|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
13.6.2009 13:57:31   
remzy
IZVORNA PORUKA: sahara

pih,meni jos nista, koliko dugo traje od rjesenja do prve isplate, ja rjesenje dobila u ponedjeljakuser posted image

sahara
ako si dobila rjesenje i na hranu to mozes podizati u Kumrovcu ,na Otoci od 15-tog do 25-tog u mjesecu od 16h i mozes odma da krenes ,a sto se tice para ,ja sam cekala od dolaska rjesenja u "moje ruke",mjesec i po ,sto znaci ako bude kao i kod mene ,morat ces jos cekati,a ko im ga zna ,mozda bude i prije

pusa tebi i bebi

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 651
13.6.2009 14:03:12   
Anoniman
ma daj remzy, nemoj me strasiti, nemam ja pravo na ishranu, cak nisam ni pokusala, ali cini mi se ako imas auto ili kako vec nemas pravo, ma rece mi teta da cu za 10-ak dana od rjesenja dobiti, pa sad ko ce ga znati, a ti da znas da sa ovom informacijom nisi za mustulukauser posted image user posted image user posted image user posted image , pusa i tebi i tvojim pilicima

(odgovor članu remzy)
  Neposredna veza do poruke: 652
13.6.2009 14:06:53   
belmac
evo pošto se popeo na "brdo" i donio naknadu, a sahara i ja sam čekala dosta. porodila se 21.3 nekad sredinom aprila dobila rješenje, a danas dobila prve dvije porodiljske naknade.user posted image user posted image user posted image  konačno!
mada sam se nadala da će biti tri user posted image  ali valjda će ta martovska biti zadnja.user posted image

Aiša, mamina velika princeza - 1997.
Harun, mamin momak - 2000.
Amna, mala guzara - 21.3.2009.

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 653
13.6.2009 14:09:52   
Anoniman
dobro onda,strpljen  - spasen, hajde makar popijte kafu za meneuser posted image

(odgovor članu belmac)
  Neposredna veza do poruke: 654
13.6.2009 14:16:02   
Chuchi
A de vi meni recite nešto ženice: Ja sam predala zahtjev za porodiljsku naknadu početkom marta, i dobila rješenje krajem maja.
Prvu sam naknadu dobila početkom juna, tj. još uvijek nije prošlo onih 15 dana za žalbu. Što znači i da sam se žalila na rješenje
od te ljubavi nema ništa. Eh sad, ja sam podnijela zahtjev za nadoknadu za porodilju, i za ishranu djeteta do 6 mj starosti. To je
bio zahtjev za oboje istovremeno, a dobila sam rješenje samo za ishranu djeteta do 6 mj starosti, a onu jednokratnu za porodilju
ništa. Živim u Tuzli, i pitam one koje znaju da li su one ostvarile to pravo za jednokratnu nadoknadu, ili isto ovako kao ja? user posted image

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 655
13.6.2009 21:34:26   
Pankica
Pa šta je onda s mojim poštom???user posted image I ja sam u Novom Sarajevu, a nije ga danas bilouser posted image .Valja mi ga dobro nalupat kad dođe, a nema mu ni one "redovne" markice "na kafu" za kaznu!user posted image user posted image

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 656
13.6.2009 21:59:58   
Pankica
Žene drage, pa ne mogu da vjerujem???Sad mi svekrva reče da jeste dolazio poštar danas i da je dao porodiljsku naknadu mojoj jetrvi, koja stanuje stan ispod mene, ali mene je zaobišaouser posted image .Istina da mi je porodiljsko bolovanje isteklo 17. maja ove godine, dakle trebali su mi obračunati porodiljsku za tih 17 dana, ali izgleda da su me zaobišli!!!??? Pa ne mogu da vjerujem, pa ima li išta u ovoj državi da se odradi pošteno i regularno, bez nekih lopovluka?Ima li koja porodilja da joj je isteklo porodiljsko, ovako kao meni, a da je dobila naknadu za tih par dana, i je li uopšte dobila naknadu?Ljuta sam ko ris, prvo su me onako na početku toliko izmaltretirali i isekirali, dok na kraju ipak nisam izganjala svoja prava, ali sam zbog toga platila veliku cijenu-od silne sekiracije sam izgubila mlijeko, a sad i ovo sranje!Pa stvarno neznam dokle ti lopovluci i bezobrazluci mogu tako daleko ići?!

(odgovor članu Pankica)
Neposredna veza do poruke: 657
13.6.2009 22:32:41   
demented
Pankice i meni je isteklo bolovanje isto kao i tebi 7.maja i danas mi poštar donio novac za tih 7 dana. Ne znam zašto ti nisi dobila. Moraš to provjeriti.

S 2008
A 2011

(odgovor članu Pankica)
Neposredna veza do poruke: 658
13.6.2009 23:07:14   
taze_mlada
meni ocito jos nista od naknade....porodila sam se krajem aprila a rjesenje dobila u prvoj polovini maja..... sva sreca, jos mi ostalo od zadnje plateuser posted image

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 659
13.6.2009 23:37:37   
Chuchi
uuuuuuuu, kolka je to u tebe onda plata..user posted image

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

(odgovor članu taze_mlada)
Neposredna veza do poruke: 660
13.6.2009 23:42:30   
mamma mumi
ja cu svog postara prebiti kad ga vidim. Danas dijelili u starom gradu, ja jadan cekala, a meni nista, pa ovo je bezobrazluk i onda ce mi tako maznuti jednu garant.

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 661
14.6.2009 14:31:36   
Pankica
Hvala ti dementet, ako ništa, bar ću se do sutra nadati da me poštar "zaboravio", a sutra ću aBd zvati opšinu, pa da vidim šta će mi oni reći, gdje je zapelo?Nadam se da ću ipak dobiti naknadu za tih 17 dana.Inače, neznam šta ću uraditi, stvarno su bezobrazni!user posted image

(odgovor članu demented)
Neposredna veza do poruke: 662
14.6.2009 16:05:02   
bubamara80
zene ja dobila naknadu ali nisam taj dodatak o kojem pričate ni za prošli ni za ovaj mjesec?? A vi?

Ten tiny little fingers that always want to play,
That never stop exploring the wonder of today.
Ten tiny little fingers that from the very start,
Will reach out for tomorrow yet always hold your heart

Moje srce se rodilo 25.09.2008

(odgovor članu Pankica)
Neposredna veza do poruke: 663
14.6.2009 16:54:57   
Dalila Sa
Kolko iznosi naknada za ovaj mjesec user posted image

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu bubamara80)
Neposredna veza do poruke: 664
14.6.2009 18:09:51   
taze_mlada
IZVORNA PORUKA: Chuchi

uuuuuuuu, kolka je to u tebe onda plata..user posted image

user posted image nista spec nego kako nisam ni izlazila poslije poroda nisam ni trosila.... MM trosio svoju user posted image

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 665
14.6.2009 18:11:42   
Anoniman
Ni ja svoju ne diram, čuvam je user posted image  baš zato što pretpostavljam da ću se načekati dok stigne prva naknada. Mm predao papire u petak i teta mu rekla da očekujemo isplatu za 25 dana..... aaaaaahaaaaa baš joj vjerujem !!! user posted image

(odgovor članu taze_mlada)
  Neposredna veza do poruke: 666
14.6.2009 18:23:43   
mamma mumi
Zene ima li ista od one 13 plate?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 667
14.6.2009 21:52:44   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Dalila Sa

Kolko iznosi naknada za ovaj mjesec user posted image

423,00 KM

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Dalila Sa)
Neposredna veza do poruke: 668
15.6.2009 11:54:39   
Vana
Evo meni je tek sada bio poštar na vratima i donio nankadu (423,00 KM). Novi Grad-Vojničko p.

Iris mamin Anđeo 27.10.2008.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 669
16.6.2009 14:14:54   
taze_mlada
trebam li se jos nadati naknadi?? ili su vec sve podijeljene user posted image

(odgovor članu Vana)
Neposredna veza do poruke: 670
16.6.2009 16:00:02   
mr

Moja radna kolegica je prijavljena u ZHŽ (SIROKI BRIJEG) vec vise od pola godine.Nasa raedovita primanja su 800 KM-Sada je ona rodila i
jutros je zvala u socijalno i rekli su joj da mora biti najmanje godinu dana prijavljena da bi mogla ostvariti bilo kakva novcana primanja zatim joj nabrojali masu neke dokumentacije za prikupiti...Ako neko zna da odgovori na ovo pitanje: sto je tacno potrebno od dokumentacije i koliki period moras biti prijavljen.
unaprijed zahvalna

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 671
17.6.2009 18:59:08   
taze_mlada
prvo samuser posted image jer je "stigla" prva naknada.....a onda sam user posted image jer mi je danas postar ostavio obavjest (a cijeli sam dan kuci) i sad MM posao na postu da uzme ka dono ne moze, moram ja licno...haj to mi je ok ali me postar iznervirao..tacno su se zaliti...sad ja moram da kombinujem da mi mama cuva dijete dok ja trknem sutra po lovu a bebu dojim....uh.....

(odgovor članu mr)
Neposredna veza do poruke: 672
17.6.2009 22:03:21   
Rina26
Ja sam prijavljena u Posušju,kod nas treba biti prijavljen pola godine,a od dokumentacije mi je trebalo,rodni list bebe,vjenčani list,potvrda sa zavoda da su izmirena potraživanja,potvrda o prebivalištu (CIPS),UPLATE OD ZADNJIH 6 MJRSECI,od firme potvrda da si u radnom odnosu,potvrda iz LJubuškog da je firma svim radnicima plaćala redovno doprinose

(odgovor članu mr)
Neposredna veza do poruke: 673
18.6.2009 13:21:00   
mr
hvala ti puno....veliki pozdrav

(odgovor članu Rina26)
Neposredna veza do poruke: 674
18.6.2009 13:32:56   
Nunichi
Meni ove naknade nisu nikako jasne...za par dana ce 3 mjeseca kako sam sam se porodila,a nista jos nisam dobila.
Ni rjesenje ni novac user posted image
Tuzlanke kako to ide kod nas?

(odgovor članu mr)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Podvezivanje jajnika!
Tidzi

Imamo dijece onoliko koliko smo zeljeli i ja bih sada da podvezem jajnike. Vasa misljenja za i protiv podvezivanja i objasnjenja. Hvala puno! I molim Vas nemojte mijesati vjeru u ovo.

Podvezati. (37%)

Ne podvezivati. (56%)

Cula sam losa iskustva u vezi toga. (6%)

Cula sam sve najbolje o podvezivanju. (1%)

Broj svih glasova: 107

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *