Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Postar jos nije posjetio NS...zanima me nesto drugo...a vi mi vjerovatno mozete pomoci svojim iskustvom...naime, zaposlena sam na odredjeno vrijeme, do sredine avgusta i nakon poroda u martu sam dobila rjesenje od opcine na 461 KM naknade..dobila sam tu jednu naknadu a moj poslodavac za taj mjesec mart je uplatio odredjen iznos na racun. medjutim, za mjesec april sam dobila 0 km od poslodavca ( srednja skola ). je li i ostalima tako, poslodavac vam ne uplacuje nista vise? posto su mi na poslu rekli da cu dobivati placu bez toplog obroka sad mi nista nije jasno...
ne vjerujem da ces dobiti platu bez toplog obroka vec razliku otprilike u odnosu za golu platu i naknadu a koju tvoja firma obracunava prema prosjeku federacije i koji zavisi od broja radnih sati i osnovice na mjesecnom nivou. ako tvoja firma majkama koje se porode za vrijeme porodiljskog odsustva isplacuje razliku a tvoja plata bez toplog iznosi recimo 1000 Km naknada je otprilike 450 km zavisno od mjeseca i ti bi od poslodavca mjesecno trebala dobiti jos cca 500-550 KM.Medutim moram da napomenem da to nije zakoska obaveza poslodavca on moze ali ne mora dati taj iznos ne znam kako je kod vas regulisano internim odlukama pravilnokom o radu ili mozda kolektivnom ugovorom. ako sam dobro vidjela u tvom postu ti si na odredeno vrijeme do sredine avgusta-nadas se da ce ti ugovor produziti ili da ces zaključiti novi jer ukoliko se to ne desi bez obzira sto si dobila sadasnje rjesenje i primas naknadu kao porodilja u radnom odnosu duzna si eventualni prestanak radnog odnosa prijaviti u opštini i oni usljed promjenjenih okolnosti domose novo rjesenje i tada se dobije znatno manji iznos koji je odreden za nezaposlene majke i to je 120 KM. nada se da kod tebe nece doci do promjene tih okolnosti
ne vjerujem da ces dobiti platu bez toplog obroka vec razliku otprilike u odnosu za golu platu i naknadu a koju tvoja firma obracunava prema prosjeku federacije i koji zavisi od broja radnih sati i osnovice na mjesecnom nivou. ako tvoja firma majkama koje se porode za vrijeme porodiljskog odsustva isplacuje razliku a tvoja plata bez toplog iznosi recimo 1000 Km naknada je otprilike 450 km zavisno od mjeseca i ti bi od poslodavca mjesecno trebala dobiti jos cca 500-550 KM.Medutim moram da napomenem da to nije zakoska obaveza poslodavca on moze ali ne mora dati taj iznos ne znam kako je kod vas regulisano internim odlukama pravilnokom o radu ili mozda kolektivnom ugovorom. ako sam dobro vidjela u tvom postu ti si na odredeno vrijeme do sredine avgusta-nadas se da ce ti ugovor produziti ili da ces zaključiti novi jer ukoliko se to ne desi bez obzira sto si dobila sadasnje rjesenje i primas naknadu kao porodilja u radnom odnosu duzna si eventualni prestanak radnog odnosa prijaviti u opštini i oni usljed promjenjenih okolnosti domose novo rjesenje i tada se dobije znatno manji iznos koji je odreden za nezaposlene majke i to je 120 KM. nada se da kod tebe nece doci do promjene tih okolnosti
Hvala za odgovor, sutra cu traziti interni pravilnik i odgovore u skoli. nazalost, vec trecu godinu radim do avgusta i onda ponovo se javljam na konkurs, samo ove godine cu morati ostaviti malo blago kod kuce sa nepunih 6 mjeseci . Prije poroda sam usmeno dobila obavijest da cu primati razliku od skole , medjutim na platnoj listi stoji 0 KM. hvala jos jednom, lp
Hvala za odgovor, sutra cu traziti interni pravilnik i odgovore u skoli. nazalost, vec trecu godinu radim do avgusta i onda ponovo se javljam na konkurs, samo ove godine cu morati ostaviti malo blago kod kuce sa nepunih 6 mjeseci . Prije poroda sam usmeno dobila obavijest da cu primati razliku od skole , medjutim na platnoj listi stoji 0 KM. hvala jos jednom, lp
ja sada čitam i na drugoj temi...ako si u kantonu sarajevo Ju srednje škole primaju 100% do plaće...ovim principom ako ti je opisala ksily. i ti bi trebala ...nije mi jasno zašto je platna 0 za pari...obavezno provjeri sutra .. a 6 mjeseci je uglavnom porodiljsko koje u školama iskoriste nastavnice iako zakon propisuje najviše 12 mjeseco...
draga, ja sam zaposlana u os i primam razliku od skole,ali sam zaposlena na neodređeno. mozes nazvati finansijsku kucu vortt koja vodi vecinu os pa trazit da ti objasne.reci sa si zaposlena u os na podrucju opsine NG,ali da zelis ostati anonimna. mozes traziti Muamera on je nagodan pozdrav
Jutros sam zvala skolu, u pitanju je greska. Kaze teta iz racunovodstva da je ona obracunala naknadu, ali da je u trezoru greska, pa da ce mi sljedeci mjesec to nadoknadit. Nadam se:) Hvala jos jednom za odgovore, u iscekivanju postara u NS saljem vam pozdrav!
Ja sam se porodila 05.04. i dobila sam prije par dana rješenje za naknadu na 360,00 KM, opština Novi Grad, u stalnom sam radnom odnosu već 4 godine... Vidim da je nekima naknada 460,00 KM pa me zanima zna li neko zašto se naknade razlikuju ako je po zakonu 60% prosječne plate FBIH?
Evo, N.Sarajevo, stigla... Imam sad jedno pitanje, prethodne su mi bile 461km, danas dolazi postar i donosi 432km, ja ostala U rjesenju mi stoji 461km, ne znam da li da nazovem da pitam sta se desava!
Molim vas može li mi neko odgovoriti, jel vama stajalo u rješenju 360,00 KM ili onako kako ste dobijale naknadu, da se žalim dok mi nije prošao rok. Zašto stoji 360,00 ako je 60% prosjeka FBIH po zakonu?