Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
pozz svima :-) termin mi je 12. juna, dakle jaaako blizu :-) negdje na forumu procitah da kada otvoris porodiljsko odnosno trudnicko bolovanje poslodavac daje placu za onih 28 dana ili sam ja nesto pogresno shvatila? radim u drzavnoj instituciji ali, koliko sam ja shvatila nase u sluzbi za mat-finansijske poslove, skidaju me sa platne liste prvog dana trudnickog... sad mi nista nije jasno...
Ne moras otvoriti trudnicko 28 dana prije poroda,,,,Bolje cuvaj te dane za bebicu...Otvori ili obicno bolovanje ili "cuvanje ili komplikacije u trudnoci" - naravno ako ti doktorica hoce izaci u susret. Onda imas pravo na platu, u suprotnom otvaranjem porodiljkog vise ti institucija u narednih 12 mjeseci ne isplacuje NISTA. Ja znam, jer sam i ja iz drzavne institucije...tako da ti toplo preporucujem neku od gore navedenih opcija.
Znaci nista ne vjerujem da ce doktorica htjeti da mi otvori ista osim trudnickog, prosli put na kontroli sam se jedva izvukla bila sam dvije sedmice na "cuvanju ili komplikacijama u trudnoci", ovu sedmicu radim, a u petak idem na kontrolu... ne gine mi trudnicko od prvog uh.... hvala ti na odgovoru, barem znam da ne ocekujem nista poslije majske plate
ja sam radila kombinaciju godisnjeg i bolovanja (isto sam u drzavnoj ins)... probaj sa godisnjim ako imas ista starog ili taman da iskoristis i novi ako bude regres da imas pravo na njega...
Prijavljena sam na određeno već evo drugi put potpisala sma ugovor na pola godine, zanima me kakva su moja prava recimo u slučaju da sad zatrudnim. Bojim se da me poslodavac ne otpusti?? Hvala unaprijed na odgovoru
pozdrav svima da li kod nas postoji kakav program za porodice sa troje i više djece? Ako neko zna molim za odgovori, pls. <hvala
bravo za postavljeni post!!!!!!!!! i mene ovo interesuje ,jos da dodam da su roditelji,oba, na BIRO-u!!! molim vas ako neko zna nesto neka se javi!!! unaprijed hvala!!!
I ja mislim da je nažalost ovako. Ali ne u cijeloj državi- RS mislim da ima predviđene beneficije za ove porodice. Mislim da je neka fiksna naknada majci u pitanju, pored redovne, za treće i više djece. Već dugo se priča o izjednačavanju prava na teritoriji cijele BiH, ali sve ostade samo na priči... Mislim da je danas heroj svaka majka koja se odluči na više od dvoje djece! Vidite da bi nam i zrak "oporezovali" da mogu
jedan pitanjac za mame koje primaju porodiljsku. čini mi se da sam negdje vidjela da se mora svaka dva mjeseca donositi potvrda sa biroa. ali mi niko ništa nije rekao ni u opštini ni na birou. ako treba donositi potvrdu da li se računa svaka dva mjeseca od poroda ili od izdavanja prve potvrde jer sam ja prvu potrvrdu s biroa uzela tek skoro mjesec poslije poroda.
koliko sam shvatila to povecanje je za nezaposlene i one kojima firma ne placa
ja sam zvala danas opštinu novi grad i kažu da još nije počela isplata porodiljskih naknada i da ne znaju kad će, a što se tiče ove podjele od grada nisu čule za to i da ide standardna isplata :(((((((((