|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
8.7.2009 17:15:38   
leona81
i ja sam nezaposlena, odnedavno, vratila sam se na fax jer mi je ostalo jos malo, a termin mi je u novembru pa me interesuje koju naknadu mi dobivamo, i da li da se za to prijavim u birou ili gdje?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 726
8.7.2009 21:25:25   
Adana
IZVORNA PORUKA: leona81

i ja sam nezaposlena, odnedavno, vratila sam se na fax jer mi je ostalo jos malo, a termin mi je u novembru pa me interesuje koju naknadu mi dobivamo, i da li da se za to prijavim u birou ili gdje?

Ako si redovan student uzimas potvrdu od fakulteta, a ako si vanredan prijavljujes se na biro i uzimas sa biroa. Bar mislim. Mada ti je najbolje otici do opstine i pitati.

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 727
8.7.2009 21:41:34   
leona81
vanredan, na birou sam vec

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 728
8.7.2009 21:50:35   
Chuchi

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Mjesečna novčana pomoć u trajanju od šest mjeseci u iznosu od 220,00 KM (dvije stotinedvadeset KM) za svako novorođeno dijete se dodjeljuje porodiljama/majkama sa djecom u porodi- cama koje su ostvarile pravo na pomoć u prehrani, odnosno pomoć za opremu djeteta.

Jednokratna novčana pomoć u iznosu od 250,00 KM (dvije stotine pedeset KM) se dodjeljuje porodiljama koje su ostvarile pravo na pomoć u prehrani u trajanju do šest mjeseci, nakon prestanka primanja iste usljed isteka navedenog perioda.

Jednokratna novčana pomoć u iznosu od 360 KM (tri stotine šezdeset KM) dodjeljuje se nakon isteka perioda u kome porodilje primaju novčanu pomoć dženi - majci koja nije u radnom odnosu.

Porodiljama koje su ostvarile pravo na novčanu naknadu umjesto plaće dženi - majci koja je u radnom odnosu će pod uslovom da njihov bračni drug nije zaposlen, da su samohrane majke ili da nisu primale od poslodavca razliku u plaći tokom porodiljskog odsustva, biti dodijeljena jednokratna novčana pomoć u iznosu od 260 KM (dvije stotine šezedeset KM).

da se neko ne nadje uvrijeđen al moraš biti žestok kokuz da ovo dobiješ i kakav je to uopće stimulans za majke????? znače one koje išta živo imaju nek sisaju veslo, lično mi nije bitno, al ove uvjete rijetko ko da ispunjava
Žalosno, kakva država takvi i zakoni.........

vesela je li ovo na nivou drzave ili je samo u Sa??

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 729
8.7.2009 21:55:11   
Anoniman
Ma samo u Sarajevu.... od Grada Sarajeva i gradonačelnika....

(odgovor članu Chuchi)
  Neposredna veza do poruke: 730
8.7.2009 21:56:14   
Chuchi

IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Ma samo u Sarajevu.... od Grada Sarajeva i gradonačelnika....

Pih, a ja se taman obradovala user posted image Hajd nema vezze, kakva nam je drzava, uhar je i to sto daju user posted image

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 731
9.7.2009 9:31:02   
saninlana
IZVORNA PORUKA: bebana27

i jer primas porodiljsku naknadu

..primam..120km mjesecno...prvu dobila 3 mjeseca nakon poroda...retroaktivno za prva dva mjeseca

Lanica

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 732
9.7.2009 12:42:47   
bebana27
IZVORNA PORUKA: saninlana

IZVORNA PORUKA: bebana27

i jer primas porodiljsku naknadu

..primam..120km mjesecno...prvu dobila 3 mjeseca nakon poroda...retroaktivno za prva dva mjeseca

ja sad ne znam da li trebam da idem na biro da se raspitam ili u opstinu?
nisam upucena u to jer nikad nisam nista od ove nase jadne drzave ni trazila ali sam cula da imam pravo pa zasto da ga dam nekom drugom kad mogu da imam za djete.
ako neko nesto zna da mi kaze jer sam na birou nije li rano da sad podjem to traziti ili imam jos vremena?

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu saninlana)
Neposredna veza do poruke: 733
9.7.2009 21:26:54   
Adana
bebana27 cao! otidji do opstine, na salter za ta socijalna pitanja i nesto jos. user posted image  pitaj sta ti treba od dokumenata da predas za porodiljsku naknadu. izmedju ostalog ce ti trebati sigurno potvrda sa biroa da si nezaposlena, kucna lista, bebin rodni list, tvoja potvrda o mjestu prebivalista. zato ti je najpametnije otici nekad pocetkom septembra i raspitati se, pa nek muz prikupi sve papire po rodjenju djeteta, jer ce ti trebati i kucna lista sa djetetom na istoj, i djetetov rodni list. tako da nista ne mozete zavrsiti dok ne prijavite dijete.
nadam se da sam pomogla. user posted image
LP

< Poruku je uredio Adana -- 9.7.2009 21:27:48 >

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 734
9.7.2009 23:26:50   
daca/maca
ZNA LI IKO DA LI JE POČELA PODJELA U SARAJEVSKOM KANTONU, CENTAR???? JA sam svaki dan u gradu, mozda me je poštar tražio, pojma nemam....

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 735
10.7.2009 9:30:48   
saninlana

nisam upucena u to jer nikad nisam nista od ove nase jadne drzave ni trazila ali sam cula da imam pravo pa zasto da ga dam nekom drugom kad mogu da imam za djete.
ako neko nesto zna da mi kaze jer sam na birou nije li rano da sad podjem to traziti ili imam jos vremena?

Kod Vas je u kantonu je to drugacije regulisano nego u Sarajevu...znam to jer sam ja iz tog kraja...mislim da u USK nema primanja cijelu godinu ,nego samo jednokratna pomoc..ali ti u svakom slucaju odi u općinu i raspitaj se...

Lanica

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 736
10.7.2009 9:32:17   
saninlana
ZNA LI IKO DA LI JE POČELA PODJELA U SARAJEVSKOM KANTONU, CENTAR???? JA sam svaki dan u gradu, mozda me je poštar tražio, pojma nemam....

..slobodno ti šetaj..nema još ništa...user posted image user posted image user posted image

Lanica

(odgovor članu daca/maca)
Neposredna veza do poruke: 737
10.7.2009 10:17:57   
bebana27
IZVORNA PORUKA: Adana

bebana27 cao! otidji do opstine, na salter za ta socijalna pitanja i nesto jos. user posted image  pitaj sta ti treba od dokumenata da predas za porodiljsku naknadu. izmedju ostalog ce ti trebati sigurno potvrda sa biroa da si nezaposlena, kucna lista, bebin rodni list, tvoja potvrda o mjestu prebivalista. zato ti je najpametnije otici nekad pocetkom septembra i raspitati se, pa nek muz prikupi sve papire po rodjenju djeteta, jer ce ti trebati i kucna lista sa djetetom na istoj, i djetetov rodni list. tako da nista ne mozete zavrsiti dok ne prijavite dijete.
nadam se da sam pomogla. user posted image
LP

hvala ti puno lijepo si mi objasnila nista idem pocetkom septembra da vidim sve sto mi treba

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 738
10.7.2009 10:18:43   
bebana27
IZVORNA PORUKA: saninlana

Kod Vas je u kantonu je to drugacije regulisano nego u Sarajevu...znam to jer sam ja iz tog kraja...mislim da u USK nema primanja cijelu godinu ,nego samo jednokratna pomoc..ali ti u svakom slucaju odi u općinu i raspitaj se...

ja sam ti rodom iz bihaca a udana sam u gornjem vakufu

(odgovor članu saninlana)
Neposredna veza do poruke: 739
10.7.2009 16:01:27   
idana_85
je li bila ikome, zna li iko ista???

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 740
10.7.2009 18:46:09   
neki
Ma jok zeno,nista josuser posted image Ja sam rekla da ga ne ocekujem prije pon. ali sam se ipak potajno nadalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 741
10.7.2009 22:59:04   
Adana
Joooj nista... Nadam se da mozda sta bude sutra. user posted image  Ali kako je krenulo ne gine ponedjeljak. user posted image  Bas bezze...

I ne odosmo na kafu prosli mjesec kada je legla naknafda... Ja pitah a niko nista.... user posted image

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 742
10.7.2009 23:04:58   
NANICA
Stvarno su fuuuj, svaki mjesec ista pjesma, pa se pitaju zasto vlada bijela kuga i zasto se sve vise parova odlucuje na jedno djete. Zasto se BiH pretvara u zemlju staraca (to sam cula neki dan na vijestima, cini mi se)user posted image  

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 743
11.7.2009 10:48:41   
new mama
Evo kod mene postar bio i donio lovu 432km,opcina Novi Graduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 744
11.7.2009 11:22:48   
idana_85
bila i na opstini centaruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 745
11.7.2009 11:26:32   
neki
Ja jos cekamuser posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 746
11.7.2009 11:28:29   
NANICA
IZVORNA PORUKA: new mama

Evo kod mene postar bio i donio lovu 432km,opcina Novi Graduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

U kojem si djelu? Bio na Alipasinom ali na Dobrinji jos ne

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 747
11.7.2009 11:29:20   
new mama
Nanice ja sam u Olimpijskomuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 748
11.7.2009 11:31:28   
NANICA
Hvala
Onda da skinem pidjamu, mozda i meni Enver dodje user posted image user posted image user posted image user posted image

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 749
11.7.2009 11:33:26   
Anoniman
meni jos nista, cekam prvu od poroda,pa valjda ce ovaj mjesec

(odgovor članu NANICA)
  Neposredna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

krupica
Alisa.

Cime cistite bebi krupicu u ustima?

Nekim sredstvom,navedi sa kojim (65%)

Sodom bikarbonom (10%)

necim trecim,,, (25%)

Broj svih glasova: 48

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *