Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
pih,meni jos nista, koliko dugo traje od rjesenja do prve isplate, ja rjesenje dobila u ponedjeljak
sahara ako si dobila rjesenje i na hranu to mozes podizati u Kumrovcu ,na Otoci od 15-tog do 25-tog u mjesecu od 16h i mozes odma da krenes ,a sto se tice para ,ja sam cekala od dolaska rjesenja u "moje ruke",mjesec i po ,sto znaci ako bude kao i kod mene ,morat ces jos cekati,a ko im ga zna ,mozda bude i prije
pusa tebi i bebi
ma daj remzy, nemoj me strasiti, nemam ja pravo na ishranu, cak nisam ni pokusala, ali cini mi se ako imas auto ili kako vec nemas pravo, ma rece mi teta da cu za 10-ak dana od rjesenja dobiti, pa sad ko ce ga znati, a ti da znas da sa ovom informacijom nisi za mustuluka , pusa i tebi i tvojim pilicima
evo pošto se popeo na "brdo" i donio naknadu, a sahara i ja sam čekala dosta. porodila se 21.3 nekad sredinom aprila dobila rješenje, a danas dobila prve dvije porodiljske naknade. konačno! mada sam se nadala da će biti tri ali valjda će ta martovska biti zadnja.
A de vi meni recite nešto ženice: Ja sam predala zahtjev za porodiljsku naknadu početkom marta, i dobila rješenje krajem maja. Prvu sam naknadu dobila početkom juna, tj. još uvijek nije prošlo onih 15 dana za žalbu. Što znači i da sam se žalila na rješenje od te ljubavi nema ništa. Eh sad, ja sam podnijela zahtjev za nadoknadu za porodilju, i za ishranu djeteta do 6 mj starosti. To je bio zahtjev za oboje istovremeno, a dobila sam rješenje samo za ishranu djeteta do 6 mj starosti, a onu jednokratnu za porodilju ništa. Živim u Tuzli, i pitam one koje znaju da li su one ostvarile to pravo za jednokratnu nadoknadu, ili isto ovako kao ja?
Pa šta je onda s mojim poštom??? I ja sam u Novom Sarajevu, a nije ga danas bilo .Valja mi ga dobro nalupat kad dođe, a nema mu ni one "redovne" markice "na kafu" za kaznu!
Žene drage, pa ne mogu da vjerujem???Sad mi svekrva reče da jeste dolazio poštar danas i da je dao porodiljsku naknadu mojoj jetrvi, koja stanuje stan ispod mene, ali mene je zaobišao .Istina da mi je porodiljsko bolovanje isteklo 17. maja ove godine, dakle trebali su mi obračunati porodiljsku za tih 17 dana, ali izgleda da su me zaobišli!!!??? Pa ne mogu da vjerujem, pa ima li išta u ovoj državi da se odradi pošteno i regularno, bez nekih lopovluka?Ima li koja porodilja da joj je isteklo porodiljsko, ovako kao meni, a da je dobila naknadu za tih par dana, i je li uopšte dobila naknadu?Ljuta sam ko ris, prvo su me onako na početku toliko izmaltretirali i isekirali, dok na kraju ipak nisam izganjala svoja prava, ali sam zbog toga platila veliku cijenu-od silne sekiracije sam izgubila mlijeko, a sad i ovo sranje!Pa stvarno neznam dokle ti lopovluci i bezobrazluci mogu tako daleko ići?!
Pankice i meni je isteklo bolovanje isto kao i tebi 7.maja i danas mi poštar donio novac za tih 7 dana. Ne znam zašto ti nisi dobila. Moraš to provjeriti.
ja cu svog postara prebiti kad ga vidim. Danas dijelili u starom gradu, ja jadan cekala, a meni nista, pa ovo je bezobrazluk i onda ce mi tako maznuti jednu garant.
Hvala ti dementet, ako ništa, bar ću se do sutra nadati da me poštar "zaboravio", a sutra ću aBd zvati opšinu, pa da vidim šta će mi oni reći, gdje je zapelo?Nadam se da ću ipak dobiti naknadu za tih 17 dana.Inače, neznam šta ću uraditi, stvarno su bezobrazni!
zene ja dobila naknadu ali nisam taj dodatak o kojem pričate ni za prošli ni za ovaj mjesec?? A vi?
Ten tiny little fingers that always want to play, That never stop exploring the wonder of today. Ten tiny little fingers that from the very start, Will reach out for tomorrow yet always hold your heart
Ni ja svoju ne diram, čuvam je baš zato što pretpostavljam da ću se načekati dok stigne prva naknada. Mm predao papire u petak i teta mu rekla da očekujemo isplatu za 25 dana..... aaaaaahaaaaa baš joj vjerujem !!!
Moja radna kolegica je prijavljena u ZHŽ (SIROKI BRIJEG) vec vise od pola godine.Nasa raedovita primanja su 800 KM-Sada je ona rodila i jutros je zvala u socijalno i rekli su joj da mora biti najmanje godinu dana prijavljena da bi mogla ostvariti bilo kakva novcana primanja zatim joj nabrojali masu neke dokumentacije za prikupiti...Ako neko zna da odgovori na ovo pitanje: sto je tacno potrebno od dokumentacije i koliki period moras biti prijavljen. unaprijed zahvalna
prvo sam jer je "stigla" prva naknada.....a onda sam jer mi je danas postar ostavio obavjest (a cijeli sam dan kuci) i sad MM posao na postu da uzme ka dono ne moze, moram ja licno...haj to mi je ok ali me postar iznervirao..tacno su se zaliti...sad ja moram da kombinujem da mi mama cuva dijete dok ja trknem sutra po lovu a bebu dojim....uh.....
Ja sam prijavljena u Posušju,kod nas treba biti prijavljen pola godine,a od dokumentacije mi je trebalo,rodni list bebe,vjenčani list,potvrda sa zavoda da su izmirena potraživanja,potvrda o prebivalištu (CIPS),UPLATE OD ZADNJIH 6 MJRSECI,od firme potvrda da si u radnom odnosu,potvrda iz LJubuškog da je firma svim radnicima plaćala redovno doprinose
Meni ove naknade nisu nikako jasne...za par dana ce 3 mjeseca kako sam sam se porodila,a nista jos nisam dobila. Ni rjesenje ni novac Tuzlanke kako to ide kod nas?
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Podvezivanje jajnika! Tidzi
Imamo dijece onoliko koliko smo zeljeli i ja bih sada da podvezem jajnike. Vasa misljenja za i protiv podvezivanja i objasnjenja. Hvala puno! I molim Vas nemojte mijesati vjeru u ovo.
Podvezati. (37%)
Ne podvezivati. (56%)
Cula sam losa iskustva u vezi toga. (6%)
Cula sam sve najbolje o podvezivanju. (1%)
Broj svih glasova: 107
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!