Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
gabicca dobro dosla,uzivaj u trudnoci nema nista ljepse.a sto se tice papirologije ako si na biro,jesi li radila duze od 6 mjeseci,mislim ako jesi da ces imati ono oko 400km doduse svaki mjesec je razlicito,a ako nisi onda ono oko 120km.Otices u opstinu po obrazac na kojem pise sta ti treba od papira ,povadices te papire i kad se aBd porodis otpusno pismoi predati u opstinu rok je 2 mjeseca od rodjena djeteta,onda u toku slj 2 mjeseca dobijes rjesenje a nakon toga nadoknada slijedi.sta te jos zanima
Veliki pozdrav, nova sam na forumu, a i trudna sam po prvi put, tako da je sve novina za mene :) Pa se, s toga, i nadam vasoj nesebicnoj pomoci :))))
Trebala bih se poroditi u Januaru, aBd, znam da ima vremena do tada, ali bih se htjela pripremiti oko ove papirologije jer je to kod nas Sizifov posao Moja situacija je sljedeca:
Pripadam Opcini Centar, na birou smo i suprug i ja, pa me interesuje, ako mozete da mi odgovorite, na koju naknadu ja imam pravo i koliko ona iznosi, kada trebam predati dokumentaciju (u toku trudnoce ili poslije porodjaja) i koju, gdje je trebam predati u Opcini? Na djeciji doplatak nemam pravo jer oboje imamo imovinu na svom imenu?
Unaprijed vam zahvaljujem
nema baš toliko posla oko ove nadoknade. imaš pravo na nadoknadu da ti za nezaposlene što je oko 120 KM tokom 12 mjeseci i plus 13ta nadoknada od grada sarajeva što je 360 KM za nezaposlene i dobija se nakon isteka ovih 12 nadoknada. za nadoknadu se predaje nakon što se dijete rodi jer ti treba rodni list djeteta da predaš. ja sam općina Novi Grad i kod nas na stranici općine ima potrebna dokumentacija pa pogledaj na stranici svoje općine.
Imam jos par pitanja, pa ako stignete da mi odgovorite bilo bi super. Neko mi je od prijateljica rekao da imam pravo na mjesecne kolicine mlijeka ili soka ili pelena, vise se tacno ne mogu ni sjetiti cega sve, pa me interesuje da li je to istina i da li za to trebam, koju i gdje da predam dokumentaciju, odnosno ko uopce ima pravo na to.
I jos jedno pitanje koje ne spada u ovu grupu, pa me uputite na koju temu da se obratim ako mi vi ne znate odgovoriti. Naime, imam svog ginekologa vec godinama, to je dr Vernes Begovic, kod njega idem privatno i on mi je do sada i vodo trudnocu i namjeravam da me vodi do kraja, aBd. Pa me interesuje kada trebam da se prijavim u neku od bolnica/ ambulanti??? Neko mi je rekao da moram otvoriti karton u Skerlicevoj.... Sta moram da uradim, a sta mi je ostavljeno na izbor? I da, mislila sam se poroditi na Jezeru....
ja primam 120 Km mjesecno pa me interesuje da li ja s opstine Ilidza imam pravo na tu 13 naknadu jer niko mi nista nije rekao i ako imam sta mi treba od papira...hvalaa unaprijed
I jos jedno pitanje koje ne spada u ovu grupu, pa me uputite na koju temu da se obratim ako mi vi ne znate odgovoriti. Naime, imam svog ginekologa vec godinama, to je dr Vernes Begovic, kod njega idem privatno i on mi je do sada i vodo trudnocu i namjeravam da me vodi do kraja, aBd. Pa me interesuje kada trebam da se prijavim u neku od bolnica/ ambulanti??? Neko mi je rekao da moram otvoriti karton u Skerlicevoj.... Sta moram da uradim, a sta mi je ostavljeno na izbor? I da, mislila sam se poroditi na Jezeru....
Drage moje možete li mi odgovoriti na pitanje za naknadu za zaposlene majke, da li ima razlike između opštine Centar i Ilidža ili je ista visina naknade? Ako ne znate, može li mi neko iz ovih opština napisati koju je naknadu dobio za Maj i Juni? Hvala unaprijed na odgovoru.
Pozdrav svima od jednog tate i njegovog malog baksuza :) Siguran sam da je ovo pitanje bezbroj puta postavljeno ali nemojte se ljutiti. Supruga je primala 120km od biroa, prosli mjesec je bila 12-ta. Sta je potrebno da dobijemo 13. Inace zivimo u opstini N. Grad. hvala i puno pozdrava od nas dvojice :)
Pozdrav svima od jednog tate i njegovog malog baksuza :) Siguran sam da je ovo pitanje bezbroj puta postavljeno ali nemojte se ljutiti. Supruga je primala 120km od biroa, prosli mjesec je bila 12-ta. Sta je potrebno da dobijemo 13. Inace zivimo u opstini N. Grad. hvala i puno pozdrava od nas dvojice :)
Nista ,ocekujte postara sa 360km,ovaj ili iduci mj.
ja sam se porodila 29 maja i od tog datuma sam otvorila bolovanje. rjesenje sam dobila 18.06 i sad sam dobila prvu naknadu, ali ne kontam zasto je manja u odnosu na ostale mame koje su na porodiljskom?
jesi li saznala što si dobila manje?
poz drage moje ja sam se porodila prije mjesec dana, dakle 14.07. i odmah smo predali svu potrebnu dokumentaciju. krajem jula stiglo mi je rjesenje. e sad da li neko zna da li cu ja odmah ovaj mjesec dobiti naknadu za juli s obzirom da sam dobila to rjesenje. a sjecam se kada sam prije tri godine rodila sina da se nesto cekalo po 2 mjeseca pa onda dodje zaostatak, ali se nemogu sjetiti da li sam dobila odmah rjesenje ili ne. radi se o naknadi za zene majke porodilje koje nisu u radnom odnosu.
ja sam se porodila 4.6. i odmah predala, dobila rješenje nakon čini mi se 7 dana i još nisam dobila naknadu iako sam očekivala prošli mjesec jer sam rješenje dobila u prvoj polovini juna. tako da nadati se možeš, ali nemoj računati na taj novac jer postoji velika vjerovatnoća da ne dobiješ ovaj mjesec nego tek sljedeći.
ja sam se porodila 4.6. i odmah predala, dobila rješenje nakon čini mi se 7 dana i još nisam dobila naknadu iako sam očekivala prošli mjesec jer sam rješenje dobila u prvoj polovini juna. tako da nadati se možeš, ali nemoj računati na taj novac jer postoji velika vjerovatnoća da ne dobiješ ovaj mjesec nego tek sljedeći.
pa i ja sam 30.5 pa jos nisam dobila nadoknadu,porodiljhsko mi je od 1.5 a rjesenje sam dobila 14.6,ni sama neznam da li ce doci postar ovaj mjesec.
< Poruku je uredio hapymum -- 13.8.2012 20:54:25 >
grejp ja bi nazvala opštinu i pitala one u službi. po mojoj logici ti si trebala više dobiti jer si trebala dobiti za juni cijeli i još za onih par dana maja jer si se porodila 29. ne bi im ja to pustila, 30 KM je 30 KM ili kolika god da je razlika.
Pozdrav zenice, pls ako neko moze help :-) Ja sam na porodiljskom bolovanju do polovine septembra, medjutim krajem jula firma se "ugasila" i tako ja ostah bez posla i bez 2 naknade, ali mogu dobiti one s biroa 120 KM. A imam pravo i 3 mjeseca kao nezaposlena s biroa primatii po 320KM. Mene zanima da li mogu i naknadu porodiljsku i tih 320KM primati zajedno
Pozdrav zenice, pls ako neko moze help :-) Ja sam na porodiljskom bolovanju do polovine septembra, medjutim krajem jula firma se "ugasila" i tako ja ostah bez posla i bez 2 naknade, ali mogu dobiti one s biroa 120 KM. A imam pravo i 3 mjeseca kao nezaposlena s biroa primatii po 320KM. Mene zanima da li mogu i naknadu porodiljsku i tih 320KM primati zajedno
naravno d amožeš... to su dvije vste nakande...
naknada za nezaposlenog na boriu koja se određuje po godinama staža prijšenjag (znači imaš do 5 godina) je oko 320 Km i na nju automatizmom nakandu stičeš jer si dobila rješenje da si sotala bez posla kao tehniloški višak...
a nakanda za majku/porodilju na birou pod ubjetima izmeje rješenja putem opštine te također sljeduje...
jedna ne iskuljuče drugu...
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.