Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
U Sarajevu ima preko 30000 korisnika ove socijalne naknade...ne znam baš koliko ima smisla zaobići baš tu kategoriju ljudi sa isplatom... Ja se nekako ponadah da čim je potpisana isplata invalidnina, da bi bilo logično da se izvrši isplata i porodiljskih naknada i dječijeg doplatka... Ali u ovoj zemlji sve manje ima logike......
Mislim da bi se i mi trebale organizovati nekako da dodjemo sa bebama na proteste, ja sam do sada samo malo majki sa djecom vidjala na istim, a trebale bi izaci, mozda ako nas bude vise cemo poslati snaznu poruku, da se samo nakon par mjeseci nakon demonstracija za JMB opet nimalo ne pridaje vaznosti te da samim time i zaboravljaju najmladji gradjani ove drzave...znam da je bilo opasnih i nimalo prijatnih momenata, ali ipak mozda bi i mi trebale izaci sa nasim zahtjevima, kao npr. Redovna isplata porodiljske naknade, Povecanje iste, (u RS-u je visina iste, ako se ne varam u iznosu od 100% zadnje primljene plate) Druge vrste podsticaja zasnivanja porodice i radjanja djece kao npr. Povlastice prilikom kupovine stanova, besplatni lijekovi i lijecenje djece bar za socijalno ugrozene porodice itd. Sta vi mislite o svemu tome? Ili da cekamo iz mjeseca u mjesec hocemo li imati dovoljno novca da kupimo pelene i platimo ratu za kredit i da li ce se neko sjetiti buducnosti ove drzave-nase djece?
Kula ja sam slicno razmisljala / da ne mogu zanemariti totalno sve korisnike naknade i djecije doplatke .. Ali izgleda da mogu Ja sam kao T isla na proteste za JMB koji su bili mirni .. A i sad bih izasla da mogu biti sigurna da su Mirni ..Sa djetetom od 2,5 mjeseca ne mogu gledati hoce li nas neko povrijediti kamenom i sl.
< Poruku je uredio Mrvica_83 -- 12.2.2014 18:43:56 >
24.10.12 Jedan anđeo 26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!
mrvice, slazem se u potpunosti s tobom, tesko cemo se mi sa malim bebicama odluciti da idemo na ulice, jer se nikada ne zna u kom ce pravcu otici protesti, a i vrijeme je lose. ne znam sto protestanti nisu i naknade naveli u zahtjevima koje su uputili vladi
Na TV SA je maloprije bilo da su danas uplaćene porodiljske naknade, invalidnine za civilne žrtve rata i još neke naknade. Riječ je o Kantonu Sarajevo.
Drage moje ministar odgovorio kaze da ce naknada kasniti par dana zbog toga sto je zgrada izgorjela i to je to da je nece biti nekoliko mjeseci je kaze potpuna dezinformacija