Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Elmedin Konakovic maloprije : "Jutros su pocele isplate. 800.000 KM je pusteno i nastavljaju placati redom kako im opstine dostave spiskove. Bez obzira na to , iipak bi trebali organizovati sastanak. Da vidimo tu zakonsku regulativu. I pokusamo rijesavati. Pozdrav."
Otkud sada ova informacija, da li je to iz prve ruke ili? Da li cemo mi biti obuhvaceni u ovoj isplati jos uvijek stoji nejasno, po meni bar... Da, slazem se trebamo organizovati sastanak unatoc svemu i pozvati TV da nas ne mogu lagati opet sljedeci mjesec, upoznati javnost s nasim problemima...
naravno da se trebamo podici da nam sav izostatak isplate,,samo zene da vam podijelim svoju poruku za sva ova desavanja u zemlji:SVE SE MOZE PODNIJETI ALI BEBA GLAD NEMOZE...
< Poruku je uredio Ellaaaa -- 13.2.2014 11:08:25 >
NEMOJTE SE USTRUCAVATI DA ZOVETE ILI DA IDETE NA SASTANAK,JA CU ICI ISPRED SVIH MAJKI,ZA SVOJU DJECU CU I U VATRU ICI AKO TREBA,SKOLOVANA SAM I KULTURNA I RIJESIT CEMO TO NA CIVILIZOVAN NACIN,SAD JE MOZDA I NAJBOLJA PRILIKA DA SE DODJE DO CILJA
Mame, mislim da nema potrebe da covjeka zovemo jedna po jedna. najbolje da se dogovori sastanak sa njim, mi dogovorimo pitanja i sa njim vidimo koliko nas moze primiti na sastanak. To je moje misljenje.
zene, idemo dalje...vasi prijedlozi? Ja sam vec jucer pisala na tu temu ... Redovna isplata porodiljske naknade, Povecanje iste, (u RS-u je visina iste, ako se ne varam u iznosu od 100% zadnje primljene plate) Druge vrste podsticaja zasnivanja porodice i radjanja djece kao npr. Povlastice prilikom kupovine stanova, besplatni lijekovi i lijecenje djece bar za socijalno ugrozene porodice itd.
da sve opcine isplacuju jednokratnu pomoc za opremu novorođencadi, da sve zaposlene zene imaju pravu da ostanu godinu dana sa svojim bebicama ( posto svaki privatnik iskoristava rupe u zakonu I uslovljava zene da se vrate ranije na posao - ili ce ostati bez istog ), da se zenama u radnom odnosu isplacuje ostatak place ,a ne da budu na neplacenom odsustvu ( jer vecina firmi zene nakon poroda brise sa platne liste - jedina primanja su im naknade )
ma svi iznosi su nehumani, treba se raditi na povecanju nataliteta u nasoj zemlji, da nam daju puno bolje uslove od postojecih I za zaposlene I za nezaposlene zene. kako mnoge zemlje imaju za svako dijete, svako drugo ili trece jednokratne iznose pomoci , da se to I kod nas uvede, pa koliko toliki iznos
Povećanje naknade obavezno i ujednačavanje, a ne jedan mjesec dobijemo 490, a drugi 447 KM, to je velika razlika. Isto tako da budi iste naknade ko radi i ko ne radi, naša djeca jedu isto, evo ja radim ali sramota je da osoba koja ne radi dobija 120 KM kao da njeno dijete manje vrijede zato što ona ne radi, a ne radi zato što joj to država nije omogućila. Svejedno mislim da je i 60% prosjeka federacije premalo i za one koje rade. Ja se nudim da idem na sastanak.