Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Žena-majka koja nije u radnom odnosu ili se nalazi na redovnom školovanju po navedenoj Naredbi ima pravo na novčanu pomoć u iznosu od 120,00 KM mjesečno u trajanju od godinu dana.
Ili sam ja nešto pogrešno shvatila ili je ovo nešto na šta su se odlučili oglušiti.
U svakom slučaju, hvala vam na odgovorima
uradi ovako kako sam ti rekla, ja sam sa prvim djetetom bila student i primala sam naknadu, ne brini se, imas pravo
Bio je poštar i u Novom gradu, donio parice :) nadam se da je i vas ostale obradovao. Mi bili na BB i kad smo došli kući muštuluk, eh da je jučer došao svašta bi mi danas kupili, ali hB i ovo je dosta.
¨*..*°•. ¸.•°*°•. ¸.•°*°•..•°¨* Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno. 16.03.2013.
Bebana, ja sam kao i ti otvorila porodiljsko bolovanje u septembru a porodila se u oktobru. Rješenje mi je stiglo u novembru. Srela sam postara kaze nema me na spisku, najvjerovatnije cu dobiti iduci mjesec.
Sad sam zvala postara na mob. i razocarenje. Kaze sjedimo i cekamo u pripravnosti pare,nema para ni za porodiljske ni za penzije. Cim stignu kaze pocinju dijeliti a daj boze da to bude danas. Eh eto zene, informacija iz prve ruke, Svrakino, N. Grad.
Zvala sam opštinu danas,kazu da me nema na spisku tek iduci mjesec kao i ti a Bog zna kad ce biti i iduci mjesec... .Hvala ti svakako na informaciji..Lijep pozdrav
Drage moje, ja se odmah, na početku izvinjavam jer je vrlo vjerovatno da odgovor na ovo moje pitanje postoji, ali ima toliko postova i ne znam kako da nađem ono što me zanima. Naime, na portalu sam pročitala da i nezaposlene majke, kao i majke koje se još obrazuju imaju pravo na naknadu, oko 120 KM. Živim u sarajevu, novi grad. Ne radim, studiram, u sedmom sam mjesecu trudnoće. Ako je to tačno da imam pravo na naknadu, može li mi neko napisati kako je mogu ostvariti? Kakva je procedura, dokumentacija, kada to trebam obaviti? Hvala vam
Mila, imas pravo na porodiljsku naknadu, uzmi sa studentske potvrdu da si student, odes u opcinu novi grad i oni ce ti reci sta ti jos treba i to je to, postar donese rijesenje, a nakon toga i naknadu (koja kasni po par mjeseci)
evo ovkava je rpocedura... na šaletru opštine će ti reći ili potvrdu iz studnestvke službe ili potvrdu sa biora... eleme ti doneseš ovo prvo uz ostalu dokumnetaciju i doiješ nakadu za nezapolenu porodilju
Moje zenice drage ja sam se porodila u oktobru prosle godine dobila sam zadnju naknadu prosli mjesec za septembar da li sam trebala dobiti jos jednu za oktobar to jeste zadnju. Pitala sam postara on nista ne zna o tome.bas sam zbunjena
DD jedno pitanje za iskusnije mamice Porodiljsko odsustvo mi je otvoreno od 01.11.13 , porodila sam se 26.11 a Rjesenje o naknadi mi je gotovo ( danas su me zvali iz Opcine ) da dodjem potpisati neku izjavu .. Kad mogu ocekivati naknadu ? Koliko vidim uglavnom isplate dvije naknade retroaktivno jer su u kasnjenju .. Vi ste sad u Decembru primile za 10.mjesec ??Ako sam dobro shvatila ja bih mogla u januaru dobiti za 11. i 12. mjesec ? Unaprijed hvala na odgovoru !
24.10.12 Jedan anđeo 26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!
Ja sam se porodila u maju (rješenje je bilo gotovo odmah nakon par dana) a prvu naknadu sam primila u augustu. Tako da možda ti bude i u februaru prva. A možda i u januaru, ko će im znati... :)
Lijeppozdrav drage mame :) Ja sam na opcini NG i bila mi je naknada ali kao sto mogu primjetiti svaki mjesec opcina Ng ako nista,barem 1KM ima manju naknadu u odnosu na ostale opcine sto me vec pomalo ljuti .Da li je jos neko to primjetio?