Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
i ja sam nezaposlena, odnedavno, vratila sam se na fax jer mi je ostalo jos malo, a termin mi je u novembru pa me interesuje koju naknadu mi dobivamo, i da li da se za to prijavim u birou ili gdje?
Mjesečna novčana pomoć u trajanju od šest mjeseci u iznosu od 220,00 KM (dvije stotinedvadeset KM) za svako novorođeno dijete se dodjeljuje porodiljama/majkama sa djecom u porodi- cama koje su ostvarile pravo na pomoć u prehrani, odnosno pomoć za opremu djeteta.
Jednokratna novčana pomoć u iznosu od 250,00 KM (dvije stotine pedeset KM) se dodjeljuje porodiljama koje su ostvarile pravo na pomoć u prehrani u trajanju do šest mjeseci, nakon prestanka primanja iste usljed isteka navedenog perioda.
Jednokratna novčana pomoć u iznosu od 360 KM (tri stotine šezdeset KM) dodjeljuje se nakon isteka perioda u kome porodilje primaju novčanu pomoć dženi - majci koja nije u radnom odnosu.
Porodiljama koje su ostvarile pravo na novčanu naknadu umjesto plaće dženi - majci koja je u radnom odnosu će pod uslovom da njihov bračni drug nije zaposlen, da su samohrane majke ili da nisu primale od poslodavca razliku u plaći tokom porodiljskog odsustva, biti dodijeljena jednokratna novčana pomoć u iznosu od 260 KM (dvije stotine šezedeset KM).
da se neko ne nadje uvrijeđen al moraš biti žestok kokuz da ovo dobiješ i kakav je to uopće stimulans za majke????? znače one koje išta živo imaju nek sisaju veslo, lično mi nije bitno, al ove uvjete rijetko ko da ispunjava Žalosno, kakva država takvi i zakoni.........
vesela je li ovo na nivou drzave ili je samo u Sa??
..primam..120km mjesecno...prvu dobila 3 mjeseca nakon poroda...retroaktivno za prva dva mjeseca
ja sad ne znam da li trebam da idem na biro da se raspitam ili u opstinu? nisam upucena u to jer nikad nisam nista od ove nase jadne drzave ni trazila ali sam cula da imam pravo pa zasto da ga dam nekom drugom kad mogu da imam za djete. ako neko nesto zna da mi kaze jer sam na birou nije li rano da sad podjem to traziti ili imam jos vremena?
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
bebana27 cao! otidji do opstine, na salter za ta socijalna pitanja i nesto jos. pitaj sta ti treba od dokumenata da predas za porodiljsku naknadu. izmedju ostalog ce ti trebati sigurno potvrda sa biroa da si nezaposlena, kucna lista, bebin rodni list, tvoja potvrda o mjestu prebivalista. zato ti je najpametnije otici nekad pocetkom septembra i raspitati se, pa nek muz prikupi sve papire po rodjenju djeteta, jer ce ti trebati i kucna lista sa djetetom na istoj, i djetetov rodni list. tako da nista ne mozete zavrsiti dok ne prijavite dijete. nadam se da sam pomogla. LP
< Poruku je uredio Adana -- 9.7.2009 21:27:48 >
ja sad ne znam da li trebam da idem na biro da se raspitam ili u opstinu? nisam upucena u to jer nikad nisam nista od ove nase jadne drzave ni trazila ali sam cula da imam pravo pa zasto da ga dam nekom drugom kad mogu da imam za djete. ako neko nesto zna da mi kaze jer sam na birou nije li rano da sad podjem to traziti ili imam jos vremena?
Kod Vas je u kantonu je to drugacije regulisano nego u Sarajevu...znam to jer sam ja iz tog kraja...mislim da u USK nema primanja cijelu godinu ,nego samo jednokratna pomoc..ali ti u svakom slucaju odi u općinu i raspitaj se...
bebana27 cao! otidji do opstine, na salter za ta socijalna pitanja i nesto jos. pitaj sta ti treba od dokumenata da predas za porodiljsku naknadu. izmedju ostalog ce ti trebati sigurno potvrda sa biroa da si nezaposlena, kucna lista, bebin rodni list, tvoja potvrda o mjestu prebivalista. zato ti je najpametnije otici nekad pocetkom septembra i raspitati se, pa nek muz prikupi sve papire po rodjenju djeteta, jer ce ti trebati i kucna lista sa djetetom na istoj, i djetetov rodni list. tako da nista ne mozete zavrsiti dok ne prijavite dijete. nadam se da sam pomogla. LP
hvala ti puno lijepo si mi objasnila nista idem pocetkom septembra da vidim sve sto mi treba
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
Kod Vas je u kantonu je to drugacije regulisano nego u Sarajevu...znam to jer sam ja iz tog kraja...mislim da u USK nema primanja cijelu godinu ,nego samo jednokratna pomoc..ali ti u svakom slucaju odi u općinu i raspitaj se...
ja sam ti rodom iz bihaca a udana sam u gornjem vakufu
Stvarno su fuuuj, svaki mjesec ista pjesma, pa se pitaju zasto vlada bijela kuga i zasto se sve vise parova odlucuje na jedno djete. Zasto se BiH pretvara u zemlju staraca (to sam cula neki dan na vijestima, cini mi se)