teta berta -> Ponosne mame... (4.12.2009 23:14:17)
|
Osjecate li se ponekad ponosnim mamama zato sto znate nesto vise od drugih mama, onih mamakoje vam stalno pametuju, a da pri tome nisu procitale niti jedan casopis o bebama ili procitali ijedan informativni clanak na internetu... Onih mama koje se pridrzavaju necega sto je bilo "prije"... Osjecam se doista ponosnom zato: sto svome djetetu nisam davala hranu koja sadrzi gluten do 6.mjeseca, zato sto joj ne dajem smoki i druge karafeke umjesto obroka, zato sto ne koristim hodalice i slicna pomagala, zato sto bebi nestavljam cokolina i ostale "slastice" u bocicu, zato sto joj umjesto cokolade dam bananu, zato sto njene igracke biram po uzrastu i edukativnosti........ Zato sto znam mnogo stvari o njenom zdravlju, vakcinama, i ostalom... Zato sto znam koja hrana izaziva alergije i na sto treba obratiti paznju.... Koja kolica su dobra, koje stvari su nepotrebne... A sve to znam zahvaljujuci zelji za informiranjem i VAMA drage forumasice koje ste dale i dajete mnoge korisne savjete.... I zato sam ponosna kad mi neke zene koje imaju troje etvero djece pametuju daj joj ovo ili ono, zasto ovo ili ono a ja se samo smjeskam.... Jeste li vi ponosne i zasto najvise????
|
|
|
|