|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  267 268 [269] 270 271   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
4.6.2013 12:08:45   
Bebac05
Hvala puno na odgovoru :)

(odgovor članu Jeca_Perec)
Neposredna veza do poruke: 6701
4.6.2013 12:50:28   
Zlaatna
Za sve zenice iz N.grada,ja sada srela postara kaze sve su opstine isplacene osim N.grada. navodno nemaju novca. kaze da ne zna ni kada ce biti i da ni cekove nisu dobili. rekao mi je da ga nazovem sutra do 10 ujutro,da mi kaze da li ce isplata biti sutra. Etoo prenosim kako mi je receno. Bas zalosno....nemam rijeci...

Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni i jos cudnije kako cesto bas to malo nedostaje...

(odgovor članu Bebac05)
Neposredna veza do poruke: 6702
4.6.2013 13:07:05   
Marija13

IZVORNA PORUKA: Zlaatna

Za sve zenice iz N.grada,ja sada srela postara kaze sve su opstine isplacene osim N.grada. navodno nemaju novca. kaze da ne zna ni kada ce biti i da ni cekove nisu dobili. rekao mi je da ga nazovem sutra do 10 ujutro,da mi kaze da li ce isplata biti sutra. Etoo prenosim kako mi je receno. Bas zalosno....nemam rijeci...

jao ne mogu da vjerujem.koji su to kreteni, neka su oni sebi povecali naknade za odvojeni zivot a porodiljama sipak.bas smo ovce user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu Zlaatna)
Neposredna veza do poruke: 6703
4.6.2013 13:07:45   
Aldina87
I ja sam sad dobila opstinu NG rekao je da uplata krece za par minuta tako da je mozda docekamo danas eventualno sutra. user posted image

(odgovor članu Zlaatna)
Neposredna veza do poruke: 6704
4.6.2013 13:08:57   
Zlaatna
I ja sam sokirana. Bila sam sigurna da ce biti danas. Malo je reci da sam razocarana nasom jadnom drzavom

Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni i jos cudnije kako cesto bas to malo nedostaje...

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 6705
4.6.2013 13:11:25   
raja_ringe
ako je ilidža danas onda se i ja mogu nadati sutra ujedno će to biti posljednja moja naknada i ja se odjavljujem sa ove teme.

Neko je spomenuo da je dobio manje i meni se jednom desilo da sam dobila 7 KM manje od ostalih žena na forumu, a nemam pojma zašto. Htjela sam otići u općinu, ali ne odoh odma poslije mi bilo bezze i tako.

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu Zlaatna)
Neposredna veza do poruke: 6706
4.6.2013 13:44:29   
ajran
stup još u iščekivanju, jel možda neko vidio poštara na stupu?

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 6707
4.6.2013 14:01:26   
unagi
Hajd 7km, 30 je puno!
zvala sam opstinu, kao tako im ministarstvo dalo obavjest, kao moguce je da iduci mjesec dobijem vise, yeah right!
Stvarno su bezobrazni!
Ima li jos neko iz N.s. da je dobio manje?

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 6708
4.6.2013 14:10:23   
elma_87
Da li se visina porodiljske naknade razlikuju od opstine do opstine? Ja sam prije udaje zivjela u Novom Gradu. Sada zivim na stupu koji pripada opcini Ilidza. Medjutim nisam prebacila papire tako da se jos uvijek vodim u Novom Gradu. U 6. sam mjesecu trudnoce.

Interesuje me da li ce mi naknada dolaziti na adresu u Novom Gradu ili ja mogu navesti da mi dolazi na Stup? Jel postar donese novac licno ili neku potvrdu, ili novac lijeze na racun? Ima li kakve razike u visini naknade? Da li moram u datoj opstini biti minimalno 6 mjeseci?

(odgovor članu unagi)
Neposredna veza do poruke: 6709
4.6.2013 14:11:09   
Ljubica231
Drage mama! Moze pitanje u vezi sa ostvarivanjem nakande za porodilje na opcini NOVO SARAJEVo? (citala bih ja ovaj forum ali stvarno imam puno, pa ako imam neko raspolozen za pra informacija).
Koja dokumentacija je potrebna ako si zaposelna u privatnoj firmin na neodredjeno?
Koliko se ceka kad to sve predas?
Koji je uopste rok da se prijavis za nakdadu?

Hvala svim raspolozenim za odgovor!

(odgovor članu unagi)
Neposredna veza do poruke: 6710
4.6.2013 14:21:15   
ajran
stup, stigao poštaruser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ljubica231)
Neposredna veza do poruke: 6711
4.6.2013 14:27:33   
veeseelaa
Koja dokumentacija je potrebna ako si zaposelna u privatnoj firmin na neodredjeno?
Koliko se ceka kad to sve predas?
Koji je uopste rok da se prijavis za nakdadu?

za rok ti ne bi znala reći
inače dok ide ista radila u privatnom il državnom sektoru
najbolje ti je da posjetioš web stranici općine NS i vidiš tamo šta treba
inače u NG ide: kopija LK - ovjrena, cipos prijava, potvrda firme u kojoj radiš o ostvarenoj plaći u zadnjih 6 mj, izvod iz mat.knjige rodjenih za bebu ....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Ljubica231)
Neposredna veza do poruke: 6712
4.6.2013 15:19:19   
mali_leptiric
Drage moje svaki mjesec isti problem :S Kada ce ova agonija proci :d :D Vidim neke mame su iz Novog Sa. dobile naknadu. Na C.Vili jos nista :S :S da li je neka dobila?

Ili ste vec u soping otisle hihihihi :***

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 6713
4.6.2013 15:24:16   
Marija13
moja prijateljica stanuje na c.vili kod merkatora, dobila jutros naknadu..

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu mali_leptiric)
Neposredna veza do poruke: 6714
4.6.2013 15:30:13   
Aldina87
rok za predaju papira je 60 dana

(odgovor članu mali_leptiric)
Neposredna veza do poruke: 6715
4.6.2013 15:48:48   
mali_leptiric
Svasta i ja sam tu blizu Mercatora,kako me zaobisao?? Jel moguce pihhh

(odgovor članu Aldina87)
Neposredna veza do poruke: 6716
4.6.2013 15:49:09   
Ljubica231
Hvala puno na infu!
Ma stranica jutros nesto ne radi user posted image , mislim da cu ipak prostetati ali bar sad znam okvirno...

Hvala user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 6717
4.6.2013 16:12:49   
ksily
@ elma_87

visina porodiljne naknade bi trebala biti ista za sve opštine ali nekada bude u nekoj manje u nekoj vise cak se zna desiti da u istoj opštini porodilje dobiju razlicitu naknadu, ali tu razlike nisu velike u nekoliko maraka i vecinom je ujednacena. ranije ti je bilo bitno npr da budes u 4 gradske opštine u koju spada i opština novi grad jer su samo porodilje iz tih opština od grada sarajeva tacnije od gradske uprave dobivale tzv. 13 naknadu. ove godine zbog nedostatka sredstava u gradskom budzetu to je nazalost ukinuto ali vidim da ti imas jos do poroda i primanje naknade ce te zakaciti i u slijedecoj godini kada ce ponovo donositi gradski budzet tako mozda u njemu predvide i sredstav za porodilje pa ako imas mogucnosti ostani prijavljena u novom gradu. na adresu opštine u kojoj si prijavljena dobijes pare jer izmedu ostalih dokumenata moras priloziti i prijavu prebivalista/boravista tako da ne zanm da li bi ti dali da primas u drugoj opštini jednostavno bi ti rekli da tamo i ostvaris pravo na naknadu. na kucnu adresu ti poštar svaki mjeswec donosi cek i novac i moras biti kuci ti ili neko od clanova tvoje porodice da primite istu i potpisete prijem. ja ti savjetujem da uzmes broj od postara kada ti donese rjesenje kao sto sam ja uradila da se sa njim kada bude naknada mozes cuti i da budes kod kuce. ukoliko nikoga kod kuce neka onda se pare vracaju u centralnu postu i tamo moras ti licno otici sa licnom-dakle ne moze npr tvoj muz. i ne moras u jednoj opštini biti minimalno 6 mjeseci mislim da je bitno da si prijavljenna na podrucju kantona zadnju godinu dana a ukoliko nisi u istoj opštini moras uz dokumentaciju predati i uvjerenje o kretanju izdato od strane mup-a da oni vide da si bila na podrucju kantona jer novac daje kantonalno ministarstvo.

Život ćine male stvari, koje se rade na veliki način

Nas svijet je postao ljepši kada se rodila nasa grudvica 31.10.2012.

(odgovor članu elma_87)
Neposredna veza do poruke: 6718
5.6.2013 1:25:16   
lala0606
ja ne dobih ni ovaj mjesec poroddiljsko, a porodila se u martu ccc user posted image

(odgovor članu ksily)
Neposredna veza do poruke: 6719
5.6.2013 9:01:52   
Nane2012
NS ja sam dobila jucer u 15h. Varazdinska...

(odgovor članu lala0606)
Neposredna veza do poruke: 6720
5.6.2013 9:45:29   
bebaci
Poštena. N.GRAD 455, SADA BIO PSTAR, ALIPASINO

veliki bubi 08.03.2010.
mali bubi 07.02.2013.

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6721
5.6.2013 10:22:35   
elma_87
Hvala puno na odgovoru. Ta mi je informacija trebala :) Kod kuce u NG pretezno uvijek neko ima tako da mi to nece biti problem.

(odgovor članu ksily)
Neposredna veza do poruke: 6722
5.6.2013 10:48:45   
medaaaa
meni juce postar poslao poruku da ce danas biti isplata .Novi grad

(odgovor članu elma_87)
Neposredna veza do poruke: 6723
5.6.2013 11:35:12   
Aldina87
je li iko na dobrinji dobio pareuser posted image

(odgovor članu medaaaa)
Neposredna veza do poruke: 6724
5.6.2013 11:54:29   
Jeca_Perec
jeste moja kolegica prije 20 minuta Dobrinja 3

(odgovor članu Aldina87)
Neposredna veza do poruke: 6725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  267 268 [269] 270 271   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  267 268 [269] 270 271   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *