|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  176 177 [178] 179 180   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
17.8.2012 17:20:52   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Meni nije jasno uopce kako se u nekim opcinama tako dugo ceka prva naknada user posted image

Ja se porodila 31.12. Predala papire u januaru, odmah u februaru dobila prvu naknadu, tj. za januar user posted image . Pripadam opcini Ilidza.
Eh da... a rjesenje mi stiglo na kucnu adresu u roku 4 dana nakon sto sam predala papire.

Ovo je izgleda slucaj samo sa opcinom N.Grad...ja sam danas zvala da mi objasne cemu toliko cekanje...odgovor je bio da nakon dobijanja rjesenja treba proci odredjeni period da to isto bude pravosnaznouser posted image user posted image ...i da sestra vjerovatno nije usla na spisak do 20.07...mislim ceka se 60 dana da dobije rjesenje pa onda da to isto bude pravosnazno...ja pitam jel se to na podruciju opcine N.grad dnevno rodi 100 beba??? pa se oni ubise od posla pisanja rjesenja i sastavljanja spiskova za isplatu...
Bila sam i vise nego neljubazna jer pitaju li se oni kako ce pojedini roditelji priustiti bebi ono osnovno za zivot dok oni bezveze landaraju po kancelarijama i cekaju neke "ko fol" rokove...
Ja sam na opcini Novo Sarajevo i rjesenje sam dobila par dana nakon sto sam predala a novac odmah sljedeci mjesec... i citajuci iskustva drugih forumasica ispada da samo N.Grad zateze oko svega...

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4426
17.8.2012 17:26:50   
Enchy
Bio i na Dobrinjiuser posted image

(odgovor članu Amyla)
Neposredna veza do poruke: 4427
17.8.2012 19:18:24   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Daja_sa

Meni nije jasno uopce kako se u nekim opcinama tako dugo ceka prva naknada user posted image

Ja se porodila 31.12. Predala papire u januaru, odmah u februaru dobila prvu naknadu, tj. za januar user posted image . Pripadam opcini Ilidza.
Eh da... a rjesenje mi stiglo na kucnu adresu u roku 4 dana nakon sto sam predala papire.

Ovo je izgleda slucaj samo sa opcinom N.Grad...ja sam danas zvala da mi objasne cemu toliko cekanje...odgovor je bio da nakon dobijanja rjesenja treba proci odredjeni period da to isto bude pravosnaznouser posted image user posted image ...i da sestra vjerovatno nije usla na spisak do 20.07...mislim ceka se 60 dana da dobije rjesenje pa onda da to isto bude pravosnazno...ja pitam jel se to na podruciju opcine N.grad dnevno rodi 100 beba??? pa se oni ubise od posla pisanja rjesenja i sastavljanja spiskova za isplatu...
Bila sam i vise nego neljubazna jer pitaju li se oni kako ce pojedini roditelji priustiti bebi ono osnovno za zivot dok oni bezveze landaraju po kancelarijama i cekaju neke "ko fol" rokove...
Ja sam na opcini Novo Sarajevo i rjesenje sam dobila par dana nakon sto sam predala a novac odmah sljedeci mjesec... i citajuci iskustva drugih forumasica ispada da samo N.Grad zateze oko svega...

Ja radim na poslovima usko vezanima za socijalu u privatnoj firmi, a buduci da preko socijalne opcinske sluzbe dobijamo naknadu, mogu reci da sam se uvijek i oduvijek natezala sa sluzbom N. Grada.
Sve ostale opcinske sluzbe su mi sve dostavljale u rokovima, na vrijeme i td. Opcina NG - socijalna sluzba nikad. Nije se jednom desilo da moram odraditi cijeli njihov mjesecni posao sama sebi user posted image
Pretpostavljam da ne mogu nocima spavati od silnog kofeina koji kola u njihovim organizmima.

(odgovor članu Daja_sa)
  Neposredna veza do poruke: 4428
17.8.2012 19:45:47   
M kao Mama
Bio čiko u plavom, na žutom baciklu i kod nas, hahahaha, ja dobila 743 KM, s tim da je poštar dobio 2 km, znači 741 ze paeriod od 11.6. pa na ovamo

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4429
17.8.2012 20:40:05   
raja_ringe
ja se iznenadih da je već počela isplata user posted image user posted image user posted image , meni nije bio, ali čini mi se da on meni dolazi subotom user posted image ..dakle sutra ga mogu očekivati. Dinamitna tebi uvijek bude prije mene :). Je li i kod tebe Robert ili je neki drugi? da ga sutra nalijepim :))

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 4430
17.8.2012 20:47:32   
Pingi
Ja sam se porodila 7.5. Predali 10.5. , rjesenje stiglo polovinom 6.mj jos nisam nista dobila. Na Dobrinji sam mozda me sutra obraduje user posted image user posted image

Moj medo 7.5.2012. , 4,100 kg, 55 cm

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 4431
17.8.2012 21:09:54   
hapymum

IZVORNA PORUKA: Amyla

Bila i stari graduser posted image

user posted image user posted image user posted image

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu Amyla)
Neposredna veza do poruke: 4432
17.8.2012 21:13:03   
minie
I ja dobila, a inace moj postar dodje uvijek 3-4 dana nakon svih drugih

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 4433
17.8.2012 21:14:00   
Dz3ni

Totalno si u pravu! Ne bih da se izražavam ali svašta bi još napisala...user posted image Nevezano samo sa porodiljsku naknadu, imala sam dosta posla sa njima, izganjala more papira i odgovor redovno dobijem nakon bruku vremena! -.-
Po čitave dane samo zabušavaju, ispijaju kafe i kontaju kakve krpice da kupe od sljedeće plate, a posao za koji su plaćeni odgađaju u nedogled i kad dođe 5 do 12 površno odrade i to što moraju. Pun grad mladih koji bi za puno manje pare radili njihov posao mnogo bolje, brže i efikasnije...ali jok! Kad bi bar trećina zaposlenika državnih firmi radila posao za koji su plaćeni, možda bi ova država na nešto i ličila... user posted image

Izvinjavam sew na offtopicu, jače je od mene user posted image

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 4434
17.8.2012 22:36:14   
minie
IZVORNA PORUKA: Dz3ni

Totalno si u pravu! Ne bih da se izražavam ali svašta bi još napisala...user posted image Nevezano samo sa porodiljsku naknadu, imala sam dosta posla sa njima, izganjala more papira i odgovor redovno dobijem nakon bruku vremena! -.-
Po čitave dane samo zabušavaju, ispijaju kafe i kontaju kakve krpice da kupe od sljedeće plate, a posao za koji su plaćeni odgađaju u nedogled i kad dođe 5 do 12 površno odrade i to što moraju. Pun grad mladih koji bi za puno manje pare radili njihov posao mnogo bolje, brže i efikasnije...ali jok! Kad bi bar trećina zaposlenika državnih firmi radila posao za koji su plaćeni, možda bi ova država na nešto i ličila... user posted image

Izvinjavam sew na offtopicu, jače je od mene user posted image

U pravu si 100% za opstinu N. Grad, ja sam ih zvala jedno 5 puta i valjda kad sam im dosadila (nakon 5 mjeseci) dobila novac, a rjesenje nikad, ustvari dala mi ona u sluzbi kopiranouser posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 4435
17.8.2012 22:46:58   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: raja_ringe

ja se iznenadih da je već počela isplata user posted image user posted image user posted image , meni nije bio, ali čini mi se da on meni dolazi subotom user posted image ..dakle sutra ga mogu očekivati. Dinamitna tebi uvijek bude prije mene :). Je li i kod tebe Robert ili je neki drugi? da ga sutra nalijepim :))

Tesko da je ovaj Robert, ne ide mu ime uz naglasak user posted image
A mislim da je jadni Robi mijenjao zadnjih 10-ak dana ovog mog, pa se jadan slomio od posla user posted image

Neposredna veza do poruke: 4436
17.8.2012 22:58:25   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Bio čiko u plavom, na žutom baciklu i kod nas, hahahaha, ja dobila 743 KM, s tim da je poštar dobio 2 km, znači 741 ze paeriod od 11.6. pa na ovamo

user posted image user posted image
Predpostavljam da nisi opcina Novi Grad pa si dobila na vrijeme sve...
Evo ovo mi nije jasno zena se porodila 11.06 dobila naknadu...a moja sestra 30.05 i ceka tek iduci mjesec da dobije...

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 4437
17.8.2012 23:13:00   
Pingi
Pa i ja sam rodila prije tvoje sestre 7.5. jos nisam dobila naknadu iako je rijesenje stiglo u 6 mj. Nadam se da necu morati ganjati nekoga po opstini i da ce stici npr. Sutra user posted image

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 4438
17.8.2012 23:15:59   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: Pingi

Pa i ja sam rodila prije tvoje sestre 7.5. jos nisam dobila naknadu iako je rijesenje stiglo u 6 mj. Nadam se da necu morati ganjati nekoga po opstini i da ce stici npr. Sutra user posted image

A koja si opstina?
Novi Grad ili?

(odgovor članu Pingi)
Neposredna veza do poruke: 4439
18.8.2012 4:49:51   
Pingi
Da Novi Grad , Dobrinja

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 4440
18.8.2012 8:54:58   
chuci
samo da javim da sam i ja novi grad i dobila sam i rješenje i nadoknadu. porodila sam se 4.6., rješenje stiglo nakon 10tak dana, a nadoknada jučer.
mene interesuje zna li neko kako obračunavaju kad je ide nadoknada od prvog u mjesecu.
niđe mi veze obračun nikakve proporcije nema.
ovaj mjesec je bila 452 KM i kad to oduzmem od ukupnog iznosa koji sam dobila (850) ostaje da sam dobila 398 KM za 27 dana juna (to bi bilo 14,7 KM po danu), a nadoknada je za juni iznosila 474 KM.

vidim mama alma dobila 291 KM za 19 dana juna (ili 15,3 KM po danu). neki obračuni čudni.

< Poruku je uredio chuci -- 18.8.2012 8:56:08 >

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Pingi)
Neposredna veza do poruke: 4441
18.8.2012 11:37:21   
raja_ringe
chuci i mene to interesuje, ja sam prosli mjesec dobila cini mi se 8 KM manje od ostalih. Dakle ista opcina, nije mi to prva naknada... Cudno bas..meni jos nije dosao postar, ali eto ima jos dana

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 4442
22.8.2012 12:19:30   
mamilis
A sta se desi ako niste u stanu? Ja nisam bila u stanu, a nisam ni zatekla onaj zuti papiric? Da ganjam postara, idem u postu ili sta?user posted image

Neposredna veza do poruke: 4443
22.8.2012 12:37:32   
Pingi
Pa ako nije zakacio za vrata ili ostavio u sanducicu zuti papiric nije nista imao za tebe. I ja sam ocekivala da cu dobiti rodila sam u maju ali nisam. Na kraju sam nazvala opstinu i kao nije bilo obradeno moje rijesenjekao do njih nesto u septembru cu dobiti retroaktivno sve. Tako da nazovi svoju Opstinu i provjeri .

(odgovor članu mamilis)
Neposredna veza do poruke: 4444
22.8.2012 13:27:29   
mamilis
Pa dobila sam prosli i pretprosli mjesec uredno, a peti je mjesec u pitanju...

(odgovor članu Pingi)
Neposredna veza do poruke: 4445
22.8.2012 13:45:47   
Pingi
E onda ne znam, procitaj malo unazad temu mozddda je neko pisao o tome. Ili nazovi postu pa pitaj tamo.

(odgovor članu mamilis)
Neposredna veza do poruke: 4446
24.8.2012 17:26:02   
Monaa
Da li mi prestaje pravo na porodiljsku naknadu ako se zapolsim? Na birou sam i dobijam onih 120 KM vec 4. mjesec. Sad sam dobila posao i pocinjem od septembra sto znaci da cu se odjaviti sa biroa, pa pretpostavljam da time ostajem i bez naknade? user posted image

(odgovor članu Pingi)
Neposredna veza do poruke: 4447
24.8.2012 18:26:23   
M1983
E drage moje vi barem dobijete pa makar i sa malim zakašnjenjm na TK te refundacije kasne po 8 mjeseci do godinu kad bi mi njih čekale ne bi imale bebama ni za pelene ni za hranu a kamoli šta drugo.

(odgovor članu Monaa)
Neposredna veza do poruke: 4448
28.8.2012 22:22:45   
maajaa
Molim info gdje se mogu raspitati zasto jos nisam dobila porodiljsku naknadu (rjesenje sam dobila 10.07.). U pitanju je Opcina Novi grad. Hvala

Ena, 22.05.2003
Dino, 13.06.2012

(odgovor članu M1983)
Neposredna veza do poruke: 4449
29.8.2012 17:16:52   
Ela35
Molim da mi neko odgovori da li se porodiljska naknada dobiva po mjestu stanovanja ili zaposlenja? Hvala unaprijed.

(odgovor članu maajaa)
Neposredna veza do poruke: 4450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  176 177 [178] 179 180   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  176 177 [178] 179 180   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *