Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja svoje rješenje nisam ni vidjela, ali došao mi maloprije poštar i donio 630 KM... Kako je kod vas 400, je li ova prva isplata nešto ekstra veća ili je Novo Sarajevo darežljivo prema porodiljama?
koji je datum otvaranja porodiljskog bolovanja? to ti je vr+jerovatno za dio avgusta i septembar
Vjerovatno jeste, i meni je to palo na um... A šta je 13-ta, nešto spominjete... ? Šta sve neću saznati na forumu
hehe ma kakva 13-ta meni nema majmuna jos ni za prvu:) a znam da sam na spisku i da treba da dobijem retroaktivno za tri mjeseca! Mjenjat cu opstinu...
drage zene ja primam 120 km mjesecno i nije mi postar dao nikakav papir da moram obnavljat papire nit to pise na uplatnici,pa me interesuje jel svi moraju obnavljat il samo zene koje su u radnom odnosu i ko prima 34 KM djecijeg doplatka,i interesuje me ta 13-ta naknada da li nju svi primaju il samo zene koje su zaposlene pa su na porodiljskom osustvu,ja sam iz opstine Ilidza pa me to bas inetersuje ,,molim vas da mi odg.
13-tu dobijaju i zaposlene i nezaposlene, ali koliko sam ja upucnea to je samo za opcine, N.Grad, N.Sarajevo,CEntar i S.Grad...neka me neko ispravi ako grijesim .
Adonermy, otkud ti to da moraš nešto obnavljati? Oni tebe imaju zavedenu u sistemu sa svim podacima, samo će ti mjesečno dolaziti, nema nikakvog obnavljanja podataka.
Ja treba da se, aBd, porodim u januaru... imam pravo na onih 120 KM jer sam na birou, pa me interesuje da li uz taj zahtjev prilazem potvrdu od patronazne i predajem u Opcini ili... I kada da joj trazim tu potvrdu? Izvini ako smaram, ali zaista nemam nikog drugog da pitam :)
< Poruku je uredio Gabicca -- 22.10.2012 13:44:46 >
Ja treba da se, aBd, porodim u januaru... imam pravo na onih 120 KM jer sam na birou, pa me interesuje da li uz taj zahtjev prilazem potvrdu od patronazne i predajem u Opcini ili... I kada da joj trazim tu potvrdu? Izvini ako smaram, ali zaista nemam nikog drugog da pitam :)
Pravo na sokove i miljeko, kao i djeciji doplatak imaju nezaposlene zene u cijem domacinstvu primanja ne smiju biti veca od 150 KM po clanu, i ne smijete imati na sebi auto ili neku nektetninu.
I ja sam na birou i primam tih 120 KM, dojila sam, ali ova dva prava nisam uspjela iostvariti jer primanja su veca od dozvoljenih. Mislim, smijesno je 150 KM
uz zahtjev koji ti daju u opstini da popunis prilazes potvrdu od patronazne sestre,sve zahtjeve moras uzeti na slteru u opstini za jednokratnu pomoc,za hranu i sokove,za djeciji...sretno!Ja danas dobila rijesenje za jednokratnu i za sokove i mlijeko a predala u 8 mj.
potvrdu od patronazne ces traziti kad se porodis i kad ti bude dolazila kuci na pregled,a prilozit ces je uz zahtjev koji ces traziti u Opcini,kao i sve dr. zahtjeve na jednokratnu pomoc i djeciji doplatak,sve predajes u Opcini.Ja danas dobila rijesenje na jednokratnu i za mlijeko i sokove a predala u 8 mj.Sretno!
zene pomagajte postar me haman zaboravio ima li neka zenica da nije dobila naknadu u N. Sarajevu? Ja trebam dobiti 12tu pa kontam da su me "zaboravili"
zene pomagajte postar me haman zaboravio ima li neka zenica da nije dobila naknadu u N. Sarajevu? Ja trebam dobiti 12tu pa kontam da su me "zaboravili"
ja isto cekam postara :( za 13-tu...ali nema ga :(
kako da ja prezivim i docekam narednu porodiljnu naknadu ako sam primila 426 KM, i nemam nikakva druga primanja jer mi muz ne radi a imam doje djece cccc. Imam li ja neka prava koja nisam iskoristila bas me zanima
Cao, javljam se prvi put na forum, ali čini mi se da sam ga skoro polovinu procitala odkako sam trudna (33 nedjelja). Uzivam zaista u citanju i kupim korisne savjete. Interesuje me za naknadu, ako znate, da li imam pravo na istu jer radim u drzavnoj firmi i navodno dobijacu puni iznos plate (bez toplog obroka i karte , naravno). Mozda je pitanje slicno vec bilo ranije, ako jeste sorry lijep pozdrav svima
ja koiko znam imas pravo. Ja sam u prosvjeti i primala sam naknadu a sa posla su mi uplacivali preostali iznos,tako da uglavnom kad sve dobijes izadje kao cijela plata naravno bez karte i toplog :) nadam se da si me shvatila :)