Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Vanne Ne znam da li je proceudra azlicita od Opstine do Opstine .. Kod mene je , konkretno , rijec o Opstini Vogosca na kojoj sam prijavljena pa me ne bi cudilo da su izmislili neka pravila .. Elem teta neka me zvala da pita za adresu firme / njima posalju postom a da ja dodjem po Rjesenje licno / da prije toga potpisem neku izjavu dole na salteru .. Ne znam tacno o cemu se radi ali idemo sutra oko 12h da to zavrsim pa cu javiti o cemu se radilo Meni je malo nezgodno jer sam prijavljena na jednoj adresi a zivim na drugoj Nije mi se dalo da moljakam postare pa cu makar zamoliti da ostavljaju mojoj mami ako bude moguce .. Just smile Hvala na odgovoru .. Pitat cu sutra tetu na kojem sam spisku .. Mah / bice da je je februar koliko su azurni
24.10.12 Jedan anđeo 26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!
Ja sam otvorila porodiljsko u septembru,porodila se u oktobru,rjesenje sam dobila na kucnu adresu i potpisala se da sam primila.Ne moras ici u opstinu.Mene su pitali da li cu doci ili na kucnu adresu..Jos uvijek nisam primila naknadu vec tek iduci mjesec zvala sam opstinu dobijes zaostatak tako da se nadaj naknadi februar ili mart.Stvarno su bezobrazni sto se ovoga tice,dok naknada dode samo dugove vrati...
Draga isla sam u Opcinu i preuzela Rjesenje / datum izdavanja je 04.12 . Porodiljsko sam otvorila 01.11 a porodila se 26.11 .U Opcini su mi rekli da u februaru dobiti dvije naknade .. Pa cemo vidjeti Tebi sretno - bas si dugo cekala
24.10.12 Jedan anđeo 26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!
Pozdrav za mame. Imam pitanje pa ako neka od vas ima tačnu informaciju neka mi odgovori :) Primam naknadu od 120KM kao porodilja koja je na birou, inače u pitanju je Općina Centar, i danas čujem da posljednju naknadu isplaćuju u iznosu od 350KM. Da li jr to tačno? Hvala puno :*
imam jedno pitanje.Naime korisnik sam porodiljske naknade u TK po osnovu radnog odnosa i poslodavac mi je odredio trajanje porodiljskog od 1 godinu dana prema zakonu.Sada se raspituje da li cu se ja vracati na posaoa nakon godine dana (istice u 6-tom mjesecu) i kakvi su moji planovi.Bojim se da bi mi mogao dati otkaz bilo sta da kazem i ne znam da li bih tada imala pravo na tu naknadu posto vise nisam u radnom odnosu.Molim pomoc....
naancy ,mene su zvali da se vratim na posao nakon pet mjeseci otvorenog porodiljskog,ja sam odbila jer nisam zeljela ostaviti tako malenu bebu po devet sati bez majke,jer sam ga aktivno dojila,direktor je govorio kako ce mi dati otkaz cim se vratim u firmu jer sam se odbila vratiti kada su oni zeljeli ,i ono sto znam je da ti ne mogu dati otkaz sve dok si na porodiljskom po zakonu eh sada ono sto moze uciniti jeste nakon sto ti istekne ta godina moze poslje mjesec,dva da ti da otkaz ali jedino ako te proglasi tehnoloskim viskom ali tada naredne dvije godine nikoga ne moze zaposliti na tvom radnom mjestu.Sretno
Vezano za porodiljsku naknadu. Ako je zena prijavljenja 6 mjeseci prije termina, a porodi se ranije, tj ne otvara porodiljno bolovanje, da li ima pravo na naknadu kao zaposlene zene? I kako ide ovo s prijavljivanjem, koji je rok za prijavu od dana potpisivanja ugovora?
mozete li mi samo reci koliko inosi porodiljska naknada kada sam na birou, citam 130 al to minnekako bas malo :-( citala sam prije par mjeseci da je kao na birou 500 km a zaposlenim 750...sta je bilo sa tim zakonom... a pripadam ilidzi.
Pozdrav za mame. Imam pitanje pa ako neka od vas ima tačnu informaciju neka mi odgovori :) Primam naknadu od 120KM kao porodilja koja je na birou, inače u pitanju je Općina Centar, i danas čujem da posljednju naknadu isplaćuju u iznosu od 350KM. Da li jr to tačno? Hvala puno :*
Ja sam cula da od januara kao stupa na snagu taj zakon, tj.za bebe rodjene nakon januara. Ali ne drzi me za rijec, to je samo rekla-kazala
Ja jos nisam prijavljena u KS, iako sam tu udata vec duze vrijeme i tu boravimo dok smo preko odmora u BiH. U januaru dolazim zastalno aBd i prijavljujem se u opcinu N.Grad, hocu li imati problema za tu nadoknadu (za nezaposlene, bez obzira bila ona 120 KM kao do sada, ili ako je povecaju na 350), s obzirom da je termin poroda u martu a ja cu se prijaviti u januaru tek
Ja sam cula da od januara kao stupa na snagu taj zakon, tj.za bebe rodjene nakon januara. Ali ne drzi me za rijec, to je samo rekla-kazala
Ja znam da je ranije bilo tako odn. zadnja (13) tzv. od gradonacelnika je za zaposlene iznosila fiksno 250KM, a za nezaposlene 350KM. Prije nekoliko mjeseci su ukinuli tu trinaestu jer je nestalo novaca u budzetu kod gradonacelnika.
Zenice, kod mene je iskrsnuo PROBLEM oko tog Rjesenja MOLIM ZA SAVJET Opstina NG je u pitanju, predali smo zahtjev oko 11.11. buduci da sam rodila 7.11. , oko 15.11. me zove ciko iz Opstine da mi kaze DA SU POGRIJESILI OKO RJESENJA, napravili Rjesenje da sam nezaposlena al ja sam zaposlena i kao doci ce mi prvo to pogresno al da se ne osvrcem vec da ce oni poslati ispravno. Za dan dva je doslo to pogresno, nista nisam potpisala u sanducetu je bilo...kasnije prolazili dani, oko 13.12. meni vec cudno sto ne dolazi novo Rjesenje, nazovem ciku, kaze da ce vrlo brzo stici, da je do njih blabla...ok cekam jos, evo danas 26.12. JOS GA NEMA.
Meni je malo tu cudno sve, jos moji roditelji pravnici. Savjetuje me mama da predam novi zahtjev dok nije istekao rok, tj onih 60dana, jer je sve pomalo cudno da ono pogresno naprave za dan dva a evo skoro 2mj cekam ispravno Rjesenje, ne znam vise sta da radim...DAL JE NEKO IMAO SLICAN PROBLEM? Dal da predam novi zahtjev da mi kasnije ne bi rekli "ne znamo mi za tebe,,nisi se zalila ovo ono"?
Zenice, kod mene je iskrsnuo PROBLEM oko tog Rjesenja MOLIM ZA SAVJET Opstina NG je u pitanju, predali smo zahtjev oko 11.11. buduci da sam rodila 7.11. , oko 15.11. me zove ciko iz Opstine da mi kaze DA SU POGRIJESILI OKO RJESENJA, napravili Rjesenje da sam nezaposlena al ja sam zaposlena i kao doci ce mi prvo to pogresno al da se ne osvrcem vec da ce oni poslati ispravno. Za dan dva je doslo to pogresno, nista nisam potpisala u sanducetu je bilo...kasnije prolazili dani, oko 13.12. meni vec cudno sto ne dolazi novo Rjesenje, nazovem ciku, kaze da ce vrlo brzo stici, da je do njih blabla...ok cekam jos, evo danas 26.12. JOS GA NEMA.
Meni je malo tu cudno sve, jos moji roditelji pravnici. Savjetuje me mama da predam novi zahtjev dok nije istekao rok, tj onih 60dana, jer je sve pomalo cudno da ono pogresno naprave za dan dva a evo skoro 2mj cekam ispravno Rjesenje, ne znam vise sta da radim...DAL JE NEKO IMAO SLICAN PROBLEM? Dal da predam novi zahtjev da mi kasnije ne bi rekli "ne znamo mi za tebe,,nisi se zalila ovo ono"?
a što se nisi žalila na ovo rješenje... jesi ga potpisala, primila ...ostavljeno ti... idi u opštinu....u roku do 60 dana nemoj da ti sitekne... mislim rješit će oni to al dok kroz papire kasnije rješe možeš čekat nakade dugo pa neke retroaktive u siplati čekati...
< Poruku je uredio Bebica11 -- 26.12.2013 12:17:50 >
Deseta_aDraga koliko sam skontala ovaj sistem ti bi trebala naknade dobiti u januaru jer kasne sa isplatama 2 mjeseca .. meni tako objasnise / ja sam rodila u novembru a kao dvije naknade cu dobiti u februaru Drzim fige da bude tako !