Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
buci buci ja sam prosli mjesec dobila onu 13, sad cekam ove iduce od grnacelnika... ja nezz sta je ovaj mjesec sa ovim ispaltama od gradonacelnika, to obicno bude prije ovih opstinsih.. :S valjda ce prije Nove godine.. Lijep pozdrav za sve !
buci buci ja sam prosli mjesec dobila onu 13, sad cekam ove iduce od grnacelnika... ja nezz sta je ovaj mjesec sa ovim ispaltama od gradonacelnika, to obicno bude prije ovih opstinsih.. :S valjda ce prije Nove godine.. Lijep pozdrav za sve !
Omnia, jesi li ti sigurna da to dvoje nije jedno te isto? Kada sam rodila prvo dijete trinaesta naknada je bila ta tzv. od gradonacelnika 250 KM i to je bilo to. U oktobru prosle godine sam rodila drugo i sada cekam trinaestu, i mislim da je tu kraj. Ako ima jos obradovacu se
zoee,nezaposlene majke poslije trinaeste trebaju primati 6 mjeseci po 220. a ako si zaposlena,poslije trinaeste od 260 nema vise nista :/ a zna li neko zasto jos nema isplate? ja sam jutros zvala postu i opet nista :/
zoee,nezaposlene majke poslije trinaeste trebaju primati 6 mjeseci po 220. a ako si zaposlena,poslije trinaeste od 260 nema vise nista :/ a zna li neko zasto jos nema isplate? ja sam jutros zvala postu i opet nista :/
to prvi put cujem, jel to sigurno????
Trudnica sam u Sarajevu, Stari grad opstina, moze li mi neko reci sta cu imati pravo primati kao porodilja posto sam nezaposlena.Znam za 120KM sto se prima god dana, i to se prima u opstini.
Opet ja, posto vidim niko ne obraca paznju na mene , moze li objasnjenje plz plz.
Trudnica sam u Sarajevu, Stari grad opstina, moze li mi neko reci sta cu imati pravo primati kao porodilja posto sam nezaposlena.Znam za 120KM sto se prima god dana, i to se prima u opstini.
Opet ja, posto vidim niko ne obraca paznju na mene , moze li objasnjenje plz plz.
primaces godinu dana 120km, dobices i jednokratnu pomoc tj poklon od vase opstine SG ne znam, mislim da je 200km odmah u pocetku, i ako ostvaris pravo da primas djeciji doplatak i sl dobivaces jos 220km 6mj nakon prve godine, iiii nakon godine dobices od gradonacelnika oko 240km eto to je otprilike
120 Km te sljeduje kao nezapolenu od minisutratv socijalne politike putem opštine... pored toga u starom gradu imaš 200 Km po porodu koje daruje načelnik svakoj porodilji u starom gradu...pozovu te odeš po čestitku i lovu
ostalo... ovisi od primanja u domaćinstvu... to najbolje se rapitaj u opštini...naime ako ostavriš pravo na dječiji doplatak možeš ostaviti i jendokratnu pomoć, pa ond amjesečnu pomoć u vidu mlijeka i sokova ako si dojiljija putem zavod aza majku i dijete...a automatizmom gradka uprava dobije info o oome i primaš od njih 6 mjeseci nešto... ostaviti pravo na dječiji doplatak nažalost nije lako... imaju uvjetu koji se tiču u posjedovanja donsono ne posjedivanja utomobila i prosječana plaća supruga ako radi itd...al pojedinosti vidi u opštini..pomoće ti i na info pultu
i ostatak ove rpiče...po isteku 12 mjeseci gradska uprava te obraduje za 360 KM
Hvala vam puno na odg. Nemam pravo na djeciji doplatak isl jer suprug radi i imamo auto.Al mi samo jos recite ko ima pravo na tu jednokratnu pomoc od gradonacelnika?Jel sve porodilje ili?I kako se prijavis za to, i gdje?
Hvala vam puno na odg. Nemam pravo na djeciji doplatak isl jer suprug radi i imamo auto.Al mi samo jos recite ko ima pravo na tu jednokratnu pomoc od gradonacelnika?Jel sve porodilje ili?I kako se prijavis za to, i gdje?
Od gradonačelnika tj Grada Sarajeva dobiju sve i zaposlene i nezaposlene nakon što im itskene 12 mjeseci..znači to ti je 13 naknada... uvjet je da stanuješ na jednoj do 4 gradske opštine...ti stanuješ...stari grad pripada gradu... znači kad ti istekne svih 12 dobit ćeš kao nezaposlena 13-tu 360 KM. Nigdje se ne rpijavljuješ to ide automatizmom...optine po isteku 12 naknade prodlijede podatak o toj porodilji u gradsku upravu i dostavi je poštar