Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Novi Grad izgleda nista danas. Bebana, mi ocekujemo naknadu za oktobar mjesec, a ti ces mislim dobiti u januaru tek za oktobar i novembar. Tako je bar meni bilo. Porodila se u maju i tek u augustu sam dobila za maj i juni.
E to je druga prica vec . Vrlo je moguce da ces dobiti onda za taj dio 9-og, i za oktobar. Subotom nisam imala prilike dobiti, ali mi sestra kaze da je njoj u Opcini Ilidza znao postar doci i tada, pa sam neznam i ostaje nam jedino da se nadamo.
IZVORNA PORUKA: bebana12
Ja sam na porodiljskom od 13.09. a rjesenje sam dobila prosli mjesec pa se nadam ..Dijele li subotom naknade
Drage moje, ja se odmah, na početku izvinjavam jer je vrlo vjerovatno da odgovor na ovo moje pitanje postoji, ali ima toliko postova i ne znam kako da nađem ono što me zanima. Naime, na portalu sam pročitala da i nezaposlene majke, kao i majke koje se još obrazuju imaju pravo na naknadu, oko 120 KM. Živim u sarajevu, novi grad. Ne radim, studiram, u sedmom sam mjesecu trudnoće. Ako je to tačno da imam pravo na naknadu, može li mi neko napisati kako je mogu ostvariti? Kakva je procedura, dokumentacija, kada to trebam obaviti? Hvala vam
bila naknada, općina centar kod druge gimnazije iznos kao sto je neko vec napisao 490,00 KM
eto toliko od mene drage moje nama je ovo bila zadnja naknada imate sve veliki pozdrav od mene i moje malene
@Fatma
draga moja ne znam sta da ti pisem, ne mogu ni zamisliti kako ti je i kada vidim svoju malenu odmah se sjetim kako je tebi kada znas da ti kćerka boluje od takve bolesti. bilo kakve rijeci su suvisne, samo neka ti Bog dragi da snahe i sabura. velika pusa za tebe i tvoju malenu i molim te, ne znamo se licno ali slobodno sta god treba tu sam, a vjerujem da ne govorim samo u svoje ime vec u ime većine članica RR salji poruke ako ikako mozemo da ti ublazimo sadasnju situaciju
Drage moje, ja se odmah, na početku izvinjavam jer je vrlo vjerovatno da odgovor na ovo moje pitanje postoji, ali ima toliko postova i ne znam kako da nađem ono što me zanima. Naime, na portalu sam pročitala da i nezaposlene majke, kao i majke koje se još obrazuju imaju pravo na naknadu, oko 120 KM. Živim u sarajevu, novi grad. Ne radim, studiram, u sedmom sam mjesecu trudnoće. Ako je to tačno da imam pravo na naknadu, može li mi neko napisati kako je mogu ostvariti? Kakva je procedura, dokumentacija, kada to trebam obaviti? Hvala vam
Merylin, nezaposlene porodilje imaju pravo na 120 KM, ali mislim da moras biti prijavljena na biro. Neka me neko ispravi ako grijesim Bilo je price da ce se ta nadoknada povecati na 360 KM cini mi se, samo to jos nije stupilo na snagu. Kruze price da ce se to odnositi na bebe rodjene nakon 1.januara. Ako ko zna vise, neka napise, bicemo zahvalne
sad za sad je 120 KM, rodica prosle sedmice dobila rjesenje, a to se odnosi na nezaposlene majke koje su prijavljene na biro. na Birou direktno odete, jer se kod njih to i predaje i oni ce vam reci sta sve treba...
Žena-majka koja nije u radnom odnosu ili se nalazi na redovnom školovanju po navedenoj Naredbi ima pravo na novčanu pomoć u iznosu od 120,00 KM mjesečno u trajanju od godinu dana.
Ili sam ja nešto pogrešno shvatila ili je ovo nešto na šta su se odlučili oglušiti.
Mila, imas pravo na porodiljsku naknadu, uzmi sa studentske potvrdu da si student, odes u opcinu novi grad i oni ce ti reci sta ti jos treba i to je to, postar donese rijesenje, a nakon toga i naknadu (koja kasni po par mjeseci)