|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
22.6.2009 10:17:17   
saninlana
MM sreo jutros postara i on mu rekao da je pocela isplata onih 360 km...ali na zalost mene nema na spisku...mozda iz razloga sto nisam bila prijavljena u Sa godinu dana, već 6 mjeseci prije porodauser posted image ..zna li mozda neko nesto o tom...user posted image user posted image user posted image

Lanica

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 676
22.6.2009 10:31:23   
Crvena
Meni postar sada donio 260 KM od Grada Sarajevauser posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu saninlana)
Neposredna veza do poruke: 677
22.6.2009 12:42:00   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image  e baš mi je drago!! Javi nam ako bude i idući mjesec baš da vidimo je li samo ta jedna ili će biti svaki mjesec.

(odgovor članu Crvena)
  Neposredna veza do poruke: 678
22.6.2009 12:43:01   
neki
Super Crvena,bas mi je dragouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 679
22.6.2009 15:52:35   
Crvena
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

user posted image user posted image user posted image user posted image  e baš mi je drago!! Javi nam ako bude i idući mjesec baš da vidimo je li samo ta jedna ili će biti svaki mjesec.

Daj Boze, meni ovo lici na jednokratnu pomoc.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 680
22.6.2009 22:13:18   
gvendolina
IZVORNA PORUKA: Crvena

jupiiiiiiiiiii user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

superiska crvena,hajd nam sad samo reci koje uslove ispunjavasuser posted image

imam i  jedno pitanje.Ja sam prije par dana dobila rijesenje o naknadi kad mogu ocekivati postarauser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 681
22.6.2009 22:20:31   
slono
IZVORNA PORUKA: Crvena

Bravo Crvena, da cujem da je neko i to dobio!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Javi nam svoje uslove, jesi li u radnom odnosu ili ne??? Ako jesi, znaci da ti firma ne daje nista osim Kantona. Ja spadam u tu kategoriju, ali sam se porodila u decembru 2008. i znaci li to da i mi koje smo se porodile prije 6 mjeseci imamo sanse????
Cekamo tvoj odgovor! user posted image user posted image user posted image

Mama ima dva slatka kolačića!
I kolačić- ljeto 2003.god.
II kolačić- zima 2008.god.

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 682
22.6.2009 22:26:10   
belmac
crvena kao što vidim porodila si se 30. 6. 2008. pa ti to onda taman dođe kao 13.-ta naknada.izgleda da je ipak jednokratnauser posted image  

Aiša, mamina velika princeza - 1997.
Harun, mamin momak - 2000.
Amna, mala guzara - 21.3.2009.

(odgovor članu slono)
Neposredna veza do poruke: 683
22.6.2009 22:26:19   
slono
Gvendolina, ja sam dobila dvije nadoknade odjednom, ustvari proslo je i dva i po mjeseca od poroda. Otprilike sve tako cekaju, a zna i duze to potrajati.
Jako su azurni i poletni da nam pomognu. Da nemas muza koji radi ili slicno, mogle bismo pocrkati, mi i nase bebice.....user posted image user posted image
Zadnje naknade (majske) smo cekale do 15.6., to znaci mjesec i po prodje dok dobijes za predhodni mjesec..........

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 684
22.6.2009 22:28:20   
belmac
ima li i jedna mama da je na birou? da mi kaže da li treba i koliko često nositi u opštinu potvrdu s biroa.user posted image

Aiša, mamina velika princeza - 1997.
Harun, mamin momak - 2000.
Amna, mala guzara - 21.3.2009.

(odgovor članu slono)
Neposredna veza do poruke: 685
22.6.2009 22:29:54   
mamma mumi
Hej zene koje ste dobile  naknadu, jel radite, ne radite, na birou, sta je uslov. Haj javite

(odgovor članu belmac)
Neposredna veza do poruke: 686
22.6.2009 22:34:33   
gvendolina
IZVORNA PORUKA: mamma mumi

Hej zene koje ste dobile  naknadu, jel radite, ne radite, na birou, sta je uslov. Haj javite

ja sam tek dobila rijesenje za naknadu.student sam i dobila sam rijesenje na 120 KM(jesu se pretrgli user posted image )  uglavnom to je kao naknada za one na birou

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 687
23.6.2009 16:45:37   
Super dada
Ja sam zaposlenik u Konjicu. Namjeravam se zdravstveno prijaviti u Tuzli, mislim da se gore porodim i budem narednu godinu dana. Primat cu platu od poslodavca za vrijeme porodiljskog navodno 80 %. Ostaje mi penziono i ostali doprinosi da se uplacuju u HNK.

Da li mi ima neko reci da li imam pravo na one jednokratne pomoci iz HNK i da li toga uopste vise ima?

Car mamin je stigao 13.8.2009.

Neposredna veza do poruke: 688
23.6.2009 16:46:27   
mamma mumi
jel iko dobio od grada Sarajeva naknadu?

Neposredna veza do poruke: 689
23.6.2009 22:49:24   
Crvena
Gvendolina, ja sam u stalnom radnom odnosu i primam nadoknadu samo od Kantona (dobila sam posljednju neki dan, vracam se na posao). Mada mislim da ce nezaposlene majke dobiti nesto vise novca.

Slono, dobila sam cak i pismo od naseg gradonacelnika u kojem izmedju ostalog pise da ce se Grad  pobrinuti za besplatan sistematski pregled u svim DZ, ugodne vrtice, skole, ali ni rijeci da ce se ova pomoc nastavitiuser posted image

Belmac i ja mislim da je ovo jednokratna pomoc.user posted image

Neposredna veza do poruke: 690
23.6.2009 22:57:15   
Pankica
Ja sam neki dan bila u opštini, da vidim zašto meni nisu isplatili porodiljsku za mjesec maj, i to za 17 dana u mjesecu maju, jer mi tada ističe porodiljsko bolovanje, kad ono,  zaboravili me "obračunati", a na spisku sam.I tako ja ostadoh bez naknade za ovaj moj "posljednji" mjesec, a kao isplatit će mi slijedećeg mjeseca, jer je obračun već završen!?user posted image Kako se tako "ne zaborave", pa nekome isplate koju naknadu više, nego što treba?To im se neće nikad desiti! I tada mi rekoše, kao da me utješe, da će najvjerovatnije biti i ta "jednokratna pomoć" u iznosu od oko 300 KM, a najvjerovatnije 260 KM i da i ja spadam u tu kategoriju, a porodila sam se 17.05. prošle godine i nisam bila cijelu godinu prijavljena u Sarajevu, tek sam naknadu počela primati, znači, od novembra mjeseca.

Neposredna veza do poruke: 691
24.6.2009 0:18:42   
slono
Hvala Crvena na informacijama, i kako sam shvatila i ja bih takodje trebala dobiti to od grada pred kraj porodiljskog, kao tu 13.naknadu. Znaci, to je ipak jednokratna pomoc!!!user posted image user posted image user posted image

E bas se i Behmen pretrgao, ali i to je dobro kako se dosad niko nas sjetio nije.
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 692
24.6.2009 13:08:41   
gvendolina
Hej crvena,ja bas mislim sto nam se ne javljasuser posted image Reko dobila lovu pa se ispalila u shopinguser posted image
Hvala ti na inf. znaci ipak jednokratnauser posted image to ce vjerovatno davati na kraju.
Ma nije problem,hvala im.Ali sto nas lazuuuuuuuu,halooouser posted image pa nismo mi levati

hej crvena zaboravi reci sto te pazi gradonacenik i pismo ti salje,da li ce i nama pisatiuser posted image user posted image user posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 693
24.6.2009 16:07:57   
Crvena
IZVORNA PORUKA: slono

E bas se i Behmen pretrgao, ali i to je dobro kako se dosad niko nas sjetio nije.
user posted image user posted image user posted image user posted image

Ma bolje ista nego nistauser posted image

IZVORNA PORUKA: gvendolina

Hej crvena,ja bas mislim sto nam se ne javljas Reko dobila lovu pa se ispalila u shoping

Vec ja spiskala lovu user posted image user posted image user posted image user posted image Ubise me ova snizenjauser posted image

IZVORNA PORUKA: gvendolina

hej crvena zaboravi reci sto te pazi gradonacenik i pismo ti salje,da li ce i nama pisati

Ma to mi  je drug iz skolske klupe, pa valjda zatouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu slono)
Neposredna veza do poruke: 694
24.6.2009 23:26:16   
Rina26
Ja otvorila bolovanje 1.7 i dobila naknadu samo za 3 mj

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 695
25.6.2009 16:40:02   
DindaDinda

PRAVILNIK
&NBSP;ZA DODJELU POMOĆI PORODILJAMA/MAJKAMA SA DJECOM
Poglavlje I
Odjeljak A. Opći principi
Član 1.
Ovim Pravilnikom utvrđuju se uslovi, kriteriji, način i iznos sredstava za dodjelu pomoći porodiljama /majkama sa djecom sa područja Grada Sarajeva.
Član 2.
(Iznos sredstava)
Sredstva iz člana 1. Pravilnika utvrđena su u Buddžetu Grada Sarajeva za 2009. godinu u kontu 614300, razdjeljak 3. za Projekat "Sarajevo-zdravi grad-zdravlje za sve u 21. stoljeću" u iznosu od 1.000 000 KM (jedan milion konvertibilnih maraka).
Odjeljak B. Uslovi i kriteriji za dodjelu pomoći
Član 3.
Korisnici sredstava iz člana 2. ovog Pravilnika su porodilje/majke sa djecom koje su najmanje godinu dana prije dana rođenja djeteta registrovane kod nadledžne ispostave CIPS kao lica sa prebivalištem ili stalnim boravištem sa priznatim statusom raseljenog lica na području Grada Sarajeva, odnosno području općina Stari Grad Sarajevo, Centar Sarajevo, Novo Sarajevo i Novi Grad Sarajevo pod uslovom da su putem nadledžnih općinskih sludžbi ostvarile pravo na novčanu naknadu umjesto plaće dženi - majci koja je u radnom odnosu ili pomoć dženi - majci koja nije u radnom odnosu.
Član 4.
Mjesečna novčana pomoć u trajanju od šest mjeseci u iznosu od 220,00 KM (dvije stotinedvadeset KM) za svako novorođeno dijete se dodjeljuje porodiljama/majkama sa djecom u porodi- cama koje su ostvarile pravo na pomoć u prehrani, odnosno pomoć za opremu djeteta.
Jednokratna novčana pomoć u iznosu od 250,00 KM (dvije stotine pedeset KM) se dodjeljuje porodiljama koje su ostvarile pravo na pomoć u prehrani u trajanju do šest mjeseci, nakon prestanka primanja iste usljed isteka navedenog perioda.
Jednokratna novčana pomoć u iznosu od 360 KM (tri stotine šezdeset KM) dodjeljuje se nakon isteka perioda u kome porodilje primaju novčanu pomoć dženi - majci koja nije u radnom odnosu.
Porodiljama koje su ostvarile pravo na novčanu naknadu umjesto plaće dženi - majci koja je u radnom odnosu će pod uslovom da njihov bračni drug nije zaposlen, da su samohrane majke ili da nisu primale od poslodavca razliku u plaći tokom porodiljskog odsustva, biti dodijeljena jednokratna novčana pomoć u iznosu od 260 KM (dvije stotine šezedeset KM).

Poglavlje II
Odjeljak A. Način dodjele pomoći
Član 5.
Gradska uprava Grada Sarajeva utvrđuje do 15. u tekućem mjesecu isplatni spisak za svaki protekli mjesec, počevši sa 1. aprilom 2009. godine na osnovu evidencije lica koja su u nadledžnim sludžbama općina Stari Grad Sarajevo, Centar Sarajevo, Novo Sarajevo i Novi Grad Sarajevo ostvarila pravo na neki od oblika pomoći porodiljama/majkama sa djecom utvrđen Zakonom o socijalnoj zaštiti, zaštiti džrtava rata i zaštiti porodica sa djecom Kantona Sarajevo.
Isplata dodijeljene pomoći vršit će se putem poštanskih uplatnica na kućne adrese porodilja/majki sa djecom koje ostvaruju pravo na vidove pomoći utvrđene u članu 4. ovog pravilnika.
Odjeljak B. Prijelazne i završne odredbe
Član 6.
Nadledžne sludžbe općina Stari grad Sarajevo, Centar Sarajevo, Novo Sarajevo i Novi Grad Sarajevo koje donose rješenja i utvrđuju spiskove za isplatu pomoći će do 5. u mjesecu dostavljati Gradskoj upravi Grada Sarajeva spiskove lica koja ispunjavaju uslove za dodjelu nekog od vidova pomoći porodiljama/majkama sa djecom iz člana 4. ovog Pravilnika.
Član 7.
Međusobni odnosi između Gradske uprave Grada Sarajeva i organa gradskih općina Stari Grad Sarajevo, Centar Sarajevo, Novo Sarajevo i Novi Grad Sarajevo u realizaciji obaveza koje proističu iz ovog Pravilnika bit će utvrđeni odgovarajućim sporazumom o saradnji.
Član 8.
Redovan nadzor nad utroškom finansijskih sredstava vrši gradonačelnik u skladu sa Uputstvom o primjeni odredaba Odluke o izvršavanju Buddžeta Grada Sarajeva koja se odnose na pravdanje utroška sredstava dodijeljenih iz Buddžeta Grada Sarajeva, putem Sludžbe finansija Gradske uprave Grada Sarajeva.
Član 9.
Doznačavanje sredstava odobrenih u Buddžetu Grada Sarajeva, korisnicima sredstava iz člana 4. ovog Pravilnika, vrši se u skladu sa operativnim planovima i raspolodživim sredstvima u Buddžetu Grada Sarajeva.
Frame6 (3)
Član 10.
Izmjene i dopune Pravilnika vrše se na način i po postupku za njegovo donošenje.
Član 11.
Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u "Sludžbenim novinama Kantona Sarajevo".

Gradonačelnik
Prof. dr. Alija Behmen, s. r.

user posted image jednokratna pomoc od 260 KM pravi su podsticaj za radjanje djece user posted image

(odgovor članu Rina26)
Neposredna veza do poruke: 696
26.6.2009 11:45:32   
abh
Aferim!

Omar, 13.12.2008
http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=236

(odgovor članu DindaDinda)
Neposredna veza do poruke: 697
26.6.2009 20:41:12   
haidy
Drage moje, ja sam svoju nadoknadu od 120 KM po mjesecu vec isprimala i kontam to je to. kad mi danas nenadano zvoni postar i uruci mi 360 KM??? od grada Sarajeva. nisam imala pojma da se ovo daje, nema nikakvog pisma ni objasnjenja, ali jesam se obradovala ko malo dijete. pare kao sa neba padose.user posted image user posted image user posted image

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 698
29.6.2009 12:19:30   
bebana27
mene intersuje ima li sta vezano za ovaj kanton mozda neki zakon?
ja sad ne radim(nisam u stalnom radnom odnosu)i mene intersuje sta meni treba da izvadim da bi mogla da dobivam tu naknadu?

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 699
30.6.2009 22:19:07   
Dzenita SA
Slusajte, ja sam gledala na TVSA Behmena, kad kaze da radi suzbijanja bijele kuge porodilje ce dobiti naknadu od bla bla bla... (zavisi od kategorija)... Uglavnom ja sam nezaposlena i ja sam trebala da dobijam 360KM... Po Behmenovom....LI sad kad sam zavrsila svu papirologiju gospodja u opstini mi kaze da to jos nije usvojeno i da cu primati 120km + 33 doplatak... Sad mislim da je u toku velika malverzacija jer mi u opstini kazu kao da je to sad jednokrratna pomoc poslije 12mj. porodiljske naknade... Molim vas ako iko zna ista vise nek mi se javi, stvarno smo ja i suprug u vrlo teskoj situaciji, ta raazlika bi nam puno znacila... Pozzuser posted image

(odgovor članu ja_naiva)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

lijepa mjesta
Medić*

Koja su to mjesta gdje ljeti najradije pijete kaficu ?

ima ih puno (71%)

malo ih je (29%)

Broj svih glasova: 58

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *