|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
29.5.2009 12:53:32   
taze_mlada
IZVORNA PORUKA: DindaDinda

IZVORNA PORUKA: skvo

IZVORNA PORUKA: DindaDinda

pozz svima :-)
termin mi je 12. juna, dakle jaaako blizu :-) negdje na forumu procitah da kada otvoris porodiljsko odnosno trudnicko bolovanje poslodavac daje placu za onih 28 dana ili sam ja nesto pogresno shvatila? radim u drzavnoj instituciji ali, koliko sam ja shvatila nase u sluzbi za mat-finansijske poslove, skidaju me sa platne liste prvog dana trudnickog... sad mi nista nije jasno...

Ne moras otvoriti trudnicko 28 dana prije poroda,,,,Bolje cuvaj te dane za bebicu...Otvori ili obicno bolovanje ili "cuvanje ili komplikacije u trudnoci" - naravno ako ti doktorica hoce izaci u susret. Onda imas pravo na platu, u suprotnom otvaranjem porodiljkog vise ti institucija u narednih 12 mjeseci ne isplacuje  NISTA.  Ja znam, jer sam i ja iz drzavne institucije...tako da ti toplo preporucujem neku od gore navedenih opcija.

Znaci nista user posted image ne vjerujem da ce doktorica htjeti da mi otvori ista osim trudnickog, prosli put na kontroli sam se jedva izvukla user posted image bila sam dvije sedmice na "cuvanju ili komplikacijama u trudnoci", ovu sedmicu radim, a u petak idem na kontrolu... ne gine mi trudnicko od prvog user posted image uh.... hvala ti na odgovoru, barem znam da ne ocekujem nista poslije majske plate user posted image user posted image

ja sam radila kombinaciju godisnjeg i bolovanja (isto sam u drzavnoj ins)... probaj sa godisnjim ako imas ista starog ili taman da iskoristis i novi ako bude regres da imas pravo na njega...

(odgovor članu DindaDinda)
Neposredna veza do poruke: 526
29.5.2009 16:43:53   
salamanca
Prijavljena sam na određeno već evo drugi put potpisala sma ugovor na pola godine, zanima me kakva su moja prava recimo u slučaju da sad zatrudnim.
Bojim se da me poslodavac ne otpusti??
Hvala unaprijed na odgovoru

(odgovor članu taze_mlada)
Neposredna veza do poruke: 527
29.5.2009 22:58:12   
slatki_tri
pozdrav svima
da li kod nas postoji kakav program za porodice sa troje i više djece? Ako neko zna molim za odgovori, pls.
<hvala

(odgovor članu salamanca)
Neposredna veza do poruke: 528
29.5.2009 23:04:33   
remzy
IZVORNA PORUKA: slatki_tri

pozdrav svima
da li kod nas postoji kakav program za porodice sa troje i više djece? Ako neko zna molim za odgovori, pls.
<hvala

bravo za postavljeni post!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image
i mene ovo interesuje ,jos da dodam da su roditelji,oba, na BIRO-u!!!
molim vas ako neko zna nesto neka se javi!!!
unaprijed hvala!!!

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu slatki_tri)
Neposredna veza do poruke: 529
29.5.2009 23:07:35   
slatki_tri
remzi hvala

pošto ovakve programe su uradile zemlje u okruženju pa da vidimo da li ima i kod nas, a trebao bi da ima pa kolko tolko.
pozdrav

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 530
29.5.2009 23:09:03   
remzy
e bas se nadam da ima i kod nas ISTA!!!
a valjda ce se neko javiti da zna ista vezano za ove nase poruke!!!

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

Neposredna veza do poruke: 531
29.5.2009 23:10:42   
slatki_tri
ma sigurno ima negdje u zakonu samo treba baći tačno gdje.

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 532
29.5.2009 23:16:50   
remzy
Slazem se s tobom-mora postojati nesto!!!

sigurna sam da ce se neka od forumasica javiti sa pozitivnim odgovorom!!user posted image

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

Neposredna veza do poruke: 533
30.5.2009 11:59:14   
belmac
koliko ja znam nema ništa osim onoga što već znamo; dječiji doplatak , i porodiljska naknada... bez obzira na broj djece

Aiša, mamina velika princeza - 1997.
Harun, mamin momak - 2000.
Amna, mala guzara - 21.3.2009.

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 534
30.5.2009 15:25:38   
Mače
IZVORNA PORUKA: belmac

koliko ja znam nema ništa osim onoga što već znamo; dječiji doplatak , i porodiljska naknada... bez obzira na broj djece

I ja mislim da je nažalost ovako. Ali ne u cijeloj državi- RS mislim da ima predviđene beneficije za ove porodice. Mislim da je neka fiksna naknada majci u pitanju, pored redovne, za treće i više djece. Već dugo se priča o izjednačavanju prava na teritoriji cijele BiH, ali sve ostade samo na priči...user posted image user posted image user posted image
Mislim da je danas heroj svaka majka koja se odluči na više od dvoje djece! Vidite da bi nam i zrak "oporezovali" da moguuser posted image

Ljubavlju stvaramo život da bi upoznali istinsku sreću...
Naša uskoro stiže...

(odgovor članu belmac)
Neposredna veza do poruke: 535
1.6.2009 18:06:19   
neki
Heh,ja danas otisla da ovjerim knjizicu,kad zaboga od januara mi uopste nisu uplatili doprinose,mogu se slikati sa knjizicomuser posted image user posted image user posted image Mislim stvarno bezobrazlukuser posted image user posted image user posted image Moram otici do opstine da vidim sta se desavauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mače)
Neposredna veza do poruke: 536
3.6.2009 15:39:42   
Arijana2
Ima li novih informacija o onoj dodatnoj naknadi koja ide uz redovnu porodiljsku,onu od kantona Sarajevo user posted image

< Poruku je uredio Arijana2 -- 3.6.2009 15:40:12 >

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 537
3.6.2009 15:54:16   
cibra
a kakvoj dodatnoj je rijec???????????????nisam u toku

(odgovor članu Arijana2)
Neposredna veza do poruke: 538
4.6.2009 10:32:41   
abh
Cao cibra, pogledaj debatu http://www.ringeraja.ba/forum/povecane_porodiljske_naknade_SA/m_282526/tm.htm za vise informacija.

Omar, 13.12.2008
http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=236

(odgovor članu cibra)
Neposredna veza do poruke: 539
4.6.2009 11:44:11   
belmac
jedan pitanjac za mame koje primaju porodiljsku. čini mi se da sam negdje vidjela da se mora svaka dva mjeseca donositi potvrda sa biroa. ali mi niko ništa nije rekao ni u opštini ni na birou. ako treba donositi potvrdu da li se računa svaka dva mjeseca od poroda ili od izdavanja prve potvrde jer sam ja prvu potrvrdu s biroa uzela tek skoro mjesec poslije poroda.

Aiša, mamina velika princeza - 1997.
Harun, mamin momak - 2000.
Amna, mala guzara - 21.3.2009.

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 540
8.6.2009 9:17:02   
mamina princeza
jel vama dosla porodiljska za ovaj mjesec ...ja bi trebala dobiti ovu jer mi porodiljsko istice 6.6. pa se bojim da me ne zeznu pa ukinu ranije???? ili jos nije dosla ....opstina Stari grad

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu belmac)
Neposredna veza do poruke: 541
8.6.2009 9:40:14   
abh
Meni nije dosla naknada. Ja sam u opcini Novo Sarajevo.

Omar, 13.12.2008
http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=236

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 542
8.6.2009 9:40:31   
new mama
Kod mene nije bio posto,a ja opcina Novi Grad,nadam mu se danas-sutrauser posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

Neposredna veza do poruke: 543
8.6.2009 9:42:27   
mamina princeza
okk onda nije do moje naknade:) javite kad dodje:I

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 544
8.6.2009 10:29:16   
mamina princeza
Evo sad pitala postara - kazu nisu im ni cekovi jos stigli znaci kasnit ce dosta. ma uzasuser posted image user posted image user posted image

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 545
8.6.2009 11:20:21   
vila
a sta mislite da ne kasni zato sto cemo ovaj mjesec dobiti i ono od sto je obecao gradonacelnik? ko zna?

Neposredna veza do poruke: 546
8.6.2009 11:24:42   
mamina princeza
Nadam se :)
mada ne vjerujem jer ja ne spadam pod tu kategoriju - dakle dobivala sam uvijel porodioljsku naknadu i firma mije placa regularno ostatk plate....

koliko sam shvatila to povecanje je za nezaposlene i one kojima firma ne placa

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu vila)
Neposredna veza do poruke: 547
8.6.2009 11:36:15   
neki
Ni kod mene jos nema postarauser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 548
8.6.2009 11:39:10   
idana_85
meni uvijek bude 7-og, a ako je vikend onda prvi radni dan poslije,tako da ja ocekujem postara danas

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 549
8.6.2009 11:59:59   
slatki_tri
ja sam zvala danas opštinu novi grad i kažu da još nije počela isplata porodiljskih naknada i da ne znaju kad će, a što se tiče ove podjele od grada nisu čule za to i da ide standardna isplata :(((((((((

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *