|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  201 202 [203] 204 205   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
11.1.2013 17:45:58   
eminesqu
Rekoh, da nije zalut'o. user posted image

Vi nikada ne možete biti toliko podli koliko ja mogu izgledati naivno.

06.02.2004.
23.09.2011.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5051
12.1.2013 0:41:51   
M kao Mama
meni će biti loše oko 20 i narednih mjesec hahahaha, moji mi još nikad nisu poslali novi ugovor, a kako nema ugovora nema ni naknade, mojoj šefici se ne žuri, kaže pa rok je 60 dana da se papiri predaju, helem, tako da ja ne znam kad ću naknadu dobiti opet,

(odgovor članu eminesqu)
Neposredna veza do poruke: 5052
12.1.2013 10:27:07   
eminesqu

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

meni će biti loše oko 20 i narednih mjesec hahahaha, moji mi još nikad nisu poslali novi ugovor, a kako nema ugovora nema ni naknade, mojoj šefici se ne žuri, kaže pa rok je 60 dana da se papiri predaju, helem, tako da ja ne znam kad ću naknadu dobiti opet,

ug

Jao šefice... Čuj njoj se ne žuri. Ccc.

06.02.2004.
23.09.2011.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 5053
12.1.2013 16:58:54   
disaaa
mama alma a to imas ugovor na odredjeno, il je to jedna od firmi gdje godisnje obnavljaju ugovore??

(odgovor članu eminesqu)
Neposredna veza do poruke: 5054
14.1.2013 10:28:36   
Silver
moj djecak je 10-to ovog mjeseca napunio godinu, mi smo do sad primili cini mi se 12 naknada, mozemo li ovaj mjesec ocekivati 13-tu ili ima neka posebna procedura cekanja?

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu disaaa)
Neposredna veza do poruke: 5055
14.1.2013 12:11:15   
eminesqu
Mislim da bi trebalo. user posted image

Zna li neko kad će dječiji? user posted image

06.02.2004.
23.09.2011.

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 5056
14.1.2013 15:37:55   
Miimy
ja danas bila u opcini mjenjala adresu sve su otpremnice ili uplatnice kako se zovu odstampane i spemne za porodiljsku kaze ljubazna teta sljedece hefte isplata pa reko da prenesm.... u pitanju opcina N . sarajevo 

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu eminesqu)
Neposredna veza do poruke: 5057
14.1.2013 17:17:42   
DooRaa
Mame na koji broj da zovem da vidim da li sam na spisku ovaj mjesec za isplatu? Broj poste ili u svoju opstinu? I postoji li mogucnost da postar ne donosi naknadu nego da je pokupim direktno na posti? Hvala unaprijed!

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 5058
14.1.2013 19:15:04   
Binka84
Pozdrav,
Imam jedno pitanje za iskusnije forumasice.
Uskoro se trebaju predati porezne prijave za proslu godinu pa me interesuje kako se tu tretira porodiljska naknada...pretpostavljam da je ona vec oporezovana ali mislim da bi se trebala navesti u prijavi jer i plata je oporezovana pa se ipak predaje prijava...i ima li neki obrazac koji se prilaze uz prijavu tipa obrasca GIP koji se predaje za platu...meni firma nije isplacivala razliku do pune plate u toku porodiljskog odsustva.
Hvala puno

..."postoje u nama neke stvari neprevodive u reči"...

(odgovor članu DooRaa)
Neposredna veza do poruke: 5059
15.1.2013 7:51:28   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: disaaa

mama alma a to imas ugovor na odredjeno, il je to jedna od firmi gdje godisnje obnavljaju ugovore??

ne znam ni ja moja diso, meni je prošle godine u 5 mjesecu bilo dvije godine neprekidnog rada, ali kako sam ja bila na trudničkom, a ja radim ugovore, valjda ga zato nisam ni dobila hahahahaha, ne znam, ja sam se zezala valjda rekoh trebam otići i sebi sama utkucati ugovor, i kada sam nazvala kao pa zar nemaš na neodređeno, rekoh nema na papiru, uglavnom, kod nasu ugovori bili na određenoi ili neodređeno svake godine se obnavljaju

(odgovor članu disaaa)
Neposredna veza do poruke: 5060
15.1.2013 9:55:35   
Marija13
Poreznu prijavu saljes ako si radila kod 2 ili vise poslodavaca, gip ce ti poslati firma, a porodiljska naknada se ne unosi nigdje.

IZVORNA PORUKA: Binka84

Pozdrav,
Imam jedno pitanje za iskusnije forumasice.
Uskoro se trebaju predati porezne prijave za proslu godinu pa me interesuje kako se tu tretira porodiljska naknada...pretpostavljam da je ona vec oporezovana ali mislim da bi se trebala navesti u prijavi jer i plata je oporezovana pa se ipak predaje prijava...i ima li neki obrazac koji se prilaze uz prijavu tipa obrasca GIP koji se predaje za platu...meni firma nije isplacivala razliku do pune plate u toku porodiljskog odsustva.
Hvala puno

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu Binka84)
Neposredna veza do poruke: 5061
15.1.2013 10:31:15   
pero zdero
Porezna prijava se podnosi i ukoliko ostvarujes pravo na povrat poreza po nekom od 4 osnova, kao npr. stambeni kredit. I mene ovo zanima user posted image , pa ako ima neko ko je imao slucaj predhodnih godina bilo bi dobro da nam prenese svoja iskustva...i da, kod mene je poslodavac vrsio dopunu do pune plate...

(odgovor članu eminesqu)
Neposredna veza do poruke: 5062
15.1.2013 12:37:40   
adonermy
drage moje mame,da li znae kada ce pocet isplata ovih nasih para,jer iduce sedmice necu bit kuci pa me interesuje ima li mogucnosti da ce bit ove sedmice,ja sam na Ilidzi..javite ako sta saznate :)

daris sreca najveca :) 11.04.2012.

(odgovor članu pero zdero)
Neposredna veza do poruke: 5063
15.1.2013 22:05:24   
Nasa princeza
broj imas na rjesenju,zoves opstinu tj.sluzbu za rad...sretno!

(odgovor članu DooRaa)
Neposredna veza do poruke: 5064
17.1.2013 11:08:37   
mali_leptiric
Da li neko zna kada ce biti isplata?? :D

(odgovor članu Nasa princeza)
Neposredna veza do poruke: 5065
17.1.2013 11:16:42   
Miimy
pa ja napisala jos prije 2 dana ovdje da je isplata sljedece sedmice al ocito niko ne cita ccccc

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu mali_leptiric)
Neposredna veza do poruke: 5066
17.1.2013 17:55:19   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mama alma RR

IZVORNA PORUKA: disaaa

ne znam ni ja moja diso, meni je prošle godine u 5 mjesecu bilo dvije godine neprekidnog rada, ali kako sam ja bila na trudničkom, a ja radim ugovore, valjda ga zato nisam ni dobila hahahahaha, ne znam, ja sam se zezala valjda rekoh trebam otići i sebi sama utkucati ugovor, i kada sam nazvala kao pa zar nemaš na neodređeno, rekoh nema na papiru, uglavnom, kod nasu ugovori bili na određenoi ili neodređeno svake godine se obnavljaju

u skladu za zakonom o radu dva ugovora od po godinu dana ( znači na određeno vrijeme) kod istoga poslodvac po automatizmu postaju ugovor na neodređeno vrijeme u firmi koja svojim pravilnikom o radu utvrđuje da s4e ugovor radi godišnje...što znači i kada dobiješ naredni na godinu t si na neodređeno vrijeme zapsolenik te firme...
u skladu sa tim nakon 5 mjeseca prišle godine a ne ozvršenjem odjavljivanja zapolsneika po isteku ugovora ti si i dalje zaposlenik firme...naknada će teći po osnovu zakonskoga stava

ugovor o radu na određeno vrijeme ne može s ezaključiti na period duži do dvije godine.
ako zaposlenik izričito ili prećutno obnovi ugovor o radu na određeno vrijeme sa istim poslodvacemm odnosno izričito ili prećutno zaključi s aistim poslodavcem uzastopne ugovore na određeno vrijeme na period duži od dvije godine bez prekida takav ugovor smatrat će se ugovorom na neodređeno vrijeme.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 5067
17.1.2013 19:14:35   
hapymum
Isplata ako ne bude sutra onda ce pocetkom sedmice,cekovi su dosli samo da krene isplate,nazalost bas su nam skresali ovaj mjesec samo 416 ili 412 kmcicauser posted image

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 5068
18.1.2013 12:36:33   
Hanady RR
pozZ

aj mo redom,iz kantona sam sarajevo..kod privatnika radim,a sto se pravilnika tice neznam..a i kakve mi koristi kad do njeg ne mogu ni doci jer komuniciramo samo pismeno. htio mi je dati odkaz kad je saznao da sam u drugom stanju i tak da me je spasilo bolovanje od otkaza.
zanima me dal je obavezan uplacivati mi platu pored naknade od kantona koja je vec zakonom zagarantovana.

Evo ovdje odgovora za arnela 101:

100% plaaće isplaćuju džrvane firme koje jesu na budžetima, pojedinačne odluke vlade kantona kao i federalne u državne za kategorije zaposlenica uređuju ovu oblast...
Zakon ostalja odriješne ruke poslodavcima koji nisu djelom kolektivnih ugovora koji ovo nalažu..
u skladu sa tim privatnik uređuje svojim pravilnik u odnosu na svoja sredtav dali hoće ili neće isplaćivati 100% plaće zaposlenici za vrijeme porodiljskoga odustva...
Ako je ikada i jednoj isplatio onda u pravilniku mu to i piše i tebe i sjeludej...ako imaš saznanja o donosu prema drugim pordiljama po ovome piajnu može ti biti osnova za zahtjev da se i tebi isplaćuje
nažalost ovo tvoje spažavanje bolovanjem je spas tvoj do pobratka na posao...nakon toga bdui spremna da si nezapolena jer je bezobrazna uobičajna praksa da takvim odnosom otpuste porodilju po povratku na posao kao tehnološki višak...user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 5069
18.1.2013 14:47:04   
mamina princeza

IZVORNA PORUKA: hapymum

Isplata ako ne bude sutra onda ce pocetkom sedmice,cekovi su dosli samo da krene isplate,nazalost bas su nam skresali ovaj mjesec samo 416 ili 412 kmcicauser posted image

otkud informacija da je samo ovoliko .. joj jesu nekakvi ...

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 5070
18.1.2013 14:51:14   
Jeca_Perec
moje pitanje je mozda glupo, molim Vas iznite al tema ima puno stranica da citam jednu po jednu...
da li postoji mogucnost da se naknada prima putem banke.. da se ne cekati postar ? Hvala.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 5071
18.1.2013 15:13:59   
disaaa
Ne moze putem banke, tako meni rekli,a ja nisam ispitivala zasto

(odgovor članu Jeca_Perec)
Neposredna veza do poruke: 5072
18.1.2013 15:38:45   
ajla86

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

i ja imam ovu info. sljedeci mjesec kazzu oko 470

Neposredna veza do poruke: 5073
18.1.2013 15:43:11   
hapymum

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

a rekao mi cika postar.kaze bas su vam srezali

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

Neposredna veza do poruke: 5074
19.1.2013 13:25:19   
Nasa princeza
ima li postarka na vidiku...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image [sm=

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 5075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  201 202 [203] 204 205   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  201 202 [203] 204 205   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *