Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Drugi vrlo značajan projekat Grada je Pomoć porodiljama, za čiju će se realizaciju izdvojiti također 1 milion KM. Prema kriterijima, porodilje koje su ostvarile pravo na dječiji dodatak dobijat će tokom 12 mjeseci po 220 KM, porodilje koje su nezaposlene dobijat će 360 KM; porodilje koje su ostvarile pravo na pomoć u prehrani dobijat će 250 KM, porodilje koje su zaposlene, a ne primaju razliku u plaći ili im je nezaposlen bračni drug ili su samohrane majke, dobijat će pomoć u iznosu od 260 KM. Projekat će biti realiziran u saradnji sa općinskim službama za rad, retroaktivno od 1. aprila ove godine. U sklopu ovog projekta, a u saradnji sa kantonalnim Zavodom za zaštitu žena i materinstva, predviđen je pregled porodilja sa djecom do šest mjeseci sa područja četiri gradske općine, jer prema podacima svega četiri posto porodilja odlazi na ljekarsku kontrolu, a tek 1,5 posto se podvrgava sistemskom pregledu. “Prema istraživanjima samo 40 posto majki u Gradu Sarajevu je zdravstveno osigurano, a u pojedinim općinama veći je mortalitet nego natalitet. Nećemo obnavljati fasade dok se ne izvrši rebalans budžeta, ali majke neće ostati bez naknade. Nadamo se da će se i drugi nivou vlasti uključiti u slične projekte”, kazao je gradonačelnik.
Što znači da se 12 mjeseci prima ova naknada, to nije jednokr.atna pomoć
pozdrav svima da li kod nas postoji kakav program za porodice sa troje i više djece? Ako neko zna molim za odgovori, pls. <hvala
pozdrav... vezano za postavljeno pitanje, mogu vam reci da kod nas u BPK Gorazde ima program za porodice sa troje i vise djece. naime moja jetrva je na birou, u januaru je rodila 3-cu curicu, prima sa biroa ne znam tacno koji iznos, cini mi se oko 200 KM narednih godinu dana, a od socijalnog dijete prima 300 i nesto KM dok ne navrsi 18 godina... to je znaci za trece dijete... nemaju djeciji dodatak zato sto muz ima automobil... to je za mene totalna glupost, ali takav je zakon... bljak... sto se tice porodiljske naknade, ne znam kakva je situacija kod vas, ali kod mene je ovako bilo prije 5 godina, a kazu da je i sada pa vidjecemo... dakle, radim u drzavnoj firmi, od prvog dana porodiljskog odsustva primam 100% platu, podijeljeno na 80% isplacuje mi socijalno a 20% firma... dobila sam informaciju da je doslo do izmjene kantonalnog zakona, pa cu ovaj put moci od firme primati 100% platu, s tim da ce oni refundirati 80% od socijalnog... tako vam je u Gorazdu.
U Sarajevu rijetko kome isplaćuju cijelu plaću jer zakonom o radi nije regulirano da se to mora... zakon kaže poslodavac može isplaćivati ld uposlenici .... može a i ne mora a i ona koja prima kao puno platu, nema top.obr i naravno prevoz
pa caka svakog skoro zakona je sto kaze "moze" sto ne obavezuje poslodavca... nego moze postupiti po svojoj volji... a naravno da sve ostale naknade ispadaju iz igre... topli obrok, naknade za prevoz... ma uhar je i plata, pogotovo tamo gdje su redovne plate... makar covjek moze isplanirati kako ce je potrositi... posebno tamo gdje samo jedan supruznik radi, kao sto je kod mene slucaj, ja radim a mm ne...
Ja sam primala sa Timurom 360KM, kao zaposlena, a sa Henom donedavno 140KM kao nezaposlena. Sa Timurom smo radili na kuci pa mi je super bilo kad mi zakasni po nekoliko mjeseci i onda dodje veeelika suma, taman za kucu. Sad mi hB nije trebalo jer mama nadoknadjuje svojim rukama Sad smo samo na svom trudu