|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  198 199 [200] 201 202   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
21.12.2012 14:12:32   
Ramona11
ilidzanke kod mene je upravo bio user posted image

Nisam znala koliko je ljubavi u mom srcu dok me neko nije nazvao MAMA!

(odgovor članu moja suncica)
Neposredna veza do poruke: 4976
21.12.2012 14:32:43   
adonermy
ima li iko iz butmira da je dobio

(odgovor članu Ramona11)
Neposredna veza do poruke: 4977
21.12.2012 23:30:58   
lala_2012
buci buci ev ti broj i ja cu sutra da opet  zovem
033 650 363

Pahulja moja... 09.7.2012

(odgovor članu adonermy)
Neposredna veza do poruke: 4978
21.12.2012 23:44:49   
M kao Mama
ja rekoh počeli poštari raditi treću smjenu, ovog vogošćanskog ni na mapi, valjda nas sutra obraduje

(odgovor članu Ramona11)
Neposredna veza do poruke: 4979
21.12.2012 23:50:00   
sunce27

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

ja rekoh počeli poštari raditi treću smjenu, ovog vogošćanskog ni na mapi, valjda nas sutra obraduje

user posted image user posted image user posted image

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 4980
21.12.2012 23:51:42   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: sunce27

šta se tis miješ, nego sutra nafataj komšu,on dole više šeta i da idemo u kafanu, da malo poravnimo, ja sam haman propištala ko pretis lonac

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 4981
22.12.2012 10:59:23   
buci buci
mame koje cekaju naknadu od gradonacelnika,isplata jos nije pocela,tako mi rece ciko u posti user posted image

Neposredna veza do poruke: 4982
22.12.2012 11:28:43   
sunce27

IZVORNA PORUKA: sunce27

šta se tis miješ, nego sutra nafataj komšu,on dole više šeta i da idemo u kafanu, da malo poravnimo, ja sam haman propištala ko pretis lonac

hahaha evo ga sam dosao, nisam ga nafatala eto napokon i kod nas je pocela isplata.

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

Neposredna veza do poruke: 4983
22.12.2012 17:29:45   
omnia
buci buci ja sam prosli mjesec dobila onu 13, sad cekam ove iduce od grnacelnika... ja nezz sta je ovaj mjesec sa ovim ispaltama od gradonacelnika, to obicno bude prije ovih opstinsih.. :S valjda ce prije Nove godine..
Lijep pozdrav za sve !

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 4984
22.12.2012 18:14:35   
buci buci
ja jos nisam dobila ni 13-u,a trebala sam prosli mjesec :/
valjda im zafalilo za onu jelku u parku user posted image pozz....

(odgovor članu omnia)
Neposredna veza do poruke: 4985
22.12.2012 20:58:46   
omnia
ja sam se porodila 1.10.2011. i prosli mjesec sam dobila tu 13.

(odgovor članu buci buci)
Neposredna veza do poruke: 4986
24.12.2012 13:24:50   
zoee
IZVORNA PORUKA: omnia

buci buci ja sam prosli mjesec dobila onu 13, sad cekam ove iduce od grnacelnika... ja nezz sta je ovaj mjesec sa ovim ispaltama od gradonacelnika, to obicno bude prije ovih opstinsih.. :S valjda ce prije Nove godine..
Lijep pozdrav za sve !

Omnia, jesi li ti sigurna da to dvoje nije jedno te isto? Kada sam rodila prvo dijete trinaesta naknada je bila ta tzv. od gradonacelnika 250 KM i to je bilo to. U oktobru prosle godine sam rodila drugo i sada cekam trinaestu, i mislim da je tu kraj. Ako ima jos obradovacu se user posted image

(odgovor članu omnia)
Neposredna veza do poruke: 4987
24.12.2012 16:18:28   
buci buci
zoee,nezaposlene majke poslije trinaeste trebaju primati 6 mjeseci po 220.
a ako si zaposlena,poslije trinaeste od 260 nema vise nista :/
a zna li neko zasto jos nema isplate? ja sam jutros zvala postu i opet nista :/

(odgovor članu zoee)
Neposredna veza do poruke: 4988
24.12.2012 16:20:29   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: buci buci

to prvi put cujem, jel to sigurno????

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 4989
24.12.2012 16:27:24   
I love youu
Trudnica sam u Sarajevu, Stari grad opstina, moze li mi neko reci sta cu imati pravo primati kao porodilja posto sam nezaposlena.Znam za 120KM sto se prima god dana, i to se prima u opstini.

(odgovor članu moja suncica)
Neposredna veza do poruke: 4990
24.12.2012 16:42:32   
buci buci
ja sam to procitala ovdje http://www.sarajevo.ba/ba/files/pravilnik-porodilje-2011-bos.pdf
e sad ne znam....
znam par zena koje su ovo po 220 dobivale uporedo sa ovim opstinskim.
valjda nas ,koje imamo pravo,nece mimoic user posted image

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 4991
24.12.2012 16:53:57   
Bebica11

ja sam to procitala ovdje http://www.sarajevo.ba/ba/files/pravilnik-porodilje-2011-bos.pdf
e sad ne znam....
znam par zena koje su ovo po 220 dobivale uporedo sa ovim opstinskim.
valjda nas ,koje imamo pravo,nece mimoic user posted image

evo pise to je za zene koje ostvare pomoc u prehrani, ja jesam nezaposlena(tacnije redovan student) al muz radi pa nisam u toj kategoriji

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 4992
24.12.2012 16:57:35   
buci buci
prema ovim uslovima,ja imam pravo i na ta primanja,al do sad sam dobila samo ovih 240 od grada.
dva mjeseca cekam 13-u,al za sad samo cekamuser posted image pozz

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4993
25.12.2012 12:59:12   
zoee

To nisam znala, hvala na objasnjenju!

Neposredna veza do poruke: 4994
25.12.2012 14:01:05   
chuci
ovo ne dobiju sve nezaposlene porodilje nego samo one koje primaju dječiji doplatak.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu zoee)
Neposredna veza do poruke: 4995
25.12.2012 14:10:21   
I love youu

IZVORNA PORUKA: I love youu

Trudnica sam u Sarajevu, Stari grad opstina, moze li mi neko reci sta cu imati pravo primati kao porodilja posto sam nezaposlena.Znam za 120KM sto se prima god dana, i to se prima u opstini.

Opet ja, posto vidim niko ne obraca paznju na mene user posted image user posted image , moze li objasnjenje plz plz.

Neposredna veza do poruke: 4996
25.12.2012 14:14:47   
Bebica11

Opet ja, posto vidim niko ne obraca paznju na mene user posted image user posted image , moze li objasnjenje plz plz.

primaces godinu dana 120km, dobices i jednokratnu pomoc tj poklon od vase opstine SG ne znam, mislim da je 200km odmah u pocetku, i ako ostvaris pravo da primas djeciji doplatak i sl dobivaces jos 220km 6mj nakon prve godine, iiii nakon godine dobices od gradonacelnika oko 240km eto to je otprilike

Neposredna veza do poruke: 4997
25.12.2012 14:16:54   
Hanady RR

120 Km te sljeduje kao nezapolenu od minisutratv socijalne politike putem opštine...
pored toga u starom gradu imaš 200 Km po porodu koje daruje načelnik svakoj porodilji u starom gradu...pozovu te odeš po čestitku i lovu

ostalo...
ovisi od primanja u domaćinstvu...
to najbolje se rapitaj u opštini...naime ako ostavriš pravo na dječiji doplatak možeš ostaviti i jendokratnu pomoć, pa ond amjesečnu pomoć u vidu mlijeka i sokova ako si dojiljija putem zavod aza majku i dijete...a automatizmom gradka uprava dobije info o oome i primaš od njih 6 mjeseci nešto...
ostaviti pravo na dječiji doplatak nažalost nije lako...
imaju uvjetu koji se tiču u posjedovanja donsono ne posjedivanja utomobila i prosječana plaća supruga ako radi itd...al pojedinosti vidi u opštini..pomoće ti i na info pultu

i ostatak ove rpiče...po isteku 12 mjeseci gradska uprava te obraduje za 360 KM

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 4998
25.12.2012 14:26:21   
I love youu
Hvala vam puno na odg. Nemam pravo na djeciji doplatak isl jer suprug radi i imamo auto.Al mi samo jos recite ko ima pravo na tu jednokratnu pomoc od gradonacelnika?Jel sve porodilje ili?I kako se prijavis za to, i gdje?

(odgovor članu Ramona11)
Neposredna veza do poruke: 4999
25.12.2012 19:59:10   
Hanady RR

Hvala vam puno na odg. Nemam pravo na djeciji doplatak isl jer suprug radi i imamo auto.Al mi samo jos recite ko ima pravo na tu jednokratnu pomoc od gradonacelnika?Jel sve porodilje ili?I kako se prijavis za to, i gdje?

Od gradonačelnika tj Grada Sarajeva dobiju sve i zaposlene i nezaposlene nakon što im itskene 12 mjeseci..znači to ti je 13 naknada...
uvjet je da stanuješ na jednoj do 4 gradske opštine...ti stanuješ...stari grad pripada gradu...
znači kad ti istekne svih 12 dobit ćeš kao nezaposlena 13-tu 360 KM. Nigdje se ne rpijavljuješ to ide automatizmom...optine po isteku 12 naknade prodlijede podatak o toj porodilji u gradsku upravu i dostavi je poštar

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 5000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  198 199 [200] 201 202   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  198 199 [200] 201 202   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *