|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  266 267 [268] 269 270   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
3.6.2013 19:25:14   
MamaSunce
Postar jos nije posjetio NS...zanima me nesto drugo...a vi mi vjerovatno mozete pomoci svojim iskustvom...naime, zaposlena sam na odredjeno vrijeme, do sredine avgusta i nakon poroda u martu sam dobila rjesenje od opcine na 461 KM naknade..dobila sam tu jednu naknadu a moj poslodavac za taj mjesec mart je uplatio odredjen iznos na racun. medjutim, za mjesec april sam dobila 0 km od poslodavca ( srednja skola ). je li i ostalima tako, poslodavac vam ne uplacuje nista vise? posto su mi na poslu rekli da cu dobivati placu bez toplog obroka sad mi nista nije jasno...

Hvala!

(odgovor članu GARAA)
Neposredna veza do poruke: 6676
3.6.2013 19:42:42   
ksily
MamaSunce

ne vjerujem da ces dobiti platu bez toplog obroka vec razliku otprilike u odnosu za golu platu i naknadu a koju tvoja firma obracunava prema prosjeku federacije i koji zavisi od broja radnih sati i osnovice na mjesecnom nivou. ako tvoja firma majkama koje se porode za vrijeme porodiljskog odsustva isplacuje razliku a tvoja plata bez toplog iznosi recimo 1000 Km naknada je otprilike 450 km zavisno od mjeseca i ti bi od poslodavca mjesecno trebala dobiti jos cca 500-550 KM.Medutim moram da napomenem da to nije zakoska obaveza poslodavca on moze ali ne mora dati taj iznos ne znam kako je kod vas regulisano internim odlukama pravilnokom o radu ili mozda kolektivnom ugovorom.
ako sam dobro vidjela u tvom postu ti si na odredeno vrijeme do sredine avgusta-nadas se da ce ti ugovor produziti ili da ces zaključiti novi jer ukoliko se to ne desi bez obzira sto si dobila sadasnje rjesenje i primas naknadu kao porodilja u radnom odnosu duzna si eventualni prestanak radnog odnosa prijaviti u opštini i oni usljed promjenjenih okolnosti domose novo rjesenje i tada se dobije znatno manji iznos koji je odreden za nezaposlene majke i to je 120 KM. nada se da kod tebe nece doci do promjene tih okolnosti

Život ćine male stvari, koje se rade na veliki način

Nas svijet je postao ljepši kada se rodila nasa grudvica 31.10.2012.

(odgovor članu MamaSunce)
Neposredna veza do poruke: 6677
3.6.2013 19:49:21   
MamaSunce

IZVORNA PORUKA: ksily

MamaSunce

ne vjerujem da ces dobiti platu bez toplog obroka vec razliku otprilike u odnosu za golu platu i naknadu a koju tvoja firma obracunava prema prosjeku federacije i koji zavisi od broja radnih sati i osnovice na mjesecnom nivou. ako tvoja firma majkama koje se porode za vrijeme porodiljskog odsustva isplacuje razliku a tvoja plata bez toplog iznosi recimo 1000 Km naknada je otprilike 450 km zavisno od mjeseca i ti bi od poslodavca mjesecno trebala dobiti jos cca 500-550 KM.Medutim moram da napomenem da to nije zakoska obaveza poslodavca on moze ali ne mora dati taj iznos ne znam kako je kod vas regulisano internim odlukama pravilnokom o radu ili mozda kolektivnom ugovorom.
ako sam dobro vidjela u tvom postu ti si na odredeno vrijeme do sredine avgusta-nadas se da ce ti ugovor produziti ili da ces zaključiti novi jer ukoliko se to ne desi bez obzira sto si dobila sadasnje rjesenje i primas naknadu kao porodilja u radnom odnosu duzna si eventualni prestanak radnog odnosa prijaviti u opštini i oni usljed promjenjenih okolnosti domose novo rjesenje i tada se dobije znatno manji iznos koji je odreden za nezaposlene majke i to je 120 KM. nada se da kod tebe nece doci do promjene tih okolnosti

Hvala za odgovor, sutra cu traziti interni pravilnik i odgovore u skoli. nazalost, vec trecu godinu radim do avgusta i onda ponovo se javljam na konkurs, samo ove godine cu morati ostaviti malo blago kod kuce sa nepunih 6 mjeseci . Prije poroda sam usmeno dobila obavijest da cu primati razliku od skole , medjutim na platnoj listi stoji 0 KM. hvala jos jednom,
lp

(odgovor članu ksily)
Neposredna veza do poruke: 6678
3.6.2013 19:53:19   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: MamaSunce

IZVORNA PORUKA: ksily

MamaSunce

Hvala za odgovor, sutra cu traziti interni pravilnik i odgovore u skoli. nazalost, vec trecu godinu radim do avgusta i onda ponovo se javljam na konkurs, samo ove godine cu morati ostaviti malo blago kod kuce sa nepunih 6 mjeseci . Prije poroda sam usmeno dobila obavijest da cu primati razliku od skole , medjutim na platnoj listi stoji 0 KM. hvala jos jednom,
lp

ja sada čitam i na drugoj temi...ako si u kantonu sarajevo Ju srednje škole primaju 100% do plaće...ovim principom ako ti je opisala ksily.
i ti bi trebala ...nije mi jasno zašto je platna 0 za pari...obavezno provjeri sutrauser posted image ..
a 6 mjeseci je uglavnom porodiljsko koje u školama iskoriste nastavnice iako zakon propisuje najviše 12 mjeseco...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 6679
4.6.2013 8:39:45   
jasmiiiiiina
draga, ja sam zaposlana u os i primam razliku od skole,ali sam zaposlena na neodređeno. mozes nazvati finansijsku kucu vortt koja vodi vecinu os pa trazit da ti objasne.reci sa si zaposlena u os na podrucju opsine NG,ali da zelis ostati anonimna. mozes traziti Muamera on je nagodan
pozdrav

Neposredna veza do poruke: 6680
4.6.2013 9:30:45   
Vinetu
Bio poštar na Ilidži i donio 453 kaemčića

(odgovor članu jasmiiiiiina)
Neposredna veza do poruke: 6681
4.6.2013 9:52:11   
moja suncica
Koji dio Ilidze?

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 6682
4.6.2013 10:20:35   
MamaSunce
Jutros sam zvala skolu, u pitanju je greska. Kaze teta iz racunovodstva da je ona obracunala naknadu, ali da je u trezoru greska, pa da ce mi sljedeci mjesec to nadoknadit. Nadam se:) Hvala jos jednom za odgovore, u iscekivanju postara u NS saljem vam pozdrav!

Neposredna veza do poruke: 6683
4.6.2013 10:23:19   
Arijana2
Da li je nekog posjetio postar opstina N.Sarajevo user posted image

Neposredna veza do poruke: 6684
4.6.2013 10:24:03   
Bebac05
Ja sam se porodila 05.04. i dobila sam prije par dana rješenje za naknadu na 360,00 KM, opština Novi Grad, u stalnom sam radnom odnosu već 4 godine... Vidim da je nekima naknada 460,00 KM pa me zanima zna li neko zašto se naknade razlikuju ako je po zakonu 60% prosječne plate FBIH?

Pozdrav

(odgovor članu moja suncica)
Neposredna veza do poruke: 6685
4.6.2013 10:26:29   
disaaa
,neka te ne buni dobit ces koliko i mi sve ostale zenice,,neces samo 360km

< Poruku je uredio disaaa -- 4.6.2013 10:27:02 >

(odgovor članu Bebac05)
Neposredna veza do poruke: 6686
4.6.2013 10:29:49   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: moja suncica
Koji dio Ilidze?

Centar Ilidže, Mala aleja.

Neposredna veza do poruke: 6687
4.6.2013 10:30:53   
ajran
super znači krenuo je, na Stupu ga još nema, ali dobro da je krenuo, thx na informaciji Vinetu :)

Neposredna veza do poruke: 6688
4.6.2013 10:37:32   
Aldina87
user posted image Zna li iko sta je s NG, naravno na tel mi se niko ne javlja.

(odgovor članu ajran)
Neposredna veza do poruke: 6689
4.6.2013 10:58:09   
Miimy
bio postar u N S. e bas me obradovao user posted image user posted image

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu Aldina87)
Neposredna veza do poruke: 6690
4.6.2013 11:07:58   
jasmiiiiiina
bio poštar Humska N Sarajevo 453 KM

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 6691
4.6.2013 11:16:56   
mersiaH
Je li i kome bila naknada u NG

Neposredna veza do poruke: 6692
4.6.2013 11:22:53   
vanili
sta je sa NG, neke opstine u petak dobile user posted image

(odgovor članu mersiaH)
Neposredna veza do poruke: 6693
4.6.2013 11:29:51   
Aldina87
samo smo jos mi ostali bey naknada, NG user posted image

(odgovor članu vanili)
Neposredna veza do poruke: 6694
4.6.2013 11:33:04   
Aldina87
ja sam yvala opstinu ali nikog nema, jel moyda jos ko zvao da ih je dobio. NG

(odgovor članu Aldina87)
Neposredna veza do poruke: 6695
4.6.2013 11:34:19   
Nunny
NG ???? iko????

(odgovor članu Aldina87)
Neposredna veza do poruke: 6696
4.6.2013 11:43:06   
unagi
Evo, N.Sarajevo, stigla...
Imam sad jedno pitanje, prethodne su mi bile 461km, danas dolazi postar i donosi 432km, ja ostala user posted image
U rjesenju mi stoji 461km, ne znam da li da nazovem da pitam sta se desava!

(odgovor članu Nunny)
Neposredna veza do poruke: 6697
4.6.2013 12:04:22   
Aldina87
zar ne dobivamo svi istu naknadu, kako vecina ih dobila 453 Km a sad 432 KM za isti mjesec

(odgovor članu unagi)
Neposredna veza do poruke: 6698
4.6.2013 12:04:47   
Bebac05
Molim vas može li mi neko odgovoriti, jel vama stajalo u rješenju 360,00 KM ili onako kako ste dobijale naknadu, da se žalim dok mi nije prošao rok. Zašto stoji 360,00 ako je 60% prosjeka FBIH po zakonu?

(odgovor članu unagi)
Neposredna veza do poruke: 6699
4.6.2013 12:07:18   
Jeca_Perec
licno mi je stojalo na Rjesenju 360 KM, kao i mojim prijateljicama.. a dobijemo u visini (npr. 461 prosli mjesec) koliko dobiju sve zaposlene zene ...

(odgovor članu Bebac05)
Neposredna veza do poruke: 6700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  266 267 [268] 269 270   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  266 267 [268] 269 270   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *