moras otvoriti ranije trudnicko,to oni kazu kao mora 28 dana prije termina,pa sam se ja zeznula,otvorila tako i onda jos rodila poslije termina,pa sam morala ranije na posao,a tebi naknada ide od onog dana kad je otvoreno trudnicko
mene ce svakako prijaviti prije na kao godisnji (u julu do sept, radim u skoli) pa pocinjem raditi malo prije bebinog rođendana, tako da imam lufta mjesec/dva... a mogla sam uzeti taj novac od općine....
ja sam danas dobila rjesenje o naknadi....zivim u Opcini Novo Sarajevo i zadovoljna sam poprilicno iznosom koji stoji u rjesenju...e sad...mene interesuje na koji nacin oni to isplacuju??? nisu mm nista rekli....druga stvar meni tece porodiljsko od 07.10....kad se isplacuju naknade?? odprilike kojeg u mjesecu?
hvala unaprijed
s dobila rjesenje o naknadi....zivim u Opcini Novo Sarajevo i zadovoljna sam poprilicno iznosom koji stoji u rjesenju...e sad...mene interesuje na koji nacin oni to isplacuju??? nisu mm nista rekli....druga
Ja sam u Centru - od dana kada sam dobila Rješenje je proteklo 3 mjeseca dok mi poštar nije prvi put došao, a kada je došao donio je 3 naknade (retroaktivno).
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.