|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  199 200 [201] 202 203   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
25.12.2012 22:48:31   
Latinka
Cure, jeste li sve dobile peMziju? Meni ni danas poštar nije došao user posted image

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 5001
26.12.2012 9:42:26   
buci buci
zenice sad sam zvala postu,juce je pocela isplata od gradonacelnika. jel iko dobio ?
mene navodno opet nema na spisku user posted image

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 5002
26.12.2012 10:08:27   
lala mak
buci u kojoj si Opcini? Ni ja nisam dobila od Grada a do sada sam dobivala? Na koji si broj zvala ? Hvala
p.s. Nikako mi nije jasno na koji nacin vrse odabir onih kojima uplacuje Grad po 220 km? Npr. ja sam od treceg mj. nakon poroda pocela dobivati naknadu i od Grada, a neke vidim kazu da se dobiva po isteku godine od poroda?

(odgovor članu buci buci)
Neposredna veza do poruke: 5003
26.12.2012 10:13:34   
buci buci
lala blago tebi pa primas,ja jos nista a imam pravo user posted image
evo ti broj,provjeri jesi na spisku 650 363
http://www.sarajevo.ba/ba/files/pravilnik-porodilje-2011-bos.pdf
evo i pravilnik user posted image

(odgovor članu lala mak)
Neposredna veza do poruke: 5004
26.12.2012 10:15:07   
lala mak
buci otidji u Opcinu i trazi svoja prava, ako ti prodje i ovaj mjesec mozda ce ti biti kasno traziti iduci. To nije bingo pa eto ili te ima na spisku ili te nema. Ako je prosla godina dana od poroda ti imas pravo na trinaestu naknadu i tacka.

(odgovor članu lala mak)
Neposredna veza do poruke: 5005
26.12.2012 10:19:54   
buci buci
sad sam zvala,zena se izdera na mene k'o da sam ja nesto kriva .
kaze: ne mozemo mi 2000 zena pratit. pa sta mi treba da radimo.
prije dva mjeseca sam trebala dobit 13-u,a jos nista user posted image
ccccc,ako mi ne jave nista danas,moram pisat molbu user posted image
sretno ostalima user posted image

(odgovor članu lala mak)
Neposredna veza do poruke: 5006
26.12.2012 10:22:49   
lala mak
I ja sam zvala , nisam na spisku. Ali ja sam dobila od Grada 9 X do sada.

Neposredna veza do poruke: 5007
26.12.2012 10:26:57   
buci buci
hahhahaha,nevjerovatno user posted image blago tebi user posted image
e nek ti daju jos i ovih 6 mjeseci hehhehehe . sretno

(odgovor članu lala mak)
Neposredna veza do poruke: 5008
26.12.2012 11:10:07   
Marija13
Dame moje, ja danas predala zahtjev za porod.naknadu, jedva skupila svu dokumentaciju user posted image Recite mi koliko ste vi cekale rjesenje, u pitanju je opstina Novi Grad, i koliko ste cekale na prvu isplatu?

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

Neposredna veza do poruke: 5009
26.12.2012 11:20:22   
chuci
rješenje je meni došlo nakon 10tak dana znači negdje krajem juna. a prva nadoknada u avgustu.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 5010
26.12.2012 15:11:34   
moja suncica
drage moje prave ste sretnice pa tako nesto i ocekujete, cini mi se da dosta vas ispunjava uslove za te dodatne naknade, citala sam pravilnik i vidjeh da ja nemam pravo jer sam opcina ilidza a od iste nisam nista dobila pa niti cestitku koju neko gore spomenu a ne 200kmuser posted image
Mi nemamo gradonacelnika heheh a niti nacelnikauser posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5011
26.12.2012 15:19:29   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: moja suncica

drage moje prave ste sretnice pa tako nesto i ocekujete, cini mi se da dosta vas ispunjava uslove za te dodatne naknade, citala sam pravilnik i vidjeh da ja nemam pravo jer sam opcina ilidza a od iste nisam nista dobila pa niti cestitku koju neko gore spomenu a ne 200kmuser posted image

draga moja čestitka ide samo za građanke, to su ti sa općina Stari Grad, Centar, Novo S. i Novi Grad, mi iz ovih rutalnih općina, valjda nismo dosljedne istih,

vjeruj da sa baš mislila pozvati Kanton pa pitati, šta je sa ženama iz općina Vogošća, Ilijaš, Hadžići, Trnovo, šta mi ne trebamo dobiti čestitku i pomoć, samo ne znam koji je razlog,

(odgovor članu moja suncica)
Neposredna veza do poruke: 5012
26.12.2012 15:47:42   
MicoTico
Čitam vas i tačno ne mogu vjerovati, kao da smo druga država.
Ja sam imala ful plaćeno porodiljno godinu dana tj. punu platu primala sve vrijeme. Kad sam M.rodila dobila sam paket sa svim potrepštinama za dijete (dekica, pelene, higijena, gegice i sl). Sad više ne daju pakete nego lovu. Čini mi da sam dobila kad se T.rodio oko 350 KM. Moja kolegica dobila blizance, 1.5 godinu porodiljnog (naravno punu platu prima sve vrijeme) i oko 1000 KM jednokratne pomoći.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 5013
26.12.2012 16:05:27   
Ramona11

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Ja sam imala ful plaćeno porodiljno godinu dana tj. punu platu primala sve vrijeme. Kad sam M.rodila dobila sam paket sa svim potrepštinama za dijete (dekica, pelene, higijena, gegice i sl). Sad više ne daju pakete nego lovu. Čini mi da sam dobila kad se T.rodio oko 350 KM. Moja kolegica dobila blizance, 1.5 godinu porodiljnog (naravno punu platu prima sve vrijeme) i oko 1000 KM jednokratne pomoći.

Citam i ne vjerujem user posted image
Pa gdje ti zivis?

Nisam znala koliko je ljubavi u mom srcu dok me neko nije nazvao MAMA!

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 5014
26.12.2012 16:56:58   
EEDITH
ja sam dobila jednokratnu pomoć,ali se ne sjećam koji iznos(prije 2 god) općina hadžići

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

(odgovor članu Ramona11)
Neposredna veza do poruke: 5015
26.12.2012 17:08:51   
M kao Mama

i mene isto zanima gdje živiš

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 5016
26.12.2012 17:30:13   
Ramona11
Ovo je samo da covjek padne u ocaj kad vidi jednu drzavu s milion zakona sto po entitetima sto po kantonima, sto razvrstavanja porodilja prema poslodavcima user posted image

Neposredna veza do poruke: 5017
26.12.2012 17:48:55   
MicoTico

IZVORNA PORUKA: Ramona11

Citam i ne vjerujem user posted image
Pa gdje ti zivis?

U B.Luci.

(odgovor članu Ramona11)
Neposredna veza do poruke: 5018
26.12.2012 18:02:37   
Ramona11
Moj poslodavac je sjedistem u SA, ali ima uposlenice i na podrucju RS-a, tako da je njima duzan isplacivati 100% placu po tamosnjem zakonu. Koliko se sjecam njemu onda socijalno refundira 80% E, a nama koje smo u Federaciji daje sipak. Gdje to ima user posted image

Meni se cini da RS pametno i mudro pazi porodilje user posted image

< Poruku je uredio Ramona11 -- 26.12.2012 18:03:19 >

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 5019
26.12.2012 18:06:34   
smajli80
Vjeruj!!!

Ja živim nedaleko od B.Luke i kod nas dobiješ samo 250KM jednokratne pomoći i to je touser posted image .
Primala sam 60% plate i nakon poroda mi istekao ugovor i ostala bez poslauser posted image .
Nemam pravo ma materinski dodatak koji iznosi 68km jer mi suprug ima malo veću platu od dozvoljenih 90km/članu i imamo na sebi auto doduše stariji oo 10 godina i stan od 58m2 kojeg sam nasljedila od pokojnih roditelja.

Ovde moraš biti kleta sirotinja da bi primao tih 68km materinskog dodatka.

Zato vi uživajte u svojoj porodiljskoj naknadi i ne žalite se previše!!!

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu Ramona11)
Neposredna veza do poruke: 5020
26.12.2012 18:12:57   
MicoTico

IZVORNA PORUKA: smajli80

Vjeruj!!!

Ja živim nedaleko od B.Luke i kod nas dobiješ samo 250KM jednokratne pomoći i to je touser posted image .
Primala sam 60% plate i nakon poroda mi istekao ugovor i ostala bez poslauser posted image .
Nemam pravo ma materinski dodatak koji iznosi 68km jer mi suprug ima malo veću platu od dozvoljenih 90km/članu i imamo na sebi auto doduše stariji oo 10 godina i stan od 58m2 kojeg sam nasljedila od pokojnih roditelja.

Smajli, ako si u RS, bez obzira na grad, morali su ti isplatiti punu platu ( mislim na onu na koju su ti prijavili doprinose) svih godinu dana. Drga je stvar kad te poslodavac prijavi na minimalac, pa ti onda, logično, Fond namiruje samo do tog prijavljenog iznosa.

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 5021
26.12.2012 18:23:04   
smajli80

Vjeruj!!!

Smajli, ako si u RS, bez obzira na grad, morali su ti isplatiti punu platu ( mislim na onu na koju su ti prijavili doprinose) svih godinu dana. Drga je stvar kad te poslodavac prijavi na minimalac, pa ti onda, logično, Fond namiruje samo do tog prijavljenog iznosa.

Upravo se to i desilo-prijavljena na minimalac i fond uplaćivao samo taj dio.

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 5022
26.12.2012 18:28:55   
MicoTico

Upravo se to i desilo-prijavljena na minimalac i fond uplaćivao samo taj dio.

Ma da, ali to je već problem sa poslodavcima i njihovim izbjegavanjem obavezauser posted image , pa i sa državom što ne uvede neke mjere i kontrole.

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 5023
26.12.2012 18:37:06   
chuci

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

IZVORNA PORUKA: moja suncica

draga moja čestitka ide samo za građanke, to su ti sa općina Stari Grad, Centar, Novo S. i Novi Grad, mi iz ovih rutalnih općina, valjda nismo dosljedne istih,

vjeruj da sa baš mislila pozvati Kanton pa pitati, šta je sa ženama iz općina Vogošća, Ilijaš, Hadžići, Trnovo, šta mi ne trebamo dobiti čestitku i pomoć, samo ne znam koji je razlog,

ja sam na novom gradu i nikakve čestitke nisam dobila. smo redovnu nadoknadu

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

Neposredna veza do poruke: 5024
26.12.2012 22:55:42   
M kao Mama
pa, cuci bogami raspitaj se za tih 200 Km od gradonačelnika na ime čestitke

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  199 200 [201] 202 203   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  199 200 [201] 202 203   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *