Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Hvala puno na odgovoru , svakako sam mislila navratiti i do opstine i raspitati se ali mi je dok ne odem na trudnicko sve daleko jer mi je sjediste agencije u Banja Luci, pa sam jos uvijek na relaciji Sa-Bl
e vozdrica velika raja, kad nas planiraju pogurat sa ovim parama?:)) zna li ko kad se dijele djeciji, jednokratna, porodiljska?:)) sve najbolje zelim vasim bebama i vama naravno;)
Meni je jos malo ostalo do poroda. Zanima me ako neko zna u Sarajevu, koliko sada iznosi naknada za porodilje koje su nezaposlene tj na birou. To se prima dok djete ne navrsi godinu dana. Nekad je bilo 120KM, a sad ne znam.. Ako neko znaa.. Neka javii:) Hvalaa
Buduca mamice :) Skoro da su izjednacene ukoliko ostvaris pravo na djeciji doplatak. Ja sam nezaposlena primam 120 km+ 220 od grada (vec 9 mj)+ mlijeko i sokovi(nakon isteka prava na iste dobijes 240 km jos)+ jednokratna..Tako da se fino nakupi samo se malo potrudis:) Pozdrav!
ja sam do proslog mjeseca dobijala 120 KM,i to je bila posljednji put, i djeciji dodatak.. nekad ljetos sam dobila ono 240 KM jednokratne.. i tek sad ocekujem 360, onu 13. i valjda poslije toga cu poceti dobijati onih 220KM. a inace sam opstina NG.. i valjda ce me neko obradovati,da mi kaze da cu do kraja mjeseca dobit ovu 13.
Buduca mamice :) Skoro da su izjednacene ukoliko ostvaris pravo na djeciji doplatak. Ja sam nezaposlena primam 120 km+ 220 od grada (vec 9 mj)+ mlijeko i sokovi(nakon isteka prava na iste dobijes 240 km jos)+ jednokratna..Tako da se fino nakupi samo se malo potrudis:) Pozdrav!
Potrudićemo se samo nam pojasni proceduru, šta gdje i kada moramo ganjati i predavati. Ne bih baš da odmah nakon poroda šaltaju s jednog mjesta na drugi. Koja je prcedura za d.doplatak, ovo za 120 KM se preda na birou koliko znam, a to za jednokratnu i od grada? Hajd nam malo pojasni, puno će značiti svima
za sve naknade predajes u opstinu kojoj pripadas. to sve predajes od dana rodjenja najkasnije 60 dana. znaci prikupis sve papire i predas u opstinu. jer opstina automatski prosljedjuje i upravi grada, a tvoje je samo da u opstinu predas i cekas rjesenja
U opcini imas sve zahtjeve sa navedenom potrebnom dokumentacijom. Bitan je doplatak da bi dobivala od grada po 220 km a tako i za mlijeko i skove. Ja sam od opcine Stari Grad kada sam se porodila dobila 200 km takodjer, to je kao za opremanje novorodjencadi. Od Gradske uprave sam pocela dobivati tri mjeseca nakon poroda a za to nista ne predajes papire, ako dobijes doplatak i ovo ide automatski.Ja sam do sada 9X od grada dobila pa ne znam do kada ce uplacivati. Za doplatak imas uslove tipa da ti i suprug nemate automobil na sebi, da si ti ne zaposlena ako je muz zaposlen prosjek place od prosle godine, cips , rodni list bebe.. Eto nadam se da si me ista razumjela
A ako ne ispunjavas uslove za doplatak, ne mozes dobiti nista od navedenog, osim tih 120? :( Ako sam dobro razumjela. Jer moj muz ima automobil na sebi i zapodslen je u stalnom radnom odnosu:(((
IZVORNA PORUKA: lala mak
U opcini imas sve zahtjeve sa navedenom potrebnom dokumentacijom. Bitan je doplatak da bi dobivala od grada po 220 km a tako i za mlijeko i skove. Ja sam od opcine Stari Grad kada sam se porodila dobila 200 km takodjer, to je kao za opremanje novorodjencadi. Od Gradske uprave sam pocela dobivati tri mjeseca nakon poroda a za to nista ne predajes papire, ako dobijes doplatak i ovo ide automatski.Ja sam do sada 9X od grada dobila pa ne znam do kada ce uplacivati. Za doplatak imas uslove tipa da ti i suprug nemate automobil na sebi, da si ti ne zaposlena ako je muz zaposlen prosjek place od prosle godine, cips , rodni list bebe.. Eto nadam se da si me ista razumjela
Vidis, to ti nije losa ideja.. hahaha.. Samo ne znam da li ce mu firma dati, ali vrijedi pokusati. Znaci primam doplatak nekkih 33KM, 120KM od opstine kao porodilja. To znam. E sad to od kantona 220, jel se i to prima do godine ili? I jel ima jos nesto, posto vidim ovde spominju jos neke dobitke haha:) Hvala ti i izvini sto tee peglam malooo:)
IZVORNA PORUKA: lala mak
<< Starija tema Novija tema >> RE: Porodiljska naknada 8.11.2012 10:32:36
Nove poruke
Nazalost mislima da je tako.A mi smo auto prebacili na svekra a muzu su u firmi dali potvrdu da je prijavljen na minimalac
Da ne bude zabune. da bi se ostvarilo pravo na doplatak, pored navedenog, primanja po clanu u domacinstvu ne smiju prelaziti 150 KM.Jer, ja sam nezaposlena, ali su nam primanja veca od navedenih i, nazalost, ostvarila sam pravo samo na 120 KM kao nezaposlena majka, op''ina Stari Grad.
< Poruku je uredio ninuska -- 14.11.2012 11:52:33 >
heh 13-ta naknada...ja sam dobila sve za godinu dana, dobila sam od grada neki novac prosli mjesea...e sad da li je to ta trinaesta ili ima jos :))) ko zna, hvala vam puno